Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Όπα παρεξήγησες. Δεν έιπα ότι εσύ πρότεινες να αλλάξει μητρική για να κλοκάρει.
qsis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 πιστευω οτι το o/c στους επεξεργαστες επιβαλλεται γιατι η διαφορα στις επιδοσεις ειναι συνηθως αισθητη (σε αντιθεση με τις gpu οπου η διαφορα μπορει να ειναι πιο αμελητεα) το μονο κοστος ειναι η ψυκτρα, αλλα οπως αναφερθηκε ψυκτρα αλλαζουν πολλοι ετσι κι αλλιως ειτε λογω θορυβου , ειτε ανεπαρκειας της στοκ οι πιο συγχρονοι επεξεργαστες κλοκαρονται και αρκετα πιο απλα (ο δικος μου πχ ηθελε το διαβασματακι του ) , οποτε δε χρειαζεσαι καποιες φοβερες γνωσεις για να το κανεις τωρα σε οτι αφορα τη διαρκεια, πιστευω οτι με σωστη ψυξη και με μια λογικη ταση θα υπαρχει διαρκεια δεν εχω καποια μεγαλη και φοβερη εμπειρια μιας και εχω ανεβασει 2 επεξεργαστες ολους κι ολους (και εχω πει 2-3 πραγματα σε φιλους για τους δικους τους, αλλα αυτο δε το μετραω) και μεχρι τωρα θεματα δεν ειχα. ο πρωτος επεξεργαστης που ανεβασα σχεδον απο την αρχη της ζωης του ηταν ενας E6600 που αρχικα πηγε απο τα 2.4 στα 3GHz και στη συνεχεια στα 3.2 και οπου να'ναι κλεινει 6 χρονια ζωης. τα λεφτα του τα εβγαλε και με το παραπανω και εχει αποδειχτει σκυλι ο τωρινος μου επεξεργαστης ειναι ετσι απο τις πρωτες σχεδον μερες που τον πηρα (χειμωνα καλοκαιρι) και ειναι 2.5 περιπου ετων και απο οτι φαινεται ειναι και αυτος σκυλι.Μαλιστα μου καθισε να θελει και καλη ταση (πιο καλη απο οτι δινει αυτοματα το extreme memory profile σε αλλους που ειδα για να ανεβασει το bclk διατηρωντας ιδια συχνοτητα για να τρεχουν τις μνημες στους στα 1600, οι οποιοι ειχαν και σοβαρα προβληματα με τη ζεστη με τη στοκ ψυξη) το μονο προβλημα για μενα (αν ξεπερασουμε τη ταση και τη ζεστη) ειναι η σταθεροτητα. ειναι σπαστικο εκει που καθεσαι και κανεις το οτιδηποτε να σου σκαει η bsod.. αυτο το παθαινα στον Ε6600 οπου δεν ειχα και πολλη ιδεα (και γενικα οι αναφορες σχετικα με το o/c τοτε νομιζω οτι ηταν αρκετα λιγοτερες, ουτε οι τοτε μητρικες ηταν εξισου καλες με αυτες που βγηκαν στη συνεχεια ) . για αυτο και ο i5 αφου τελειωσα μαζι του καθισε κανα 8ωρο δουλευοντας στο 100% για να βεβαιωθω οτι ειναι σταθερος και εδω και τοσο καιρο δε με εχει απογοητευσει ποτε. φυσικα μπορουσε να ανεβει κι αλλο (αρκετα μαλλον) , το ιδιο και οι μνημες μου ομως ηθελα και θελω κατι για καθημερινη χρηση χειμωνα/καλοκαιρι για αυτο και δε δοκιμασα τα ορια του , εκανα ο,τι μπορουσα με αυτη τη χαμηλη ταση σα βασικο κριτηριο με σκοπο τη μακροζωια οοοταν θα αλλαξω συστημα (γιατι εχουμε και κριση ) ελπιζω να παρω κατι εξωγηινα πιο γρηγορο και να μπορω να ειμαι 24/7 @ 5+ GHz
qsis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 αχρηστη ειναι η υπερβολη και τα πολλα ευρω χωρις λογο, οχι το να χεις αυτο που χρειαζεσαι για να κανεις την οποια δουλεια θες να κανεις.. τα 5 GHz και οι 8 πυρηνες σημερα μου ειναι αχρηστοι (εμενα προσωπικα) και οσο θα συνεχισουν να ειναι αχρηστοι δε προκειται να ψωνισω κατι τετοιο, σε 2-3 χρονια ομως δε μπορω να ξερω
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Εγώ μια διευκρίνηση έκανα.. ούτε εγώ ξέρω την ανάγκη του καθενός.. Πόσο μάλλον το αύριο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα