Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως και στον τίτλο, η ερώτηση είναι αν είναι η βάση δεδομένων ό,τι σημαντικότερο στον σχεδιασμό ενός προγράμματος/application.

Επίσης, έχετε να προτείνετε καλή και κατανοητή βιβλιογραφία/links πάνω στις βάσεις;

Έχω αρχίσει και ψάχνομαι στις 5 κατηγορίες ομαλοποίησης (5 normal forms) και θέλω να μπορέσω να τα καταλάβω όσο γίνεται καλύτερα πριν πιάσω τον σχεδιασμό ενός business application σε .NET που θέλω να κάνω.

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

Όπως και στον τίτλο, η ερώτηση είναι αν είναι η βάση δεδομένων ό,τι σημαντικότερο στον σχεδιασμό ενός προγράμματος/application.

Επίσης, έχετε να προτείνετε καλή και κατανοητή βιβλιογραφία/links πάνω στις βάσεις;

Έχω αρχίσει και ψάχνομαι στις 5 κατηγορίες ομαλοποίησης (5 normal forms) και θέλω να μπορέσω να τα καταλάβω όσο γίνεται καλύτερα πριν πιάσω τον σχεδιασμό ενός business application σε .NET που θέλω να κάνω.

Ευχαριστώ,

Το πιο σηματνικο ειναι η χρηση του application. Η κανονικοποιηση (αυτη ειναι η Ελληνικη μεταφραση του nf) εχει να κανει ξεκαθαρα με τα δεδομενα και τις σχεσεις ( σχεσιακη αλγεβρα) που μπορει να εχουν. Αρα εφοσον δεν υπαρχει σχεση μεταξυ σχεδιασμος db με το ui τοτε δεν μπορεις να χαρακτιρισεις ενα απο τα δυο ως σημαντικοτερο.

ΥΓ Νομιζω οτι θα απαντισει ο defencer με πιο εξειδικευμενη απαντηση

Δημοσ.

Δε θα έλεγα ότι είναι "το σημαντικότερο" -- μπορεί να μη χρειάζεται καν η βάση δεδομένων, ή να είναι προαιρετική, ή να χρησιμοποιείται πολύ ελαφρά.

Το σημαντικότερο είναι να έχεις ξεκάθαρη ιδέα του τι θέλεις να κάνεις (και τι δεν θέλεις!) και του πώς θα το κάνεις, πρωτού ξεκινήσεις να γράφεις κώδικα (αν αυτό που θέλεις είναι μεγάλο και δε μπορείς να αποκτήσεις ξεκάθαρη ιδέα χωρίς να γράψεις κώδικα, τότε γράψε ένα πρωτότυπο).

Για tute/βιβλίο που ρωτάς δε μπορώ να προτείνω κάτι ο ίδιος αλλά θα εμπιστευόμουν (όσο μπορείς να εμπιστευτείς στα τυφλά) αυτά εδώ.

Πάντως μη νομίζεις ότι το να καταλάβεις normalization είναι πανάκεια. Είναι αρκετά δύσκολο και υπό περιπτώσεις πάρα μα πάρα πολύ χρήσιμο, όμως υπάρχουν και πολλών ειδών εφαρμογές στις οποίες η σχεσιακή βάση δεδομένων δεν είναι καν το σωστό εργαλείο (όλες οι πιθανές επιλογές στη Wikipedia; συγκεκριμένα τα key/value stores κάνουν θραύση την σήμερον, πολύ μεγάλα ονόματα που μπορεί να θες να δεις είναι MongoDB και Redis).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...