Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το συστημα με την τρεχουσα τιμη και οχι την τιμη αποδειξης, μου το εχουν ξανα κανει πριν κανα χρονι σε ενα wifi στικακι.

Απο 35 ευρω αποδειξη αγορας, μου εδωσαν αλλο σε τιμη 22 ευρω.

Βεβαια χαμενος δεν βγηκα μιας και τα χαρακτηριστικα του ηταν καλυτερα (λογω εξελιξης με το περασμα του χρονου)

Αν ομως σου ξαναχαλασει μεσα στην εγγυηση, τοτε τα 22 θα γινουν π.χ. 15 κοκ.

Δυστυχως, απο την αρχη καταλαβα τον τροπο λειτουργιας της "εγγυησης" οταν μου αλλαξαν τη μητρικη με αλλη οπου ηταν η πιο φθηνη στο site που υποστηριζε το socket της την cpu, κι ας ηταν τα υπολοιπα χαρακτηριστικα υποδεεστερα.

Προσπαθουν δηλαδη με την minimum συμβατοτητα/χαρακτηριστικα, να σου δωσουν το φθηνοτερο ανταλλακτικο που εχουν και οχι ανταλλακτικο τουλαχιστον στην ιδια αξια που εγγραφε η αποδειξη αγορας του παλιου.

Κερδοσκοπικη σταση εντελως. Κατα τα αλλα, το pc μου το ειχαν γεμισει με διαφημιστικα αυτοκολλητα και βιβλιαρακια του τελειου, γρηγορου σερβις, κλπ κλπ.

Κατα την διαρκεια των συνομιλιων τηλεφωνικως και στο καταστημα service, ηταν ευγενεστατοι, προφανως ειναι αυτο που λεμε, "η ευγενεια σκαβωνει"

Δεν φτανει κατα τη γνωμη μου να πουλας παροχη υπηρεσιων με παααρα πολυ ευγενικο τροπο, πρεπει και οι πραξεις σου να φαινεται οτι βλεπουν τον πελατη ως ανθρωπο και οχι σαν πορτοφολι.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντικατασταση της μητρικης που μου ειχαν επιλεξει με αλλη διαφορετικου socket, ωστε να υποστηριζει εναν φθηνοτερο επεξεργαστη απο αυτον που ηθελαν να μου βαλουν. Τα παρελαβα στο χερι (μητρικη+cpu) και τα εγκατεστησα μονος μου.

Βεβαια, οταν τους ειπα οτι θα πληρωσω μονο καπου 15 ευρω διαφορά (η νεα μητρικη και cpu ηταν ακριβοτερες απο τις δικες μου) μου ειπαν οτι δεν εχει σημασια τι γραφει η αποδειξη αγορας οταν τα αγορασα. Θα μου αφαιρουσαν την τιμη των παλιων, οχι με το τι εγραφε η αποδειξη αγορας πριν 2 χρονια, αλλα τις τρεχουσες τιμες. (τις τελευταιες τιμες που ειχε καταχωρησει το συστημα τους πριν τους τελειωσουν οι παρτιδες που ειχαν προς πωληση)

Τους ειπα οτι αυτο δεν ειναι σωστο.

Παντως, προς εκπληξη τους, ενω περιμεναν οτι θα υπηρχε μεγαλυτερη διαφορα τιμης,αυτη ηταν τελικα μικροτερη (μονο 2.5 ευρω) και αυτο γιατι οπως φαινεται τα ειχαν ακριβινει κι αλλο πριν τους τελειωσουν απο τοτε που τα ειχα αγορασει εγω.

θες να πεις οτι πηγαν να σε κλεψουν αλλα κλέφτηκαν μοναχοι τους?

tumblr_m5cxc4K2tp1r0bkya.gif

Δημοσ.

Δυστυχως τα προβληματα δεν τελειωσαν, αφου υστερα απο καποιες ωρες λειτουργιας, η μητρικη πλεον δεν δινει εξοδο εικονας ουτε απο απο hdmi, ουτε απο vga. Απο DVI οταν συνδεθει το καλωδιο, δεν ξεκινα καθολου το pc, ολα νεκρα.

Οποτε καταλαβαινετε, απο Δευτερα και παλι επισκεψη στο καταστημα για αντικατασταση μητρικης (ή cpu μιας και το υποσυστημα γραφικων βρισκεται μεσα της)

Ελπιζω αυτη τη φορα, η αντικατασταση να ειναι αμεση εντος ημερας.

Δημοσ.

μήπως δεν πήρες σφραγισμένα προϊόντα?

Η cpu, ηταν σφραγισμενη με ταινια αφαλειας.

Το κουτι της motherboard δεν ειχε καποια ταινια ασφαλειας ή ζελατινα εξω απο το κουτι, ή οτιδηποτε θα μπορουσε να το σφραγιζει.

Απλα το ανοιγες και ειχες προσβαση στο εσωτερικο του. Ολα μεσα ομως ηταν σωστα συσκευασμενα. Η μητρικη, εκτος του κουτιου, βρισκοταν μεσα σε σακκουλα/ζελατινα που ηταν κλεισμενη με σελοτειπ.

Δημοσ.

Βγαλτο απτην μπριζα εντελως για 30δευτερολεπτα, το ιδιο και την οθονη σου και το καλωδιο που τα συνδεει μεταξυ τους και μετα καντα ξανα plugin και ξαναδοκιμασε. Το πιθανοτερο ειναι η μητρικη να τα επαιξε ή να ισχυει οτι υπονοει ο thresh, αλλα δεν αποκλειεται το προβλημα να προκυπτει απο καποιο μικροβραχυκυκλωμα.

Υποψιν οτι τωρα μπορει να στο παιξουν κινεζοι με το θεμα της εγγυησης σε στυλ οτι εβαλες χερι εσυ και δεν ξερουν τι μπορει να εκανες και να χαλασες καινουργια μητρικη και τετοια ομορφα. Γιαυτο οπλισου με τις καταλληλες απαντησεις εκ των προταιρων αν τους δεις να παιζουν τους κινεζους.

ΥΓ. Aπο περιεργεια, το προβλημα που ειχες την πρωτη φορα ποιο ηταν? Αν ηταν παρομοιο (τυπου δεν εδινε σημα στην οθονη το onboard συστημα) τοτε ισως κατι λαθος παιζει με το κουτι σου, με πολλες πιθανοτητες να μη γειωνει καλα η μητρικη η καποιο αλλο εξαρτημα.

• Super Moderators
Δημοσ.

στήσε τα έξω από το κουτί για σιγουριά μπας και δημιουργείται πρόβλημα μέσα στο κουτί...

κατά τα άλλα, κουράγιο...

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασα να βλαλω καλωδια και ρευματα, καθως και μπαταρια και κρατησα και το power button πατημενο για 1 λεπτο για να εκφορτιστουν οι πυκνωτες.

Να βγαλω τη μητρικη εξω απο το κουτι, δεν δοκιμασα αν δουλευουν, θα το δοκιμασω αποψε.

Το πρωτο προβλημα που ειχα (με τα παλια cpu+ motherboard) ηταν οτι οταν πατουσα το power button, ξεκινουσαν τα ανεμιστηρακια, δεν αναβαν τα λαμπακια στο εμπρος πανελ (led σκληρων δισκων και led power) και δεν εβλεπα καθολου εικονα, ουτε ακουγα 1 μπιπ κατα την εκκινηση.

Η μητρικη ειναι κανονικα βιδωμενη επανω στους αποστατες του κουτιου και περιμετρικα δεν υπαρχει κατι (καποιο ξεκουμπωτο καλωδιο) που να μπορουσε να την βραχυκυκλωνει.

Εξ.αλλου, και η προηγουμενη μητρικη, ειχε μονταριστει απο τους τεχνικους του πλαισιο, οταν αγοραστηκε το pc. Για 2 χρονια δουλευε ακαταπαυστα χωρις προβλημα.

edit: Εβγαλα τη motherboard απο το κουτι, αλλα με vga που δοκιμασα, τιποτα.

Για να μην χαλα το νημα περι εγγυησεων, περισσοτερα εδω. http://www.insomnia.gr/topic/457321-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-gigabyte-a75m-d2h-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B1/

Δημοσ.

Τελικα τη γλυτωσα την επισκεψη στο πλαισιο. Αφαιρεσα το plate της μητρικης που κλεινει τα κενα των βυσματων/εξοδων στην πισω οψη.

Προφανως επειδη ειναι μεταλλικο δημιουργουσε ισως καποιο βραχυκυκλωμα καπου, ή κατι αλλο.

Ολα καλα λοιπον. !

Δημοσ.

Κατι τετοιο υποψιαστηκα, οτι κατι μεταλικο ακουμπαει πανω στη μητρικη. Κι επειδη και προηγουμενως σου εκανε το ιδιο προβλημα, δεν αποκλειεται να την επαθες απο αυτο ακριβως. Ευτυχως που δεν στην εκαψε παντως.

Σχετικα με το ερωτημα "γιατι 2 χρονια δουλευε απροβληματιστα", εμ ναι εκει ειναι το θεμα. Αν κατι προκειται να δημιουργησει προβλημα επειδη ειναι κακοστημενο/κακοσχεδιασμενο ειναι θεμα χρονου να το δημιουργησει αν δε το κανει με το καλημερα. Πχ αν το μεταλλικο αντικειμενο απειχε 1 χιλιοστο απο το βραχυκυκλωμα, μια μικρη μετακινηση του κουτιου που μπορει να εκανες μπορει ξαφνικα να δημιουργησε το βραχυκυκλωμα το οποιο ουτως η αλλως θα γινοταν.

Δημοσ.

Η έκπτωση που θα προκύψει από ελαττωματικό προϊόν πρέπει να γίνεται στην τιμή αγοράς και όχι στις τρέχουσες τιμές.

αυτό.

Δημοσ.

Κατι τετοιο υποψιαστηκα, οτι κατι μεταλικο ακουμπαει πανω στη μητρικη. Κι επειδη και προηγουμενως σου εκανε το ιδιο προβλημα, δεν αποκλειεται να την επαθες απο αυτο ακριβως. Ευτυχως που δεν στην εκαψε παντως.

Σχετικα με το ερωτημα "γιατι 2 χρονια δουλευε απροβληματιστα", εμ ναι εκει ειναι το θεμα. Αν κατι προκειται να δημιουργησει προβλημα επειδη ειναι κακοστημενο/κακοσχεδιασμενο ειναι θεμα χρονου να το δημιουργησει αν δε το κανει με το καλημερα. Πχ αν το μεταλλικο αντικειμενο απειχε 1 χιλιοστο απο το βραχυκυκλωμα, μια μικρη μετακινηση του κουτιου που μπορει να εκανες μπορει ξαφνικα να δημιουργησε το βραχυκυκλωμα το οποιο ουτως η αλλως θα γινοταν.

Μα η μεταλλικη πλατη/καπακι που μπηκε τωρα ηταν διαφορετικη και ηταν στο κουτι της νεας μητρικης, για να ταιριαζει στις δικες της εξοδους . Απλα οπως το ειδα ειναι χαμηλης ποιοτητος (τσαλακωνεται ευκολα) και εχει καποια αυτακια/μυτες, οπου καποιο απο αυτα πρεπει να ακουμπουσαν το σωμα καποιων βυσβατων/εξοδων.

Ναι σταθηκα τυχερος που το βρηκα αμεσως.

Και ναι, ανεξαρτητως αν κερδισα με τη διαφορα τιμης λογω του οτι ακριβυναν τα παλια υλικα μου, θα επρεπε να κοστολογουν τα υλικα της εγγυησης με την τιμη της αποδειξης αγορας.

Δεν καταλαβαινω πως εχουν αυτο το συστημα και δεν γνωριζω αν το εχουν υιοθετησει και τα αλλα καταστηματα ηλεκτρονικων υπολογιστων. Αν ναι, προκειται για καρτελ, αν οχι, καποιος πρεπει να τους κανει μια συσταση οτι αυτο που κανουν ειναι λαθος και παρανομο. Με ενοχλει η ευκολια που το κανουν ομως και με τι ανεση υπερασπιζονται αυτη την πολιτικη. Ελεγχος δεν υπαρχει απο το κρατος. ?

Δημοσ.

με αυτά που διαβάζω περί μεταλλικών αντικειμένων που ακουμπούσαν θυμήθηκα κάτι.

η αδερφή μου αγόρασε πριν μερικούς μήνες pc απο το πλαίσιο (το έστισαν αυτοί) και έχω προσέξει πως αν βάλεις το χέρι σου πίσω στο κουτί να συνδέσεις usb/ethernet κλπ και ακουμπήσεις το κουτί στο πίσω μέρος (στα βύσματα) σε χτυπάει ρεύμα και μάλιστα αρκετό , οχι σαν στατικός ηλεκτρισμός.

αυτό απο τι μπορεί να δημιουργείται? μπορεί να κάψει το pc? και αν πάθει κάτι θα το καλύπτει η εγγύηση ? (το κουτί δεν έχει ανοιχτεί ποτέ)

Δημοσ.

Αυτό το παθαίνω και εγώ με το δικό μου υπολογιστή, και με το παλιό που είχα.

Πάντος όταν αγοράζω κάτι και είναι ελλατωματικό, 2 επιλογές δίνω στο κατάστημα... ή μου το αλλάζει με το ίδιο προιόν ή μου δίνει τα λεφτά μου πίσω .-

Πέρσι αγόρασα 2 μνήμες Ram και ήταν ελλατωματικές, τις επιστρέφω και θέλανε να μου τις αντικαταστήσουν με εξτρα 30€.

Δεν παίζει τους λέω. να τις βρείτε απο άλλο κατάστημα αν είναι και δεν έχω πρόβλημα αν αργήσουν να 'ρθουν.

Μα, μου... μου έλεγε, έκανε και κάλα κάποια τηλεφωνήματα, στο τέλος μου δίνει ένα χαρτι και πάω στο ταμείο.

Πάω στην ταμεία και μου λέει πως θα μπούνε σε ένα λογαριασμό στο όνομα μου και θα κρατήσουν τα χρήματα για τις "μελλοντικές αγορές"

Δεν παίζει τους ξαναλέω.

μα... μου... μι... με... μο.... μα...

έρχετε ο υπεύθυνος/προιστάμενος...

ε... τελικά πήρα τα λεφτά πίσω....

Δημοσ.

Κακη γειωση ειναι η αιτια. Αιτιες πολλες, μια εκ των οποιων κακη ηλεκτρολογικη εγκατασταση στο σπιτι, μια αλλη να μην εχει καθολου γειωση η πριζα ή να μην ειναι σουκο, ή το made in china πολυμπριζο των 3 ευρω να μην κανει επαφη η γειωση του επειδη ο κινεζος δεν την βιδωσε καλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...