KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 εφερε ο αδερφος μου το netbook του και ειπα να του βαλω μια απτης παραπανω διανομες..debian testing η crunchbang διαμεσω usb..εχω δοκιμασει 4 utilities...universal usb...unetbootin...linux live usb creator και rufus και κανενα δεν πετυχε...και εχω προβλημα μονο με τις debian διανομες...για παραδειγμα το linux mint 13 xfce το πηρε..αλλα δεν μου πολυαρεσει...τι αλλο μπορω να κανω? μονο με εξωτερικο drive με cd?
άδικος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Είναι το ίδιο που ήθελες να βάλεις τα xp; Ή τα πέρασες σε εκείνο;
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 οχι οχι αλλο...σε εκεινο πετυχε η εγχειρηση χαχαχα 1
ntellos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δοκίμασε αυτό που δίνει και το FAQ της debian. Επίσης check το boot order να διαβάζει πρώτα το usb.
jim_p Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Οπως εχω ξαναπει, η εγκατασταση του debian σε στικακι ειναι ειδικη περιπτωση γιατι το iso δεν ειναι usb ready, οποτε δεν μπορει να περαστει στο στικακι με ενα απλο copy ή ενα dd. Κανονικα, περνιεται στο στικακι ενα image που το κανει bootable κλπ και μετα αντιγραφεις στον υπολοιπο χωρο το iso απο το οποιο θα γινει εγκατασταση. Σαν iso. Και προσεχοντας να ειναι το σωστο σε εκδοση και αρχιτεκτονικη, πχ αν το image που εκανε το στικακι bootable κλπ ειναι 64αρι και testing, τοτε μονο isos του testing και 64αρια μπορεις να βαλεις για να δουλεψουν με αυτο.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 ntellos εγω δεν μιλησα για boot priority...ειπα οτι δεν δουλευει σωστα για να το κανω εγκατασταση...και το debian testing και το crunchbang...jim p ποιο ακριβως image ειναι αυτο που πρεπει να περασω μεσα στο στικακι? αυτα εδω ειναι? http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/testing/main/installer-i386/current/images/hd-media/ να κατεβασω αυτα τα αρχεια να τα περασω στο φλασακι και μετα να περασω και το iso απτο netinstall και ειμαι ετοιμος?
twiner Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 http://crunchbanglinux.org/wiki/statler_usb_installation το βρήκα στο google, είναι στο crunchbang wiki.
jim_p Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δεν θυμαμαι ποιο ακριβως ειναι το image. Πρεπει να ειναι το boot.img.gz στη σελιδα που δειχνεις και το περνας στο στικακι με zcat! Πχ >zcat boot.img > /dev/sdb Και μετα πετας το αναλογο .iso στο στικακι σαν αρχειο iso Αλλα γιατι να μπεις στη διαδικασια να το κανεις με το χερι ολο αυτο? Το unetbootin κανει το ιδιο πραγμα ακριβως, αν επιλεξεις debian σαν διανομη πανω πανω, και στο τελος σου υπενθυμιζει να γραψεις το iso στο στικακι. Αυτα. Δεν ξερω αν τα iso της τελικης εκδοσης (θα) ειναι hybrid, δηλαδη να περνιουνται σε στικακι με ενα απλο dd, παντως τα σημερινα δεν ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα