Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους σας.

Είμαι 14 ετών. Έχω αρσίσει την γλώσσα προγραμματισμού C++ αλλά δεν μου άρεσε και πάρα πολυ.

Εχω δει την Java και φαίνεται αρκετά καλή.

Το θέμα είναι οτι αν μάθω μια γλώσσα προγραμματισμού (μου αρέσουν και οι υπολογιστές) θα μου χρησιμεύσει;

Λένε οτι αρκετοί έχουν αποκτήσει και χρήματ επειδή έκανα ένα απλό παιχνίδι σαν το Minecraft του Notch.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

Έμαθα και για τον Βασίλη Παππά για την Microsoft με το πρόγραμμα διαγωνισμού BlueHat και χάρηκα πηρα θάρρος.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σε όλους σας.

Είμαι 14 ετών. Έχω αρσίσει την γλώσσα προγραμματισμού C++ αλλά δεν μου άρεσε και πάρα πολυ.

Το θέμα είναι οτι αν μάθω μια γλώσσα προγραμματισμού (μου αρέσουν και οι υπολογιστές) θα μου χρησιμεύσει;

Λένε οτι αρκετοί έχουν αποκτήσει και χρήματ επειδή έκανα ένα απλό παιχνίδι σαν το Minecraft του Notch.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

Έμαθα και για τον Βασίλη Παππά για την Microsoft με το πρόγραμμα διαγωνισμού BlueHat και χάρηκα πηρα θάρρος.

Μια γλώσσα προγραμματισμού φυσικά και είναι χρήσιμη.

Όσον αφορά με τι αποκτάς χρήματα, διάβασε ό,τι σε ευχαριστεί και άσε την απόκτηση χρημάτων. Εκτός ότι είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για να το λύσουμε έτσι απλά, μέχρι να βγεις στην αγορά θα έχουν αλλάξουν οι μισές τεχνολογίες που παίζουν σήμερα και θα έχουν βγει ακόμη 4-5 γλώσσες προγραμματισμού.

Η Java είναι πιο "καλώς ορισμένη" από την C++ που είναι χαοτική οπότε είναι καλύτερη από διδακτική σκοπιά. Μια άλλη λύση είναι η python που είναι πολύ καλή και εύκολη (υπάρχει blog με διδακτικό υλικό για παιδιά 8+ χρονών).

• Like 2
Δημοσ.

Πιτσιρίιιικο, θέλεις να μάθεις προγραμματισμό και εσύ για να Hackaris τους πάντες ε;

γιατί τα μικρά έχουν αυτήν την εντύπωση;

@OnTopic

Κάτσε με την Java, ή αν θες να ασχοληθείς με Windows εφαρμογές τότε ξεκίνα C#, για την ώρα όμως μάθε την Java και θα δεις ότι η C# είναι αρκετή εύκολη (μοιάζουν αρκετά)

Όσον αφορά με τι αποκτάς χρήματα, διάβασε ό,τι σε ευχαριστεί και άσε την απόκτηση χρημάτων. Εκτός ότι είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για να το λύσουμε έτσι απλά, μέχρι να βγεις στην αγορά θα έχουν αλλάξουν οι μισές τεχνολογίες που παίζουν σήμερα και θα έχουν βγει ακόμη 4-5 γλώσσες προγραμματισμού.

ναι όντως, ο καθένας βγάζει και μια γλώσσα προγραμματισμού σήμερα ...

αυτό που πρέπει να προσέχουμε εμείς είναι να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια από τα σκατά.

Δημοσ.

Πιτσιρίιιικο, θέλεις να μάθεις προγραμματισμό και εσύ για να Hackaris τους πάντες ε;

γιατί τα μικρά έχουν αυτήν την εντύπωση;

@OnTopic

Κάτσε με την Java, ή αν θες να ασχοληθείς με Windows εφαρμογές τότε ξεκίνα C#, για την ώρα όμως μάθε την Java και θα δεις ότι η C# είναι αρκετή εύκολη (μοιάζουν αρκετά)

ναι όντως, ο καθένας βγάζει και μια γλώσσα προγραμματισμού σήμερα ...

αυτό που πρέπει να προσέχουμε εμείς είναι να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια από τα σκατά.

Οχι ρε να χακαρώ. LOL!

Δημοσ.

Από το αρχικό post βλέπω ότι θες να κάνεις μία αρπαχτή.

Οπότε μάθε Java και προγραμματισμό σε Android.

Αλλά θα πρέπει να σου κόβει για να το κάνεις αυτό.

Αν θες για long term καριέρα, .ΝΕΤ με γλώσσα τις προτήμησής σου.

• Like 1
Δημοσ.

Από το αρχικό post βλέπω ότι θες να κάνεις μία αρπαχτή.

Οπότε μάθε Java και προγραμματισμό σε Android.

Αλλά θα πρέπει να σου κόβει για να το κάνεις αυτό.

Αν θες για long term καριέρα, .ΝΕΤ με γλώσσα τις προτήμησής σου.

+1 (συμφωνώ)

Δημοσ.

Η Java δεν είναι δύσκολη; Για να γτιάξω ένα πάρο πολυ απλό μικρό game είναι πάρα πολύ δύσκολο;

+1

+1?

Η Java δεν είναι δύσκολη; Για να γτιάξω ένα πάρο πολυ απλό μικρό game είναι πάρα πολύ δύσκολο;

+1?

Ακόμη γλώσσα;

Παιδιά έκανα ένα tutorial για την Java και η γλώσσα είναι μαγική!

+1?

Ακόμη γλώσσα;

Παιδιά έκανα μερικά tutoriasl για την Java και η γλώσσα είναι μαγική!

Δημοσ.

ChipBit,

Είναι ωραίο που θες να αρχίσεις να βλέπεις γλώσσες προγραμματισμού. Στην ηλικία που είσαι το σχολείο δεν έχει πολλές απαιτήσεις, όποτε θα έχεις και χρόνο.

Προτείνω και εγώ την Python αλλά μέχρι την 2α λυκείου. Μετά, ξέχνα τα πάντα και αφοσιώσου στο σχολείο. Μην το υποτιμάς.

Δημοσ.

Γεια σε όλους σας.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

Θα σου χρησιμεύσει οπωσδήποτε αν ασχολείσαι συστηματικά με υπολογιστές. Μπορεί να έχεις κάποια δεδομένα στα χέρια σου από τα οποία ένα γρήγορο προγραμματάκι θα σου βγάλει κάποιο αποτέλεσμα που θέλεις, ενώ η εναλλακτική είναι άπειρο παίδεμα με το χέρι.

Παράδειγμα: όταν ήμουν μικρότερος και έγραφα συλλογές μουσικής σε κασέτες (lol) είχα επιλέξει κάποια κομμάτια (π.χ. 15) από τα οποία θα έβαζα στη συλλογή τα περισσότερα (π.χ. 11-12) αλλά ήθελα να το κάνω με τέτοιο τρόπο που να γεμίσω την κασέτα όσο το δυνατόν περισσότερο (π.χ. κάθε πλευρά διάρκεια 30:30) για να μην έχει κενά όσο γίνεται όταν την ακούω.

Έγραψα λοιπόν ένα πρόγραμμα που του έδινα τις διάρκειες των κομματιών και τη διάρκεια της κασέτας και μου έβγαζε πώς πρέπει να τα χωρίσω για να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά σ' αυτήν.

Αν ξέρεις 5-10 πράγματα από προγραμματισμό θα μπορείς να κάνεις παρόμοιες δουλειές μόνος σου. Διαφορετικά θα είσαι εξαρτημένος από άλλους για να γράψουν το πρόγραμμα για σένα (κλασικό παράδειγμα εδώ ένα πρόγραμμα που κάνει timeshift στους υπότιτλους για μια ταινία), καθώς με το χέρι η δουλειά μπορεί να είναι βασικά απραγματοποίητη.

Απο κει και πέρα αν σου αρέσει ο προγραμματισμός the sky is the limit.

Απο τοpost θέλω να πω αν έχει μέλλον ο προγραμματισμός.

Ρητορική ερώτηση; Πριν κανα χρόνο είχε προβληθεί αρκετά το θέμα με το IPv4, δηλαδή ότι (υπεραπλουστεύω σε βαθμό κακουργήματος) το παλιό σύστημα μπορούσε να δώσει internet διευθύνσεις σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια συσκευές/υπολογιστές παγκοσμίως. Όλα αυτά τρέχουν software επάνω. Και 4 δισεκατομμύρια δεν μας φτάνουν.

Νομίζω έχει μέλλον.

Παιδιά έκανα ένα tutorial για την Java και η γλώσσα είναι μαγική!

Αυτό το λες γιατί δεν ξέρεις άλλες γλώσσες για να μπορείς να συγκρίνεις. ;)

Κάτι που δεν μας είπες, και που ενδεχομένως είναι πολύ σημαντικό: γιατί δε σου άρεσε η C++?

Δημοσ.

Γεια σε όλους σας.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

Ξεκίνα με C και μετά με C++ και μην ακούς κανένα. Στο μέλλον θα δεις πόσο πιο καλά θα είσαι καταρτισμένος και πως θα μαθαίνεις εύκολα και γρήγορα ενώ οι άλλοι καταϊδρωμένοι θα προσπαθούν να σε πιάσουν.

Άσε που θα παίρνεις και γρήγορα τις δουλειές και δε θα έχεις πρόβλημα...ενώ οι άλλοι ακόμα θα παίζουν basket εσύ θα διευθύνεις ως IT Manager!

Παίξε μπάλα... :-)

Δημοσ.

Θα σου χρησιμεύσει οπωσδήποτε αν ασχολείσαι συστηματικά με υπολογιστές. Μπορεί να έχεις κάποια δεδομένα στα χέρια σου από τα οποία ένα γρήγορο προγραμματάκι θα σου βγάλει κάποιο αποτέλεσμα που θέλεις, ενώ η εναλλακτική είναι άπειρο παίδεμα με το χέρι.

Παράδειγμα: όταν ήμουν μικρότερος και έγραφα συλλογές μουσικής σε κασέτες (lol) είχα επιλέξει κάποια κομμάτια (π.χ. 15) από τα οποία θα έβαζα στη συλλογή τα περισσότερα (π.χ. 11-12) αλλά ήθελα να το κάνω με τέτοιο τρόπο που να γεμίσω την κασέτα όσο το δυνατόν περισσότερο (π.χ. κάθε πλευρά διάρκεια 30:30) για να μην έχει κενά όσο γίνεται όταν την ακούω.

Έγραψα λοιπόν ένα πρόγραμμα που του έδινα τις διάρκειες των κομματιών και τη διάρκεια της κασέτας και μου έβγαζε πώς πρέπει να τα χωρίσω για να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά σ' αυτήν.

Αν ξέρεις 5-10 πράγματα από προγραμματισμό θα μπορείς να κάνεις παρόμοιες δουλειές μόνος σου. Διαφορετικά θα είσαι εξαρτημένος από άλλους για να γράψουν το πρόγραμμα για σένα (κλασικό παράδειγμα εδώ ένα πρόγραμμα που κάνει timeshift στους υπότιτλους για μια ταινία), καθώς με το χέρι η δουλειά μπορεί να είναι βασικά απραγματοποίητη.

Απο κει και πέρα αν σου αρέσει ο προγραμματισμός the sky is the limit.

Ρητορική ερώτηση; Πριν κανα χρόνο είχε προβληθεί αρκετά το θέμα με το IPv4, δηλαδή ότι (υπεραπλουστεύω σε βαθμό κακουργήματος) το παλιό σύστημα μπορούσε να δώσει internet διευθύνσεις σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια συσκευές/υπολογιστές παγκοσμίως. Όλα αυτά τρέχουν software επάνω. Και 4 δισεκατομμύρια δεν μας φτάνουν.

Νομίζω έχει μέλλον.

Αυτό το λες γιατί δεν ξέρεις άλλες γλώσσες για να μπορείς να συγκρίνεις. ;)

Κάτι που δεν μας είπες, και που ενδεχομένως είναι πολύ σημαντικό: γιατί δε σου άρεσε η C++?

Είχε πολλές συντομεύσεις!

Ξεκίνα με C και μετά με C++ και μην ακούς κανένα. Στο μέλλον θα δεις πόσο πιο καλά θα είσαι καταρτισμένος και πως θα μαθαίνεις εύκολα και γρήγορα ενώ οι άλλοι καταϊδρωμένοι θα προσπαθούν να σε πιάσουν.

Άσε που θα παίρνεις και γρήγορα τις δουλειές και δε θα έχεις πρόβλημα...ενώ οι άλλοι ακόμα θα παίζουν basket εσύ θα διευθύνεις ως IT Manager!

Thanks!

Δημοσ.

Επίσης, θα έχεις όλα τα γκομενάκια και θα βρίσκεσαι όλη την ώρα σε VIP lounges μεγάλων κλαμπ, ενώ οι άλλοι, οι Τζαβάδες, θα έχουν ράστα και θα ακούν Μπομπ Μάρλεϋ, θα είναι άπλυτοι/αξύριστοι σε κάποιο κάμπινγκ, και για γκομενάκια ούτε λόγος.

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...