Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Η μητρική στο παλιό μου pc καηκε. Σε αυτό το pc είχα 2 δίσκους σε raid1 για storage. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω τον έναν απο αυτούς τους δίσκους σε ένα άλλο pc και να τραβήξω τα αρχεία. Τον σύνδεσα λοιπόν και ο δίσκος αναγνωρίστικε απο τα Win7, αλλά δεν είναι προσβάσιμος (τον βλέπω απο το Disk Managment αλλά είναι Unallocated όλος ο χώρος του). Πώς μπορώ να πάρω τα αρχεία μου χωρίς Recovery programs? Υπάρχει τρόπος?

P.S. Είναι επείγον παιδιά. Το πρώι πρέπει να έχω κάποια αρχεία.

Δημοσ.

Γιατί όχι recovery progs; Νομίζω -πρέπει βέβαια και η άλλη μητρική να έχει ΙΔΙΟ disk controller για RAID, που μάλλον λίγο δύσκολο- ότι γίνεται να ξανακάνεις rebuilding της συστοιχίας,,,,αλλά διακινδυνεύεις (ειδικά πάνω σε βοασύνη) να κάνεις καμμιά πατάτα και να χάσεις εντελώς τ' αρχεία....Ξερω 'γω; Θα έλεγα να μην το διακινδυνέψεις και να πας κατευθείαν σε προσπάθεια ανάκτησης με σχετικό πρόγραμμα που υποστηρίζει ανάκτηση αρχείων από RAID συστοιχίες.

Το Active File Recovery (σπασμένο όμως, διότι κανονικά shareware είναι) επί παραδείγματι, ΕΧΕΙ τέτοια δυνατότητα. Κι έστω κι αν δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, ΝΟΜΙΖΩ ότι καν δεν θα σου πάρει "πολύ" χρόνο. Επίσης, αν και δεν ΞΕΡΩ, νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι πχ ελεύθερο χώρο σε άλλο μέσο γι' αυτή τη δουλειά, όπως σε μια "κλασσική περίπτωση ανάκτησης αρχείων". ΥΠΟΘΕΤΩ ότι στην ουσία κι αυτό ένα rebuilding της συστοιχίας θα κάνει, σε στυλ όπως όταν ανακτάς partition(s) κι όχι "data".

Δημοσ.

Δε μπορείς να τον βάλεις έτσι απλά & να τον δει ο υπολογιστής. Ήταν μέρος συστοιχίας raid1 οπότε μόνο βάζοντας τους πάνω σε raid1 ελεγκτή (πιθανόν τον ίδιο) θα μπορέσεις να διαβάσεις τους δίσκους σου. Η mobo που τον σύνδεσες δεν έχει;

Δημοσ.

Αυτό θέλω κι εγώ. Να κάνω τα αρχεία του δίσκου visible. Θα το δοκιμάσω άμεσα και θα δούμε. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δε μπορείς να τον βάλεις έτσι απλά & να τον δει ο υπολογιστής. Ήταν μέρος συστοιχίας raid1 οπότε μόνο βάζοντας τους πάνω σε raid1 ελεγκτή (πιθανόν τον ίδιο) θα μπορέσεις να διαβάσεις τους δίσκους σου. Η mobo που τον σύνδεσες δεν έχει;

Έχει αλλά είναι άλλης εταιρίας και δεν θέλω να ρισκάρω τίποτα στο σημείο αυτο.
Δημοσ.

Elron βεβαιώσου ποιοι είναι οι δυο raid controllers (παλιός & νέος). Διότι δεν υπάρχουν πολλοί (intel, nvidia κλπ) & πολύ & πιθανόν να είναι ίδιος. Επιπλέον παίζει πολύ το θέμα συμβατότητας μεταξύ τους (ελεγμένο).

Τέλος μια δοκιμασμένη ακίνδυνη εναλλακτική είναι να κατεβάσεις ένα linux live cd (πχ knoppix 6.7), να εκκινήσεις από αυτό έχοντας απλά συνδέσει τον έναν δίσκο & να δεις τα δεδομένα σου...

Δημοσ.

Elron βεβαιώσου ποιοι είναι οι δυο raid controllers (παλιός & νέος). Διότι δεν υπάρχουν πολλοί (intel, nvidia κλπ) & πολύ & πιθανόν να είναι ίδιος. Επιπλέον παίζει πολύ το θέμα συμβατότητας μεταξύ τους (ελεγμένο).

Τέλος μια δοκιμασμένη ακίνδυνη εναλλακτική είναι να κατεβάσεις ένα linux live cd (πχ knoppix 6.7), να εκκινήσεις από αυτό έχοντας απλά συνδέσει τον έναν δίσκο & να δεις τα δεδομένα σου...

Με τι Linux Live cd θα εκκινησει το pc? Drivers?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...