sdim Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα. Σε ένα παλιό σύστημα που σκοπεύω να βάλω Linux έχω μια παλιά μητρική MSI 6728 που υποστηρίζει δίσκους SATA 1 (η μητρική είναι του 2003). Επειδή δεν μπορώ να βρω τέτοιο δίσκο και θα είναι και ακριβός, συν τοις άλλοις, μπορώ να βάλω έναν SATA 3 Western Digital που βρήκα στα 63 ευρώ; Δεν με πειράζει αν, φυσικά, η διαμεταγωγή των δεδομένων είναι χαμηλότερη (λογικό θα είναι). Απλά με νοιάζει να είναι ΟΚ για τη μητρική και να μην υπάρξουν προβλήματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
άδικος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Ναι μπορείς. Το SATA 6Gb/s είναι backwards compatible...
washcloud Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Γενικά υπάρχει συμβατότητα "του παλιού με το νέο", αλλά και του,,,"νέου με το παλιό" στους υπολογιστές, όσον αφορά τα πρωτόκολλα λειτουργίας. Αν/όταν υπάρχει θέμα, είναι όταν αλλαζει το "interface" (τα φυσικά χαρακτηριστικά της "συνδεσιμότητας", δηλαδή).
sdim Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Και μια άλλη ερώτηση που προκύπτει, τώρα που κοίταξα και το τροφοδοτικό: Όντας παλιό τροφοδοτικό, δεν έχει βύσμα για τροφοδοσία τύπου SATA, αλλά το παλιό κλασικό με τα 4 pins (female). Οι νέου τύπου δίσκοι έχουν τέτοια υποδοχή (4 pin male); Ή μήπως χρειάζεται κάτι τέτοιο: Uploaded with ImageShack.us Σκέφτομαι αυτόν τον δίσκο: http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/hard-disks/wd-caviar-blue-250gb-sata3-3.5-7200-32mb-cache.html
άδικος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δεν έχουν πλέον. Θα πάρεις το 2ο. Κάνε το κόπο να πάρεις ένα με κλέφτη για 2 sata τροφοδοσίες για μελλοντική χρήση.
washcloud Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Κάνε το κόπο να πάρεις ένα με κλέφτη για 2 sata τροφοδοσίες ...γιου, Σερ, αρ ε πόετ.
sdim Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ, παιδιά. Σημείωση: Προφανώς εννοείτε κάτι τέτοιο:http://www.e-gate.gr...11.03.1050.html Να υποθέσω ότι κάνει και για οπτικά μέσα (DVD-RW);
άδικος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 @washcloud Τι; μόνο εγώ το λέω έτσι εδώ μέσα; Αποκλείεται. Από κομπιουτερά το είχα μάθει όταν έφτιαχνα το πρώτο μου
washcloud Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δεν ξέρω αν το λες μόνο εσύ -όχι ότι έχω δει και κανέναν άλλον όμως- αλλά το θέμα είναι ότι ήταν απρόσμενα όμορφο. Κι ας το 'χεις κλέψει (άλλωστε όλοι οι ποιητές κλέβουν, και ποιητήν δεν ποιεί η...ποίηση μονάχα, αλλά και η επανάληψη προτέρως ποιηθέντων). Στην κυριολεξία ο...κλέψας του κλέψαντος δηλαδή αυτή η περίπτωση,,. ~ ~ ~ ...ναι, sdim (για να μη ξαχνάμε ότι είσαι κι εσύ εδώ), κάνει για όλες τις SATA συσκευές. Άλλωστε το SATA interface, παντού το ίδιο είναι.
sdim Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Έγινε, παίδες. Ευχαριστώ, ποιητάς και μη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα