Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Παιδιά καλησπέρα Έχοντας μείνει αρκετά χρόνια εκτός μουσικής εκπαίδευσης, θα ήθελα να σας ρωτήσω, ποιά βιβλία θεωρείτε εσείς τα καλύτερα για τη διδασκαλία της Θεωρίας και της Αρμονίας. Τι διδάσκεται στα ωδεία αυτή την εποχή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Θεωρία της Χρύσας Κίτσιου. Αρμονία του Παναγιώτη Αδάμ. Αλλά δεν τα διδάσκουν τόσο πολύ στα ωδεία. Αυτό θα έπρεπε να σε πείθει ότι είναι καλά βιβλία. Στα ωδεία διδάσκουν ακόμη με τη θεωρία που αναπτύχθηκε πριν 50+ χρόνια και έχει πλέον απορριφθεί σε όλες τις σοβαρές χώρες. Αυτό γίνεται για πολλούς λόγους. Ένας εκ των οποίων, είναι ότι πολλοί καθηγητές είναι άσχετοι. Είναι και η αιτία που οι μαθητές των ωδείων ακούνε "θεωρία" και βγάζουν σπυριά. Ρίξε μια ματιά και Site: στην ιστοσελίδα μου , αν και θα τη δουλέψω μετά τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο και ελπίζω να τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι. Κανείς ωρε παίδες;;; Το σημαντικότερο, βέβαια, μέρος της διαδικασίας, είναι να βρεις σωστό δάσκαλο. Και μη διστάσεις να αλλάξεις, αν διαπιστώσεις ότι δε σε βοηθάει. Ψάξε για κάποιον που ασχολείται με τη μουσική, άσχετα με το επάγγελμά του. Να ακούει συναυλίες, να παίζει σε συναυλίες, να γράφει μουσική, τέτοια πράγματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Θενξ φίλε μου. Βασικά μόνος μου θα διαβάσω, είμαι σχετικός με το αντικείμενο, έχω τελειώσει φούγκα αλλά πάνε αρκετά χρόνια από τότε. Απλά Θέλω να θυμηθώ κάποια πράγματα και να δω ποιές νέες τάσεις υπάρχουν. Ευχαριστώ για την απάντηση!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Άμα γνωρίζεις, υπάρχουν κι άλλα βιβλία να διαβάσεις. Παράδειγμα, η αρμονία του Maler. Γενικά, αυτός που ξέρει, καλό είναι να διαβάζει από διάφορες πηγές και να σχηματίζει άποψη. Ακόμη σπουδαιότερο, είναι να κοιτάει τα ίδια τα έργα. Σκέψου ότι η αρμονία που κάνουμε δεν αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο. Ποια αρμονία είναι; Του 1700; Του 1720; Του 1720 στην Ιταλία ή στην Γαλλία; Του 1720 στην Ιταλία, στη Νάπολη, σε λαϊκά τραγούδια ή σε λόγια μουσική; Μακράν η καλύτερη επιλογή είναι να διαβάζει κανείς συνεχώς έργα και να τα κατανοεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα