Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Όπως λέει και ο τίτλος θα αλλάξω σπίτι αλλά στην ίδια πολυκατοικία. Αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι αν μπορώ να μεταφέρω την γραμμή του adsl μόνος μου και αν θα χρειαστώ κάποιο ειδικό εργαλείο?

Δημοσ.

Ένα κατσαβίδι μόνο. Απλά ανοίγεις τον κατανεμητή και αλλάζεις τα καλώδια.

Ναι με κατσαβιδι, ειναι τοσο απλο, δεν χρειαζεται να ξερεις καν ποιο καλωδιο ειναι αυτο που σου φερνει η εταιρια σου, ουτε καν το καλωδιο που πηγαινει στο νεο σου σπιτι. Πως θα τα βρει αυτα; Μην φωναξεις ηλεκτρολογο, γιατι να δωσεις 20-30€ αφου μπορεις μονος σου να ρημαξεις την πολυκατοικια.

ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ

• Like 2
Δημοσ.

Ναι με κατσαβιδι, ειναι τοσο απλο, δεν χρειαζεται να ξερεις καν ποιο καλωδιο ειναι αυτο που σου φερνει η εταιρια σου, ουτε καν το καλωδιο που πηγαινει στο νεο σου σπιτι. Πως θα τα βρει αυτα; Μην φωναξεις ηλεκτρολογο, γιατι να δωσεις 20-30€ αφου μπορεις μονος σου να ρημαξεις την πολυκατοικια.

ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ

Προφανώς και πρέπει να ξέρει ποιο είναι το ζεύγος του. Πιστεύω ότι ο topic starter έχει την κοινή λογική για να καταλάβει κάτι τέτοιο και απλά δε ξέρει πως αλλάζουν. Δε θα λέμε τ' αυτονόητα.

Δημοσ.

Επισης σε νεα πολυκατοικια (νομιζω 10-15 ετων) εχει αλλο συστημα και οχι βιδες, θελει ειδικο εργαλειο. Δεν ειναι κατι δυσκολο αλλα με κατσαβιδι ειναι ταλαιπωρια, εαν δεν το σπασεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εριξα μια ματια στον πινακα και ειναι ψιλοχαλια

post-133023-0-55122700-1345393481_thumb.png

Επεξ/σία από varemenos2003
Δημοσ.

Για να βρεις το καλωδιο που ερχεται στον κατανεμητη απο το νεο σου διαμερισμα θα χρειαστεις μια γεννητρια ακουστικου σηματος,που φανταζομαι δεν εχεις.

Εναλλακτικα θα πρεπει να δοκιμαζεις με τα ελευθερα καλωδια,κατι που ειναι μπακαλιστικο και μπορει να δημιουργησει προβληματα στους αλλους ενοικους αν κανεις κατι λαθος.

Θα σου ελεγα να φωναξεις τουλαχιστον εναν ηλεκρολογο να σου κανει τη δουλεια με σχετικα μικρο κοστος,αν δεν σου περισσευουν για τεχνικο τηλεπ η Οτετζη.

Δημοσ.

πολυμετρο εχεις;

αν ναι, πηγαινε στο καινουργιο σπιτι,

κοψε ενα τηλεφωνικο καλωδιο.

κανε βραχυκυκλωμα ολα του τα καλωδιακια.

πηγαινε κατω και βρες την "συνεχεια" ...

αν δεν εχεις καλωδιο μπορεις να το δοκιμασεις και με μπαταρια και ενα led. (θεωρητικά)

παντα σαν λυση μπακαλιστικη...

και παντα με προσοχη να μην γινει ο ελεγχος στα καλωδια που ερχονται απο τον οτε...

αλλιως κλασικα με γεννητρια.... ή ηλεκτρολογο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πολυμετρο εχω προσβαση ισως και σε γεννητρια. Καμια ιδεα για το πως θα βρω ποιο ειναι αυτο που ερχετε απο τον οτε;

Edit:αν στην μια μερια συνδεσω μια μπαταρια και παω στον κατανεμητη με ενα πολυμετρο και δοκιζω ζευγη θα κανω δουλεια ετσι;

Επεξ/σία από varemenos2003
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ας τα παρουμε απο την αρχη.

α.αυτο δεν ειναι κατανεμητης.ειναι σαν χωνευτη που ερχεται απο box.ο κατανεμητης δεν ειναι ετσι.

β.αν βαλεις γεννητρια πανω στο σπιτι σου αν πας κατω θα βρεις και το καλωδιο που ερχεται απο τον οτε οπως και το καλωδιο που παει στο σπιτι σου.μετα κρατας το καλωδιο που ερχεται απο τον οτε(αυτο με την ταση) και μετα με την γεννητρια παλι βρισκεις αυτο που παει στο νεο σπιτι.για την ενωση η τα στριβεις και βαζεις θερμοστελωμενο η βαζεις 3m scothlok.το καλωδιο του οτε ειναι το πανω αριστερα.καθε ζευγαρι ειναι στριμενο μεταξυ του με το αλλο καλωδιο.του οτε ειναι 5ζευγο οπως βλεπω.

Δημοσ.

Και εαν παει και τα κανει ολα... αχταρμα. Παλι ποιος θα αναλαβει να τα φερει στα κανονικα τους; Ποιος θα φταιει για το μπερδεμα;

Εαν πειραχτουν λαθος καλωδια απλα θα παρεις τηλεφωνο ολου και θα τον χρεωσεις οσο θες εσυ, το ιδιο και για το δικο σου τηλεφωνο.

Και εγω τεχνικος ειμαι, να αλλαξω μια μητρικη σε φορητο μου φαινεται εξαιρετικα ευκολη διαδικασια αλλα οσο λεπτομερη περιγραφη να κανω ειμαι σιγουρος οτι το 99% οσων προσπαθησουν θα καταληξουν σε μη λειτουργικο αποτελεσμα (οπως ακριβως θα γινοντα και με εμενα εαν δεν ειχα καθοδηγηση στην αρχη).

Δημοσ.

Εργο τεχνης!

Δημοσ.

πραγματικα απαραδεκτοι οι τεχνικοι.

αποτι εχω δει πρεπει να υπαρχουν ειδικα κλιψακια που μπαινουν μεσα τα καλωδια..αντ αυτου χυμα στο κυμα με οτι αυτο συνεπαγεται..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...