{import*} Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Γεια σε όλους διαβάζω στο Ιντερνετ για τα runlevels του ubuntu και εχω καταμπερδευτει Καταρχήν υπάρχει το παλιο το σύστημα System V Scripts και το νέο σύστημα Upstarts ποιά η διαφορά του φακέλου /etc/init με τον φάκελο /etc/init.d διαβάζω σε διαφόρα site αλλά ποιο πολύ μπερδεύομαι Επίσης οι φάκελοι /etc/rc?.d είναι οι φάκελοι που περιέχουν τα scripts τα οποία τρέχουν σε ένα συγκεκριμένο runlevel οπου το runlevel είναι ενας αριθμός 0-6 στην θέση του ? Το θέμα μου είναι το εξής Έστω ότι έχω ένα Script το οποίο βρίσκεται στον φάκελο /etc/init και θέλω να το τρέχω στο runlevel 2 αύτο πως ακριβώς θα το κάνω; Ευχαριστώ Πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Ο /etc/init.d/ περιεχει τα ιδια σκριπτακια που εκτελουνται στα διαφορα runlevels. Οι /etc/rc*.d/ περιεχουν symlinks των παραπανω σκριπτ, βαλμενα με τη σωστη σειρα, στο runlevel που πρεπει να εκτελεστουν και με το σωστο ονομα. Πχ Εστω το /etc/init.d/ssh που ανοιγοκλεινει τον δαιμονα του ssh. Για να τρεξει το ssh στο runlevel 2 υπαρχει το /etc/rc2.d/S01ssh, symlink του /etc/init.d/ssh το οποιο δειχνει - το S το οτι θα εκτελεστει στο συγκεκριμενο runlevel. Αν δεν ηθελα να εκτελεστει, θα εβαζα αντι για S01ssh > K01ssh - το 01 τη σειρα με την οποια θα εκτελεστει, πχ θα εκτελεστει πριν το S02lightdm (ασχετος δαιμονας ). Αυτα. Υπαρχει το runlevel S το οποιο περιλαμβανει services που εκτελουνται σε ολα τα runlevels και που συνηθως ειναι απαιτουμενα για τα runlevels των υπολοιπων, πχ το service του ssh δεν εκτελειται αν δεν εκτελεστει πιο πριν το service του δικτυου. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2012 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{import*} Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Ο /etc/init.d/ περιεχει τα ιδια σκριπτακια που εκτελουνται στα διαφορα runlevels. Οι /etc/rc*.d/ περιεχουν symlinks των παραπανω σκριπτ, βαλμενα με τη σωστη σειρα, στο runlevel που πρεπει να εκτελεστουν και με το σωστο ονομα. Πχ Εστω το /etc/init.d/ssh που ανοιγοκλεινει τον δαιμονα του ssh. Για να τρεξει το ssh στο runlevel 2 υπαρχει το /etc/rc2.d/S01ssh, symlink του /etc/init.d/ssh το οποιο δειχνει - το S το οτι θα εκτελεστει στο συγκεκριμενο runlevel. Αν δεν ηθελα να εκτελεστει, θα εβαζα αντι για S01ssh > K01ssh - το 01 τη σειρα με την οποια θα εκτελεστει, πχ θα εκτελεστει πριν το S02lightdm (ασχετος δαιμονας ). Αυτα. Υπαρχει το runlevel S το οποιο περιλαμβανει services που εκτελουνται σε ολα τα runlevels και που συνηθως ειναι απαιτουμενα για τα runlevels των υπολοιπων, πχ το service του ssh δεν εκτελειται αν δεν εκτελεστει πιο πριν το service του δικτυου. ωραία αυτά τα έχω καταλάβει το όλο θέμα είναι το εξής Υποθέτουμε οτι γράφω μια νέα υπηρεσία δηλαδή ενα Scriptaki με το όνομα Import.conf Αφού δώ ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δουλεύει σωστά θελω να την ενσωματώσω στο runlevel 2 και Runlevel 3 Αυτό πως ακριβώς θα το κάνω? Θα κάνω αντιγραφή το Script στον φάκελο /etc/init.d και στην συνέχεια symbolik link στο /etc/rc2.d και /etc/rc3.d ? Επίσης αν μια υπηρεσία υπάρχει στο /etc/init.d αυτήν την υπηρεσία πως θα την ενσωματώσω σε οποίο runlevel θέλω εγώ ? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Οπως τα λες, κανοντας symlink, αλλα προσεχοντας να ειναι με S μπροστα και στη σωστη σειρα εφοσον θα τρεξει μετα απο κατι αλλο, πχ >sudo ln -s /etc/init.d/mitsos /etc/rc2.d/S10mitsos Αν αυτο δεν βολευει, υπαρχει και το sysv-rc-conf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{import*} Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Οπως τα λες, κανοντας symlink, αλλα προσεχοντας να ειναι με S μπροστα και στη σωστη σειρα εφοσον θα τρεξει μετα απο κατι αλλο, πχ >sudo ln -s /etc/init.d/mitsos /etc/rc2.d/S10mitsos Αν αυτο δεν βολευει, υπαρχει και το sysv-rc-conf Όποτε τελείως χειροκίνητα σε κάθε Runlevel που θέλω να τρέχει "πετάω" μέσα ενα symbolic link και κάθαρισα ΥΓ: Το προγραμμάτακι το έχω στο Ubuntu άλλα δεν θέλω να το χρησιμοποιώ παπαγαλίστικα Σε ευχαριστώ πάρα πολύ {import*} Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα