Προς το περιεχόμενο

Ποιο παιχνίδι για PC παίζετε αυτό τον καιρό; [The Now Playing PC Games thread]

naruto14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 920
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Aν και backer εξ'αρχής, μόλις τώρα ξεκίνησα το Wasteland 2.

Όταν το πρωτοξεκίνησα ανακοίνωσαν την αναβαθμισμένη έκδοση που περιλάμβανε και controller support, οπότε το έβαλα στο συρτάρι μέχρι σήμερα.

Πάρα πολύ καλό το controller support.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια σχεδόν ολοκληρωτικής αποχής από το gaming, ήρθε πάλι το πλήρωμα του χρόνου να ξαναχαρώ το ανέγγιχτο και σχεδόν παρθένο pc μου.Κοντολογίς κάνω σα μικρό παιδί που στα γενέθλιά του δεν ξέρει με ποιο από τα παιχνίδια να πρωτοασχοληθεί.Το steam έχει γράψει σχεδόν 30 ώρες τις τελευταίες 2 εβδομάδες, μόνο που έχει περάσει μόνο η πρώτη.  :-D

Άρχισα το hard reset, που το είχα καημό και περίμενα να το τελειώσω γρήγορα για να μειώσουμε λίγο τη λίστα αναμονής.Έλα όμως που πραγματικά δε μπόρεσε να με κρατήσει και μετά από 3-4 ώρες πήρε πόδι.Μετά έπιασα dungeon defenders 2 να δω πώς τους βγήκε το δεύτερο, καθώς το πρώτο ήταν αρκετά εθιστικό.Πήραν όμως τον ευρωπαϊκό σέρβερ από τη γερμανία στην ιρλανδία, οπότε λόγω lag δεν μπορείς να παίξεις, οπότε αναγκαστικά σχόλασε κι αυτό.Ξεκίνησα το sleeping dogs, άλλο απωθημένο, το οποίο μην το ματιάσω, για την ώρα καλά κρατεί.Στην αρχή είμαι ακόμα βέβαια, αλλά πιστεύω θα το τελειώσω αυτό.

Βάλτε και κάτι ώρες που χαζεύω σε uplay κάτι black flag και κάτι τέτοια και λέω, πωωωω, δες πώς προχώρησαν τα γραφικά και το περνάμε το 35ωρο!  :ph34r:

Τις τελευταίες 2 μέρες ασχολούμαι με το Alan Wake. Τελείωσα το story σε 15 ώρες και τώρα παίζω τα δύο έξτρα κεφάλαια που έχει, είναι από 2 ώρες περίπου το καθένα. Παιχνιδάρα (και δύσκολο ακόμη και στο normal σε κάποια σημεία).

Γενικώς, έχω ξεκινήσει να καθαρίζω λίγο το backlog. Κάπου εκεί έχω και ένα MGS: The Phantom Pain να κάθεται, εδώ και μήνες. Δεν ασχολήθηκα σοβαρά, θα έρθει η σειρά του...

• Like 1

Το Wasteland 2 το παράτησα κάπου στις 30 ώρες. Για κάποιο λόγο δεν μπορεί να μου κρατήσει το ενδιαφέρον. Θα επιστρέψω μόλις πάρω δυνάμεις.

Ξεκίνησα το Baldur's Gate EE για χιλιοστή φορά μπάς και το τερματίσω. To παιχνίδι δεν έχει γεράσει καλά, οι μηχανισμοί είναι αρχαϊκοί, αλλά πιό πολύ δεν μου άρεσε το θέμα με τους NPCs που μπορούν να γίνουν companions. Αντί να σου τους βάλει σε ένα central hub να μπορείς να του βρείς αν τους θές μελλοντικά, η φάση μαζί τους είναι hit or miss. Μπορεί να μείνουν εκεί που τους άφησες ή να εξαφανιστούν από το παιχνίδι τελείως.

30 ώρες και το παράτησα. Αγόρασα το Pillars of Eternity και ευελπιστώ σε καλύτερη εμπειρία.

Τώρα παίζω παράλληλα τα:

Metal Gear Solid V: Πολύ ωραίο και εθιστικό gameplay, αδιάφορα όλα τα άλλα (κεντρικοί χαρακτήρες, ιστορία, πλοκή)

Trails in the Sky Second Chapter: Το 2ο μέρος μιάς καταπληκτικής JPRG ιστορίας. Ευτυχώς το παιχνίδι θα κρατήσει σίγουρα 100 ώρες.

Sunless Sea: Lovecraftian Indie game που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Δεν μου έκανε κλίκ ως παιχνίδι ακόμα, η ατμόσφαιρά του είναι που με κρατάει αυτές τις πρώτες 4 ώρες που το παίζω.

• Like 2

Διαφωνώ κάθετα για το Baldur's Gate. Όταν έπαιξα την Enhanced Edition μου φάνηκε πως δεν είχε περάσει μέρα από πάνω του. Θα μπορούσε να είχε εκμοντερνιστεί κάπως το interface, με κάποια pointers κλπ, και σίγουρα να είχαν διορθωθεί αιώνια προβληματα του τίτλου όπως το pathfinding, αλλά ως εκεί. Για τους companions το θεωρώ ακόμα και σήμερα πιο σωστό από το hub, αν και αναγνωρίζω πως κάποιοι από αυτούς εισάγονται άσχημα στην ιστορία και η λογική του canon party κάπου έριχνε μερικούς σε δεύτερη μοίρα.

Sunless Sea μου είχε φανεί δύστροπο στην αρχή, μέχρι να συνηθίσεις την α λα Pirates λογική του, αλλά αξίζει πραγματικά.

Νομίζω πως είσαι γενικά κουρασμένος και ανόρεχτος, αν δε σε κράτησαν τίτλοι όπως οι παραπάνω, οπότε μάλλον χρειάζεσαι διάλειμμα για αγρανάπαυση και όχι περισσότερα παιχνίδια :P

• Like 3

Με το Baldurs Gate ξενέρωσα αφάνταστα διότι μόλις βγήκα από τον αρχικό χάρτη γνώρισα τον Kivan, ένα καταπληκτικό για μένα NPC.

20-κάτι ώρες μετά ανακαλύπτω ότι τον συνάντησα πιό νωρίς από ότι έπρεπε(!!!) διότι είναι αδύνατο να βγάλεις το timed-quest του χωρίς να κάνεις rush το παιχνίδι.

Αυτό με χάλασε πάρα πολύ. Λίγο αργότερα και παίζοντας το τελευταίο κομμάτι του quest της Neesha, η δυσκολία κάνει ένα απίστευτο spike, που ενώ όλες οι μάχες βγαίναν το πολύ με ένα load, τώρα πέφτω σε απόλυτο αδιέξοδο.

Μετά μαθαίνω ότι το Baldur's Gate 2 σε ξεκινάει με χαρακτήρες ενός υποτιθέμενου canon party...

Αυτά μου χαλάσαν το immersion και αντί να απορροφηθώ στην ιστορία άρχισα να ασχολούμαι με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού.

Οπότε είπα να το κλείσω και να το ξαναδοκιμάσω σε λίγα χρόνια (ή ποτέ)

• Moderators

Πρόσφατα τελείωσα το "Contradiction: Spot the Liar". Γενικά καλές εντυπώσεις. Το παιχνίδι βγήκε από kickstarter, και είναι FMV adventure με πολύ απλό UI (mobile game UI). Έχει υπόθεση εξιχνίασης μυστηρίου και ουσιαστικά ένα βασικό mechanic, να βρίσκεις ασυνέπειες σε όσα απαντούν οι χαρακτήρες της ιστορίας. Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, οι ηθοποιοί παίζουν καλά, και το παιχνίδι είχε μεγαλύτερη διάρκεια από όση περίμενα. Επίσης, το video είναι καλογυρισμένο και γενικότερα το παιχνίδι δείχνει πολύ όμορφο. 

Το προφανές μειονέκτημά του είναι ότι απαιτεί να επισκέπτεσαι σε μεγάλο ποσοστό τους ίδιους χαρακτήρες και τοποθεσίες για να δεις αν άλλαξε κάτι ή για να κάνεις νέες ερωτήσεις. Και αυτό κάπου κουράζει, ειδικά καθώς 1 ή 2 από τις ασυνέπειες που πρέπει να εντοπίσεις είναι λίγο παρατραβηγμένες. Τέλος, το φινάλε είναι ικανοποιητικό και δίνει κατάληξη στην κεντρική υπόθεση, αλλά δεν προσφέρει λύση σε όλα τα μυστήρια που έχει η ιστορία (κάτι που το αναγνωρίζουν ανοιχτά και οι δημιουργοί). Από ό,τι καταλαβαίνω, υπάρχει σκέψη για sequel, που πιθανότατα πάλι θα χρηματοδοτηθεί από crowd-funding. 

• Like 2

Batman - Arkham Knight, περίμενα μέχρι να βγουν πολλά fixes ώστε να το παίξω σαν κύριος... πάλι χάλια παίζει αλλά τι να κάνεις. Πραγματικά κρίμα γιατί το παιχνίδι είναι απίστευτα καλό.

Επίσης βάζω και κάνα darksest dungeon που και που

Το Wasteland 2 το παράτησα κάπου στις 30 ώρες. Για κάποιο λόγο δεν μπορεί να μου κρατήσει το ενδιαφέρον. Θα επιστρέψω μόλις πάρω δυνάμεις.

Ξεκίνησα το Baldur's Gate EE για χιλιοστή φορά μπάς και το τερματίσω. To παιχνίδι δεν έχει γεράσει καλά, οι μηχανισμοί είναι αρχαϊκοί, αλλά πιό πολύ δεν μου άρεσε το θέμα με τους NPCs που μπορούν να γίνουν companions. Αντί να σου τους βάλει σε ένα central hub να μπορείς να του βρείς αν τους θές μελλοντικά, η φάση μαζί τους είναι hit or miss. Μπορεί να μείνουν εκεί που τους άφησες ή να εξαφανιστούν από το παιχνίδι τελείως.

30 ώρες και το παράτησα. Αγόρασα το Pillars of Eternity και ευελπιστώ σε καλύτερη εμπειρία.

Τώρα παίζω παράλληλα τα:

Metal Gear Solid V: Πολύ ωραίο και εθιστικό gameplay, αδιάφορα όλα τα άλλα (κεντρικοί χαρακτήρες, ιστορία, πλοκή)

Trails in the Sky Second Chapter: Το 2ο μέρος μιάς καταπληκτικής JPRG ιστορίας. Ευτυχώς το παιχνίδι θα κρατήσει σίγουρα 100 ώρες.

Sunless Sea: Lovecraftian Indie game που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Δεν μου έκανε κλίκ ως παιχνίδι ακόμα, η ατμόσφαιρά του είναι που με κρατάει αυτές τις πρώτες 4 ώρες που το παίζω.

Για το παραπανω παιχνιδι που το επαιξα παντως πρεπει να μου εβγαλε πανω κατω γυρω στις 40-45ωρες αν θυμαμαι καλα με τα extra που εκανα.

To πρώτο της σειράς μου πήρε 85 ώρες να το τερματίσω, και το 2ο λένε ότι είναι διπλάσιου μεγέθους....

http://steamcommunity.com/app/251290/discussions/0/483368526587531911/

Πόσες ώρες σου πήρε να βγάλεις το πρώτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...