Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεθάβω πάλι το topic γιατί υπάρχουν μερικά updates.

Για αρχή θα στήσω "πλήρες" σύστημα (εκτός από κουτί, RAM και HDD).

Οι επιλογές μου είναι ο 8120 της AMD για cpu, asrock extreme3 990FX για mo/bo, ο Vertex 4 στα 128 GB για SSD, ένα τροφοδοτικό 700W Corsair από το Πλαίσιο (πολλά είναι τα 700W? ) η ΙPS οθόνη που πρότεινε πιο πάνω ο φίλος η ψύκτρα που έγραψα πιο πάνω και τώρα ερχόμαστε στην κάρτα γραφικών.

Mια επιλογή είναι η 6850 στα 170 ευρώ. Τίμιο δεν λέω. Αλλά υπάρχει και η 7850 στα 250 ευρώ.. Αξίζει η διαφορά; Μήπως να μην πάρω τον 8120 και να πάω στον 965 (κέρδος ~50 ευρώ) ; Και άμα πάω στον 965 δε χρειάζομαι και 990FX motherboard, οπότε θα έχω και από εκεί κέρδος (οπότε θα κάνω "απόσβεση" στο επιπλέον κόστος της κάρτας γραφικών).

Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ τους 4 επιπλέον πυρήνες του 8120; Είναι πιο πιθανό από το να μη μου φτάνει η 6850;

-Από παιχνίδια, το πιο hardcore που παίζω είναι Diablo 3/ Dota 2 + Broadcasting @1920x1080. Θα το αντέχει η 6850; Δεν έχω πρόβλημα να θυσιάσω antialiasing vsync και τα ρέστα.

Δημοσ.

@Orion, μήπως ήθελες να ποστάρεις σε άλλο θέμα γιατί σε αυτό πρώτη φορά σε βλέπω... Οπότε δεν κολλάει το updates που λες.

Στα 170 η 6850 είναι τραγική επιλογή. Μήπως ήθελες να πεις 6870? Και πάλι καλύτερη επιλογή με 10 ευρώ παραπάνω αυτή:

GTX 560Ti

Εγώ θα έλεγα πάντως να περιμένεις λίγο γιατί με την έλευση της GTX660Ti θα υπάρχουν ανακατατάξεις στους τιμοκαταλόγους λογικά. Βλέπω την 7850 να πλησιάζει αρκετά τα 200.

Και ναι τα 700W είναι υπερβολικά πολλά. Από την άλλη αν σου περισσεύουν πάρ'το (ποτέ δεν λέω όχι εγώ σε καλό τροφοδοτικό). Απλά υπάρχουν και καλύτερες λύσεις σε αυτό το εύρος χρημάτων. Αλλιώς στα 250 παίρνεις σήμερα την 7870

Δημοσ.

Α καλά, είδες τι κάνει η αϋπνία; :-D Ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι ο αδερφός του TS και αναφέρομαι στο ίδιο pc και στην ίδια αναβάθμιση. Επίσης ναι εννοώ την 6870 στα 170.

Πότε βγαίνει η GTX660i ;

Επίσης όχι, δε μου περισσεύουν, απλά το psu calculator μου έβγαλε recommended 650W. Για τον επεξεργαστή δε μου είπατε.. Αξίζει ο 8120 ή θα είμαι καλυμένος και με τον 965;

Δημοσ.

H GTX660Ti βγήκε ήδη. Στην Ελλάδα λογικά από αρχές του μήνα. Αλλά δεν θα έρθει με τίποτα αμέσως στα 300 όπως έξω.

Σε αυτά τα calculator υπερβάλουν και λίγο γιατί πρέπει να λάβουν υπ όψιν ότι μπορείς να πάρεις και κάποιο anonymous PSU και αυτά τα A που δίνουν στις τάσεις είναι ότι να' ναι. Και με μικρότερο από 650 θα ήσουν μια χαρά. Αν μπορείς όμως να μείνεις εκεί μείνε. Επίσης μόνο Πλαίσιο? Το περιβόητο Berlin θα σε καλύψει άνετα:

http://www.skroutz.g...rmaltake berlin

Αν τον θες μόνο για gaming και με τον 965 μια χαρά είσαι. Καμία εκ των 6850-7870 δεν πρόκειται να τον τερματίσει.

Δημοσ.

Όχι ούτε καν λογικά τα περισσότερα parts -αν όχι όλα- θα αγοραστούν από visionstudio, οπότε thx για το τροφοδοτικό :-D

Το θέμα με το cpu vs gpu είναι λίγο λεπτό. Στο μυαλό μου το έχω κάπως "η κάρτα γραφικών αλλάζει, ενώ με τον επεξεργαστή -συνήθως- αλλάζεις και την motherboard (τα δικά μου pc τα κρατάω 3-4 χρόνια ==> συνήθως νέο socket).

Το θέμα είναι ότι ξέρω πως τον 8πύρηνο δε θα τον πάω full load ΠΟΤΕ, ακόμα και να το προσπαθώ. Όμως.. σε 3 χρόνια ας πούμε; Μήπως θα μου φαίνεται "λίγος" ο 4πύρηνος;

Μιάς κ απ' ότι έχω δει και από άλλα threads είσαι αρκετά σχετικός παίζει να κάτσεις να μου κάνεις μερικές συνθέσεις;

Έχω ήδη

σκληρό (320 gb sata αλλά είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να πάρω - και λογικά δε θα πάρω),

RAM (8GB DDR3 corsair dominator στα 1600 ΜΗz)

Κουτί (ένα παλιό - του 2006- TurboX είναι, αλλά είναι αρκετά μεγάλο ( έβαλα χάρακα πριν, η απόσταση από την άκρη της υπάρχουσας κάρτας γραφικών μέχρι εκεί που αρχίζουν οι σκληροί δίσκοι είναι περίπου 26 εκ.)

Οθόνη (αλλά χρειάζομαι και δεύτερη και θα πάρω αυτήν την ΙPS που πρότεινε ένας φίλος πιο πάνω)

Mερικά conditions:

Άμα η σύνθεση έχει τον 8120, ας έχει και 990FX mo/bo (παραπάνω καταλήξαμε ότι αξίζει).

Άμα η σύνθεση έχει τον 8120, δε ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι (από πλευράς χρημάτων) να έχει και κάρτα γραφικών 7xxxx (πέραν της 7750 που νομίζω δεν αξίζει να μπει σε σύνθεση αντί της 6870).

Στην τιμή δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο budget. Για τα τυπικά βάζω ένα μέγιστο 900 ευρώ, αλλά όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο (ας μην έχω και το καλύτερο pc της αγοράς)

Δημοσ.

η δικη μου γνωμη ειναι να επενδυσεις σε μια καλη καρτα γραφικων, εφοσον παιζεις παιχνιδια σε FULL HD αναλυση!!

λιγοτερο ρολο παιζει ο επεξεργαστης εκει! ειδικα οταν εχεις ηδη εναν καλο 4πυρηνο!

Δημοσ.

Σωστή η κουβέντα που ανοίγεις και με αρκετές προεκτάσεις. Αλλά δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά για κάτι.

Σίγουρα το "μακροπρόθεσμο" λέει πολλούς πυρήνες. Όπως το βλέπω εγώ πάρχουν δύο βασικές λογικές: α) Ας πάρω κάτι για σήμερα και για άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα (1~2 χρόνια?) και να το χαρώ όσο περισσότερο γίνεται, β) παίρνω μια απόφαση σήμερα με σκοπό να βγω κερδισμένος στο μέλλον.

Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η (α) προσέγγιση. Και τι σημαίνει αυτό? Καλή VGA όπως λέει και ο Cab. Σήμερα γουστάρω κάτι και θέλω να το χαρώ. Αύριο ποιος ξέρει τι γίνεται. Κλασσική περίπτωση η γενιά των Core2Duo. Την εποχή που βγήκανε οι λιγότεροι πυρήνες χρονισμένοι ψηλά, είχαν πολύ καλύτερη απόδοση από τους τετραπύρηνους οι οποίοι ήταν χαμηλότερα. Παίρνοντας τότε τον e6700 είχα χαλαρά τον Q6600. Δύο χρόνια μετά ο e6700 αγκομαχούσε και ο Q6600 με ένα καλό OC ήταν ακόμα αξιοπρεπής. Εγώ όμως τότε για τα 2 πρώτα χρόνια τον χάρηκα. Έπειτα βρήκα κάπου να τον πουλήσω και πέρασα σε εξαπύρηνο AMD. Άλλα γούστα. Κοινώς προτιμώ να κάνω πιο συχνές αναβαθμίσεις, δίνοντας μια διαφορά χρημάτων κάθε φορά παρά να αφήνω το HW μου να γερνάει και να το χαρίζω κάπου ή να το πουλάω για ψίχουλα.

Απλά παρ' ότι συμπαθώ την ΑΜD, δεν μου είναι εύκολο να προτείνω σε κάποιον να πάρει FX. Όχι ότι είναι κακοί επεξεργαστές. Απλά πρέπει να τους προσέξεις λίγο. Θέλουν κατάλληλη MB, ψηλό clocking, μνήμες που να ακολουθούνε και με αποτέλεσμα την μεγάλη κατανάλωση. Έχουν πολύ καλή τιμή αγοράς αλλά "κακή" χρήση".

Θα μπορούσες να πας και σε μια υβριδική λύση. Ίσως ένα καλό ΜΒ που να σηκώνει FX με τον 965. Σε λίγο καιρό (φαντάζομαι μέχρι τέλος του χρόνου) θα κάνουν την εμφάνισή τους οι enhanced BDs, οι οποίοι απ' ότι ακούγεται θα διορθώνουν αρκετά το πόσο θα καίνε και θα έχουν καλύτερο per-core performance. Οπότε αν επαληθευθούν να δώσεις τότε τον δικό σου για 70-80 ευρώ και χάνοντας ~25αρί (100 έχει ο 965) να περάσεις τότε σε FX.

Λοιπόν σε πρώτη φάση σου βάζω 2 συνθέσεις, η μία είναι στην λογική του καλή ΜΒ+965, η άλλη με Intel και το συζητάμε. Με τα σημερινά δεδομένα αν σε παίρνει το budget, η Intel είναι ψιλομονόδρομος. Επειδή λογικά η εικόνα στις τιμές των VGA θα αλλάξει τις επόμενες 2 εβδομάδες να υπολογίζεις την 7950 και την νεοφερμένη GTX Ti γύρω στα 300 (ήδη τόσο πωλούνται έξω: 7950, GTX 660Ti), οπότε η λύση AMD είναι in-budget και η Intel ελαφρώς πάνω. Επίσης σου έβαλα και SSD αν και δεν το ανέφερες.

ΑΜD

post-71156-0-43713800-1345899450_thumb.png

Intel

post-71156-0-86519300-1345899471_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...