DragoticSaen Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Χαιρετω φιλοι, ενας ξαδερφος μου θελει να φτιαξει εναν υπολογιστη που θα τον χρησιμοποιει κυριως για βαρια παιχνιδια αλλα περιστασιακα και για προγραμματα DJ ως ερασιτεχνης. Ποσό που διαθέτουμε : 1000€ Χρήση υπολογιστή : gaming, DJ Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Virtual DJ Pro, Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι, μια 23αρα 1920x1080 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι, εκτος απο ηχεια εχει κατι logitech 2.1 Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονικη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπαρχει προβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? απο τον ενδιαφερομενο Ευχαριστω, ξανα, για την βοηθεια σας Sent from my iPhone using Insomnia
aledjo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 το virtualdj δεν εχει αναγκη απο pc με τρελες απαιτησεις. ακομα και σε ενα μονοπυρινο τρεχει αψογα. οποτε δε χρειαζεται να υπολογιζετε σε αυτο.... 1
ninos30 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Σου βάζω 2 συνθέσεις, που αλλάζουν μεταξύ τους σε CPU/MB/VGA. Θα προτιμούσα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ την λύση της AMD γιατί μπορεί να χωρέσει η 7950 κι ως γνωστόν gaming=VGA. Στην ίδια σύνθεση θα χωράει άνετα και η αναμενόμενη οσονούπω GTX660Ti η οποία θα είναι κοντά στα 300. Λογικά η GTX660Ti θα χωράει και στην σύνθεση της Intel, βάζοντας τον 3470 και μια αντίστοιχη ΜB για αυτόν και όχι αυτή που έβαλα για τον 3570k ΑΜD+7950 (/GTX660Ti) Intel+7850
agent_smith Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Χαιρετω φιλοι, ενας ξαδερφος μου θελει να φτιαξει εναν υπολογιστη που θα τον χρησιμοποιει κυριως για βαρια παιχνιδια αλλα περιστασιακα και για προγραμματα DJ ως ερασιτεχνης. Ποσό που διαθέτουμε : 1000€ Χρήση υπολογιστή : gaming, DJ Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Virtual DJ Pro, Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι, μια 23αρα 1920x1080 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι, εκτος απο ηχεια εχει κατι logitech 2.1 Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονικη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπαρχει προβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? απο τον ενδιαφερομενο Ευχαριστω, ξανα, για την βοηθεια σας Sent from my iPhone using Insomnia Για βαριά παιχνίδια προτείνω την σύνθεση του ninos30 με 7870-7950 + Intel και όχι τον AMD. Επίσης καλό θα είναι να βάλεις ένα Asus mobo με TPU. Μπορεί να βγεί κάτι παραπάνω αλλά θα αξίζει.
ninos30 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δεν ξέρω πόσο το έχεις ψάξει" το πράγμα για να κάνεις τέτοιες κάθετες δηλώσεις, αλλά κοίτα με την ίδια VGA για τι διαφορές μιλάμε στα fps σε 1080p και High Quality, όταν αλλάζει μόνο η CPU. O 3870k υπολείπεται κατά 12 fps του 3770k ενώ ο 8150 μόλις 5 (σε lower quality η διαφορά μεγαλώνει γιατί η VGA δεν έχει τόσο ενεργό ρόλο). Κι όλα αυτά stock. Και ξέρουμε ότι όταν σηκώσουμε ψηλά και τους 2 επεξεργαστές η ψαλίδα μικραίνει ακόμα περισσότερο αφού ο FX81xx πάει στο θεό... Οπότε όταν μιλάμε για GAMES όλες οι high end σύγχρονες CPU είναι κατάλληλες. Όταν κάποιος μου λέει για ΒΑΡΥ gaming σημαίνει μεγάλες αναλύσεις και ανοιγμένα όλα τα φίλτρα. Κι όταν δίνει 1000 ευρώ budget ΔΕΝ χωράει ο 3570k με την 7950 μαζί, τι να κάνουμε. Οπότε θα προτιμήσω την 7950. Για μένα είναι χαζομάρα να πάρει κάποιος έναν κλειδωμένο επεξεργαστή (βλέπε 3470) μόνο και μόνο για να πάρει Intel... @TS, γνώμη μου να περιμένει και λίγο ο φίλος σου γιατί οι Piledriver δείχνουν αρκετά καλύτεροι από τους σημερινούς Zambezi core Bulldozer, ειδικά στο θέμα κατανάλωση
aetos1988 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δεν ξέρω πόσο το έχεις ψάξει" το πράγμα για να κάνεις τέτοιες κάθετες δηλώσεις, αλλά κοίτα με την ίδια VGA για τι διαφορές μιλάμε στα fps σε 1080p και High Quality, όταν αλλάζει μόνο η CPU. O 3870k υπολείπεται κατά 12 fps του 3770k ενώ ο 8150 μόλις 5 (σε lower quality η διαφορά μεγαλώνει γιατί η VGA δεν έχει τόσο ενεργό ρόλο). Κι όλα αυτά stock. Και ξέρουμε ότι όταν σηκώσουμε ψηλά και τους 2 επεξεργαστές η ψαλίδα μικραίνει ακόμα περισσότερο αφού ο FX81xx πάει στο θεό... Οπότε όταν μιλάμε για GAMES όλες οι high end σύγχρονες CPU είναι κατάλληλες. Όταν κάποιος μου λέει για ΒΑΡΥ gaming σημαίνει μεγάλες αναλύσεις και ανοιγμένα όλα τα φίλτρα. Κι όταν δίνει 1000 ευρώ budget ΔΕΝ χωράει ο 3570k με την 7950 μαζί, τι να κάνουμε. Οπότε θα προτιμήσω την 7950. Για μένα είναι χαζομάρα να πάρει κάποιος έναν κλειδωμένο επεξεργαστή (βλέπε 3470) μόνο και μόνο για να πάρει Intel... @TS, γνώμη μου να περιμένει και λίγο ο φίλος σου γιατί οι Piledriver δείχνουν αρκετά καλύτεροι από τους σημερινούς Zambezi core Bulldozer, ειδικά στο θέμα κατανάλωση Σωμφωνώ μαζί σου , αλλά έχω κάποιες παρατηρήσεις: 1) Στο link που έδωσες όντως οι διαφορές είναι μικρές αλλά είναι ο μέσος όρος δεν μας δίνει τα min που έχουν οι επεξεργαστές πράγμα πολύ σημαντικό. πχ μπορεί ο 8150 να έχει min 15-20 τότε χαλάει το gameplay 2) Στο θέμα oc τα παέι μια χαρά και ο ι7 3770κ , δες μπορεί να τον πλησιάει ο 8150
ninos30 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 1) Δηλαδή εσύ έχεις δει κάπου ένας 8120 χρονισμένος ψηλά να σου ρίχνει τόσο πολύ τα Min σε σχέση με το average? Ε, αν υπάρχει τέτοιο game τότε θα το κάνει και στον 3570/3770 2) Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Δεν είπα ότι δεν κλοκάρει ο 3770/3570. Είπα αν υπάρχει μια Α διαφορά σε stock συχνότητες, όταν κλοκαριστούν και οι 2 για 24/7 καταστάσεις αυτή η διαφορά θα είναι μικρότερη (εννοείται πάλι υπέρ του 3770). Και επαναλαμβάνω απλώς το νόημα. Όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα σε μια καλύτερη VGA ή μία CPU για ένα gaming PC, τότε φυσικά θα επιλέξω την VGA... Με άλλα λόγια ο 8120 δεν πρόκειται να μπουκαλιάσει την 7950, ενώ η 7850 δεν πρόκειται να ιδρώσει τον 3570...
aetos1988 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Ο φίλος μου είχε τον 8120 και είδε μεγάλη διαφορά όταν έβαλε τον 2600κ όχι πολύ στο average αλλά έτρεχε πιο smooth τα παιχνίδια κυρίως το BF3 βέβεια είχε 2 6970 . 1
DragoticSaen Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 ευχαριστω πολυ ολους σας για την βοηθεια σας, μηπως θα ηταν καλυτερο να βαλουμε για GPU μια nvidia? Ξεχασα να αναφερω οτι χρησιμοποιει ελαχιστα το PS, και sony vegas pro Sent from my iPhone using Insomnia
ninos30 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Το "καλύτερα" δεν το πολυκαταλαβαίνω... Εξάλλου σου έγραψα για την GTX660-Ti... Απλά δεν υπάρχει ακόμα Ελλάδα για να την βάλω στην πρόταση...
DragoticSaen Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Το "καλύτερα" δεν το πολυκαταλαβαίνω... Εξάλλου σου έγραψα για την GTX660-Ti... Απλά δεν υπάρχει ακόμα Ελλάδα για να την βάλω στην πρόταση... για το cuda εννοω Sent from my iPhone using Insomnia
ninos30 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 To οποίο δεν έχει καμία σχέση όμως με το gaming και την καθημερινή χρήση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα