Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα netbook hp και θελω να του βαλω τα xp μεσω flash usb...επειδη το ειχα ψαξει πιο παλια και δεν το καταφερα δυστυχως με πολλα προγραμματα...ειδα προσφατα ενα προγραμμα που λεγεται rufus...αν κανω bootable το usb και κανω copy ολα τα αρχεια απτο δισκακι μεσα στο usb θα γινει δουλεια?

Δημοσ.

Αδερφέ αν δεν έχεις κοιτάξει στο wiki εδώ είσαι.

Για το USB Multiboot επειδή δε λειτουργεί ο σύνδεσμος το βρίσκεις εύκολα με μια αναζήτηση.

Δημοσ.

Το βασικό που λείπει από τον πάνω οδηγό (και πολλούς άλλους) είναι ότι πρέπει πρώτα να περάσεις τους driver για τον sata controller μέσα σε καινούργιο iso των XP με την βοήθεια του nlite γιατί αλλιώς δεν βλέπει τον σκληρό σου οπότε δεν θα μπορέσεις να τα περάσεις τα xp στον H/Υ σου.

Δημοσ.

Το βασικό που λείπει από τον πάνω οδηγό (και πολλούς άλλους) είναι ότι πρέπει πρώτα να περάσεις τους driver για τον sata controller μέσα σε καινούργιο iso των XP με την βοήθεια του nlite γιατί αλλιώς δεν βλέπει τον σκληρό σου οπότε δεν θα μπορέσεις να τα περάσεις τα xp στον H/Υ σου.

οπα μισο λιγο,,εχω το τελευταιο δισκακι απτα xp pro με sp3 καθαρα απτην msdn...δεν εχει ενσωματωμενο τον controller μεσα για τους sata? γιατι στο δικο μου desktop τον βρηκε τον sata..αλλα θα μου πεις ειναι θεμα μητρικης..λες να μην τον εχει μεσα τον sata controller για το netbook?
Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχουν νέοι οδηγοί στο SP3 μετά το SP2.

Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις το AHCI από το BIOS. Δηλαδή να πας σε SATA IDE emulation. Τότε τα XP θα αναγνωρίσουν το δίσκο.

Δημοσ.

Υπ'όψιν μετά το install δε μπορείς να περάσεις έτσι απλά σε ahci. Τα windows δε θα μπουτάρουν. Θα χρειαστεί να κάνεις repair install. Ή μένεις σε ide mode ή αφού ενεργοποιήσεις το ahci πρέπει είτε να κάνεις άλλη διαδικασία...

Δημοσ.

το ξερω το ξερω :) προσωπικα δεν εχω δει διαφορα στην ταχυτητα αναμεσα σε ide και ahci...το εχω δοκιμασει στα 7 και δεν υπαρχει κατι σημαντικο στην αποδοση..και με ide ενταξει ειμαι

Δημοσ.

Ναι είναι μικρές οι διαφορές σε απόδοση.

Απλά σου προσφέρει κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα όπως υποστήριξη NCQ, hot swapping & σταδιακή εκκίνηση πολλαπλών δίσκων.

Δημοσ.

ενταξει το hot swapping ειναι λιγο ενδιαφερον αλλα δεν με πολυνοιαζει :P και το netbook και το dekstop εχουν 1 σκληρο το καθενα οποτε και τα αλλα πλεονεκτηματα ειναι αδιαφορα για εμενα...συμπερασμα αν τα καταφερω με το multiboot και περασω τα xp ολα οκ..;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...