Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα στο φόρουμ έχω το εξής πρόβλημα,έχω σύνδεση 2lay της forhnet και έχω συνδεδεμένο το τηλέφωνο με φίλτρο στο κεντρικό μπριζάκι στο σαλόνι και σε άλλο μπριζάκι στο υπνοδωμάτιο μου έχω το router.

Το πρόβλημα είναι ότι το τηλέφωνο στο σαλόνι ήταν νεκρό αρκετές φορές κατά το διάστημα της ημέρας και εφτιάχνε μόνο αν κουνούσες το φίλτρο,έτσι σκέφτηκα ότι θα έφταιγε το φίλτρο και πήρα ένα καινούριο και το έβαλα και δυστυχώς πάλι τα ίδια και χειρότερα όσο και να το κουνούσα τώρα τίποτα τελείως νεκρό,δοκίμασα το παλιό φίλτρο νεκρό και με αυτό.

Υστερα έβγαλα τελείως τα φίλτρα και το σύνδεσα με τη μία στην μπρίζα να δώ αν έχει κάποιο πρόβλημα η συσκευή και δούλευε κανονικά μόνο που έκανε θόρυβο (λογικό χωρίς το φίλτρο).

Οταν έβγαζα το router από την μπρίζα του υπνοδωματίου μου το τηλέφωνο ακόμα και χωρίς φίλτρο λειτουργούσε κανονικά και χωρίς θόρυβο !

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Πρέπει και τα 2 (τηλέφωνο και router) να είναι συνδεδεμένα με splliter στην ίδια μπρίζα ?

Δημοσ.

Δεν είναι αναγκαίο να είναι στην ίδια πριζα με splitter*. Άλλωστε η τηλεφωνική συνδεσμολογία του σπιτιού εχει φιλοσοφία splitter. Η έκφραση κλειδί είναι «και εφτιάχνε μόνο αν κουνούσες το φίλτρο». Μήπως έχει πρόβλημα κάποιο απο τα παρακάτω;

• Τηλέφωνο και/ή το καλώδιο του και/ή το βύσμα του
  • Η πρίζα

Αν εχεις άλλη συσκευή δοκίμασε την, όπως επισης δοκίμασε αν η συσκευή που εχεις τώρα παίζει χωρίς πρόβλημα σε άλλο σπίτι. Με αυτό τον μπακαλίστικο τρόπο μπορείς να καταλάβεις αν η πρίζα έχει πρόβλημα.

Βέβαια δεν αποκλείεται να εχει πρόβλημα η τηλεφωνικη γραμμή σου και να είσαι σε οριακό κατώφλι, οπότε μόλις συνδέσεις το router, η πτώση τάσης να δημιουργεί πρόβλημα αλλά αυτό θα το εξέταζα τελευταίο λόγω της έκφρασης «και εφτιάχνε μόνο αν κουνούσες το φίλτρο».

*splitter εννοω τον απλό διπλασιασμό εξόδων, οχι το φιλτράρισμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω δοκιμάσει το τηλέφωνο πάνω στην πρίζα χωρίς φίλτρο και δουλεύει κανονικότατα αλλά κάνει θόρυβο λογικό αφού δεν έχει το φίλτρο,οπότε δεν έχει πρόβλημα η συκευή του τηλεφώνου ή η πρίζα μιας και δουλεύουν και τα 2.

Οταν βάζω βέβαια το φίλτρο εκεί είναι νεκρό το τηλέφωνο.

Μήπως πρέπει το router να είναι συνδεδεμένο στην κεντρική πρίζα και το τηλέφωνο σε άλλη κανονικά με φίλτρο ?

Αυτή είναι η συνδεσμολογία μου:

• Κεντρική πρίζα (σαλόνι) --> Φίλτρο --> Τηλέφωνο
  • Πρίζα (υπνοδωμάτιο) --> Router

Παίζει και να φταίει το φίλτρο και να πάω για 3ο,τι στο καλό τόσο εύκολα χαλάνε; Ειναι και τα δύο ίδια μάρκα (crypto) λες να παίζουν τίποτα προβλήματα με αυτήν ;

Επεξ/σία από 8elwADSL
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχουν αυτό που λες,θα πάω αύριο να πάρω καινούργιο φίλτρο και θα ενημερώσω τι έγινε.

Δημοσ.

οι πριζες που ενδεχεται να εχουν πυκνοτη συνηθως ειναι αυτες που εχουν το λογοτυπο του οτε πανω οποτε δεν αμα εχεις καμια τετοια πριζα

Δημοσ.

οι πριζες που ενδεχεται να εχουν πυκνοτη συνηθως ειναι αυτες που εχουν το λογοτυπο του οτε πανω οποτε δεν αμα εχεις καμια τετοια πριζα

Οχι δεν έχουν σήμα του ΟΤΕ πάνω

Δοκιμασε να βαλεις φιλτρο και στο τηλ. Και στο ρουτερ ...εγω παλια ετσι τα ειχα και δουλευαν αψωγα...

Δοκίμασα και έτσι αλλά δεν δούλευε το router.

Δημοσ.

λολ οχι δεν θελει φιλτρο πισω απο το ρουτερ. κατι παιζει με τις γραμμες στο σπιτι,δωστο βλαβη στην φορθνετ να ερθει να το δει καποιος τεχνικος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πρέπει και τα 2 (τηλέφωνο και router) να είναι συνδεδεμένα με splliter στην ίδια μπρίζα ?

αν και το ιδανικο ειναι το spliter να ειναι στην κεντρικη πριζα και απο το phone Να φευγει το καλωδιο που παει στο υπολοιπο σπιτι εν τουτοις οχι δεν χρειαζεται να ειναι και τα 2 στην ιδια πριζα.απλα η πρωτη λυση ειναι η πιο ιδανικη για πολλους λογους

Εχω δοκιμάσει το τηλέφωνο πάνω στην πρίζα χωρίς φίλτρο και δουλεύει κανονικότατα αλλά κάνει θόρυβο λογικό αφού δεν έχει το φίλτρο,οπότε δεν έχει πρόβλημα η συκευή του τηλεφώνου ή η πρίζα μιας και δουλεύουν και τα 2.

Οταν βάζω βέβαια το φίλτρο εκεί είναι νεκρό το τηλέφωνο.

Μήπως πρέπει το router να είναι συνδεδεμένο στην κεντρική πρίζα και το τηλέφωνο σε άλλη κανονικά με φίλτρο ?

Αυτή είναι η συνδεσμολογία μου:

• Κεντρική πρίζα (σαλόνι) --> Φίλτρο --> Τηλέφωνο
  • Πρίζα (υπνοδωμάτιο) --> Router

Παίζει και να φταίει το φίλτρο και να πάω για 3ο,τι στο καλό τόσο εύκολα χαλάνε; Ειναι και τα δύο ίδια μάρκα (crypto) λες να παίζουν τίποτα προβλήματα με αυτήν ;

η συνδεσμολογια ειναι μια χαρα.φιλτρα crypto εχω συνδεσει απειρα και δεν εχω πετυχει σε ελλατωματικο.οχι γενικα splitter φιλτρα δεν χαλανε ευκολα.συνηθως μπορει να καει απο κανα κεραυνο η μπορει να χαλασει αμα το κοπανας κατω οπως κανουν μερικοι που παιζουν ποδοσφαιρο με τα splitter.

Δεν ξέρω αν έχουν αυτό που λες,θα πάω αύριο να πάρω καινούργιο φίλτρο και θα ενημερώσω τι έγινε.

οπως ειδες επαιξε.μπορει να ετυχες σε παρτιδα με προβλημα.

Μηπως εχεις πριζες με εσωτερικη πλακετα με πυκνωτη? Αν ναι πρεπει να αλλαχθουν.

περα απο λογοτυπο οτε που ειναι οι πιο διαδεδομενες μπορει να δεις και πριζες που εχουν το σημα του κεραυνου.ειναι αντικεραυνικες πριζες που επισης εχουν πυκνωτη.

Δοκιμασε να βαλεις φιλτρο και στο τηλ. Και στο ρουτερ ...εγω παλια ετσι τα ειχα και δουλευαν αψωγα...

στο ρουτερ εννοεις splitter.φιλτρο αμα βαλεις τοτε κοβει την συχνοτητα του ιντερνετ και δεν παιζει το ρουτερ.η αν παιξει παιζει χαλια

λολ οχι δεν θελει φιλτρο πισω απο το ρουτερ. κατι παιζει με τις γραμμες στο σπιτι,δωστο βλαβη στην φορθνετ να ερθει να το δει καποιος τεχνικος

αν βγει προβλημα στο φιλτρο οπως βγει θα ετρωγε τζαμπα χρεωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...