Fan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Από τότε που έβαλε τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή δεν μπορώ να δω ΕΡΤ, ΝΕΤ και ΕΡΤ3. Στην αρχή καμιά φορά φαινόταν η εικόνα τώρα δεν ακούγεται ούτε καν ήχος. Έχω ακούσει ότι και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Cossutius. Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μα...αποκλείεται να έχει κάποιος τέτοιο πρόβλημα. Αφού εδώ μας έλεγαν οτι με έναν απλο αποκωδικοποιητή των 25ευρω βλέπεις τα πάντα... Aσφαλώς αστειεύομαι. Ναι έχει αρκετός κόσμος το ίδιο πρόβλημα. Άκουγα μάλιστα οτι έχει ήδη αναφερθεί στην ΕΡΤ.
pournaras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μα...αποκλείεται να έχει κάποιος τέτοιο πρόβλημα. Αφού εδώ μας έλεγαν οτι με έναν απλο αποκωδικοποιητή των 25ευρω βλέπεις τα πάντα... Aσφαλώς αστειεύομαι. Ναι έχει αρκετός κόσμος το ίδιο πρόβλημα. Άκουγα μάλιστα οτι έχει ήδη αναφερθεί στην ΕΡΤ. Για νιοστη φορα, η ερτ δε συμπεριλαμβανεται στο πακετο της digea. Εκπεμπει με δικα της μηχανηματα (τα πιο πολλα ακομη με το παλιο mp2), οποτε με τον ιδιο ψηφιακο δεκτη που πηρες για τη digea μπορεις να δεις και την ερτ. Οποτε ας μην παισουμε παλι το ιδιο γαιτανακι, η ερτ δε σου υποσχεθηκε τιποτε, απλα ειδε μια ετοιμη κατασταση και παει να χωθει διπλα.
xreokopia Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Kαι το extra3 εχει προβλημα. Πιθανολογω οτι ειναι θεμα αποκ/τη. Εγω εχω ενσωματωμενο και βλέπω το extra3 τζαμι. Στο διπλανο δωματιο ο αδελφος μου εχει τον φτηνοτερο αποκ/τη της αγορας και δε βλεπει τιποτα...
UncleBens Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την ψηφιακή τηλεόραση αλλα επειδή κάτι σκαμπάζω από ηλεκτρονικά κτλ μου φαίνεται (από τις περιγραφές) λογικό να είναι θέμα αποκωδικοποιητή μπορεί να τρέχει μια συγκεκριμένη συμπίεση/πρωτόκολλο κάποιο κανάλι το οποιο να μην είναι συμβατό με τα codec του αποκωδικοποιητή που έχει κάποιος... Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να σκεφτώ μιας και δεν γίνεται πχ ο ένας να βλέπει τζαμι και ο άλλος (στον ίδιο σχετικά χώρο απότι κατάλαβα) να μην βλέπει τίποτα... το πιο λογικό είναι ο πιο ακριβώς αποκωδικοποιητής να υποστηρίζει περισσότερα πρότυπα ήχου και εικόνας από τον φτηνότερο και έτσι να συμβαίνει αυτό...
mphxths Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Kαι το extra3 εχει προβλημα. Πιθανολογω οτι ειναι θεμα αποκ/τη. Εγω εχω ενσωματωμενο και βλέπω το extra3 τζαμι. Στο διπλανο δωματιο ο αδελφος μου εχει τον φτηνοτερο αποκ/τη της αγορας και δε βλεπει τιποτα... το extra3 τι σχεση εχει με τα ψηφιακα ?
xreokopia Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Eκπεμπει και αυτο αποκλειστικα ψηφιακα εδω και λιγο καιρο.
kfyros Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 ξανασυντονίστε τα κανάλια. Τις περισσότερες φορές πιάνει. Πιθανόν να είναι και θέμα κεραίας ή/και ρυθμίσεων της νέας μετάδοσης από τα δημόσια κανάλια. Η ΕΡΤ θυμίζω διέκοψε την αναλογική μετάδοση από Υμηττό μετά το 15αύγουστο , για να δείξει αναλογικά και τους ολυμπιακούς αγώνες. Στο σπίτι πάντως όλοι οι αποκωδικοποιητές πιάνουν μια χαρά . ένα edison (μ' έκαψες), ένα F&U DTR2205HDPVR, και 2 άλλους φτηνούς slim της funai που δε θυμάμαι μοντέλο (που είναι ένα scart βύσμα με τον αποκωδικοποιητή πάνω ).. Είμαι π. φάληρο και παίρνω σήμα από υμηττό. Για νιοστη φορα, η ερτ δε συμπεριλαμβανεται στο πακετο της digea. Εκπεμπει με δικα της μηχανηματα (τα πιο πολλα ακομη με το παλιο mp2), οποτε με τον ιδιο ψηφιακο δεκτη που πηρες για τη digea μπορεις να δεις και την ερτ. Οποτε ας μην παισουμε παλι το ιδιο γαιτανακι, η ερτ δε σου υποσχεθηκε τιποτε, απλα ειδε μια ετοιμη κατασταση και παει να χωθει διπλα. μήπως η digea μεταδίδει μέσα από κεραίες που ανήκουν στην ερτ (με μίσθωση) και στον οτε ; λέω εγώ τώρα.. όσο για τον εξοπλισμό της ερτ, θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως ακριβώς μεταδίδει σε full hd σήμα (το ert-hd) όπου υπάρχει ψηφιακό σήμα, με τα παλιά της mpeg2 μηχανήματα ; το ότι τα έχουμε πληρώσει 700 φορές είναι άλλο θέμα, αλλά το γεγονός είναι ότι η "ιδιωτική" τηλεόραση από τη μέρα που δημιουργήθηκε λειτουργεί παρασιτικά πάνω στις υποδομές της ερτ. Ειδικά τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιούνταν ο εξοπλισμός της ερτ από τα ιδιωτικά κανάλια (στα οποία έχουν γίνει ελάχιστες επενδύσεις όλα αυτά τα χρόνια), βανάκια έφευγαν κατόπιν άνωθεν εντολής από την Αγία Παρασκευή και κάλυπταν ανάγκες των ιδιωτικών σταθμών, χωρίς μάλιστα να πληρώνουν καν ενοίκιο.. ΟΛΟΙ στου μαλάκα του Έλληνα το κεφάλι έγιναν μάγκες όλα αυτά τα χρόνια.. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι όλα είναι ζημιογόνα με το που σταμάτησε η κρατική διαφήμιση, και όλοι οι βρωμιάρηδες ιδιοκτήτες τους εξαφανισμένοι ; Τα περισσότερα έπρεπε να έχουν κλείσει από χρέη εδώ και πολλά χρονιά, αλλά οι τράπεζες δεν έκλεισαν ποτέ τις στρόφιγγες για αυτά, ενώ άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις που δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη δεν μπορούσαν να ανοίξουν ούτε πλαφόν..
kostas_dr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Και το extra πιάνω καλά, τα κρατικά έχουν πρόβλημα.
pournaras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 ξανασυντονίστε τα κανάλια. Τις περισσότερες φορές πιάνει. Πιθανόν να είναι και θέμα κεραίας ή/και ρυθμίσεων της νέας μετάδοσης από τα δημόσια κανάλια. Η ΕΡΤ θυμίζω διέκοψε την αναλογική μετάδοση από Υμηττό μετά το 15αύγουστο , για να δείξει αναλογικά και τους ολυμπιακούς αγώνες. Στο σπίτι πάντως όλοι οι αποκωδικοποιητές πιάνουν μια χαρά . ένα edison (μ' έκαψες), ένα F&U DTR2205HDPVR, και 2 άλλους φτηνούς slim της funai που δε θυμάμαι μοντέλο (που είναι ένα scart βύσμα με τον αποκωδικοποιητή πάνω ).. Είμαι π. φάληρο και παίρνω σήμα από υμηττό. μήπως η digea μεταδίδει μέσα από κεραίες που ανήκουν στην ερτ (με μίσθωση) και στον οτε ; λέω εγώ τώρα.. όσο για τον εξοπλισμό της ερτ, θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως ακριβώς μεταδίδει σε full hd σήμα (το ert-hd) όπου υπάρχει ψηφιακό σήμα, με τα παλιά της mpeg2 μηχανήματα ; το ότι τα έχουμε πληρώσει 700 φορές είναι άλλο θέμα, αλλά το γεγονός είναι ότι η "ιδιωτική" τηλεόραση από τη μέρα που δημιουργήθηκε λειτουργεί παρασιτικά πάνω στις υποδομές της ερτ. Ειδικά τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιούνταν ο εξοπλισμός της ερτ από τα ιδιωτικά κανάλια (στα οποία έχουν γίνει ελάχιστες επενδύσεις όλα αυτά τα χρόνια), βανάκια έφευγαν κατόπιν άνωθεν εντολής από την Αγία Παρασκευή και κάλυπταν ανάγκες των ιδιωτικών σταθμών, χωρίς μάλιστα να πληρώνουν καν ενοίκιο.. ΟΛΟΙ στου μαλάκα του Έλληνα το κεφάλι έγιναν μάγκες όλα αυτά τα χρόνια.. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι όλα είναι ζημιογόνα με το που σταμάτησε η κρατική διαφήμιση, και όλοι οι βρωμιάρηδες ιδιοκτήτες τους εξαφανισμένοι ; Τα περισσότερα έπρεπε να έχουν κλείσει από χρέη εδώ και πολλά χρονιά, αλλά οι τράπεζες δεν έκλεισαν ποτέ τις στρόφιγγες για αυτά, ενώ άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις που δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη δεν μπορούσαν να ανοίξουν ούτε πλαφόν.. Δε διαφωνω σε κατι απο αυτα που γραφεις. Ας εκανε η διοικηση της ερτ καλυτερες συμφωνιες, οκ. Αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι οι δυο πλατφορμες ειναι ξεχωριστες, και το δεκτη τον αγορασες για τη digea, και οχι και για τις δυο πλατφορμες. Δε βγηκε ποτε καμμια ανακοινωση που να λεει οτι αγοραζοντας τον ταδε δεκτη βλεπεις απο κοινου και τις δυο πλατφορμες. Θεωρητικα ετυχε να βλεπεις και τις δυο. Μπορει αυριο η ερτ να αλλαξει κατι και να μη βλεπεις. Αρα το μας υποσχεθηκαν το ταδε η το δεινα, δεν ταιριαζει. Το αν αλλαξαν ολα τους τα μηχανηματα σε mp4, μπορει, δεν θα διαφωνησω, καλα εκαναν και μπραβο τους.
Candlemass Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 pournaras έχεις λάθος, η ευρωπαϊκή οδηγία για τη μετάβαση σε DVB-T μετάδοση, είναι καθορισμένη μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια, όπως συγκεκριμένο είναι και το ίδιο το DVB-T πρότυπο. Δεν υπάρχουν ξεχωριστές πλατφόρμες που λές, όλοι εκπέμπουν με τον ίδιο τρόπο, και όλοι οι σύγχρονοι αποκωδικοποιητές πιάνουν όλα τα κανάλια. Ο λόγος που μερικοί δεν πιάνουν ορισμένα κανάλια είναι γιατί τα μπουκέτα στα οποία ανήκουν, εκπέμπουν σε χαμηλότερη ισχύ. Σε μικρότερο βαθμό μπορεί να φταίει και η ευαισθησία του tuner. Η ΕΡΤ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στον τρόπο μετάδοσης, το ότι δημιουργήθηκε η ομάδα της DIGEA, από τα ιδιωτικά, πρώτη, την έκανε να είναι πιο αναγνωρίσιμη και τίποτα παραπάνω.
pournaras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 pournaras έχεις λάθος, η ευρωπαϊκή οδηγία για τη μετάβαση σε DVB-T μετάδοση, είναι καθορισμένη μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια, όπως συγκεκριμένο είναι και το ίδιο το DVB-T πρότυπο. Δεν υπάρχουν ξεχωριστές πλατφόρμες που λές, όλοι εκπέμπουν με τον ίδιο τρόπο, και όλοι οι σύγχρονοι αποκωδικοποιητές πιάνουν όλα τα κανάλια. Ο λόγος που μερικοί δεν πιάνουν ορισμένα κανάλια είναι γιατί τα μπουκέτα στα οποία ανήκουν, εκπέμπουν σε χαμηλότερη ισχύ. Σε μικρότερο βαθμό μπορεί να φταίει και η ευαισθησία του tuner. Η ΕΡΤ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στον τρόπο μετάδοσης, το ότι δημιουργήθηκε η ομάδα της DIGEA, από τα ιδιωτικά, πρώτη, την έκανε να είναι πιο αναγνωρίσιμη και τίποτα παραπάνω. Σαν παραδειγμα το εφερα, ως προς το θεμα της διαφημιστικης καμπανιας, της μιας (digea), εναντι της αλλης, θελοντας να δειξω οτι η πρωτη, και καλα δεσμευτηκε με τοση διαφημιση που μας εριξε, η δευτερη ουτε μας υποσχεθηκε τιποτε, ουτε μας ανακοινωσε τιποτε.
Candlemass Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 ΟΚ αν το θέτεις έτσι. Πάντως είναι τραγικό να πληρώνεις τα κρατικά κανάλια και να μην τα πιάνεις, επειδή έχουν χαμηλότερη εκπομπή (δική τους υπαιτιότητα δηλαδή).
Fan Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Απλώς δεν βλέπουμε κρατικά κανάλια. Επίσης και το ΣΚΑΙ μου τραβαει κάτι κολλήματα καμιά φορά. Απορώ πώς δεν έχει γίνει θέμα η κακή ποιότητα του σήματος των κρατικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα