Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θέλω να κάνω μία ερώτηση όσον αφορά την Radeon 6450..Την αγόρασα πρόσφατα(πριν 2 εβδομάδες) αλλά βλέπω ότι η θερμοκρασία ανέβαινει αρκετά..συγκεκριμένα όταν δεν παίζω κάποιο παιχνίδι μπορει να φτάσει τους 77C και κατά τη διαρκεια ενός παιχνιδιού φτάνει τους 93-95C.. είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες αυτές?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Κατερινα

Δημοσ.

Ποια ακριβως ειναι;

Αν ειναι καποια εκδοση χωρις ανεμιστηρα, μπορει να παιζει σε αυτες τις θερμοκρασιες.

Αν ειναι καποια εκδοση με ανεμιστηρα, ειναι περιεργο....!

Αποστολή από το GT-S5360 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

νομιζω οχι..αλλα ισως να κανω και λαθος οποτε....

δεν αναφερει οτι ειναι fanless..τα χαρακτηριστικα της...

• Chipset: HD6450
  • GPU: 625 MHz Core Clock, 40 Chip nm, 160x Stream Processors
  • Μνήμη: 1024 MB, 64-bit DDR3
  • Memory Clock: 1334 MHz
  • Τοποθέτηση: PCI Express x16
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: 1 x D-Sub (VGA), 1 x Dual-Link DVI, 1 x HDMI 1.4a, DirectX 11, OpenGL 4.1

Δημοσ.

Η συγκεκριμενη δεν εχει ανεμιστηρακι.

αλλα εγω θελω να εστιασω στο τι παιχνιδια μπορεις να παιξεις με αυτη την καρτα.

τεσπα

φροντισε το κουτι σου να εχει καποιο σχετικο airflow (ροη αερα) γιατι εαν δεν εχει τοτε λογικο ειναι να ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες μεσα στο καλοκαιρι.

Δημοσ.

Tα Παιχνιδια που παιζω είναι ως επι το πλειστον point & clic που δεν εχουν και τοσο υψηλες απαιτησεις...

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις !!

:)

Δημοσ.

οπως βλεπεις εδω http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=6450

υπαρχουν μοντελα με και χωρις ανεμιστηρακι.

τα τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι ιδια σχεδον σε ολα τα μοντελα. μονο η μνημη αλλαζει, που σε αλλα ειναι 512ΜΒ και σε αλλα 1024ΜΒ.

Δημοσ.

Έχω την ίδια ακριβώς κάρτα σε PC όπου οι μόνοι ανεμιστήρες είναι αυτοί του τροφοδοτικού και του επεξεργαστή, με τα καλώδια όμως αρκετά συμμαζεμένα. Αυτήν την περίοδο η κάρτα είναι στους ~60 βαθμούς σε internet/εφαρμογές, με τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή στις πιο χαμηλές στροφές, σε παιχνίδια δεν την έχω παρακολουθήσει. Ίσως το εσωτερικό του PC σου να θέλει λίγο συμμάζεμα στα καλώδια. Τί επεξεργαστή έχεις, τί ψύκτρα, έχεις άλλους ανεμιστήρες στο κουτί;

Γενικά οι κάρτες χωρίς ανεμιστήρα ανεβάζουν θερμοκρασία, αλλά από την στιγμή που δεν έχεις κολλήματα ή "σκουπίδια" στην οθόνη, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Δημοσ.

Τώρα ας πούμε εχει θερμοκρασία 70C αλλα ουτε κολληματα μου παρουσιαζει ουτε τιποτα..απλα ηθελα να ρωτησω αν ειναι φυσιολογικο που ανεβαζει τοσο υψηλη θερμοκρασια...

Και μενα εχει ανεμιστηρες στο τροφοδοτικο και στον επεξεργαστη..απ 'οτι ξερω δλδ..γιατι δεν ''ασχολουμαι'' και με αυτο καθεαυτο το pc..ξερω καποια πραγματα αλλα δεν ειμαι και ειδικος...

Απο επεξεργαστη εχω Intel Pentium Dual E2160 @ 1.80GHz

Ευχαριστω για τις απαντησεις !!!!!!!!

Δημοσ.

Κατερινα απο την στιγμη που δεν εισαι ειδικος,ανοιξε το πλαινο του κουτιου σου και πες μας εαν βλεπεις καποιο ανεμιστηρακι στο πισω μερος του κουτιου και κανενα ανεμιστηρακι μπροστα.

ασε τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου και του επεξεργαστη απ'έξω.

Δημοσ.

Τέτοιες ζεστές ώρες οι δικιά μου είναι στους 51-52 βαθμούς. Ο επεξεργαστής σου είναι σχετικά ψυχρός, οπότε οι πιο πιθανοί λόγοι για την θερμοκρασία της κάρτας σου είναι:

-η μανίσια ψύκτρα του επεξεργαστή, δεν κρατάει αρκετά κρύο τον επεξεργαστή και έτσι ανεβαίνει συνολικά η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κουτιού, άρα και της κάρτας.

-η έλλειψη ανεμιστήρων στο κουτί

-το ίσως όχι τόσο συμμαζεμένο και καθαρό εσωτερικό.

Πάντως δεν νομίζω ότι είναι ανησυχητικές οι θερμοκρασίες.

Δημοσ.

οταν εχουμε καρτα γραφικων με παθητικη (χωρις ανεμιστηρι) ψυξη, τοτε 2 βασικα πραγματα παιζουν ρολο στις θερμοκρασιες της καρτας.

1 αν εχουμε ή οχι ανεμιστηρες στο κουτι (εννοειται εκτος του τροφοδοτικου και του επεξεργαστη) ωστε να δημιουργουν ενα "ρευμα" αερα μεσα στο κουτι, και

2 να μην εχουμε απλωμενα "χυμα" τα καλωδια, ωστε να μην ανακοπτεται το "ρευμα" του αερα!!!

τοτε θα παρεις και τις καλυτερες θερμοκρασιες στην καρτα σου...!!

Δημοσ.

κοιταξα τα καλωδια..του αλλαξα και θεση γιατι τον εχω στα ποδια μου και βλεπω και εχει κατεβει η θερμοκρασια πλεον στους 60C οποτε ειναι μια χαρα υποθετω...

ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας..! μου ηταν πολυτιμη !!

Να ειστε καλα! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...