newtech Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Να πω και εγώ εδώ.. Έχω ένα φίλο παιδικό.. μέχρι τα 30 του ενώ έψαχνε δουλειές στάθηκε άτυχος και έβγαζε το μεροκάματο με πακέτα κτλ.. Πριν ένα εξάμηνο βρήκε σταθερή δουλειά πάνω στο επάγγελμα του (ηλεκτρολόγος).. Με καλο μισθό και καλο ωράριο.. Γενικά ήταν άτυχος στην ζωή του και όλο με δανεικά κτλ χωρίς να το επιδιώκει ο ίδιος.. Αυτό το σαββατοκύριακο μίλησα μαζί του... Κρίμα που είσαι τσέχοι μου λέει.. ήθελα να τα πούμε.. (υπόψη το παιδί ήτνα κολλητός μου όσο ήμουν στην ελλάδα.. κώλος και βρακί κανονικά).. Του λέω.. ναι ρε man θα έρθω το καλοκαίρι και θα τα πούμε... Μου λέει a ωραία.. και μιλάμε κανονικά. Τον ρωτάω πως πάει η δουλειά του και πως νιώθει που δουλεύει πάντα σε αυτό που ήθελε με τόσες καλές συνθήκες... Μου απαντάει.. Το αφίσα ρε φιλε.. δουλεύω αλλου τώρα με πολύ περισσότερα χρήματα. (προσοχή.. ο τύπος δεν πήγε να με πείσει για κάτι ούτε το ανέφερε).. του λέω που? είναι εταιρία που πουλάει ταξίδια φίλος , με προμήθεια δουλεύω αλλα είναι παρα πολύ καλά τα λεφτά.. Άντε ρε φίλος του λέω ωραίος.. και που ξέρεις από αυτά ρε συ τα τουριστικά.. μου λέει αυτό είναι το καλο δεν χρειάζεται να ξέρεις.. τα αναλαμβάνει η εταιρία αυτά. και τι κανεις τότε του λέω k βγάζεις λεφτά? Προωθώ την εταιρία... :| (σε λιγο η συνέχεια εχω μια δουλίτσα.. τα γράφω να μην τα χάσω ΠΑΛΙ!) ΜΕΤΑ πήγε ο νους μου (ok το πέταξα εδώ και όλοι ξέρατε.. αλλα από αυτά που έλεγε και πως τα έλεγε. και να αφήσει την δουλειά που πάντα ήθελε.. μονο στην ΩΝ δεν πήγε ο νους μου) και τον ρώτησα πως λέγεται η εταιρία..και μου είπε φυσικά ΩΝ δεν ήξερα τι να κάνω.. τον ρώτησα αν έχει πάρει λεφτά και μου είπε όχι αλλα γενικά τον φλόμωσαν εκεί στην παρουσίαση.. και πιστεύει ότι θα βγάλει.. Αφού του εξήγησα 5 πράγματα στην αρχή φάνηκε να νευριάζει.. όμως μετά από 15 που του είπα η φωνή του άρχισε να παγώνει και κατάλαβε ότι είναι μαλακια.. Μου λέει άσε με λίγο θα σε πάρο μετά... Με παίρνει σε καμια ώρα και μου λέει ρε φιλε.. και αν δεν γράψω άτομα τι θα κάνω? Θα πληρώνω? Και να γράψω άλλους.. πχ εσένα? Να σε κάψω k σένα? Θα βρω άτομα που ποτε δεν είχα ιδιαίτερη σχέση ρε φιλε και θα προσπαθήσω να βγάλω έστω κάποια ευρώ τον μηνα... Pooo ρε φιλε δεν το πιστεύω ότι αφίσα την δουλειά μου για αυτό (
kostas_dr Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Καλά, βρήκε σταθερή δουλειά, πάνω στο επάγγελμά του κιόλας, με καλά λεφτά και την παράτησε χωρίς να ψάξει πρώτα λίγο που πάει να μπλέξει; Κρίμα. Τώρα, καλά ξεμπερδεύματα.
newtech Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Καλά, βρήκε σταθερή δουλειά, πάνω στο επάγγελμά του κιόλας, με καλά λεφτά και την παράτησε χωρίς να ψάξει πρώτα λίγο που πάει να μπλέξει; Κρίμα. Τώρα, καλά ξεμπερδεύματα. Το θεμα δεν ειναι τα 300 και και οτι εδωσε... το θεμα ειναι οτι του επιξαν το μυαλο τοσο πολυ που τα πίστεψε ολα αυτα... Και οτι με 6-7 ωρες "ΕΡΓΑΣΙΑ" (απο ποτε το πριξιμο @@ θεωρείτε εργασία.. τελος πάντων) σε λιγους μηνες θα περνει τα 3πλασια και τα 4πλασια απο οτι παίρνει τωρα.
Best_Man Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Μπορεί να είμαι off-topic, αλλά έπεσα πάνω στην πρώτη (έτσι λένε) τράπεζα που θα λειτουργήσει μέσω direct marketing Και αυτή πυραμίδα μου φαίνεται, ενώ δε λέει και πολλά πολλά στη σελίδα της. Ρίξτε κι εσείς μια ματιά. http://uprivatebanking.com/ Σημειώνω εδώ ότι εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΓΡΑΦΕΙ και τη σελίδα την παραθέτω για ενημέρωση. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2013 από Best_Man
deesnider Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Με παίρνει σε καμια ώρα και μου λέει ρε φιλε.. και αν δεν γράψω άτομα τι θα κάνω? Θα πληρώνω? Και να γράψω άλλους.. πχ εσένα? Να σε κάψω k σένα? Θα βρω άτομα που ποτε δεν είχα ιδιαίτερη σχέση ρε φιλε και θα προσπαθήσω να βγάλω έστω κάποια ευρώ τον μηνα... Pooo ρε φιλε δεν το πιστεύω ότι αφίσα την δουλειά μου για αυτό Τραγικός! Για να μην πω «άξιος τής μοίρας του»... ...παράτησε τη δουλειά του;;; Α η χασούρα του ήταν μόνο τα €300,00 κάτι πήγαινε κι ερχόταν. Είναι όμως τόσο περιζήτητος στην ειδικότητα τού ηλεκτρολόγου, ώστε να βρει πάλι γρήγορα - και καλή όπως η προηγούμενη - δουλειά; Κανείς δεν τού φταίει! 1
newtech Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μπορεί να είμαι off-topic, αλλά έπεσα πάνω στην πρώτη (έτσι λένε) τράπεζα που θα λειτουργήσει μέσω direct marketing Και αυτή πυραμίδα μου φαίνεται, ενώ δε λέει και πολλά πολλά στη σελίδα της. Ρίξτε κι εσείς μια ματιά. Σημειώνω εδώ ότι εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΓΡΑΦΕΙ. Το όνομα που θα δείτε δεν είναι το δικό μου. Την ιστοσελίδα που σας στέλνω την έχω βρει σε Facebook Page http://www.uprivatebanking.com/explorefreedom Επαναλαμβάνω πως εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ και τη σελίδα την παραθέτω για ενημέρωση. Βγαλε απο το λινκ σου το /exp***** Τραγικός! Για να μην πω «άξιος τής μοίρας του»... ...παράτησε τη δουλειά του;;; Α η χασούρα του ήταν μόνο τα €300,00 κάτι πήγαινε κι ερχόταν. Είναι όμως τόσο περιζήτητος στην ειδικότητα τού ηλεκτρολόγου, ώστε να βρει πάλι γρήγορα - και καλή όπως η προηγούμενη - δουλειά; Κανείς δεν τού φταίει! Απλα άπληστος και ευκολόπιστος
evi_k Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Γειά σε όλους, και μπράβο για το topic. Μερικοί μπορεί να θεωρούν ότι είμαστε ένα μάτσο.....loooooosers, όπως χαρακτηρίζονται όσοι τολμούν να εκφέρουν αρνητική άποψη για το "φαινόμενο" που προσφέρει η WV, επειδή όμως έχω περάσει τουλάχιστον ένα 6ωρο διαβάζοντας όοοοοοολα τα σχόλια εδώ μέσα, ε, πρέπει να πω ότι τα αρνητικά σχόλια έχουν το καθένα τη βάση τους, ενώ τα θετικά βασίζονται στο γνωστό ποίημα που διδάσκονται όλοι οι εγγεγραμμένοι στην WV. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στη διαδικασία να γράψω το οτιδήποτε σε ένα forum, γενικά διαβάζω, αποκομίζω και αποχωρώ. Αξίζει το χρόνο μου όμως η περίπτωση του insomnia, οπότε θα ακολουθήσει κατεβατό, προειδοποιώ! Γράφτηκα λοιπόν και εγώ στην εν λόγω "εταιρία", από συνεργάτη μου του οποίου την κρίση εμπιστεύομαι και σέβομαι (όχι 100% πλέον!). Είμαστε αμφότεροι επαγγελματίες πωλητές και έχουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση στο αντικείμενό μας, όπως και προϋπηρεσία. Με "έγραψε" αυτός, λέγοντάς μου επί λέξη "το έχεις, έχεις και γνωριμίες, θα πας γρήγορα ψηλά, μπορείς να βγάλεις καλά κεφτά εδώ μέσα". Δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω πράγματα τα οποία αν κανείς διαβάσει τα post που υπάρχουν έχουν ήδη ειπωθεί, είναι κοινός τόπος και φυσικά το ένα συμπληρώνει το άλλο. Θα προσθέσω όμως. Να πω εδώ, ότι επειδή δεν πλήρωσα (πλήρωσε ο άλλος για μένα γνωρίζοντας ότι δημιουργώντας το δικό μου δεντράκι θα πάρει και τα 280 του πίσω, και πολλά πολλά ακόμη), δεν έχω να κλαίω τα λεφτά μου. Ευτυχώς. Να έχετε στο μυαλό σας αυτό, αν δεν το έχετε ήδη: Στις πυριμίδες πραγματικά ένα έχει σημασία. Ούτε η πώληση, ούτε η ηθική, ούτε τίποτα. Το ατελείωτο μπλαμπλα με στόχο τις εγγραφές. Σε αυτό στηρίζονται όλα. Παραπέμπω όποιον γνωρίζει σχετικά καλά αγγλικά να διαβάσει μια σχετική μελέτη ανεξάρτητης πηγής στο link http://www.ftc.gov/os/comments/bizoppstaffreport/00008-57281.pdf με τίτλο The Case (for and) against Multi-level Marketing, By Jon M. Taylor, MBA, Ph.D., Consumer Awareness Institute η οποία μελετά το φαιμόμενο "πυραμίδα". Έτυχε να το χρησιμοποιήσω σε case study κατά την παραμονή μου στις ΗΠΑ και πραγματικά αποτελεί διαμάντι στο αντικείμενο. Και ξεκινώ! Δουλειά μου είναι οι πωλήσεις. Ξεχάστε τους πωλητές στα διάφορα καταστήματα που φαίνονται ότι το κάνουν επειδή απλά αυτό τους έτυχε ή αυτό βρήκαν. Θέλει κότσια η πώληση. Και γνώσεις. Και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Και τέχνη. Ζωή μου είναι το διάβασμα. Ένα έχω να πω. Είτε πρόκειται για ιστορικό γεγονός, είτε για αγορά ενός ψυγείου, είτε για κάτι που μας λέει ένας φίλος, ξεκολλήστε από τα χαζοκούτια (=τηλεοράσεις), και πιάστε μερικά βιβλία, ψαχτείτε στο Internet. Ζούμε στον αιώνα της πληροφόρησης, δεν είναι κρίμα αντί να διασταυρώνουμε πληροφορίες και να αποκτάμε γνώσεις να νομίζουμε, να πιανόμαστε κορόιδα, να διαδίδουμε ανακρίβειες επειδή έτσι μας είπε κάποιος??? Είμαι κατ' αρχήν κάθετα αρνητική σε ότι περικλείεται στο μεγάλο τσουβάλι MLM είτε πρόκειται για καλλυντικά, είτε για δεν ξέρω και γω τι. Αλλά πρέπει να πω ότι ο λόγος που το MLM υπάρχει τόσα μα τόσα χρόνια, πετυχαίνει (για όσους το ξεκινούν και άρα βρίσκονται από τη μέση τουλάχιστον και πάνω) και πάντα θα βρίσκει μέλη είναι απλά διότι αυτοί που ξεκινούν μια πυραμίδα ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ - ή εν πάσει περιπτώσει βάζουν μερικούς διαβασμένους να το στήσουν. Στα MLM's εφαρμόζονται και δοκιμάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία, τη διαφήμιση, την πώληση, τη στατιστική και στηρίζουν μια απίστευτα μεγάλη βιομηχανία στις πλάτες τους. Άρα, από αυτή την άποψη ένας άνθρωπος με μάτια και αφτιά ανοιχτά, κριτική σκέψη και λογική, έχει να μάθει πολλά μπαίνοντας σε μια MLM εταιρία. Φτάνει να γνωρίζει το αντίτιμο της εισόδου και να οριοθετήσει τους λόγους και στόχους του, και φυσικά το όριο των απωλειών του. Με ενημέρωσε λοιπόν ο συνεργάτης μου ότι με έβαλε σ' αυτή την WV, γιατί... το έχω. Γιατί είναι ο ξάδερφός του μέσα, πολλοί γνωστοί του, και όλοι έχουν μια ιστορία επιτυχίας να μοιραστούν, λεφτά, αυτοκίνητα, διακοπές. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον το οποίο μου έμαθε ένα πράγμα. Άκου. Ψάξε. Απόκτησε ΔΙΚΗ σου γνώμη βασισμένη στη λογική. Και όταν είσαι αντίθετος με κάτι, πάλι ψάξε. Να έχεις επιχειρήματα και να καλλιεργείς την κρίση σου. Οκ, λοιπόν. Άντε, να πάω στην παρουσίαση, να δω τι στα κομμάτια είναι, για να με έγραψε έτσι κάτι θα ξέρει.. Σκέφτομαι, βλακεία θα είναι όπως πάντα, στανταράκι θα πρέπει να συνεχίσω να τους πληρώνω και εν συνεχεία θα πρέπει να βάλω κι άλλους στο ίδιο τρυπάκι, να καταναλώνουν/ πληρώνουν και να προσθέτουν κόσμο. Έπεσα βεβαίως βεβαίως μέσα, αλλά, για δες, αυτοί έχουν ένα πρωτοποριακό "προϊόν", μια υπηρεσία πανέξυπνη με απίστευτα οικονομικές διακοπές σε λουξ προορισμούς, σου δίνουν κα ιδυνατότητα να κλείσεις συγκριτικά φθηνότερα μέχρι και τα εισιτήριά σου, α, και πού 'σαι, μην είσαι παρτάκιας, μοιράσου την τύχη που σου χτυπά την πόρτα με τους φίλους σου να βγάλετε και όλοι μαζί λεφτάκια. Να μην ανοίξω θέμα για τα πακέτα που προσφέρουν, δε νομίζω ότι τα χρησιμοποιεί ο πολύς ο κόσμος εξάλλου. Όλα αυτά ανάμεσα σε πολλά χειροκροτήματα (που ποτέ δε μου αρέσουν γιατί μου θυμίζουν κάτι ντοκυμαντέρ με πηθίκια στη ζούγκλα) και τρισευτυχισμένα μέλη που βγάζουν $2500 ΤΟ ΜΗΝΑ πίνοντας καφεδάκια, "θεμελίωσαν αυτοκίνητο" και η εταιρία τους δίνει πάγια ως $600 το μήνα για 36 μήνες για να τους επιβραβεύσει για τη δουλειά τους κλπ κλπ. Φυσικά πουθενά δεν αναφέρεται ότι τυχόν μείση των εγγεγραμμένων στο δεντράκι τους ή πτώση τζίρου κάτω από $5000 (είναι καλοί, έχουν και περίοδο χάριτος να επανέλθεις στα προηγούμενα, ένα ολόκληρο μήνα!), δεν παίρνεις μια, και πρόβλημά σου πώς θα πληρώσεις τη δόση.... Αντιθέτως, ενώ σου λένε μόνοι τους ότι παίρνεις ως $600 x 36 μήνες (άραγε αυτό το "ως" τι άλλο να κρύβει) όλοι σε διαβεβαιώνουν ότι, όχι, το αυτοκίνητο είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ δικό σου, αφού φτάσεις στο σχετικό σκαλοπατάκι το έχεις κατοχυρώσει. Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟ αλλά αντίθετα έχεις μηνιαίο ποσό????? Θα με τρελάνετε, και αρχίσαν οι ζέστες, θα θέλω διακοπές..... Αλλά, να μη μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες, όλα αυτά τα καταλαβαίνουμε όλοι με λίγη σκέψη. Άλλο θέλω 'γω να πω. Αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας και που απλά επιβεβαίωσα από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και την πρώτη παρουσίαση, ΟΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: manipulation, ήτοι χειραγώγηση. Αυτό που όλοι εδώ λέμε πλύση εγκεφάλου. Όμως, σταθείτε, πίσω από όλα αυτά έρχεται η γνώση! Και δεν το λέω ειρωνικά. Δείτε λίγο τι συμβαίνει. Η χειραγώγηση απορρέει από ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης, το αγελαίο ένστικτο. Την ανάγκη του ανθρώπου να λειτουργεί μέσα σε ομάδα και να είναι αποδεκτός από αυτήν. Η αγέλη λειτουργεί με τις απαραίτητες δομές και κανόνες, όπως και όλες οι μορφές οργάνωσης που σχηματίζονται μέσα σ' αυτήν, η οικογενειακή ζωή, η εργασία, η έκφραση θρησκευτικότητας, η κάθε MLM, η WV. Καλώς ή κακώς, οι κανόνες είναι απλοί και διέπουν τα πάντα. Για μερικούς ανθρώπους λοιπόν (αυτούς που σήμερα αποκαλούμε ηγέτες), δε φτάνει η αποδοχή, αλλά θέλουν και να αναδειχτούν ανάμεσα στου υπόλοιπους, να βγούν μπροστά. Εκεί έρχονατι οι πυραμίδες να μας πατήσουν τον κάλο λοιπόν. Και πάμε στο ζουμί της WV. Όσες παρουσιάσεις και να παρακολουθήσει κανείς (εγώ ως τώρα 6, γιατί μου τα είχαν ξαναπεί το χειμώνα και φυσικά γέλασα, συν ότι έχει παίξει ως σήμερα για να κατανοήσω τον....εχθρό!!!) παιδιά, πιστέψτε με, δε θα ξέρετε ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω από όσα καταλάβατε την πρώτη φορά. Δεν υπάρχουν πολλά να καταλάβετε, εξάλλου. Τυράκι τα φτηνά ταξίδια. Ζουμί, να γράφετε, μπας και μείνουμε οι πάνω ψηλά, οι αποπάνω ψηλότερα, ε, και φυσικά, με σκληρή δουλειά θα το καταφέρετε και 'σεις. ΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, γενικά όταν είσαι καλός σ' αυτό που κάνεις έρχεται η μέρα που θα δρέψεις καρπούς. (Θα έρθει, στ' αλήθεια, μην απελπίζεστε, αλλά σίγουρα όχι από 'δω, ή τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο το παρουσιάζουν) Απλά κάθε φορά θα σας μένει λίγη ακόμα σάλτσα, ώσπου να "γίνεις και εσύ σαν εμένα και να μπορείς να κάνεις τις παρουσιάσεις σου".. Α, και να ξέρεις, εμείς λειτουργούμε σαν ομάδα, θα είμαι πάντα δίπλα σου να σε βοηθάω. Εμ, βέβαια, κοπελάρα μου. Ομάδα είμαστε, άμα με πάρει εμένα η κατηφόρα, πάει το μπεμβεδάκι σου, μόνη σου θα το πληρώνεις.... Να μη σου πω τι θα ακούσεις από το "φιλαράκι" που σε έβαλε και παράτησε τη δουλειά του για μια φούσκα, και τώρα φταίς εσύ που το ξύνεις και χάνεις εγγραφές και δεν ανανεώνεις.... Φίλοι, η κάθε WV στηρίζεται στη λογική mee-too, ημών των προβάτων, αφού μπορεί αυτός-μπορώ κι εγώ. Ή, γιατί αυτός και όχι εγώ. Εδώ σου κοτσάρουν και την κρίση, την επαγγελματική αβεβαιότητα, έξτρα εισόδημα και τα συναφή. Λες, ε, τι έχω να χάσω? Να γράψω τους φίλους μου (αχ, ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ), να κάνω την 4άδα να πάρω τα λεφτά μου πίσω, και βλέπουμε μετά. Αν πάλι σου φουσκώσουν τα μυαλά, νομίζεις θα μπείς στο μετρό να πας σπίτι και στη διαδρομή πρέπει να το πεις σε όλους, οι καημένοι δεν ξέρουν τι χάνουν.... Κερασάκι στην τούρτα είναι τα αποκαλούμενα συνέδρια. Πρόλαβα πήγα και σε τέτοιο! Δεν ξέρετε τι χάνετε. Τα βίντεο του youtube ωχριούν... Για ακόμη μεγαλύτερο κύρος, μου κουβάλησαν εδώ τον Τάδες (ούτε καν θυμάμαι όνομα, σάμπως κι αυτός θυμάται εμένα? και δεν είμαι και κάνα μπάζο εδώ που τα λέμε.... :-P ), ετών 24, από ένα κατσικοχώρι των ΗΠΑ (ξέρετε, αναγνώστες, το 70% των Αμερικάνων που θεωρούμε εξελιγμένους είναι βλαχάρες, αυτό που λέμε αμερικανάκια), ΗΔΗ ΜΕ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΗ "ΣΥΝΤΑΞΗ"! - εδώ τα 1000 πηθίκια χειροκροτούν-. Μέσα σε ένα καταιγισμό δυνατής μουσικής των club. Στη λογική των fast-food, φάτε σκουπίδια και αδειάστε μας τη γωνιά. Μοντέρνα δυνατή μουσική στη λογική του "ακόμα κι αν έχεις τις μαύρες σου/ έχεις να σταυρώσεις θύμα για εγγραφή 2 μήνες και χρωστάς και στην κυρα-Μιχαλού τα λεφτά που "επενδύεις" στο όραμά μας που θα σε πάει μπροστά με ασημένιο μπεμβεδόνι, θα χορέψεις θες δε θες". ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ!!!! Με απίστευτη εναλλαγή εισηγητών για να μη βαρεθεί το μέσο προβατάκι και χάσει την προσοχή του. Με τρομερή εκπαίδευση στο ΤΙ θα πούν, ΠΩΣ θα το πούν- α! και ανεπιτήδευτα, ε, λες και τα λένε μόνοι τους! Και ξανά μανά χειροκρότημα. Βγαίνεις έξω με ταχυπαλμία, θες να βαρέσεις τη χοντρή που πάλι τρώει αλλά κατά τα άλλα κάνει κάτι για να αλλάξει τη ζωή της. Ή να της κλέχεις την τυρόπιτα, γιατί στα 55 ευρά που έδωσες, όχι φαΐ, ούτε ένα μπουκαλάκι νερό δε σου δίνουν. Αλλά, δε σε νοιάζει, προσφέρουν πνευματική τροφή εδώ. Στο τέλος φεύγεις βαρυστομαχιασμένος, ανοίγεις μιαν άθενς βόις και ψάχνεις την πλησιέστερη δημόσια τουαλέτα γιατί σε γυροφέρνει κόψιμο (παλιά έβρισκες τα πάντα στην AV, ως και δημόσιες τουαλέτες. Τώρα τη χρησιμοποιείς για μετά το κόψιμο. Είναι και δωρεάν). Σου έπεσε βαρύ το μεσημεριανό..... -έλα, ένα αστειάκι έκανα, μη νευριάζεις, επανέρχομαι! Δεν κλαίω τα 55 ευρώ της συμμετοχής λοιπόν (παρ' όλο που θα έβγαζα ψώνια μιας βδομάδας) μόνο και μόνο γιατί μελέτησα το φαινόμενο Εισηγητής της WV. Παιδιά, κάποιοι άνθρωποι μπορούν (ή εκπαιδεύονται) να επηρεάζουν τις μάζες. Να σε κάνουν πρόβατο και να χαίρεσαι, να βαράς παλαμάκια και με τα 4 πόδια. Είναι τρομερό, το πόσο επηρεάζεται ένας άνθρωπος από το πλήθος. Το πόσο η μάζα επηρεάζει το άτομο. Η δυνατή μουσική, τα μεγάλα άδεια λόγια, το ταλέντο στη λεξιπλασία και τα βαρύγδουπα MANAGER, DIRECTOR, οι μεγάλες λέξεις κοινωνικής/επαγγελματικής καταξίωσης, κι ας μην έχεις να πληρώσεις τον καφέ σου, αφού ότι παρακολουθείς εκεί μέσα αναλώνει και τα ελάχιστα που θα σε πληρώσουν, συν το ταμείο ανεργίας σου ή τα δανεικά απ' τη γιαγιά σου. Εσύ χαμογελάς και νιώθεις και ανώτερος από τους νιούφηδες που μόλις μπήκαν. Τους κοιτάς κι αφ' υψηλού, γιατί εσύ είσαι MD, sk@t@ sta moootra suuu! Εγώ λοιπόν, με μάτια ανοιχτά, έγινα καλύτερη στη χειραγώγηση, μπορώ να ενθουσιάσω κι εγώ τον πελάτη μου αύριο. (πουλάω αληθινά προϊόντα εγώ, μη φωνάζετε λέμεεε!) Έμαθα πώς, χάρη σ' εσάς, WV. Το δυστύχημα είναι ότι ανθίζουν όλα αυτά, (όχι μόνο η WV), σε καιρούς κρίσης, που ο κόσμος απελπίζεται και λέει "Τι έχω να χάσω?".. Και τώρα που είμαστε σίγουροι ότι απευθύνονται σε πρόβατα, ή μας προβατοποιούν, πάμε να μελετήσουμε την πυραμίδα γενικά. Το 80% (τα πρόβατα) δεν παίρνει ουτε κάν ποτέ πίσω τα χρήματα που ρίχνει σ' αυτό. Ένα 15% (οι βοσκοί) κάτι θα ψιλοβγάλουν, άλλος ένα βασικό μισθό, άλλος πολλούς βασικούς, άλλον θα τον κάνει η εταιρία υπάλληλο, γιατί χρειάζεται μερικές σφήνες για να σταθεροποιήσει τα σαθρά γεφυράκια που ενώνουν τα επίπεδα της πυραμίδας. Και ένα τελευταίο 5% είναι η Γαλακτοβιομηχανία, που έρχεται παίρνει το κρέας, το γάλα, το μαλλί, το πορσικό και τη βίλα. Και γελάει όπως σε κάθε εταιρία ένα αφεντικό. Πείτε μου τώρα, γιατί αυτό όλο να δουλεύει ενώ όλοι ξέρουμε ότι μας εκμεταλλεύεται?? Για τον ίδιο λόγο που μια φακλάνα γκόμενα με βαμένο ξανθό φρύδι φοράει φέτος ριγέ παντελόνι. Γιατί το κάνει η δίπλα. Η απέναντι. Η εγγονή της κυρα-Βάσως (μόνο που αυτή είναι 17 και 17 τόνους ελαφρύτερη). Και επειδή φυσικά η πωλήτρια δεν της είπε ποτέ ότι μοιάζει με διασταύρωση ζέμπρας με ιπποπόταμο. Δεν έχω κάτι με τα καλοταϊσμένα, κι εγώ τέτοια είμαι. Σκασμός! Για τον ίδιο λόγο που ο γκόμενός μου φοράει ΜΟΝΟ αθλητικά της νίκης, τον βολεύουν ρε αδερφέ κι έχουν ποιότητα, κι ας δουλεύει το 9 χρονο παιδάκι όλη μέρα για 2 μπουκιές ψωμί. Άσε που τώρα από δω θα πάρει και την μπεμβεδάρα που τόσα χρόνια λιγουρεύεται. ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ φίλε..... Επειδή δεν έχει δική του γνώμη. Επειδή όταν έχει, δεν τολμάει να την πει γιατί θα είναι διαφορετικός και δε θα τον κάνουν παρέα οι υπόλοιποι μπαμπουίνοι. Μα βασικά, οι πυραμίδες πετυχαίνουν για ένα λόγο, που σου τον κοπανάνε κανονικά στα μούτρα: Αν δε γραφτείς ΤΩΡΑεσύ να κάνεις το πρόβατο, θα γραφτεί κάποιος άλλος. Και επειδή αργά η γρήγορα θα το ξανασκεφτείς και θα μετανιώσεις, θα γραφτείς, αλλά, τότε φίλε μου θα είναι αργά γιατί, κοίτα, θα μπεις κάτω από όοοοοοοολους αυτούς, κρίμα δεν είναι? Μην πετάς την τύχη σου.... ΓΡΑΨΟΥ ΤΩΡΑ! Ε, λοιπόν, εγώ δε θα πάρω. Εννοείται ότι εγώ χάνω (τα λεφτά μου αλλά σώζω το χρόνο μου), εννοείται ότι δεν έχει σημασία. Θα γραφτεί άλλος. Και θα τρέχει όλη μέρα στις καφετέρειες, νηστικός. Να μιλάει για μιαν ιδέα ξένη, που πλουτίζει ξένους. Να προσπαθεί να βγάλει κάνα φράγκο να βάλει γκασολίν στο μπεμβεδικό που πασχίζει να κρατήσει, γιατί η μαμά του είπε σε όλους στο χωριό ότι την κέρδισε με τον κόπο του, σπέρνοντας διακοπές και θερίζοντας μαϊμούδια. Άσε που την έχουν δει και όλοι στο φέισμπουκ, βγάζει και ωραίες ξανθιές γκόμενες με φούξια τρίπατο στιλέτο και μυαλό ξυράφι. Φετιχίστριες θα'ναι, κάτι έχουν με τα κοφτερά.. Αν θέλετε άλλες πληροφορίες πείτε μου. Έχω σκοπό να το τραβήξω λίγο καιρό το αστείο, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Να μάθω συμπεριφορές, μεθόδους, τρικ. Και όχι, δεν ξαναπληρώνω σεντ. Αν θέλουν ας με πληρώσουν να πάω. Αλλά αν ξαναπάω σε παρουσίαση, να σας δώσω πληροφορίες! Όχι, να μην πάτε από περιέργεια. Να καθίσετε σπιτάκια σας. Μπορεί να ψαρώσετε, είναι απίστευτα ικανοί. Για μια στιγμή σκέφτηκα ακόμη κι εγώ -Κι αν σου κάτσειιιι??? Μετά ευτυχώς ξαναδιάβασα το άρθρο που συνάντησα πριν 10 χρόνια ολάκερα στο Αμέρικα (παρέθεσα link στην αρχή). Να διαβάζετε εδώ, υπάρχει κόσμος που τη γλιτώνει και μοιράζεται τη χαρά του!! Δεν ξέρω για σας, WorldVenturers. Εγώ θα πάω με τους φίλους μου για μπάνιο το Σ/Κ. Εγώ τουλάχιστον τους μετράω σε αριθμούς, δεν τους βλέπω σα νούμερα. (και μάλιστα μακρινά, μόνη στην ασημιά μπεμβέ μου).. Έχω και μία απορία. Αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Εγώ μπλοκάκια αποδείξεων δεν είδα στο συνέδριο, ούτε την προηγούμενη μέρα που πουλάγαν εισητήρια. Ούτε και ξέρω φυσικά πού πήγαν τα λεφτά μου, που τα έδωσα στο χέρι στην αποπάνω μου, μιας και μ' ενημέρωσε την Παρασκευή ότι "φρόντισα να σου κρατήσουν εισητήριο γιατί αν ερχόσουν σήμερα στην είσοδο θα πλήρωνες 70"!!!!!! Με ενοχλεί όλοι εμείς που τους πληρώνουμε χωρίς απόδειξη για το τίποτα, να μην καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι κοροϊδίες μας έχουν φέρει στην κατάντια (και άλλα πολλάαα), η ευκολοπιστία και η αδιαφορία. Υπάρχει σχετική νομοθεσία η οποία να μην απαιτεί την έκδοση αποδείξεων σε συνέδρια μελών "κλειστών γκρούπ"??? Εσείς του insomnia.gr, sorry για το κατεβατό, σπάστε το αν θέλετε! Στη διάθεση όλων, αμαρτωλών τε και μετανοησάντων! με τίτλο The Case (for and) against Multi-level Marketing, By Jon M. Taylor, MBA, Ph.D., Consumer Awareness Institute η οποία μελετά το φαιμόμενο "πυραμίδα". Έτυχε να το χρησιμοποιήσω σε case study κατά την παραμονή μου στις ΗΠΑ και πραγματικά αποτελεί διαμάντι στο αντικείμενο. Και ξεκινώ! Δουλειά μου είναι οι πωλήσεις. Ξεχάστε τους πωλητές στα διάφορα καταστήματα που φαίνονται ότι το κάνουν επειδή απλά αυτό τους έτυχε ή αυτό βρήκαν. Θέλει κότσια η πώληση. Και γνώσεις. Και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Και τέχνη. Ζωή μου είναι το διάβασμα. Ένα έχω να πω. Είτε πρόκειται για ιστορικό γεγονός, είτε για αγορά ενός ψυγείου, είτε για κάτι που μας λέει ένας φίλος, ξεκολλήστε από τα χαζοκούτια (=τηλεοράσεις), και πιάστε μερικά βιβλία, ψαχτείτε στο Internet. Ζούμε στον αιώνα της πληροφόρησης, δεν είναι κρίμα αντί να διασταυρώνουμε πληροφορίες και να αποκτάμε γνώσεις να νομίζουμε, να πιανόμαστε κορόιδα, να διαδίδουμε ανακρίβειες επειδή έτσι μας είπε κάποιος??? Είμαι κατ' αρχήν κάθετα αρνητική σε ότι περικλείεται στο μεγάλο τσουβάλι MLM είτε πρόκειται για καλλυντικά, είτε για δεν ξέρω και γω τι. Αλλά πρέπει να πω ότι ο λόγος που το MLM υπάρχει τόσα μα τόσα χρόνια, πετυχαίνει (για όσους το ξεκινούν και άρα βρίσκονται από τη μέση τουλάχιστον και πάνω) και πάντα θα βρίσκει μέλη είναι απλά διότι αυτοί που ξεκινούν μια πυραμίδα ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ - ή εν πάσει περιπτώσει βάζουν μερικούς διαβασμένους να το στήσουν. Στα MLM's εφαρμόζονται και δοκιμάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία, τη διαφήμιση, την πώληση, τη στατιστική και στηρίζουν μια απίστευτα μεγάλη βιομηχανία στις πλάτες τους. Άρα, από αυτή την άποψη ένας άνθρωπος με μάτια και αφτιά ανοιχτά, κριτική σκέψη και λογική, έχει να μάθει πολλά μπαίνοντας σε μια MLM εταιρία. Φτάνει να γνωρίζει το αντίτιμο της εισόδου και να οριοθετήσει τους λόγους και στόχους του, και φυσικά το όριο των απωλειών του. Με ενημέρωσε λοιπόν ο συνεργάτης μου ότι με έβαλε σ' αυτή την WV, γιατί... το έχω. Γιατί είναι ο ξάδερφός του μέσα, πολλοί γνωστοί του, και όλοι έχουν μια ιστορία επιτυχίας να μοιραστούν, λεφτά, αυτοκίνητα, διακοπές.
lepaterious Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Τι καινουργια ειναι αυτη η universal private banking τεραστια ανθηση εχουν οι πυραμιδες...
evi_k Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Επειδή δεν ξέρω αν φαίνεται η συνέχεια στο προηγούμενο τμήμα, προσθέτω εδώ- αφαιρέστε το αν όλα είναι οκ με το κατεβατό πιό πάνω! με τίτλο The Case (for and) against Multi-level Marketing, By Jon M. Taylor, MBA, Ph.D., Consumer Awareness Institute η οποία μελετά το φαιμόμενο "πυραμίδα". Έτυχε να το χρησιμοποιήσω σε case study κατά την παραμονή μου στις ΗΠΑ και πραγματικά αποτελεί διαμάντι στο αντικείμενο. Και ξεκινώ! Δουλειά μου είναι οι πωλήσεις. Ξεχάστε τους πωλητές στα διάφορα καταστήματα που φαίνονται ότι το κάνουν επειδή απλά αυτό τους έτυχε ή αυτό βρήκαν. Θέλει κότσια η πώληση. Και γνώσεις. Και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Και τέχνη. Ζωή μου είναι το διάβασμα. Ένα έχω να πω. Είτε πρόκειται για ιστορικό γεγονός, είτε για αγορά ενός ψυγείου, είτε για κάτι που μας λέει ένας φίλος, ξεκολλήστε από τα χαζοκούτια (=τηλεοράσεις), και πιάστε μερικά βιβλία, ψαχτείτε στο Internet. Ζούμε στον αιώνα της πληροφόρησης, δεν είναι κρίμα αντί να διασταυρώνουμε πληροφορίες και να αποκτάμε γνώσεις να νομίζουμε, να πιανόμαστε κορόιδα, να διαδίδουμε ανακρίβειες επειδή έτσι μας είπε κάποιος??? Είμαι κατ' αρχήν κάθετα αρνητική σε ότι περικλείεται στο μεγάλο τσουβάλι MLM είτε πρόκειται για καλλυντικά, είτε για δεν ξέρω και γω τι. Αλλά πρέπει να πω ότι ο λόγος που το MLM υπάρχει τόσα μα τόσα χρόνια, πετυχαίνει (για όσους το ξεκινούν και άρα βρίσκονται από τη μέση τουλάχιστον και πάνω) και πάντα θα βρίσκει μέλη είναι απλά διότι αυτοί που ξεκινούν μια πυραμίδα ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ - ή εν πάσει περιπτώσει βάζουν μερικούς διαβασμένους να το στήσουν. Στα MLM's εφαρμόζονται και δοκιμάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία, τη διαφήμιση, την πώληση, τη στατιστική και στηρίζουν μια απίστευτα μεγάλη βιομηχανία στις πλάτες τους. Άρα, από αυτή την άποψη ένας άνθρωπος με μάτια και αφτιά ανοιχτά, κριτική σκέψη και λογική, έχει να μάθει πολλά μπαίνοντας σε μια MLM εταιρία. Φτάνει να γνωρίζει το αντίτιμο της εισόδου και να οριοθετήσει τους λόγους και στόχους του, και φυσικά το όριο των απωλειών του. Με ενημέρωσε λοιπόν ο συνεργάτης μου ότι με έβαλε σ' αυτή την WV, γιατί... το έχω. Γιατί είναι ο ξάδερφός του μέσα, πολλοί γνωστοί του, και όλοι έχουν μια ιστορία επιτυχίας να μοιραστούν, λεφτά, αυτοκίνητα, διακοπές. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον το οποίο μου έμαθε ένα πράγμα. Άκου. Ψάξε. Απόκτησε ΔΙΚΗ σου γνώμη βασισμένη στη λογική. Και όταν είσαι αντίθετος με κάτι, πάλι ψάξε. Να έχεις επιχειρήματα και να καλλιεργείς την κρίση σου. Οκ, λοιπόν. Άντε, να πάω στην παρουσίαση, να δω τι στα κομμάτια είναι, για να με έγραψε έτσι κάτι θα ξέρει.. Σκέφτομαι, βλακεία θα είναι όπως πάντα, στανταράκι θα πρέπει να συνεχίσω να τους πληρώνω και εν συνεχεία θα πρέπει να βάλω κι άλλους στο ίδιο τρυπάκι, να καταναλώνουν/ πληρώνουν και να προσθέτουν κόσμο. Έπεσα βεβαίως βεβαίως μέσα, αλλά, για δες, αυτοί έχουν ένα πρωτοποριακό "προϊόν", μια υπηρεσία πανέξυπνη με απίστευτα οικονομικές διακοπές σε λουξ προορισμούς, σου δίνουν κα ιδυνατότητα να κλείσεις συγκριτικά φθηνότερα μέχρι και τα εισιτήριά σου, α, και πού 'σαι, μην είσαι παρτάκιας, μοιράσου την τύχη που σου χτυπά την πόρτα με τους φίλους σου να βγάλετε και όλοι μαζί λεφτάκια. Να μην ανοίξω θέμα για τα πακέτα που προσφέρουν, δε νομίζω ότι τα χρησιμοποιεί ο πολύς ο κόσμος εξάλλου. Όλα αυτά ανάμεσα σε πολλά χειροκροτήματα (που ποτέ δε μου αρέσουν γιατί μου θυμίζουν κάτι ντοκυμαντέρ με πηθίκια στη ζούγκλα) και τρισευτυχισμένα μέλη που βγάζουν $2500 ΤΟ ΜΗΝΑ πίνοντας καφεδάκια, "θεμελίωσαν αυτοκίνητο" και η εταιρία τους δίνει πάγια ως $600 το μήνα για 36 μήνες για να τους επιβραβεύσει για τη δουλειά τους κλπ κλπ. Φυσικά πουθενά δεν αναφέρεται ότι τυχόν μείση των εγγεγραμμένων στο δεντράκι τους ή πτώση τζίρου κάτω από $5000 (είναι καλοί, έχουν και περίοδο χάριτος να επανέλθεις στα προηγούμενα, ένα ολόκληρο μήνα!), δεν παίρνεις μια, και πρόβλημά σου πώς θα πληρώσεις τη δόση.... Αντιθέτως, ενώ σου λένε μόνοι τους ότι παίρνεις ως $600 x 36 μήνες (άραγε αυτό το "ως" τι άλλο να κρύβει) όλοι σε διαβεβαιώνουν ότι, όχι, το αυτοκίνητο είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ δικό σου, αφού φτάσεις στο σχετικό σκαλοπατάκι το έχεις κατοχυρώσει. Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟ αλλά αντίθετα έχεις μηνιαίο ποσό????? Θα με τρελάνετε, και αρχίσαν οι ζέστες, θα θέλω διακοπές..... Αλλά, να μη μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες, όλα αυτά τα καταλαβαίνουμε όλοι με λίγη σκέψη. Άλλο θέλω 'γω να πω. Αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας και που απλά επιβεβαίωσα από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και την πρώτη παρουσίαση, ΟΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: manipulation, ήτοι χειραγώγηση. Αυτό που όλοι εδώ λέμε πλύση εγκεφάλου. Όμως, σταθείτε, πίσω από όλα αυτά έρχεται η γνώση! Και δεν το λέω ειρωνικά. Δείτε λίγο τι συμβαίνει. Η χειραγώγηση απορρέει από ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης, το αγελαίο ένστικτο. Την ανάγκη του ανθρώπου να λειτουργεί μέσα σε ομάδα και να είναι αποδεκτός από αυτήν. Η αγέλη λειτουργεί με τις απαραίτητες δομές και κανόνες, όπως και όλες οι μορφές οργάνωσης που σχηματίζονται μέσα σ' αυτήν, η οικογενειακή ζωή, η εργασία, η έκφραση θρησκευτικότητας, η κάθε MLM, η WV. Καλώς ή κακώς, οι κανόνες είναι απλοί και διέπουν τα πάντα. Για μερικούς ανθρώπους λοιπόν (αυτούς που σήμερα αποκαλούμε ηγέτες), δε φτάνει η αποδοχή, αλλά θέλουν και να αναδειχτούν ανάμεσα στου υπόλοιπους, να βγούν μπροστά. Εκεί έρχονατι οι πυραμίδες να μας πατήσουν τον κάλο λοιπόν. Και πάμε στο ζουμί της WV. Όσες παρουσιάσεις και να παρακολουθήσει κανείς (εγώ ως τώρα 6, γιατί μου τα είχαν ξαναπεί το χειμώνα και φυσικά γέλασα, συν ότι έχει παίξει ως σήμερα για να κατανοήσω τον....εχθρό!!!) παιδιά, πιστέψτε με, δε θα ξέρετε ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω από όσα καταλάβατε την πρώτη φορά. Δεν υπάρχουν πολλά να καταλάβετε, εξάλλου. Τυράκι τα φτηνά ταξίδια. Ζουμί, να γράφετε, μπας και μείνουμε οι πάνω ψηλά, οι αποπάνω ψηλότερα, ε, και φυσικά, με σκληρή δουλειά θα το καταφέρετε και 'σεις. ΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, γενικά όταν είσαι καλός σ' αυτό που κάνεις έρχεται η μέρα που θα δρέψεις καρπούς. (Θα έρθει, στ' αλήθεια, μην απελπίζεστε, αλλά σίγουρα όχι από 'δω, ή τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο το παρουσιάζουν) Απλά κάθε φορά θα σας μένει λίγη ακόμα σάλτσα, ώσπου να "γίνεις και εσύ σαν εμένα και να μπορείς να κάνεις τις παρουσιάσεις σου".. Α, και να ξέρεις, εμείς λειτουργούμε σαν ομάδα, θα είμαι πάντα δίπλα σου να σε βοηθάω. Εμ, βέβαια, κοπελάρα μου. Ομάδα είμαστε, άμα με πάρει εμένα η κατηφόρα, πάει το μπεμβεδάκι σου, μόνη σου θα το πληρώνεις.... Να μη σου πω τι θα ακούσεις από το "φιλαράκι" που σε έβαλε και παράτησε τη δουλειά του για μια φούσκα, και τώρα φταίς εσύ που το ξύνεις και χάνεις εγγραφές και δεν ανανεώνεις.... Φίλοι, η κάθε WV στηρίζεται στη λογική mee-too, ημών των προβάτων, αφού μπορεί αυτός-μπορώ κι εγώ. Ή, γιατί αυτός και όχι εγώ. Εδώ σου κοτσάρουν και την κρίση, την επαγγελματική αβεβαιότητα, έξτρα εισόδημα και τα συναφή. Λες, ε, τι έχω να χάσω? Να γράψω τους φίλους μου (αχ, ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ), να κάνω την 4άδα να πάρω τα λεφτά μου πίσω, και βλέπουμε μετά. Αν πάλι σου φουσκώσουν τα μυαλά, νομίζεις θα μπείς στο μετρό να πας σπίτι και στη διαδρομή πρέπει να το πεις σε όλους, οι καημένοι δεν ξέρουν τι χάνουν.... Κερασάκι στην τούρτα είναι τα αποκαλούμενα συνέδρια. Πρόλαβα πήγα και σε τέτοιο! Δεν ξέρετε τι χάνετε. Τα βίντεο του youtube ωχριούν... Για ακόμη μεγαλύτερο κύρος, μου κουβάλησαν εδώ τον Τάδες (ούτε καν θυμάμαι όνομα, σάμπως κι αυτός θυμάται εμένα? και δεν είμαι και κάνα μπάζο εδώ που τα λέμε.... :-P ), ετών 24, από ένα κατσικοχώρι των ΗΠΑ (ξέρετε, αναγνώστες, το 70% των Αμερικάνων που θεωρούμε εξελιγμένους είναι βλαχάρες, αυτό που λέμε αμερικανάκια), ΗΔΗ ΜΕ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΗ "ΣΥΝΤΑΞΗ"! - εδώ τα 1000 πηθίκια χειροκροτούν-. Μέσα σε ένα καταιγισμό δυνατής μουσικής των club. Στη λογική των fast-food, φάτε σκουπίδια και αδειάστε μας τη γωνιά. Μοντέρνα δυνατή μουσική στη λογική του "ακόμα κι αν έχεις τις μαύρες σου/ έχεις να σταυρώσεις θύμα για εγγραφή 2 μήνες και χρωστάς και στην κυρα-Μιχαλού τα λεφτά που "επενδύεις" στο όραμά μας που θα σε πάει μπροστά με ασημένιο μπεμβεδόνι, θα χορέψεις θες δε θες". ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ!!!! Με απίστευτη εναλλαγή εισηγητών για να μη βαρεθεί το μέσο προβατάκι και χάσει την προσοχή του. Με τρομερή εκπαίδευση στο ΤΙ θα πούν, ΠΩΣ θα το πούν- α! και ανεπιτήδευτα, ε, λες και τα λένε μόνοι τους! Και ξανά μανά χειροκρότημα. Βγαίνεις έξω με ταχυπαλμία, θες να βαρέσεις τη χοντρή που πάλι τρώει αλλά κατά τα άλλα κάνει κάτι για να αλλάξει τη ζωή της. Ή να της κλέχεις την τυρόπιτα, γιατί στα 55 ευρά που έδωσες, όχι φαΐ, ούτε ένα μπουκαλάκι νερό δε σου δίνουν. Αλλά, δε σε νοιάζει, προσφέρουν πνευματική τροφή εδώ. Στο τέλος φεύγεις βαρυστομαχιασμένος, ανοίγεις μιαν άθενς βόις και ψάχνεις την πλησιέστερη δημόσια τουαλέτα γιατί σε γυροφέρνει κόψιμο (παλιά έβρισκες τα πάντα στην AV, ως και δημόσιες τουαλέτες. Τώρα τη χρησιμοποιείς για μετά το κόψιμο. Είναι και δωρεάν). Σου έπεσε βαρύ το μεσημεριανό..... -έλα, ένα αστειάκι έκανα, μη νευριάζεις, επανέρχομαι! Δεν κλαίω τα 55 ευρώ της συμμετοχής λοιπόν (παρ' όλο που θα έβγαζα ψώνια μιας βδομάδας) μόνο και μόνο γιατί μελέτησα το φαινόμενο Εισηγητής της WV. Παιδιά, κάποιοι άνθρωποι μπορούν (ή εκπαιδεύονται) να επηρεάζουν τις μάζες. Να σε κάνουν πρόβατο και να χαίρεσαι, να βαράς παλαμάκια και με τα 4 πόδια. Είναι τρομερό, το πόσο επηρεάζεται ένας άνθρωπος από το πλήθος. Το πόσο η μάζα επηρεάζει το άτομο. Η δυνατή μουσική, τα μεγάλα άδεια λόγια, το ταλέντο στη λεξιπλασία και τα βαρύγδουπα MANAGER, DIRECTOR, οι μεγάλες λέξεις κοινωνικής/επαγγελματικής καταξίωσης, κι ας μην έχεις να πληρώσεις τον καφέ σου, αφού ότι παρακολουθείς εκεί μέσα αναλώνει και τα ελάχιστα που θα σε πληρώσουν, συν το ταμείο ανεργίας σου ή τα δανεικά απ' τη γιαγιά σου. Εσύ χαμογελάς και νιώθεις και ανώτερος από τους νιούφηδες που μόλις μπήκαν. Τους κοιτάς κι αφ' υψηλού, γιατί εσύ είσαι MD, sk@t@ sta moootra suuu! Εγώ λοιπόν, με μάτια ανοιχτά, έγινα καλύτερη στη χειραγώγηση, μπορώ να ενθουσιάσω κι εγώ τον πελάτη μου αύριο. (πουλάω αληθινά προϊόντα εγώ, μη φωνάζετε λέμεεε!) Έμαθα πώς, χάρη σ' εσάς, WV. Το δυστύχημα είναι ότι ανθίζουν όλα αυτά, (όχι μόνο η WV), σε καιρούς κρίσης, που ο κόσμος απελπίζεται και λέει "Τι έχω να χάσω?".. Και τώρα που είμαστε σίγουροι ότι απευθύνονται σε πρόβατα, ή μας προβατοποιούν, πάμε να μελετήσουμε την πυραμίδα γενικά. Το 80% (τα πρόβατα) δεν παίρνει ουτε κάν ποτέ πίσω τα χρήματα που ρίχνει σ' αυτό. Ένα 15% (οι βοσκοί) κάτι θα ψιλοβγάλουν, άλλος ένα βασικό μισθό, άλλος πολλούς βασικούς, άλλον θα τον κάνει η εταιρία υπάλληλο, γιατί χρειάζεται μερικές σφήνες για να σταθεροποιήσει τα σαθρά γεφυράκια που ενώνουν τα επίπεδα της πυραμίδας. Και ένα τελευταίο 5% είναι η Γαλακτοβιομηχανία, που έρχεται παίρνει το κρέας, το γάλα, το μαλλί, το πορσικό και τη βίλα. Και γελάει όπως σε κάθε εταιρία ένα αφεντικό. Πείτε μου τώρα, γιατί αυτό όλο να δουλεύει ενώ όλοι ξέρουμε ότι μας εκμεταλλεύεται?? Για τον ίδιο λόγο που μια φακλάνα γκόμενα με βαμένο ξανθό φρύδι φοράει φέτος ριγέ παντελόνι. Γιατί το κάνει η δίπλα. Η απέναντι. Η εγγονή της κυρα-Βάσως (μόνο που αυτή είναι 17 και 17 τόνους ελαφρύτερη). Και επειδή φυσικά η πωλήτρια δεν της είπε ποτέ ότι μοιάζει με διασταύρωση ζέμπρας με ιπποπόταμο. Δεν έχω κάτι με τα καλοταϊσμένα, κι εγώ τέτοια είμαι. Σκασμός! Για τον ίδιο λόγο που ο γκόμενός μου φοράει ΜΟΝΟ αθλητικά της νίκης, τον βολεύουν ρε αδερφέ κι έχουν ποιότητα, κι ας δουλεύει το 9 χρονο παιδάκι όλη μέρα για 2 μπουκιές ψωμί. Άσε που τώρα από δω θα πάρει και την μπεμβεδάρα που τόσα χρόνια λιγουρεύεται. ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ φίλε..... Επειδή δεν έχει δική του γνώμη. Επειδή όταν έχει, δεν τολμάει να την πει γιατί θα είναι διαφορετικός και δε θα τον κάνουν παρέα οι υπόλοιποι μπαμπουίνοι. Μα βασικά, οι πυραμίδες πετυχαίνουν για ένα λόγο, που σου τον κοπανάνε κανονικά στα μούτρα: Αν δε γραφτείς ΤΩΡΑεσύ να κάνεις το πρόβατο, θα γραφτεί κάποιος άλλος. Και επειδή αργά η γρήγορα θα το ξανασκεφτείς και θα μετανιώσεις, θα γραφτείς, αλλά, τότε φίλε μου θα είναι αργά γιατί, κοίτα, θα μπεις κάτω από όοοοοοοολους αυτούς, κρίμα δεν είναι? Μην πετάς την τύχη σου.... ΓΡΑΨΟΥ ΤΩΡΑ! Ε, λοιπόν, εγώ δε θα πάρω. Εννοείται ότι εγώ χάνω (τα λεφτά μου αλλά σώζω το χρόνο μου), εννοείται ότι δεν έχει σημασία. Θα γραφτεί άλλος. Και θα τρέχει όλη μέρα στις καφετέρειες, νηστικός. Να μιλάει για μιαν ιδέα ξένη, που πλουτίζει ξένους. Να προσπαθεί να βγάλει κάνα φράγκο να βάλει γκασολίν στο μπεμβεδικό που πασχίζει να κρατήσει, γιατί η μαμά του είπε σε όλους στο χωριό ότι την κέρδισε με τον κόπο του, σπέρνοντας διακοπές και θερίζοντας μαϊμούδια. Άσε που την έχουν δει και όλοι στο φέισμπουκ, βγάζει και ωραίες ξανθιές γκόμενες με φούξια τρίπατο στιλέτο και μυαλό ξυράφι. Φετιχίστριες θα'ναι, κάτι έχουν με τα κοφτερά.. Αν θέλετε άλλες πληροφορίες πείτε μου. Έχω σκοπό να το τραβήξω λίγο καιρό το αστείο, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Να μάθω συμπεριφορές, μεθόδους, τρικ. Και όχι, δεν ξαναπληρώνω σεντ. Αν θέλουν ας με πληρώσουν να πάω. Αλλά αν ξαναπάω σε παρουσίαση, να σας δώσω πληροφορίες! Όχι, να μην πάτε από περιέργεια. Να καθίσετε σπιτάκια σας. Μπορεί να ψαρώσετε, είναι απίστευτα ικανοί. Για μια στιγμή σκέφτηκα ακόμη κι εγώ -Κι αν σου κάτσειιιι??? Μετά ευτυχώς ξαναδιάβασα το άρθρο που συνάντησα πριν 10 χρόνια ολάκερα στο Αμέρικα (παρέθεσα link στην αρχή). Να διαβάζετε εδώ, υπάρχει κόσμος που τη γλιτώνει και μοιράζεται τη χαρά του!! Δεν ξέρω για σας, WorldVenturers. Εγώ θα πάω με τους φίλους μου για μπάνιο το Σ/Κ. Εγώ τουλάχιστον τους μετράω σε αριθμούς, δεν τους βλέπω σα νούμερα. (και μάλιστα μακρινά, μόνη στην ασημιά μπεμβέ μου).. Έχω και μία απορία. Αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Εγώ μπλοκάκια αποδείξεων δεν είδα στο συνέδριο, ούτε την προηγούμενη μέρα που πουλάγαν εισητήρια. Ούτε και ξέρω φυσικά πού πήγαν τα λεφτά μου, που τα έδωσα στο χέρι στην αποπάνω μου, μιας και μ' ενημέρωσε την Παρασκευή ότι "φρόντισα να σου κρατήσουν εισητήριο γιατί αν ερχόσουν σήμερα στην είσοδο θα πλήρωνες 70"!!!!!! Με ενοχλεί όλοι εμείς που τους πληρώνουμε χωρίς απόδειξη για το τίποτα, να μην καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι κοροϊδίες μας έχουν φέρει στην κατάντια (και άλλα πολλάαα), η ευκολοπιστία και η αδιαφορία. Υπάρχει σχετική νομοθεσία η οποία να μην απαιτεί την έκδοση αποδείξεων σε συνέδρια μελών "κλειστών γκρούπ"??? Εσείς του insomnia.gr, sorry για το κατεβατό, σπάστε το αν θέλετε! Στη διάθεση όλων, αμαρτωλών τε και μετανοησάντων! Και λένε κιόλας (τουλάχιστον 2 άτομα ανά παρουσίαση ) ότι ξεκίνησαν με δανεικά!!! γιατί ξέρουν πως οι υποψήφιοι πελάτες τους είναι επιεικώς άφραγκοι, και εσκεμμένα να τους βάζουν να δανειστούν... Κατά τα άλλα, βλέπω πολλούς εδώ να λένε ότι ο φίλος τους δεν το κάνει για να τους εξαπατήσει. Yeah, right. 6
stamata tora Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Παρακαλώ θερμά την βοήθεια σας! Είχα σήμερα "επαφή" και ο άνθρωπος που προσπαθεί να με σύνδεση, είναι ο καλύτερος μου φίλος! Ζήτησα χρόνο για να βρω τα χρήματα και το έψαξα και εδώ, σταμάτησα να διαβάζω στην 50 σελίδα. Είχα πειστεί νωρίτερα, απλά διάβαζα για να μπορέσω να του φέρω επιχειρήματα! Χρειάζομαι βοήθεια για να τον ξυπνήσω και να ΔΕΙ καθαρά! Έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου! Δεν δέχεται τίποτε! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!
newtech Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Παρακαλώ θερμά την βοήθεια σας! Είχα σήμερα "επαφή" και ο άνθρωπος που προσπαθεί να με σύνδεση, είναι ο καλύτερος μου φίλος! Ζήτησα χρόνο για να βρω τα χρήματα και το έψαξα και εδώ, σταμάτησα να διαβάζω στην 50 σελίδα. Είχα πειστεί νωρίτερα, απλά διάβαζα για να μπορέσω να του φέρω επιχειρήματα! Χρειάζομαι βοήθεια για να τον ξυπνήσω και να ΔΕΙ καθαρά! Έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου! Δεν δέχεται τίποτε! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ! Ενδιαφερεσε να σωσεις αυτον ουσιαστικα.. Πες οτι ειπες την πρωταση σε εναν ξαδερφο σου απο την επαρχια.. και σου ειπε οτι την εχει πατησει αυτος ασχημα... και σου εδωσε και αυτο το link για το forum. οτι εχει χασει σε 6 μηνες τον υπνο του και πολλα λεφτα και οτι δεν θελεις να το ρισκαρεις... και αν θελει ας δει και αυτος το φορουμ
lepaterious Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Παρακαλώ θερμά την βοήθεια σας! Είχα σήμερα "επαφή" και ο άνθρωπος που προσπαθεί να με σύνδεση, είναι ο καλύτερος μου φίλος! Ζήτησα χρόνο για να βρω τα χρήματα και το έψαξα και εδώ, σταμάτησα να διαβάζω στην 50 σελίδα. Είχα πειστεί νωρίτερα, απλά διάβαζα για να μπορέσω να του φέρω επιχειρήματα! Χρειάζομαι βοήθεια για να τον ξυπνήσω και να ΔΕΙ καθαρά! Έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου! Δεν δέχεται τίποτε! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ! Επειδη ειπες οτι ειναι ο καλυτερος σου φιλος και σορρυ για το θαρρος αν τον αρχισεις στις σφαλιαρες θα ξυπνησει? Πρεπει να του φερεις αποδειξεις του στυλ αυτα που διαβαζεις εδω μεσα εν τελει τυπωσε τα και δειξτα αμα αρνειτε πεισματικα να δει...βρες και αλλα στο ιντερνετ
stamata tora Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 newtech, είναι μια καλή ιδέα, και θα το προσπαθήσω,αλλά το θεωρώ αδύνατο! Είναι τόσο πολύ φανατισμένος!!! Μιλήσαμε για εμάς, ξέρετε, σαν φίλοι, πόσο, 2 λεπτά; και πολλά λέω... lepaterious, η οργή που νιώθω για αυτούς που βάλανε σε αυτό το τρυπάκι το φίλο μου, είναι μεγαλύτερη! από μερικές σφαλιάρες! ΚΡΕΜΑΛΑ χρειάζονται!!!! Χρειάζομαι έξυπνα επιχειρήματα, για να μπορέσω να τον αφυπνίσω! Ναι διάβασα τα post, από τα παιδιά που βγήκαν, αλλά όπως κατάλαβα, ξυπνησαν μόνοι τους. Εδω χρειάζομαι κάτι δυνατό, γιατί δεν τον βλέπω να ξυπνά εύκολα!
lepaterious Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 newtech, είναι μια καλή ιδέα, και θα το προσπαθήσω,αλλά το θεωρώ αδύνατο! Είναι τόσο πολύ φανατισμένος!!! Μιλήσαμε για εμάς, ξέρετε, σαν φίλοι, πόσο, 2 λεπτά; και πολλά λέω... lepaterious, η οργή που νιώθω για αυτούς που βάλανε σε αυτό το τρυπάκι το φίλο μου, είναι μεγαλύτερη! από μερικές σφαλιάρες! ΚΡΕΜΑΛΑ χρειάζονται!!!! Χρειάζομαι έξυπνα επιχειρήματα, για να μπορέσω να τον αφυπνίσω! Ναι διάβασα τα post, από τα παιδιά που βγήκαν, αλλά όπως κατάλαβα, ξυπνησαν μόνοι τους. Εδω χρειάζομαι κάτι δυνατό, γιατί δεν τον βλέπω να ξυπνά εύκολα! Κοπελα,γυναικα κτλ εχει?ισως να το πηγαινες απο αυτη την πλευρα εννοω αν εδειχνες σε εκεινη τι παιζει ισως καταφερει να τον πεισει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις