Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://cdn.overclock...nRaid203-9.jpeg

http://img.photobuck...S4/PM2_9905.jpg

1) Σας δινω links απο 2 εικονες απο κουτια που καποιοι τα εκαναν servers. θελω να ρωτησω: που βρηκαν τετοιο controller?

2) Υπαρχει κατι απο sata σε 2 sata?

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.

Τί εννοείς με το "ΤΕΤΟΙΟΝ controller"; Δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο παρά μία απλά SATA-to-PCI controller card. Tίποτα το "περίεργο" ή δυσεύρετο. Θέλεις (να κάνεις) κάτι συγκεκριμένο και ρωτάς...;

Το 2) δεν το πολυκατάλαβα - εκτός κι αν εννοείς εάν υπάρχει controller card "για να μετατρέψεις έναν SATA δίσκο σε SATA-II"...; Αν ναι, η απάντηση είναι "όχι", καθώς ΔΕΝ μπορείς κάτι που είναι τάδε δυνατοτήτων, να το κάνεις "ισχυρότερο" ("γρηγορότερο", εν προκειμένω...). Άσε που όταν βάζεις μία controller card σε PCI θύρα, το ΜΑΞΙΜΟΥΜ που μπορεί ν' αποδώσει ένας δίσκος, είναι σε σχέση με τις δυνατότητες της PCI θύρας. Οι οποίες (αν είναι απλή PCI), δεν ξεπερνούν τις (θεωρητικές) ταχύτητες ενός ΑΤΑ 133 δίσκου (του ταχύτερου IDE δηλαδή). Και για να το πω πιο πρακτικά, στην καλύτερη θα πάρεις σχεδόν τις ταχύτητες ενός "απλού SATA δίσκου", ό,τι SATA revision δίσκο και να βάλεις πάνω στην κάρτα.

Οι disk controller cards πάντως, έχουν μία και μόνη χρησιμότητα : όταν έχεις πολλούς δίσκους, αλλά δεν έχεις αρκετές θύρες να τους συνδέσεις. Δεν είναι για να "βελτιώσουν" κάτι (ταχύτητα πχ).

Δημοσ.

PM2_9907.jpg

Δες εδω πως ειναι το καλωδιο sata που βγαινει απο την θυρα του controller. Στην 2η ερωτηση εννοω αν υπαρχει καλωδιο sata, που απο την μια μερια να υπαρχει 1 βυσμα για sata και απο την αλλη 2+, ετσι ωστε να συνδεσω σε μια θυρα sata της μητρικης παραπανω απο 1 σκληρο. Που απο οτι βλεπω κατι τετοιο κανει εδω

Δημοσ.

Τί να δω; Κατά πάσα πιθανότητα απλά ένα "modded" καλώδιο είναι. Δηλαδή όπως κι ένα καλώδιο της αγοράς, όσον αφορά την λειτουργικότητά του, κι όχι κάτι "ιδιαίτερο"... Δεν καταλαβαίνω γιατί το επισημαίνεις - και πώς το συγχέεις με αυτό που ρώτησες. Κι εξακολουθώ να μην έχω καταλάβει τί ακριβώς θες να μάθεις - να κάνεις...

Με μπέρδεψες ΚΑΙ με την "επεξήγηση" "Στην 2η ερωτηση εννοω αν υπαρχει καλωδιο sata, που απο την μια μερια να υπαρχει 1 βυσμα για sata και απο την αλλη 2+" - αρχικά έστω, γιατί μετά διευκρινίζεις "να συνδεσω σε μια θυρα sata της μητρικης παραπανω απο 1 σκληρο. Που απο οτι βλεπω κατι τετοιο κανει εδω". Δεν ξέρω πού το είδες (στην εικόνα που παραθέτεις) αυτό που περιγράφεις, αλλά απλά δεν παίζει : κάθε SATA θύρα, αντιστοιχεί σε έναν και μόνο σκληρό, και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι σαν "ταυ", ή αν θες, να έχεις δύο δίσκους σε ένα κανάλι, που να διαχωρίζονται σε master και slave, όπως γινόταν με την IDE συνδεσμολογία. Το SATA πρωτόκολλο είναι έτσι δομημένο, ούτως ώστε κάθε θύρα να "σηκώνει" μόνο μία συσκευή (δίσκο ή optical drive).

Δημοσ.

Δεν ξέρω καν τί είναι αυτό στην φωτό που παρέθεσες (ούτε μπορώ και να φανταστώ) - αλλά μια φορά, να συνδέσεις "πάνω από έναν SATA δίσκο σε μία SATA θύρα", ξαναλέω δεν υπάρχει... Τουλάχιστον όχι σε "νορμάλ θύρα".

edit : α οκ, κατάλαβα τί είναι : http://en.wikipedia....l_attached_SCSI

Καμμία σχέση με SATA (θύρες) δηλαδή. SCSI είναι ο controller στον οποίον συνδέεται το καλώδιο που δείχνεις.

Και να βρεις δηλαδή τέτοια controller card, με την καμμία δεν νομίζω να συμφέρει (λογικά είναι πανάκριβη), μιας και αυτό που σε νοιάζει εσένα (υποθέτω) είναι απλά να έχεις πολλούς SATA δίσκους στο πισί σου. Αν δεν σου φτάνουν οι θύρες που έχεις, πάρε απλά μια SATA controller card που λέγαμε (οι συμφέρουσες είναι αυτές που έχουν δύο θύρες, για δύο δηλαδή δίσκους). Πόσες θύρες έχει η μητρική σου; Και πόσους ακόμα δίσκους θες να βάλεις πάνω;

Δημοσ.

1) Λοιπον με αυτο λογικα 8α μπορω να συνδεσω δισκους?

2)Θα πρεπει να ειναι raid ή σαν τους κανονικους controller, μονο αν το ρυθμισεις?

3) Που τα βρισκω?

Δημοσ.

Βασικα επειδη σκεφτομαι να παω σε cf θα εχω μονο μια ελευθερη pci x4 στο pc, ετσι σκεφτομουν απο 4 και πανω . Γιατι ηδη εχω εναν controller που εχω 2 δισκους, αλλα θελω να βαλω αλλους 2... Βρηκα αρκετα με 4 θυρες, αλλα ελεγα να προσπαθησω να βρω με παραπανω γιατι βαζω βαzω σκληρους στο κουτι και δεν λεει να γεμισει :P

Εχει 8 θυρες +2 απο controller. Βλεπω και μια θυρα ide, αλλα ειναι σχετικα κοντα στην 1η θυρα χ16 και δεν θελω να το ρισκαρω αγοραζοντας και μετα να μεινει στο συρταρι.

Δημοσ.

Μια (πολύ γρήγορη) ματιά, και "SAS controller cards" δεν βλέπω στην ελληνική αγορά. Μια ακόμη πιο γρήγορη σε αποτελέσματα από εξωτερικό, και είδα τιμές τύπου "400-500$". Eίσαι σίγουρος;

Δεν ξέρω αν με ψάξιμο μπορείς να βρεις κάτι "φτηνό", αλλά γενικά ό,τι έχει να κάνει με : 1) SCSI 2) controller card με πολλές θύρες, συνήθως υλοποιείται από καμμιά Adaptec, και οι τιμές αγγίζουν τον Θεό. Κι εκτός αν...είσαι κοντά του, θα έλεγα να ψάξεις άλλες λύσεις για να βολέυεις τους δίσκους σου...

Δημοσ.

Το αφηνω στην ακρη το scsi. Ειχα βρει αρκετα στο amazon με 4 θυρες και εως 17$ αλλα τωρα δεν μπορω να βρω.

Δημοσ.

http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/mitrikes-kartes/gigabyte-ga-890xa-ud3-amd-790x/prod251360pp/

Εδω ειναι η μητρικη μου. Αμα παρω κανα ide θα εχει προβλημα με την καρτα γραφικων? Εγω ετσι οπως το βλεπω κανα 2 cm πρεπει να εχει χωρο μεχρι την καρτα. Με ενα τετοιο λες να εχω προβλημα?

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα - δεν ξέρω καν το μήκος της κάρτας γραφικών σου (και να το ήξερα δηλαδή στη θεωρία, πάλι δεν θα μπορούσα να εκφέρω σίγουρη γνώμη). Από την άλλη, συνήθως οι κάρτες γραφικών σε δίσκους και σε optical drives είναι που "σκοντάφτουν". Ένας converter όπως αυτός που δείχνεις, νομίζω ότι δεν βγαίνει "τόσο ψηλά", ώστε να σκαλώνει πάνω του η γραφοκάρτα.

Το πιο ουσιαστικό που έχω όμως να πω γι' αυτόν, όπως για όλους τους converter, είναι πως είναι "τζάμπα λεφτά", με την έννοια ότι σου δίνουν μόνο έναν επιπλέον δίσκο. Αξίζει; 'Ισως καλύτερα να τα δώσεις σε (αφού ξαναβρείς) φτηνή SATA controller card με αρκετές θύρες πάνω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...