Moderators Praetorian Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Εν συντομία, δεν γίνεται. Με τον ίδιο λογαριασμό δεν γίνεται να παίζεις ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές συσκευές. Ίσως κάτι θα μπορούσε να γίνει με το offline mode στη μία συσκευή, αλλά δεν το έχω επιχειρήσει και ίσως ούτε αυτό δουλεύει. Το Steam έχει και κάποια DRM-free παιχνίδια, αν και δεν είναι η κατεξοχήν πλατφόρμα για αυτά -- αυτά τα παιχνίδια μπορείς να τα παίξεις χωρίς το Steam launcher οπότε προφανώς εκεί δεν υπάρχει ο περιορισμός. https://help.steampowered.com/en/faqs/view/71EA-CDCE-FB5C-82B3#simultaneous Επίσης ούτε μέσω Family Share (διαφορετικοί λογαριασμοί, shared libray) γίνεται να παίξεις ταυτόχρονα παιχνίδια από τη διαμοιραζόμενη βιβλιοθήκη. Can two users share a library and both play at the same time? No, a shared library may only be accessed by one user at a time. https://store.steampowered.com/promotion/familysharing 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Το offline δουλεύει στη μία συσκευή, αλλά δεν με βολεύει απόλυτα. Χμ, αυτό που λες για τα free games το βρίσκω περίεργο, γιατί ο γιος μου παίζει Stumble Guys, το οποίο ειναι free, αλλά μου λέει ότι αν παίξω κάτι άλλο σε άλλη συσκευή θα γίνει αυτόματα logout η πρώτη. Θα το ψάξω περαιτέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Σχετικά με τα free games. Το DRM-Free είναι κάτι διαφορετικό. Τα (λίγα) DRM-free παιχνίδια στο Steam δεν είναι απαραίτητα free (αυτά που ξέρω, δεν είναι), ούτε καν "διαφημίζονται" ως DRM-free, τουλάχιστον όχι στην σελίδα του store. Ο πιο συνήθης τρόπος για να μάθεις ότι είναι DRM-free είναι είτε να το γράψει κάποιος χρήστης στο αντίστοιχο forum ή ο ίδιος ο developer να το αναφέρει (και πάλι τυπικά δεν θα το κάνει από το forum του Steam). Εδώ έχουν κάποιες λίστες, αλλά δεν μπορώ να ξέρω πόσο up-to-date είναι: https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_DRM-free_games_on_Steam https://www.pcgamingwiki.com/wiki/The_big_list_of_DRM-free_games_on_Steam (αυτή φαίνεται περισσότερο προσεγμένη) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Engimek Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Αν παίζει παιχνίδια free (τζάμπα, όχι drm dree) τότε η πιο εύκολη λυση είναι δημιουργία νέου λογαριασμού για αυτόν, διαχειριση από εσένα και ενεργοποίηση του family view για να ελέγχεις τι και πώς θα το κάνει. Αυτό θα εχει το bonus του οταν θα θέλει να του αγορασεις το x παιχνίδι θα το εχει και μελλοντικά ξεχωριστά στο δικό του λογαριασμό για να μην γίνονται μπερδέματα (- παίζεις εσύ? -όχι, τώρα παίζω εγώ) Η λυση του offline mode για τη μια συσκευή επίσης δουλεύει αλλά προφανώς εαν και οι δύο παικτες θέλουν να τρέξουν κάτι που απαιτεί ιντερνετ π.χ. gta v και stumble guys, προφανώς δεν θα βολέψει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos88 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, Engimek είπε Αν παίζει παιχνίδια free (τζάμπα, όχι drm dree) τότε η πιο εύκολη λυση είναι δημιουργία νέου λογαριασμού για αυτόν, διαχειριση από εσένα και ενεργοποίηση του family view για να ελέγχεις τι και πώς θα το κάνει. Αυτό θα εχει το bonus του οταν θα θέλει να του αγορασεις το x παιχνίδι θα το εχει και μελλοντικά ξεχωριστά στο δικό του λογαριασμό για να μην γίνονται μπερδέματα (- παίζεις εσύ? -όχι, τώρα παίζω εγώ) Η λυση του offline mode για τη μια συσκευή επίσης δουλεύει αλλά προφανώς εαν και οι δύο παικτες θέλουν να τρέξουν κάτι που απαιτεί ιντερνετ π.χ. gta v και stumble guys, προφανώς δεν θα βολέψει. Αν του φτιάξεις account χωρίς να το ξέρει? Αλλα να μου πεις τι μένει κρυφο απο τα παιδιά σήμερα, γεννιούνται χακερς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, Malthador είπε Μπορεί κάποιος να μου πει με απλά και κατανοητά λόγια, πως γίνεται να παίζουμε ταυτόχρονα δύο άτομα σε δύο διαφορετικές συσκευές; Γίνεται με το ίδιο Steam account ή θέλει δύο διαφορετικά υποχρεωτικά; Επειδή θέλω να αποφύγω να φτιάξω account στον μικρό, υπάρχει τρόπος να γίνεται στο ίδιο account; Παίζει κατά βάση στο Steam Deck και εκνευρίζομαι που δεν μπορώ να παίξω την ίδια στιγμή στο macbook/desktop μου, αλλά από την άλλη δεν θέλω να του φτιάξω από τόσο νωρίς δικό του account. Όχι δεν γίνεται. Θα πετιέται έξω στη μία συσκευή αν προσπαθήσει να συνδεθεί o λογαριασμός από αλλού. 1 login τη φορά μόνο γίνεται! Χρειάζεται 2ος λογαριασμός. Φτιάξτου έναν λογαριασμό, άνοιξε τα parental controls και κάντε family share. Αλλά αν δε θες, πρέπει να συμβιβαστείς και να παίζεις άλλες ώρες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liakos10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, Malthador είπε Μπορεί κάποιος να μου πει με απλά και κατανοητά λόγια, πως γίνεται να παίζουμε ταυτόχρονα δύο άτομα σε δύο διαφορετικές συσκευές; Γίνεται με το ίδιο Steam account ή θέλει δύο διαφορετικά υποχρεωτικά; Επειδή θέλω να αποφύγω να φτιάξω account στον μικρό, υπάρχει τρόπος να γίνεται στο ίδιο account; Και γω έτσι σκεφτόμουν αλλά αργά ή γρήγορα κατάλαβα ότι το 2ο account είναι μονόδρομος. Τότε ήταν 6 χρονών, πλέον είναι 9 και τελικά το έχουμε καταευχαριστηθεί γιατί έχουμε φάει αρκετές ώρες σε coop οι δυο μας. Επίσης, μπορώ να πω ότι έχει αποκτήσει παιδεία στον χώρο του gaming και έχει εκτιμήσει πολύ games τύπου stardew valley, ori, celeste και διάφορα άλλα indie. Γενικά παίζει διάφορα single player και δεν είναι κολλημένος μόνο με τα online όπως roblox, fortnite, fallguys κλπ. Όσον αφορά τον φόβο του τι θα κάνει αν έχει δικό του account, πιστεύω έχει να κάνει και με το πώς θα το διαχειριστείς εσύ. Εγώ ας πούμε στην αρχή και για μεγάλο διάστημα του έλεγα ότι δε θα κατεβάσει τίποτα να παίξει αν δεν ενημερωθώ πρώτα. Όπως επίσης απαγορεύεται να προσθέτει φίλους χωρίς έγκριση από μένα. Είχε τόσο μεγάλη λαχτάρα για δικό του account που δεν τον ενοχλούσαν αυτά και είχε συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα. Πλέον, ενώ δεν του λέω τίποτα πάντα έρχεται και με ρωτάει "Μπαμπά θέλω να παίξω αυτό, να το κατεβάσω;". Εννοείται όμως ότι εξαρτάται και από το παιδί αυτό. Σόρι για το περίπου offtopic αλλά επειδή αφορά μικρά παιδιά είναι λεπτό το ζήτημα και πιστεύω είναι καλό να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Έκλεισε το store της valve! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos88 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, xtrmsnpr είπε Έκλεισε το store της valve! Δεν ειναι και κατι που θα μας λείψει, στους Αμερικάνους ίσως. Μια φορα πριν αρκετα χρονια ειχα παρει ενα headset dota 2 version και το τελωνείο ζητούσε 120ε και το headset το ειχα παρει 80. Δεν ηξερα, εμαθα και το γυρισα πισω στο seattle. Σε καποια φαση κατι ανοιξαν για EU μεσω ενος αλλου καταστηματος αλλα δεν ειχε ουτε τα μισα πραγματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, vaggos88 είπε Δεν ειναι και κατι που θα μας λείψει, στους Αμερικάνους ίσως. Μια φορα πριν αρκετα χρονια ειχα παρει ενα headset dota 2 version και το τελωνείο ζητούσε 120ε και το headset το ειχα παρει 80. Δεν ηξερα, εμαθα και το γυρισα πισω στο seattle. Σε καποια φαση κατι ανοιξαν για EU μεσω ενος αλλου καταστηματος αλλα δεν ειχε ουτε τα μισα πραγματα. Ισχύει όντως. Και το σχόλιο που υπάρχει εκεί, ότι δεν έκαναν γρήγορα restock ήταν κάτι που είχα παρατηρήσει για κάτι που ήθελα, μέχρι που ξενέρωσα μετά από μήνες και το άφησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr Aris Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Είδα μία κριτική στο steam που μου έκανε εντύπωση Τι έχει παιχτεί εδώ? Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2023 από Mr Aris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Moderators Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Κάποιο σφάλμα στην υλοποίηση του συστήματος κριτικών στο Steam ή της καταγραφής του πότε έπαιξε κάποιος ένα παιχνίδι, συγκεκριμένα σχετικά με τις "χρονοσφραγίδες" (timestamps) που χρησιμοποιούν. (Βασικά φαίνεται σαν να χρησιμοποίησε μια μη-σωστά αρχικοποιημένη timestamp που τυπικά είναι 0 Unix Epoch και αντιστοιχεί στις 1 Ιαν 1970 (UTC). Ή κάποιος έβαλε σκόπιμα ημερομηνία στο μέλλον που προκάλεσε overflow στην timestamp και ξεκίνησε να μετράει πάλι από την αρχή --αν υποτεθεί ότι το Steam χρησιμοποιεί την τοπική ώρα στο PC του χρήστη και δεν έχει προβλέψει για κάτι τέτοιο ακόμα). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mike299 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 1 hour ago, Mr Aris said: Είδα μία κριτική στο steam που μου έκανε εντύπωση Τι έχει παιχτεί εδώ? Τι μας μας πει και το steam και ο κριτικός? 1970 και σιγά τα αυγά Spoiler 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Engimek Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 Ιανουαρίου του 70 είναι η ημερομηνία που αρχίζουν τα linux να μετράνε το χρόνο (δευτερόλεπτα) που εχουν περάσει από τότε μέχρι σήμερα. Οπότε κάποιο σφάλμα έπαιξε σε αυτή τη μεταβλητή, η οποία μηδενίστηκε. Το αποτέλεσμα πάντως (προειδοποίηση για κριτική λίγο... νωρίτερα από την κυκλοφορία παιχνιδιού) είναι αρκετά κωμικό. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2023 από Engimek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr Aris Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, mike299 είπε Τι μας μας πει και το steam και ο κριτικός? 1970 και σιγά τα αυγά Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Έχω την εντύπωση ότι αν έλεγε ημερομηνία θα ήταν το ίδιο με του Steam Μήπως κάτι παίχτηκε όπως αναφέρει ο Engimek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα