gdevelek Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Με σύνδεση που προς το παρόν δεν ξεκολάει από τα 1.73Mb/s (δηλαδή κλειδώνει στα 2Mb/s), έχω σοβαρό πρόβλημα με internet browsing & internet radio όταν λειτουργει ο μTorrent client. (Μου έχουν υποσχεθεί πως θα με αναβαθμίσουν σε 24άρα από Δευτέρα.) Δηλαδή η δραστηριότητα του torrent φαίνεται να παίρνει όλα τα resources του router (Zyxel p600 καθως και TP-link 8040 πιο πρόσφατα), και έτσι, είτε κατεβάζει είτε ανεβάζει είτε τίποτε από τα δύο, εφόσον ο torrent client είναι απλά ανοικτός, παίρνω σφάλματα και timeouts διαρκώς στο browsing, ενώ και το internet radio κολλάει. Όταν κλείσω τον client, όλα επανέρχονται στην ομαλότητα. Υπάρχει μοντέλο router που να είναι πιο "βαρβάτος" και να μη γονατίζει από τα torrents? Στο γραφείο έχουμε έναν Cisco που δεν καταλαβαίνει τίποτε αλλά βέβαια κοστίζει πολύ. Ίσως έχει σημασία που έχουμε και σαφώς γρηγορώτερη σύνδεση. Ευχαριστώ
isay Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δηλαδή η δραστηριότητα του torrent φαίνεται να παίρνει όλα τα resources του router (Zyxel p600 καθως και TP-link 8040 πιο πρόσφατα), και έτσι, είτε κατεβάζει είτε ανεβάζει είτε τίποτε από τα δύο, εφόσον ο torrent client είναι απλά ανοικτός, παίρνω σφάλματα και timeouts διαρκώς στο browsing, ενώ και το internet radio κολλάει. Όταν κλείσω τον client, όλα επανέρχονται στην ομαλότητα. Υπάρχει μοντέλο router που να είναι πιο "βαρβάτος" και να μη γονατίζει από τα torrents? Στο γραφείο έχουμε έναν Cisco που δεν καταλαβαίνει τίποτε αλλά βέβαια κοστίζει πολύ. Ίσως έχει σημασία που έχουμε και σαφώς γρηγορώτερη σύνδεση. Ευχαριστώ Δεν θες άλλο router γιατί δεν είναι θέμα ρουτερ. Βάλε ανώτατα επιτρεπτα ορια στο download και το Upload του torrent και έλυσες το πρόβλημα σου. O cisco προφανώς κάνει balancing το traffic, δηλαδή δεν αφήνει το ένα πρωτόκολλο να στραγγαλίσει το άλλο. ΔΕΝ χρειαζεσαι αλλαγη router. Με σύνδεση που προς το παρόν δεν ξεκολάει από τα 1.73Mb/s (δηλαδή κλειδώνει στα 2Mb/s), έχω σοβαρό πρόβλημα με internet browsing & internet radio όταν λειτουργει ο μTorrent client. (Μου έχουν υποσχεθεί πως θα με αναβαθμίσουν σε 24άρα από Δευτέρα.) Αφου κατεβάζεις με 1,73Μb/sec σημαίνει οτι ήδη εχεις γυρίσει σε εως 24άρα και κλειδώνεις κάπου στα 16. Αν κλείδωσες στα 2 τοτε θα κατέβαζες μεγιστο στα 200kb/sec
gdevelek Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Κατεβάζω 1.73Mb/s, δηλαδή 210ΚΒ/s, 2άρα γραμμή έχω όπως έγραψα. b=bit, B=byte Δεν αλλάζει τίποτε με τα άνω όρια που λες αφού: 1. Έτσι κι αλλιώς ο client πάντα υποχωρεί και κατεβάζει ταχύτητα όταν υπάρχει άλλη δραστηριότητα, όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Το balancing που περιγράφεις δηλαδή γίνεται, αλλά δεν βοηθά. 2. Το πρόβλημα υπάρχει αμετάβλητο ΚΑΙ όταν ο client κατεβάζει με αστείες ταχύτητες του τύπου 3-5-10 KB/s Δεν είναι θέμα του πόσο κατεβάζει/ανεβάζει, αλλά των συνδέσεων που καταλαμβάνει στον router και στους buffers του router. Αυτές είναι πάντα μπόλικες, ανεξάρτητα του πόσο ενεργές είναι.
isay Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Κατεβάζω 1.73Mb/s, δηλαδή 210ΚΒ/s, 2άρα γραμμή έχω όπως έγραψα. b=bit, B=byte Κάτσε πρώτα να λύσουμε το παραπάνω. Συγχρονίζεις στα 1,73Mbps και κατεβάζεις με 210KB/s. Αυτό σημαίνει οτι οτι θα εχεις μέγιστο upload κάπου στο 50ΚΒ/s. Δεν αλλάζει τίποτε με τα άνω όρια που λες αφού: 1. Έτσι κι αλλιώς ο client πάντα υποχωρεί και κατεβάζει ταχύτητα όταν υπάρχει άλλη δραστηριότητα, όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Το balancing που περιγράφεις δηλαδή γίνεται, αλλά δεν βοηθά. 2. Το πρόβλημα υπάρχει αμετάβλητο ΚΑΙ όταν ο client κατεβάζει με αστείες ταχύτητες του τύπου 3-5-10 KB/s Δεν είναι θέμα του πόσο κατεβάζει/ανεβάζει, αλλά των συνδέσεων που καταλαμβάνει στον router και στους buffers του router. Αυτές είναι πάντα μπόλικες, ανεξάρτητα του πόσο ενεργές είναι. Αφού αναφέρεις νωρίτερα οτι μολις κλείσεις τον client λύνεται το πρόβλημα δοκίμασε τις παρακάτω μεγιστες επιτρεπτές ταχύτητες στο torrent. Upload speed : 10KB/s Download speed : 100ΚΒ/s Maximum connected peers : 5 Κλείσε τον client (τελειως) και ξεκίνησε τον πάλι. Κάνε και ενα restart στο modem και παρακαλούθησε τη συμπεριφορα.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 το ιδιο θεμα ειχαμε πριν λιγες μερες εδωπερα παλι με εναν που ειχε ακριβως αυτο που εχεις εσυ.του ειπαμε να μειωσει οχι μονο Up/down αλλα και τα Max connections στο Mtorrent να κανει port forward επισης.εκει που γραφει για τα Max connections και εχει και κατι αλλα νουμερα βαλτα ολα στην μεση.επισης upload speed Περιπου 40 -50 τις 100.και ναι γυρισε την σε 24 αρα.
kanesaxo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Πουλινέ, για μια 24ρα που συχρονίζει στα 16.5 περίπου, ποιές θα ήταν οι ιδεατές ρυθμίσεις στο utorrent για σερφάρισμα και για μή σερφαρισμα (τη νυχτα δηλ που το αφήνω να ανεβοκατεβάζει). ;
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 εχω 24 αρα συγχρονιζω στην μια στα 15-16 στην αλλη στα 13 περιπου και στο Mtorrent εχω κανει το εχω max connections 300 Που ειναι ηδη αρκετα 100 connected peers.10 upload slots per torrent.πρεπει να ειναι τα default.σε μενα seedaro full και ανοιγω σελιδες με μικρη καθυστερηση.router thomson 585 kai 784.firewall ολα κλειστα βεβαια.Port forward κανονικα.seedaro max 10 τορρεντς και συνηθως δεν μου τραβανε απο πολλα.τωρα σε αλλο φιλο με τις ιδιες ρυθμισεις δεν επαιζε καλα αλλα seedare παρα πολλα 30 σχεδον.του ειπα να τα βαλει στα μισα και ειπε οτι πλεον παιζει πολυ καλυτερα.προτιμω να seedaro σε λιγους και πολλα kbyte στον καθενα παρα να seedaro σε 100 ατομα με 1 kbyte το οποιο θα σου ανοιξει παρα πολλα connections.αν θελω καλυτερη ταχυτητα τοτε ριχνω το seed στο 50-60 απο 100-110 Που εχω Max δεν εχω ρυθμισει qos. seed απο ενα Pc Max 2.
gdevelek Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 και ναι γυρισε την σε 24αρα. Το μόνο δίλημμα που δεν έχω είναι αν θα τη γυρίσω σε 24άρα ή όχι Δεν θέλω να λύσω το πρόβλημα ελαττώνοντας την ταχύτητα κατεβάσματος, αφενός γιατί δεν φταίει αυτό (όσο κι αν κατεβάζω, το προβλημα υπάρχει) κι αφετέρου γιατί όταν κατεβάζω στα 210 μόνο, τα περιθώρια κατεβάσματος είναι μικρά. Αυτη τη στιγμή έχω global max connections=50, upload slots=2, max active torrents=6, max active downloads=4, και το πρόβλημα υπάρχει, παρότι κατεβάζει με ΜΗΔΕΝ, ένα τορρεντ έχω κι αυτό δεν κατεβάζει τίποτε Θα δω πώς θα παίξει όταν αναβαθμιστεί στα 24 την ερχόμενη εβδομάδα και θα σας πω Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 η το ρουτερ ειναι για κλαμματα η seedareis στο Full και δεν το εχεις καταλαβει.γενικα με 2αρα τα 210 ειναι το max,με 24 αρα θα παιζει καλυτερα
gdevelek Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Τι ακριβώς σημαίνει "σιντάρεις στο φουλ"; Μόνο δύο upload slots per torrent έχω σετάρει, και 40 μέγιστο upload... Πόσο πιο συντηρητικό seeding να κάνω; Μόλις κατέβασα από 40 σε 20, το πρόβλημα παραμένει Το ότι μάλλον φταίει ο ρούτερ το έγραψα στο αρχικό ποστ... Είναι χαρακτηριστικό πως ο παλιός zyxel με άφηνε να έχω απροβλημάτιστο δικτυακό ράδιο όσο έπαιζαν τα τόρεντ, ενώ ο tp-link που είναι και σαφώς νεώτερο μοντέλο κάνει συνεχείς διακοπές Θα δώ με την 24άρα...
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 αν εχεις 512 upload τοτε το 40 ειναι καμποσο.αν εχεις 1024 τοτε το 40 ειναι μια χαρα και δεν δικαιολογει τετοιο θεμα.δες με την 24 αρα η βαλε αλλο ρουτερ μετα επανω.
gdevelek Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Η αναβάθμιση έγινε αλλά το πρόβλημα παραμένει. Ακόμη κι αν ανεβάζω/κατεβάζω torrents με σχεδόν μηδενική ταχύτητα, και με σφιχτές ρυθμίσεις στον torrent client. Επανέφερα το Zyxel αφού το TP-link απεδείχθη χειρότερο. Αν κάποιος ΔΕΝ έχει το πρόβλημα ας μου πει τι router έχει μήπως και αλλάξω πάλι.
xtrmsnpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 κάτσε να απαντήσω σαν άγγλος,γενικότερα ξένος ,που είναι να πουν αυτό που είναι να πουν. firewall να τα μπλοκάρει κοίταξες ή τα dns τα ρύθμισες;..αλλά να μου πεις,λες ότι μόνο όταν τρέχεις το μτορεντ έχεις θέμα. Συνδέεσαι ασύρματα ή με καλώδιο;
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Η αναβάθμιση έγινε αλλά το πρόβλημα παραμένει. Ακόμη κι αν ανεβάζω/κατεβάζω torrents με σχεδόν μηδενική ταχύτητα, και με σφιχτές ρυθμίσεις στον torrent client. Επανέφερα το Zyxel αφού το TP-link απεδείχθη χειρότερο. Αν κάποιος ΔΕΝ έχει το πρόβλημα ας μου πει τι router έχει μήπως και αλλάξω πάλι. ειμαι με thomson 784 εδω και σε αλλο χωρο με 585 thomson.seedarο σχεδον με 100 kilobyte χωρις οριο και ασυρματα περιπου 5-6 torrnets max.συνηθως τα 2-3 δινουν.εχω κλεισει firewall εχω κανει Port forward εχω ρυθμισει στο mtorrent 300 global connections 100 connected peers Και 10 upload slots και παιζω μια χαρα .εχω βαλει και πολλα connections>κανονικα τα μισα και κατω καλο θα ηταν να υπαρχουν.ανοιγω sites με μικρη καθυστερηση .αν περιορισω το Upload μου στο μισο παιζω εννοειται ποολυ καλυτερα. Οποτε η εχεις μικρη ταχυτητα η δεν σε εχει αλλαξει ο οτε Policy ακομα και παιζεις στα 2 η καποιος αλλος κατεβαζει ταυτοχρονα με σενα η εχεις παρα πολλα torrents ανοιχτα.
gdevelek Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Οποτε η εχεις μικρη ταχυτητα η δεν σε εχει αλλαξει ο οτε Policy ακομα και παιζεις στα 2 η καποιος αλλος κατεβαζει ταυτοχρονα με σενα η εχεις παρα πολλα torrents ανοιχτα. Τίποτε από όλα αυτά, όπως έγραψα η αναβάθμιση έγινε και κατεβάζω με περίπου 1ΜΒ/ς, και τα ανοικτά τόρρεντ είναι λίγα, και οι ρυθμίσεις μου πιο συντηρητικές από τις δικές σου, απλά ο ρούτερ μου δεν τραβάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα