Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης, θα έχεις όλα τα γκομενάκια και θα βρίσκεσαι όλη την ώρα σε VIP lounges μεγάλων κλαμπ, ενώ οι άλλοι, οι Τζαβάδες, θα έχουν ράστα και θα ακούν Μπομπ Μάρλεϋ, θα είναι άπλυτοι/αξύριστοι σε κάποιο κάμπινγκ, και για γκομενάκια ούτε λόγος.

ΘΕΟΣ, απλά!

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

14 χρονών άτομο θέλει να αρχίσει προγραμματισμό και του προτείνετε C/C++; Τα ίδια κ τα ίδια ρε γμτ...

Έτσι...

Ακόμα περιμένω και αυτόν που θα πει για shell script και assembly.

• Like 1
Δημοσ.

εεεεφτασα.

14 χρονων ειπες; η γλωσσα λοιπον ειναι μια : Brainfuck

http://en.wikipedia.org/wiki/Brainfuck

>
++++++++++[>+++++++>++++++++++>+++>+<<<<-]>++.>+.+++++++
..+++.>++.<<+++++++++++++++.>.+++.------.--------.>+.>.

Δημοσ.

Πάντως η ταπεινή μου άποψη (ως αρχάριου) είναι να "παίξει" με Visual Studio (C#), ώστε να έχει σύντομα και όμορφα αποτελέσματα και να παραμείνει στον χώρο.

Δημοσ.

Επίσης, θα έχεις όλα τα γκομενάκια και θα βρίσκεσαι όλη την ώρα σε VIP lounges μεγάλων κλαμπ, ενώ οι άλλοι, οι Τζαβάδες, θα έχουν ράστα και θα ακούν Μπομπ Μάρλεϋ, θα είναι άπλυτοι/αξύριστοι σε κάποιο κάμπινγκ, και για γκομενάκια ούτε λόγος.

αχχαχααχαχχααχ

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με Python. Μπορείς να κάνεις desktop παιχνίδια, web εφαρμογές κτλ κτλ. Είναι ό,τι πρέπει για εσένα.

Η C που σου λένε είναι πολύ χρήσιμη, αλλά η γνώση της σε βάθος σου χρειάζεται μόνο αν ασχοληθείς επαγγελματικά με προγραμματισμό. Επίσης είναι αρκετά δύσκολη και θα χρειαστείς πολύ χρόνο για να ξεφύγεις από trivial εφαρμογές. Στη φάση που είσαι δε νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Μάθε τα βασικά με Python και στην πορεία μαθαίνεις και άλλες γλώσσες.

ps. Βάλε και Linux.

Δημοσ.

συνοψιζοντας δηλαδη ξεκινας απο c πηγαινεις c++ kai java , κανεις στροφη και πεφτεις πανω στη c# ,

παιρνεις επισης μια γευση απο python μαθαινεις και λιγο shell scripting και επειδη εισαι man με Cojones

μαθαινεις και assembly για να μην στην μπαινει ο καθε τυχαρπαστος. :devil:

Δημοσ.

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά ποιός πρότεινε c++? Μόνο έναν είδα κι αυτός μου φαίνεται ότι τρόλλαρε (αν όχι απλά τον τρόλλαρε ο Thanocaster σαν τρέιλερ).

Δημοσ.

Η Java δεν είναι δύσκολη; Για να γτιάξω ένα πάρο πολυ απλό μικρό game είναι πάρα πολύ δύσκολο;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο για σένα γιατί δεν έχεις τις βασικές γνώσεις μαθηματικών που απαιτούνται για να φτιάξεις έστω και ένα πολύ απλό παιχνίδι(εκτός αν είναι ξερω γω κρεμάλα). Αν στο μέλλον φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως Game Developer φρόντισε να μάθεις καλά τα μαθηματικά του Λυκείου και ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με Γεωμετρία.

Ξεκίνα με C και μετά με C++ και μην ακούς κανένα. Στο μέλλον θα δεις πόσο πιο καλά θα είσαι καταρτισμένος και πως θα μαθαίνεις εύκολα και γρήγορα ενώ οι άλλοι καταϊδρωμένοι θα προσπαθούν να σε πιάσουν.

Έλεος όχι...ειδικά C. Είπαμε το παιδί να φτιάξει κανα προγραμματάκι να το ευχαριστηθεί, όχι να παλεύει μια ώρα να διαπιστώσει που τελικά δείχνει ο pointer του pointer στον pointer ω pointer!

• Like 2
Δημοσ.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο για σένα γιατί δεν έχεις τις βασικές γνώσεις μαθηματικών που απαιτούνται για να φτιάξεις έστω και ένα πολύ απλό παιχνίδι(εκτός αν είναι ξερω γω κρεμάλα). Αν στο μέλλον φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως Game Developer φρόντισε να μάθεις καλά τα μαθηματικά του Λυκείου και ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με Γεωμετρία.

Έλεος όχι...ειδικά C. Είπαμε το παιδί να φτιάξει κανα προγραμματάκι να το ευχαριστηθεί, όχι να παλεύει μια ώρα να διαπιστώσει που τελικά δείχνει ο pointer του pointer στον pointer ω pointer!

Δε είναι ανάγκη να παίξει με pointers και δεν είναι τόοοσο δραματικά τα πράγματα. Στα 14 του μια χαρά κατανοεί το RAM model και γράφει σε Turbo C. Δεν είναι και rocket science. Λογική θέλει και όρεξη.

Με C θα μάθει σωστά. Τέλος.

Δημοσ.

πλακα πλακα δεν υπαρχει καμια νεα εκπαιδευτικη γλωσσα, εχω μεινει σε πασκαλ

Σωστή παρατήρηση, προ αμνημονεύτων ετών αυτό τον ρόλο έπαιζε η BASIC και για τα μικρής ηλικίας παιδιά η LOGO..

Δημοσ.

14 χρονών άτομο θέλει να αρχίσει προγραμματισμό και του προτείνετε C/C++; Τα ίδια κ τα ίδια ρε γμτ...

είναι αυτό που λένε "από μικρός στα βάσανα", έχε υπόψιν σου ότι στη Κίνα έχουν εργοστάσιο παραγωγής αθλητών, λες να έχουν και εργοστάσιο παραγωγής προγραμματιστών?

πλακα πλακα δεν υπαρχει καμια νεα εκπαιδευτικη γλωσσα, εχω μεινει σε πασκαλ

υπάρχει νομίζω η γλωσσομάθεια? κάπως έτσι που γράφεις στα ελληνικά

Topic Starter: ξεκίνα με αυτήν

(Καλά μιλάμε λίγο που την είδα πέθανα στα γέλια με τον τρόπο σύνταξης/ορολογίες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...