Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα .

Μάλλον έχω πρόβλημα με τις θύρες SATA II της μητρικής μου(από ότι μπορώ να καταλάβω) η όποια είναι η Gigabyte GA-965P-DS3 .

Ξαφνικά εδώ και 3 μέρες όταν άνοιγα το pc δεν μπορούσε να μπει στα windows 7 και έκανε restart συνέχεια και κολλούσε στο boot εκεί που αναγνωρίζει τους δίσκους. Και δεν με άφηνε ούτε να μπω στο bios. Υποπτεύτηκα ότι κάτι μπορεί να γίνεται με τους δίσκους και άρχιζα να δοκιμάζω να αφαιρώ έναν-έναν να δω αν θα ανοίξει (αφού πριν δοκίμασα και τις μνήμες να δω αν φταίει κάποια ) .

Τελικά διαπίστωσα ότι σε ένα ζεύγος από τις δυο θύρες SATA II εκεί που είχα τον έναν δίσκο και στην από κάτω ακριβώς θύρα όταν βάλω πάνω κάποιον δίσκο κολλάει όλο το pc και δεν μπαίνει στα windows και κάνει restart . Ο δίσκος ελέγχτηκε σε άλλο pc και λειτούργει κανονικά. Όταν δεν βάλω κάποιον δίσκο σε αυτές τις θύρες δουλεύει κανονικά το pc . Άρα κάτι γίνεται με τις 2 θύρες SATA II .

Έχω 3 δίσκος και η μητρική μου έχεις 4 θύρες SATA II ΚΑΙ 2 θύρες GSATA II (χρώμα μοβ). Προσπαθώ να βάλω τον έναν δίσκο στην θύρα GSATA II και δεν μου τον αναγνωρίζει , κάπου διάβασα ότι είναι για Raid αυτές οι θύρες αλλά μπορείς να βάλεις και κανονικά πάνω απλό δίσκο .

Τι μπορώ να κάνω για να τον αναγνωρίσει στην θύρα GSATA II ?Μέσα από το bios που δοκίμασα έκανα auto την επιλογή για να τον βρει αλλά τίποτα . Κάποια παράμετρο που να αλλάξω στο bios ξέρετε ? Αν κάνω κάποιο update στην Μητρική λέτε να φτιάξουν οι 2 θύρες που μου δημιουργούν το πρόβλημα ?

Ευχαριστώ .

Δημοσ.

Φιλέ terry308 ευχαριστώ για την απάντηση αλλά αυτήν την επιλογή στο bios δεν την βλέπω.. αν έχεις gigabyte μητρική μπορείς να μου πεις που ακριβώς είναι ?? Αυτές τις επιλογές που είδα είναι στο Intergade Peripherals ->on board SATA/IDE ->Enabled – Disabled (Ήταν enabled την έκανα disabled αλλά τίποτα )

Και από κάτω έχει άλλη επιλογή on board SATA/IDE Ctrl Mode -> 3) επιλογές α) IDE-β) AHCI- γ) RAID/IDE (τις έβαλες όλες αλλά τίποτα δεν τον αναγνωρίζει ).

Και στα standar CMOS Features στις επιλογές ide Channel 0-1-2-3 Master είναι όλα στο Auto .. αλλά δεν τον ανιχνεύει που τον έχω στο GSATA II . :shifty: :wacko: :wacko: Τι άλλο μπορώ να κάνω ?? :shock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...