4GGELOS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και καλως σας βρηκα. Ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με την μητρικη μου. Εχω το συστημα που βλεπεται στην υπογραφη μου και σκεφτομαι να κανω αναβαθμηση στην μητρικη μιας και δεν υποστιριζει sata3 και εχω σχετικα αργες επιδοσεις. Αξιζει να κανω μια τετοια αναβαθμηση ή να περιμενω για ολικη αναβαθμηση του συστηματος; Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2012 από 4GGELOS
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα και καλωσήρθες. Προφανώς και δεν αξίζει. Οι επιδόσεις του ssd στην πραγματική χρήση είναι ίδιες, είτε είναι σε sata2, είτε σε sata 3. Στην περίπτωση που είχες και δεύτερο ssd και αντέγραφες σύνέχεια αρχεία από τον έναν στον άλλον, ίσως να είχε κάποιο νόημα. Τώρα, όχι. Όταν λες "σχετικά αργές επιδόσεις", τι εννοεις?
ilias_97 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον TS οπότε δεν ανοίγω νέο θέμα. Στο μέλλον θα αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου (στην ουσία έχω είδη αρχίσει). Θα μπει ο 8120 (είναι οικονομικό το θέμα για αυτό δεν πάω σε intel) 8gb ram, ένα psu που δεν έχω αποφασίσει ακόμα πιο θα είναι και ίσως το 300r (ή κάποιο φθηνότερο όπως το Thermaltake V4) . Πια μητρική να επιλέξω; Αυτό που θέλω είναι αν γίνεται να υποστηρίζει όλα τα κομμάτια που έχω τώρα και αυτά που θα βάλω αργότερα εννοείται (έτσι ώστε να αγοράσω πρώτα αυτή). Επίσης, θέλω να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο vfm γίνεται. Ίσως γίνει πολύ χαλαρό oc (δεν έχω ξανακάνει). Το θεωρώ αυτονόητο αλλά για να είμαι σίγουρος το γράφω. Να έχει sata3 και usb3. Ακούω προτάσεις...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Αν είναι να αλλάξεις και μητρική, γιατί να πας σε 8120? Καλύτερα θα ήταν να ανοίξεις ένα νέο θέμα γιατί παιζουν πολλές παράμετροι.
ilias_97 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Αν είναι να αλλάξεις και μητρική, γιατί να πας σε 8120? Καλύτερα θα ήταν να ανοίξεις ένα νέο θέμα γιατί παιζουν πολλές παράμετροι. http://www.insomnia.gr/topic/456028-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-pc/
dimpa16 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Εγω παντως,ilias_97,δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη ιδεα να πας σε 8120.Το ιδανικο θα ηταν να εβρισκες εναν Phenom II X6 1090T, εστω και απο αγγελιες.Διαφορετικα και με εναν Phenom II X4 965 νομιζω οτι θα εκανες την δουλεια σου (δεν ξερω βεβαια και τις απαιτησεις των προγραματων που χρησημοποιεις).Προσθετεις ακομα 2Gb RAM,ριχνεις και εναν ssd και νομιζω οτι εισαι κομπλε...
4GGELOS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Όταν λες "σχετικά αργές επιδόσεις", τι εννοεις? Παραδειγμα τα windows κανουν 18-20 sec για να ανοιξουν. Σε αλλον υπολογιστη μεσα σε 20 sec ανοιγε με Caviar black.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μήπως ο άλλος υπολογιστής φορούσε uefi bios? Γιατί δεν είναι μόνο θέμα του δίσκου το μπουτάρισμα. Αν σου τρώει πολύ χρόνο στο post, δεν φταίει ο ssd. Η δουλειά του ssd ξεκινάει από τότε που βλέπεις το σήμα των windows. Παίζει ρόλο βέβαια και ποιές εφαρμογές ξεκινάνε κάθε φορά στο startup.
4GGELOS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Από το ξεκίνημα των windows μέτρησα σήμερα 23 δευτερόλεπτα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Πήγαινε λίγο start->run->msconfig και δες τι ξεκινάει στις υπηρεσίες και την εκκίνηση στοιχείων. Αν είσαι σίγουρος για το τι κάνει το καθένα, απενεργοποίησε ότι δεν χρειάζεσαι. Mobo πάντως εκτιμώ ότι δεν έχει νόημα να αλλάξεις γι αυτό. Ας πούμε ότι το 23 θα γίνει 15. Έχει καμία διαφορά?
4GGELOS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Ξεκιναει μονο το Nod32, Διαχειριση Realtek και το λειτουργικο. Σκεφτηκα να αλλαξω mobo οχι μονο για την εκκινηση αλλα μου περασε απο το μυαλο οτι το hardware που εχω δεν αποδιδει στο μεγιστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα