Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Έχω λοιπόν ένα .mkv και το αντίστοιχο .srt του με ελληνικούς υπότιτλους και όταν κάνω αναπαραγωγή στο VLC οι υπότιτλοι εμφανίζονται με ακαταλαβίστικα/κινέζικα όπως θέλετε πείτε τα.

Μη βιαστείτε να μου πείτε για την ρύθμιση του VLC από το μενού Tools > Preferences > Subtitles & OSD > Subtitles Language > Default Encoding: GREEK (ISO 8859-7) γιατί την έχω κάνει εξαρχής και γιαυτό άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες ταινίες μου με ελληνικούς υπότιτλους παίζουν κανονικά. Οι συγκεκριμένοι υπότιτλοι όμως δεν εννοούν να εμφανιστούν σωστά.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω επίσης είναι πως γίνεται ένα Ελληνικό .srt να παίζει και ένα άλλο όχι. Το αρχείο .srt σε μένα μοιάζει ένα απλό έγγραφο κειμένου χωρίς πληροφορίες για γραμματοσειρά, μέγεθος κτλ. Πως γίνεται λοιπόν το συγκεκριμένο να μην παίζει?

Το συγκεκριμένο π΄ροβλημα μου είχε τύχει κ παλιότερα όμως βρήκα άλλους υπότιτλους που έπαιζαν κανονικά ωστόσο επειδή αυτή είναι πιο σπάνια ταινία υπάρχει μόνο μία έκδοση υποτίτλων στο ιντερνετ (απόσο έψαξα) επομένως δεν έχω επιλογές!

Ευχαριστώ!

===============================================================

Παιδιά βρήκα τη λύση συγγνώμη για το άνοιγμα του θέματος. Το πρόβλημα ήταν στην τρόπο που είχε αποθηκευτεί το original αρχείο υποτίτλων.

Για όποιον άλλο το αντιμετωπίζει λοιπόν, αρκεί να γίνει ένα "Save as..." αλλά στην επιλογή της κωδικοποίησης βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε: "Unicode" αντί για "ANSI" ή "UTF-8" που πιθανότατα ήταν αρχικά επιλεγμένο και πλέον οι υπότιτλοι θα παίξουν κανονικά.

Δημοσ.

Φόρτωσε το srt στο σημειωματάριο και σιγουρέψου ότι οι υπότιτλοι είναι Ελληνικοί. Μετά πήγαινε στο μενού Αρχείο->Αποθήκευση ως και στην επιλογή για κωδικοποίηση που είναι κάτω από το όνομα αρχείου δες μήπως λέει unicode. Βάλτο ANSI και σώσε με το ίδιο όνομα.

Επίσης,

από το μενού Tools > Preferences > Subtitles & OSD > Subtitles Language > Default Encoding :)

άλλαξε την επιλογή σε Greek (Windows 1253). Αν θυμάμαι καλά έτσι διορθώνεται το πρόβλημα με τα κεφαλαία τονισμένα γράμματα (Ά, Έ, Ή, Ί, Ό, Ύ, Ώ) που εμφανίζονται σαν κουτάκια.

EDIT: Μπα, και στην επιλογή ISO μια χαρά εμφανίζονται.

EDIT 2: Τελικά μόνο το τονισμένο κεφαλαίο άλφα (Ά) έχει πρόβλημα με την κωδικοποίηση 8859-7 ενώ σε 1253 εμφανίζεται κανονικά.

Δημοσ.

Φόρτωσε το srt στο σημειωματάριο και σιγουρέψου ότι οι υπότιτλοι είναι Ελληνικοί. Μετά πήγαινε στο μενού Αρχείο->Αποθήκευση ως και στην επιλογή για κωδικοποίηση που είναι κάτω από το όνομα αρχείου δες μήπως λέει unicode. Βάλτο ANSI και σώσε με το ίδιο όνομα.

Είσαι σίγουρος? γιατί εγώ έπρεπε να κάνω το αντίθετο για να δουλέψει, ήταν σε ANSI (ή UTF) και μόλις έβαλα Unicode εμφανίστηκαν σωστά!

Δημοσ.

Εγώ έχω όλους τους υπότιτλους σε ANSI αλλά μου δουλεύουν και σε unicode και σε UTF-8, δεν έχω πρόβλημα.

Το βάζω σε ANSI για το media player που δεν αναγνωρίζει κωδικοποίηση σε unicode ή utf.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...