derizio Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Γεια σας! Ο σκληρος μου που εχει το λειτουργικο επανω παραδιδει πνευμα σιγα σιγα και πρεπει να τον αλλαξω. Εχω ενα αλλο δισκο που θα βαλω στην θεση του, αλλα δεν θελω να μπω στην διαδικασια να ξαναπερασω το λειτουργικο απο την αρχη. Πως ακριβως μπορω να αντιγραψω τον εναν δισκο στον αλλο και μετα, να βγαλω τον παλιο, να βαλω τον καινουργιο και να συνεχισω να δουλευω κανονικα? Ευχαριστω!
MoviemakerGr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Απλά να ξέρεις ότι στην συγκεκριμένη ¨ότι κοπιασεις παίρνεις"
washcloud Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 ...εγώ πάλι θα πρότεινα την δημιουργία ενός image αρχείου του παλιού, και την κατοπινή "αποσυμπίεσή" του στον νέο δίσκο (....διαδικασία που κάνει αυτό ακριβώς που θέλεις), να την κάνεις με το True Image της Αcronis. Ίσως σε "μπερδέψουν" τα (αρκετά) υπομενού και δυνατότητές του, αλλά αν το μελετήσεις και δεν θες λύση του "πατάω 2 κλικ και γίνεται η δουλειά μου", θα σου φανεί εξαιρετικό ως disk cloning πρόγραμμα. Σε δε γενικές γραμμές, προσωπικά μένω μακρυά από Νόρτον και ό,τι σχετίζεται με το logo της (= δυσλειτουργικά/ανουσιωδώς βαριά προγράμματα/ανήκει ως "φιλοσοφία" σε περασμένη -για να μην πω περασμένες- δεκαετίες). Αν τελικά χρησιμοποιήσεις το True Image (shareware είναι το επίσημο, οπότε καταλαβαίνεις πού πρέπει να ψάξεις να το βρεις...), δώσε βάση στις ρυθμίσεις για "task priority", "μέγεθος συμπίεσης" και, ΚΥΡΙΩΣ, στην επιλογή για "ignore bad sectors" όταν θα φτιάχνεις το image. Yπ' όψιν πως ό,τι σχετικό πρόγραμμα και αν χρησιμοποιήσεις, χρειάζεσαι σχετικά αρκετό ελεύθερο χώρο όπου θα δημιουργηθεί το image του παλιού σου δίσκου (περίπου τόσον, όσο είναι το μέγεθος του παλιού). Επίσης, αν τυχόν έχεις κατατετμημένο τον παλιό σε 2-3 partitions, μπορείς εναλλακτικά να φτιάξεις image του C: απλώς, και αυτό να "αποσυμπιέσεις" πάνω στον νέο δίσκο (ή στο ανάλογο C: του νέου, αν είναι να τον χωρίσεις και αυτόν σε partitions, πριν την "αποσυμπίεση"). Θα γλυτώσεις έτσι και χρόνο αλλά και απαιτούμενο χώρο για την δημιουργία του image. Kι ένα τελευταίο : με το True Image μπορείς να δημιουργήσεις το image του παλιού, από τα Windows του. Δεν χρειάζεται δηλαδή να φτιάξεις bootable media από όπου θα μπουτάρεις για να κάνεις τη διαδικασία.
derizio Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Τελικα κατεληξα σε νεα εγκατασταση γιατι μου φανηκε πιο ευκολο απο το να ψαχνω να βρω προγραμματα και τροπους χειρισμου.
washcloud Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 ...ακόμη κι έτσι, ένα cloning πρόγραμμα συνεχίζει να είναι χρήσιμο : εκτός του ότι ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί ένας νέος δίσκος να τα φτύσει (και απροειδοποίητα μάλιστα, αν κάποιο μικροηλεκτρονικό καεί), το ίδιο μπορεί να γίνει κάποια ζημιά με το νέο λειτουργικό και να χρειαστεί επανεγκατάσταση. Η τακτική λοιπόν που εδώ και χρόνια ακολουθεί πολύς κόσμος, όταν στήνει λειτουργικά (και προγράμματα σε αυτά) με συγκεκριμένες ρυθμίσεις και δεν θέλει να τα χάσει αλλά να τα χρησιμοποιεί για χρόνια, αφού εγκαταστήσει αρκετά από τα προγράμματα που χρησιμοποιεί στάνταρ / κάνει τις ρυθμίσεις του, είναι να παίρνει ένα image του C: και να το φυλάσσει για ώρα ανάγκης. Μάλιστα γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο καλό είναι το C: να έχει φροντίσει από δημιουργίας του να είναι είναι ένα σχετικά μικρό partition (ώστε να είναι αναλόγως μικρό και το image αρχείο που θα προκύψει). Ακόμη κι ο χρόνος που θα χρειαστεί για την αποσυμπίεσή του είναι μικρότερος από μιας καθαρής εγκατάστασης λειτουργικού. Αν θες, βάλε ένα τέτοιο πρόγραμμα, κι άρχισε να το μελετάς με το πάσο σου, κι ίσως μια μέρα στις επόμενες βδομάδες να αποφασίσεις να κρατήσεις μέσω αυτού κάποιο image τoυ νέου σου λειτουργικού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα