KingLuther_78 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Καλησπερα σε ολους, Αντιμετωπιζω το εξης θεμα,εχω ενα λαπτοπ(δεν εχει σημασια το μοντελο)το οποιο "κληρονομησα" απο την αδερφη μου και το οποιο παιρνει ασυρματο ιντερνετ απο το τομσον ρουτερ μου.Το θεμα ειναι οτι εχει ξεχασει η αδερφη μου ποιο ειναι το password του ασυρματου δικτυου,το οποιο με την σειρα του δημιουργει καποια προβληματα.1)Θελω να μπω στο μενου του ρουτερ και να απενεργοποιω/ενεργοποιω το ασυρματο(wireless) κατα το δοκουν.Αναρωτιεμαι ομως μηπως οταν το ενεργοποιω/το τικαρω μετα θα μου ζηταει το password!Επειδη δεν το ξερω,δεν θελω ξαφνικα να βρεθω χωρις ιντερνετ.Τωρα που μιλαμε συνδεεται αυτοματα και δεν μου ζηταει password.Αν αρχισω να το ενεργοποιω/απενεργοποιω μηπως αρχισει να μου το ζητα?2)Σκεφτηκα μια λυση αλλα θελω επιβεβαιωση.Αν μπω στο μενου του ρουτερ μου και παω να αλλαξω το password(encryption key) του wireless και πατησω apply θα μου το αποθηκευσει κανονικα και τελειωσαν τα βασανα μου 'η μηπως λογω καινουριου password θα μου ζητησει και το παλιο 'η μηπως παει να μου κανει κανα καινουριο σεταρισμα το ρουτερ και τον πιουμε?Επισης αν δεν παιζει κατι τετοιο πως θα αποθηκευσω το καινουριο password ουτως ωστε να μην χρειαζεται να γραφω το password καθε φορα που θελω να συνδεθω με το ιντερνετ ασυρματα?Ελπιζω να μην επρηξα απλα επειδη ειμαι ασχετος,ειμαι λιγο λεπτολογος.Ευχαριστω προκαταβολικα για οσους θελησουν να βοηθησουν με τις γνωσεις τους. Υ.Γ Μια απορια,αν αγορασω καινουριο πυργο και παω να τον συνδεσω με το ρουτερ μου ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ χρειαζεται απο την αρχη σεταρισμα το ρουτερ στον καινουριο πυργο(CD,drivers,installation)?Γιατι καποιοι φιλοι μου ειπαν οτι γινεται αυτοματα με το που θα μπουν τα καλωδια στον πυργο και μου φανηκε λιγο υπερβολικο!Αν ειναι παιρνεις ενα καινουριο λαπτοπ,βαζεις το wi-fi να βρει το ρουτερ σου και πληκτρολογεις το password και τελειωσες!
άδικος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μη το παλεύεις πολύ. Μπαίνεις στο web interface του router & βλέπεις/(απ)ενεργοποιείς/αλλάζεις το κλειδί ασύρματου δικτύου. Αν σου ζητήσει κωδικό θα είναι για να συνδεθείς στο interface. Το default κλειδί το γράφει & από κάτω από το router. Αν δεν έχει αλλαχτεί είσαι κομπλέ. Το pass για το ασύρματο με το που συνδεθεί ο υπολογιστής πρώτη φορά αποθηκεύεται αυτόματα & μετέπειτα δε χρειάζεται να το θυμάσαι. Τέλος δε χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα, απλά να συνδέσεις το καλώδιο στη κάρτα δικτύου του νέου υπολογιστή.
poulinos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 οπως ειπαν αν μπεις στο thomson ο κωδικος φαινεται για το wireless.αν εχεις ξεχασει τον κωδικο για να μπεις στο μενου εκει εχεις θεμα . αν ειναι σωστα φτιαγμενος ο πυργος θα παιξει με το που κουμπωσεις το καλωδιο. κατα τα αλλα το wireless κοιτα να ειναι κλειδωμενο με wpa η wpa2 η wpa/wpa2 και οχι με wep .αν αλλαξεις τον κωδικο μετα πρεπει η να σβησεις το δικτυο και να ξαναμπεις με το νεο password η να μπεις και να αλλαξεις το password.αναλογα την εκδοση των windows Υπαρχουν και διαφορετικοι τροποι.το cd ειναι αχρηστο και οπως ειπα και σε αλλον φιλο μην το χρησιμοποιεις καν σε κανενα ρουτερ.μαθε να σεταρεις τον ρουτερ απο την Ip γιατι τα cd ειναι μπελας και αλλες φορες δεν παιζουν η σε μπερδευουν.ποτε σε κανενα ρουτερ δεν σου ζηταει το παλιο pass για να αλλαξεις το wireless.ΝΟΜΟΣ,απο εκει και περα α. το wireless το κλεινεις μεσα απο το μενου αλλα το βρισκω υπερβολη διοτι καλυτερα κλεινε το κινητο.β. μπορεις να μπεις απο telnet και να αλλαξεις την ρυθμιση σε κατι και μετα το wireless να κλεινει απο το κουμπι μπροστα. επισης ο default κωδικος του thomson οπως ειπαν αναφερεται απο κατω αλλα αμα εχεις τα default αλλαξε τα διοτι υπαρχουν προγραμματακια που βρισκουν τους default κωδικους με βαση το ssid των Thomson
άδικος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) το cd ειναι αχρηστο και οπως ειπα και σε αλλον φιλο μην το χρησιμοποιεις καν σε κανενα ρουτερ. Θα συμφωνήσω 1012% με τη κουβέντα αυτή, με μία διευκρίνηση/χρήσιμη πληροφορία. Στα 585 ο μόνος τρόπος/ ή μάλλον ο πιο εύκολος να αλλάξεις το default username σε κάτι άλλο από Administrator (όχι προσθήκη νέου χρήστη) είναι μέσω του wizzard που βρίσκεται στο cd για το σετάρισμα του ρούτερ. & αυτό γιατί είμαι θιασώτης της απόλυτης εξατομίκευσης παντός είδους εξοπλισμού no sir my name is not Administrator... Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2012 από άδικος
poulinos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Θα συμφωνήσω 1012% με τη κουβέντα αυτή, με μία διευκρίνηση/χρήσιμη πληροφορία. Στα 585 ο μόνος τρόπος/ ή μάλλον ο πιο εύκολος να αλλάξεις το default username σε κάτι άλλο από Administrator (όχι προσθήκη νέου χρήστη) είναι μέσω του wizzard που βρίσκεται στο cd για το σετάρισμα του ρούτερ. & αυτό γιατί είμαι θιασώτης της απόλυτης εξατομίκευσης παντός είδους εξοπλισμού no sir my name is not Administrator... ναι και μενα μαρεσει να ταεχω ολα υπο ελεγχο στο ρουτερ.πραγματι απο το interface δεν ξερω αν γινεται.γινεται σιγουρα απο telnet αλλα εκει θα ειναι μεγαλη ιστορια κλασσικα αφου το cli που εχειδενειναιτο ποιο ευκολο.δεν ειναι κακο να θες να ξερεις και να αλλαζεις τα παντα.χαχα για το no sir my name is not Administrator.Δεν θυμαμαι αν εχω δοκιμασει απο Interface να φτιαξω αλλο administrator account και μετα να σβησω το παλιο ειτε απο cli ειτε απο interface
άδικος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Όχι δε γίνεται δε το σβήνει. Δοκιμασμένο. Άσε που μόνο & μόνο η δημιουργία νέου account & το login σ'αυτό είναι πονεμένη ιστορία για αυτό το μηχάνημα.
poulinos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Όχι δε γίνεται δε το σβήνει. Δοκιμασμένο. Άσε που μόνο & μόνο η δημιουργία νέου account & το login σ'αυτό είναι πονεμένη ιστορία για αυτό το μηχάνημα. απο Interface ναι το πιο πιθανο ειναι να μην το σβησει αφου λες οτι το δοκιμασεις.απο cli κανεις τα παντα οποτε εκει μπορει να το σβησει σιγουρα.και λογικα οταν βαζεις το cd θα τρεχει καποιες cli εντολες απο πισω Like cisco.αλλα το cli ειναι λιγο ιστορια.απο την αλλη το να εξαρτασε απο ενα cd ειναι βλακεια.μπελας ειναι.
άδικος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Ναι βασικά από το cli θα το κάνει αλλά δεν είχα υπομονή στο συγκεκριμένο. Όσο για το cd τυχαία το ανακάλυψα & τυχαίνει να είναι η μοναδική φορά που έχω ποτέ χρησιμοποίησει. Ήμουν σε φίλο & βιαζόμουν & είπα να δω αν αξίζουν τα ρημάδια τα cd (εντάξει πρέπει να το δεις & αυτό για να έχεις ολοκληρωμένη γνώμη ). Ο TS ακούει; Έγινε η δουλειά τελικά; HELLO! TEST! 1, 2, ΦΦΦΦ...ΦΦΦΦ....
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Ναι βασικά από το cli θα το κάνει αλλά δεν είχα υπομονή στο συγκεκριμένο. Όσο για το cd τυχαία το ανακάλυψα & τυχαίνει να είναι η μοναδική φορά που έχω ποτέ χρησιμοποίησει. Ήμουν σε φίλο & βιαζόμουν & είπα να δω αν αξίζουν τα ρημάδια τα cd (εντάξει πρέπει να το δεις & αυτό για να έχεις ολοκληρωμένη γνώμη ). Ο TS ακούει; Έγινε η δουλειά τελικά; HELLO! TEST! 1, 2, ΦΦΦΦ...ΦΦΦΦ.... ναι μεχρι να βρεις πως γινεται απο cli αστα να πανε.αν και με το menu ειναι πιο ευκολο.καλα και εγω που εχω τωρα το 784 με voip και κοιταω το voip εχει απειρες επιλογες και δεν εχω το κουραγιο να χασω μια μερα να κανω δοκιμες.για μενα δεν αξιζει το cd καθολου.οκ και να μην αλλαξεις το administrator σε κατι αλλο δεν πειραζει.μπελας τα cd στο 99 τις 100 των περιπτωσεων.προτιμω ip και μεσα.cd εχω τρεξει σε Linksys expander μονο και νομιζω και σε ενα belkin repeater.πανε και 3-4 χρονια.πρεπει να ειναι και τα μονα που δεν τα ειχα πολυψαξει απευθειας απο την Ip στην αρχη και εβαλα το cd.κατα ταλλα πλεον χωρις cd. ο ts αφαντος.παιζει να το λυσε και να μην απανταει οπως γινεται απο αρκετους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα