Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε ένα παλιό σύστημα που σκοπεύω να βάλω Linux έχω μια παλιά μητρική MSI 6728 που υποστηρίζει

δίσκους SATA 1 (η μητρική είναι του 2003).

Επειδή δεν μπορώ να βρω τέτοιο δίσκο και θα είναι και ακριβός, συν τοις άλλοις, μπορώ να βάλω έναν

SATA 3 Western Digital που βρήκα στα 63 ευρώ; Δεν με πειράζει αν, φυσικά, η διαμεταγωγή των δεδομένων είναι χαμηλότερη (λογικό θα είναι). Απλά με νοιάζει να είναι ΟΚ για τη μητρική και να μην

υπάρξουν προβλήματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Γενικά υπάρχει συμβατότητα "του παλιού με το νέο", αλλά και του,,,"νέου με το παλιό" στους υπολογιστές, όσον αφορά τα πρωτόκολλα λειτουργίας. Αν/όταν υπάρχει θέμα, είναι όταν αλλαζει το "interface" (τα φυσικά χαρακτηριστικά της "συνδεσιμότητας", δηλαδή).

Δημοσ.

Και μια άλλη ερώτηση που προκύπτει, τώρα που κοίταξα και το τροφοδοτικό:

Όντας παλιό τροφοδοτικό, δεν έχει βύσμα για τροφοδοσία τύπου SATA, αλλά το παλιό κλασικό με τα 4 pins (female).

Οι νέου τύπου δίσκοι έχουν τέτοια υποδοχή (4 pin male);

cablel.jpg

Ή μήπως χρειάζεται κάτι τέτοιο:

170706356satacables.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Σκέφτομαι αυτόν τον δίσκο: http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/hard-disks/wd-caviar-blue-250gb-sata3-3.5-7200-32mb-cache.html

Δημοσ.

Δεν έχουν πλέον. Θα πάρεις το 2ο. Κάνε το κόπο να πάρεις ένα με κλέφτη για 2 sata τροφοδοσίες για μελλοντική χρήση.

Δημοσ.

@washcloud

Τι; μόνο εγώ το λέω έτσι εδώ μέσα; Αποκλείεται. Από κομπιουτερά το είχα μάθει όταν έφτιαχνα το πρώτο μου :P

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το λες μόνο εσύ -όχι ότι έχω δει και κανέναν άλλον όμως- αλλά το θέμα είναι ότι ήταν απρόσμενα όμορφο. Κι ας το 'χεις κλέψει (άλλωστε όλοι οι ποιητές κλέβουν, και ποιητήν δεν ποιεί η...ποίηση μονάχα, αλλά και η επανάληψη προτέρως ποιηθέντων).

Στην κυριολεξία ο...κλέψας του κλέψαντος δηλαδή αυτή η περίπτωση,,.

~ ~ ~

...ναι, sdim (για να μη ξαχνάμε ότι είσαι κι εσύ εδώ), κάνει για όλες τις SATA συσκευές. Άλλωστε το SATA interface, παντού το ίδιο είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...