Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Θα ανοίξω ξανα να δω το report να σου πω ακριβώς για να δεις και εσύ να μου πεις Sent from my iPhone using Insomnia Δεν ξεκίνησα για overvlocking αλλα είπα αφου το έχω ας προσπαθήσω δεν ήξερα πως δε γίνεται Sent from my iPhone using Insomnia δεσ εδω: [ Processors / Intel® Pentium® CPU ] Processor Properties: Manufacturer Intel Version Intel® Pentium® CPU External Clock 100 MHz Maximum Clock 4000 MHz Current Clock 2700 MHz Type Central Processor Voltage 1.0 V Status Enabled Upgrade Socket 478 Socket Designation Socket 1155
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Καμία ιδέα τώρα που το έβαλα τι παίζει ; Sent from my iPhone using Insomnia
duffyduck Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Φιλε δυο προϋποθεσεις χρειαζονται για να κανεις υπερχρονισμο στον επεξεργαστη: 1. Να αυξησεις τον πολλαπλασιαστη εφοσον δεν ειναι κλειδωμενος, 2. Να αυξησεις το bus (MHz). Παραδειγμα: Ο AMD Phenom II X4 955 Black Edition εχει ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη. O default πολλαπλασιαστης ειναι 16x και η συχνοτητα του bus 200MHz. Ετσι ο Phenom II X4 955 BE τρεχει στα 3.2GHz (200MHz x 16 = 3.2GHz). Αν θελω λοιπον να τον υπερχρονισω δεν εχω παρα να αυξησω τον πολλαπλασιαστη π.χ. στα 18x (απο 16x που ηταν αρχικα) οποτε ο επεξεργαστης θα τρεχει στα 3.6GHz (200MHz x 18 = 3.6GHz) Αν τωρα εχω καλη μητρικη που μου επιτρεπει να αυξησω και το bus π.χ. στα 210ΜΗz (απο τα 200MHz που ηταν αρχικα) τοτε ο επεξεργαστης θα τρεχει στα 3.78GHz (210MHz x 18 = 3.78GHz) Βεβαια στον υπερχρονισμο μπαινουν και αλλοι παραγοντες και πολλες αλλες ρυθμισεις που πρεπει να κανεις αναλογα με την περιπτωση (δεν θα αναφερθω για να μην σε μπερδεψω). Το ζουμι της υποθεσης τωρα. Στην περιπτωση σου ο επεξεργαστη εχει κλειδωμενο τον πολλαπλασιαστη και δεν μπορεις να τον αυξησεις, αλλα ουτε μπορεις να αυξησεις το bus λογω της μητρικης σου (δυστυχως το chipset H61 δεν ενδεικνυται για υπερχρονισμο). Στην καλυτερη των περιπτωσεων να μπορεσεις να ανεβασεις λιγο το bus, μονο μερικα MHz (και πολλα λεω, 2-3ΜΗz ισως το πολυ), οποτε θετικο αποτελεσμα στην πραξη δεν θα εχεις. Τουλαχιστο αυτα ξερω να σου πω, με αλλα λογια ξεχνα το overclocking. Βεβαια υπαρχει μια πολυ μικρη πιθανοτητα να κανω και λαθος. Περιμενε και καποιο αλλο φιλο/μελος του φορουμ να σου απαντησει.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Κώστα, τι περιμένεις από το overclocking? Τι κάνεις με το μηχάνημά σου?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δεν περιμενω θέλω να πειραματιστω και να δοκιμάσω να δω πως θα αλλάξει συμπεριφορά. Όσο για τις πληροφορίες σε ευχαριστω παρα πολυ ήταν πολυ χρήσιμες Sent from my iPhone using Insomnia
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Ναι, σε ποιόν τομέα περιμένεις να αλλάξει συμπεριφορά? Τι κάνεις με το Pc?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Στην ταχύτητα τ εννοείς σε ποιον τομέα ; Παιχνίδια παίζω Sent from my iPhone using Insomnia
Thanos1972 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μην τον ακους τον δεινοσαυρο,δεν εχει ιδεα απο overclocking και θελει να σε αποτρεψει γιατι τωρα θα σου πει οτι δεν θα δεις διαφορες και μα μου και ετσι και το ενα και το αλλο και τετοια..... αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις Overclocking με το hardware σου. (δεινοσαυρε,σε ΑΓΑΠΑΩ).
johnbond Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Χωρίς επιλογή πολλαπλασιαστή μπορείς να ανεβάσεις πολύ λίγα mhz μόνο απο το bus.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Οκ ευχαριστω Sent from my iPhone using Insomnia
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 GPU:NVIDIA GeForce 8600 GTS (256 MB) Στην ταχύτητα τ εννοείς σε ποιον τομέα ; Παιχνίδια παίζω Δεν ευθύνεται ο επεξεργαστής σου που δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδια. Και στα 6GHz να τον πήγαινες, πάλι δεν θα έπαιζες.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 δε διαφωνω απλα σου εδωσα ενα λογω πειραγμα θελω να κανω να δω αν θα δω τη διαφορα στη ταχυτητα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Nαι, απλά ήθελα να διευκρινίσω τι εννοούμε ταχύτητα. Στην ώρα που κάνει για να μπουτάρει δεν θα δεις, στα παιχνίδια δεν θα δεις, στο ιντερνετ δεν θα δεις. Αν μπορούσες να τον πας αρκετά ψηλά και έβαζες πχ. να μετατρέψεις μια ταινία από 1080p σε 720p, εκεί θα έβλεπες μια μικρή διαφορά. Πέρα από αυτά όμως, δεν έχει νόημα να τον πειράξεις γιατί στην περίπτωσή σου, πέρα από άσκοπο είναι και επικίνδυνο. Κι αυτό γιατί ο μόνος τρόπος ανεβάσματος όπως σου είπαν και τα παιδιά, είναι να ανεβάσεις το bclk, αλλά και λίγα MHz μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για το υπόλοιπο σύστημα. Αν θέλεις παιχνίδια, πας για αλλαγή κάρτας. Αν θες βελτίωση της απόκρισης του μηχανήματος, πάρε έναν ssd.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Ssd έχω ανοίγει σε 11, κάτι δευτερόλεπτα και κλείνει σε 3,2 καλα είναι ; Sent from my iPhone using Insomnia
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Καλά είναι. Που την θες την ταχύτητα δεν μου είπες όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα