Προς το περιεχόμενο

Crunchbang η debian σε netbook


KoKoPsOpSaRoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εφερε ο αδερφος μου το netbook του και ειπα να του βαλω μια απτης παραπανω διανομες..debian testing η crunchbang διαμεσω usb..εχω δοκιμασει 4 utilities...universal usb...unetbootin...linux live usb creator και rufus και κανενα δεν πετυχε...και εχω προβλημα μονο με τις debian διανομες...για παραδειγμα το linux mint 13 xfce το πηρε..αλλα δεν μου πολυαρεσει...τι αλλο μπορω να κανω? μονο με εξωτερικο drive με cd?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως εχω ξαναπει, η εγκατασταση του debian σε στικακι ειναι ειδικη περιπτωση γιατι το iso δεν ειναι usb ready, οποτε δεν μπορει να περαστει στο στικακι με ενα απλο copy ή ενα dd.

 

Κανονικα, περνιεται στο στικακι ενα image που το κανει bootable κλπ και μετα αντιγραφεις στον υπολοιπο χωρο το iso απο το οποιο θα γινει εγκατασταση. Σαν iso. Και προσεχοντας να ειναι το σωστο σε εκδοση και αρχιτεκτονικη, πχ αν το image που εκανε το στικακι bootable κλπ ειναι 64αρι και testing, τοτε μονο isos του testing και 64αρια μπορεις να βαλεις για να δουλεψουν με αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ntellos εγω δεν μιλησα για boot priority...ειπα οτι δεν δουλευει σωστα για να το κανω εγκατασταση...και το debian testing και το crunchbang...jim p ποιο ακριβως image ειναι αυτο που πρεπει να περασω μεσα στο στικακι? αυτα εδω ειναι? http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/testing/main/installer-i386/current/images/hd-media/ να κατεβασω αυτα τα αρχεια να τα περασω στο φλασακι και μετα να περασω και το iso απτο netinstall και ειμαι ετοιμος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θυμαμαι ποιο ακριβως ειναι το image. Πρεπει να ειναι το boot.img.gz στη σελιδα που δειχνεις και το περνας στο στικακι με zcat! Πχ

>zcat boot.img > /dev/sdb

Και μετα πετας το αναλογο .iso στο στικακι σαν αρχειο iso

 

Αλλα γιατι να μπεις στη διαδικασια να το κανεις με το χερι ολο αυτο? Το unetbootin κανει το ιδιο πραγμα ακριβως, αν επιλεξεις debian σαν διανομη πανω πανω, και στο τελος σου υπενθυμιζει να γραψεις το iso στο στικακι.

 

Αυτα. Δεν ξερω αν τα iso της τελικης εκδοσης (θα) ειναι hybrid, δηλαδη να περνιουνται σε στικακι με ενα απλο dd, παντως τα σημερινα δεν ειναι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...