Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε μπήχτη, την παλεύεις αγόρι μου; Έχεις προσωπική εμπειρία με εκτροφείς ή απλά λες αμπελοφιλοσοφίες;

ΜΙα παρομοίαση σε αυτά που λες ξέρεις ποια είναι; Αν ένας πουλάει αμάξια και σου πει "έχει NCAP 5 αστέρια" και γυρίσεις και του πεις "ναι μ@@@@α πας και το κάνεις ασφαλές το αμάξι σου για να το πουλήσεις πιο εύκολα" τόσο τραγική είναι η άποψή σου για τις επιδείξεις ζώων. Νομίζεις ότι έχουν καμία σχέση με τα ανθρώπινα καλλιστεία; Αυτά είναι ζώα, και για να βγούνε πρώτα πρέπει να έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα για να έχουν και την αντίστοιχη καλύτερη συμπεριφορά σαν ζώα.

Τα ζώα δεν κρύβονται ούτε μπορούν να κρύψουν τον πόνο τους. Όταν ένα ζώο είναι χαρούμενο πάει να πει ότι περνάει καλά.

Και επειδή φαίνεται από αυτά που λες δεν έχεις ιδέα και μάλλον έχεις στο μυαλό σου τα Link.png Site: Toddlers'>http://tlc.howstuffw...s']Toddlers & Tiaras καλύτερα να σταματήσεις να προσπαθείς να πείσεις για πράγματα που δεν ξέρεις. Μπορεί να είμαστε φόρουμ και ο καθένας να λέει την άποψή του, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε να γράφεις ανακρίβειες για πράγματα που δεν γνωρίζεις.

Όσο για την άποψή σου για την στείρωση "Εγώ είμαι κατά", μάλλον δεν έχεις ιδέα ΓΙΑΤΙ κάνουν την στείρωση στα ζώα που είναι οικόσιτα.

Καλό είναι όταν προσπαθείς να το παίξεις αυθεντία να έχεις και καμιά γνώση στο εκάστοτε αντικείμενο γιατί το να αναιρείς τις απόψεις Γιατρών με την φράση "Εγώ είμαι κατά" χωρίς να έχεις ιδέα είναι τραγικό, απλά και μόνο να το διαβάζει κανείς.

Υ.Γ. άλλο οι "εκτροφείς" που παίρνουν τα Pet Shop που είναι τα λεγόμενα puppy factory και άλλο ο τυπάς που έχει 5-6 σκυλιά σπίτι του και τα εκτρέφει ταυτόχρονα με το να είναι τα κατοικίδια του έτσι;

• Like 1
  • Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι σωστα τα 1000 ευρω ειναι μικρη λεπτομερεια για καποιον φιλοζωο ! :)

Αν στην ερωτηση γιατι θες σκυλο απαντησεις κατι και καταληξεις να μην παρεις τον σκυλο..πρεπει να μιλαμε για τελειως βλακα ανθρωπο.Σου βαζω και σφραγιδα.

@gigisoni ευχαριστουμε για τα φωτα σου εμεις οι ανενημερωτοι !Νοιωθω μεγαλη χαρα και τιμη και ευτυχια και τυχη που συναντηθηκαν οι δρομοι μας !Εστω και στον εικονικο χωρο ενος φορουμ !

ναι, τα 1000 ευρώ (που παρεπιπτόντως είναι 700-800) είναι λίγα λεφτά για έναν σκύλο που θα σε συντροφεύει για όλη του τη ζωή!

και όχι,δεν μιλάμε για τελείως βλάκα άνθρωπο! απλές απαντήσεις όπως "το θέλω δώρο για την κόρη μου" απορίπτονται... και καλά κάνουν... ένα σκύλο πρέπει να τον παίρνουμε συνειδητά! όχι επειδή τον είδαμε κουτάβι και ήταν γούτσου γούτσου και θεωρούμε ότι είναι παιχνίδι για μας και τα παιδιά μας!

Δημοσ.

3.Τι διαφορες ειδες μεταξυ του σκυλου που πηρες απο πετσοπ και απο τον σκυλο που πηρες απο εκτροφεα?Ρωταω σοβαρα χωρις ιχνος ειρωνιας/αντιδρασης/αμφισβητησης.

Περισσοτερο χρημα για το κτηνιατρο και περισσοτερη ταλαιπωρια για το αγοραστη-ιδιοκτητη! ;)

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα βλέπω εχει πάρει διαστάσεις...

Δηλαδή πίντσι, λες, πως εχοντας 2 γνωστούς με γερμανικά ποιμενικά αμφότεροι (με πεντιγκρί μεν, αλλά με αυτά που διαβαζω μπορεί να'ναι και μαιμου? παρόλα τα στοιχεία της ράτσας?) ΔΕΝ ενδείκνυται να τα ζευγαρώσουμε.

Δημοσ.

Το θέμα βλέπω εχει πάρει διαστάσεις...

Δηλαδή πίντσι, λες, πως εχοντας 2 γνωστούς με γερμανικά ποιμενικά αμφότεροι (με πεντιγκρί μεν, αλλά με αυτά που διαβαζω μπορεί να'ναι και μαιμου? παρόλα τα στοιχεία της ράτσας?) ΔΕΝ ενδείκνυται να τα ζευγαρώσουμε.

ακριβώς. τα πεντιγκρί εφόσον δεν είναι τα σκυλιά από εκτροφέα εγγεγραμμένο στον ΚΟΕ, είναι μούφα. έχω άμα θες και δειγματάκι που μπορώ να σου κατεβάσω από το ίντερντετ!

αν είναι από εκτροφέα εγγεγραμμένο στον ΚΟΕ σίγουρα δεν θα χρειαζόταν να κάνεις αυτή την ερώτηση! ο ίδιος ο εκτροφέας θα σου έλεγε να του δώσεις τα δικαιώματα να τον κάνει επιβήτορα πχ.

Αν έχεις σκοπό να κάνεις όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για δισπλασία/κληρονομικές παθήσεις, άλλες αρρώστιες κτλ που χρειάζεται, και να δηλώσεις την γέννα στον ΚΟΕ και να έχεις έναν κτηνίατρο μπάστακα 24 ώρες το 24ωρο γιατί μπορεί να πάθει κάτι η σκύλα, δηλαδή με νούμερα γύρω στα 3000 (μαζί με τα απρόοπτα και τα φαγητά μέσα) και από αυτά θα πάρεις εμ.. κάτσε να δούμε... αν είσαι τυχερός και κάνει 4 κουτάβια, γύρω στα 1500, τότε κάντο. :)

Αλλά υπάρχει η περίπτωση να κάνει και 1... ή να πεθάνουν όλα στη γέννα... ή να βγουν κουφά ή ή ή!

δλδ -3000(τουλάχιστον) από τον λογαριασμό σου για το τίποτα :))))

Δημοσ.

Μπορεί να είμαστε φόρουμ και ο καθένας να λέει την άποψή του, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε να γράφεις ανακρίβειες για πράγματα που δεν γνωρίζεις.

και ποιος σε υποχρεωσε να βλεπεις αυτα που γραφω?γιατι προφανως τα βλεπεις.

Γνωμες λεμε και αν σου αρεσουν , αν δεν σου αρεσουν λες την δικη σου.Δεν ειδα βεβαια να πεις και τιποτα , απλα επιτεθηκες σε μενα.Πραγμα που αρεσε και στην pintsie ..τι σοκ !

Περιμενουμε τωρα να συμβαλλεις εποικοδομητικα στην ανταλλαγη αποψεων και αυθαιρετων γενικευσεων που κανουμε εδω και να μας πεις για τις πολλαπλες εμπειριες σου με εκτροφεις..ισως εχεις και συ ενα εκτροφειο..να μας πεις για το πως γινοντια οι γεννες , πως γινεται η μινι συνεντευξη , το after sales.

Επισης μην ξεχασεις να αναφερθεις στις πολλαπλες σου εμπειριες με τα κακα πετσοπς , σε ποσα εχεις δουλεψει , ποσα ειχες δικα σου , ποσα σκυλια αγορασες απο αυτα που σου βγηκαν κουτσα στραβα και ελεεινα!!

Επισης να εξηγησεις σε μας τους ασχετους το ποσο καλη ειναι η στειρωση που ειναι ακινδυνη , καθολου αφυσικη και ποσο καλυτερη γινεται η ζωη μας που δεν θα μας ενοχλουν οι σεξουαλικες ορεξεις (που τολμησε να εχει το κακομοιρο το ζωο!!) .

Ναι αν καποιος δεν μπορει να ελεγξει τον σκυλο του ας τον στειρωσει.Συμφωνω απολυτα.

Ειχαμε θηλυκο κανις για 12 χρονια περιπου...δεν το στειρωσαμε..δεν το ζευγαρωσαμε...δεν ειδα καποια τραγικοτητα οταν ειχε οιστρο.καμμια ομως!!Αλλα το να κανουμε την τριχα τριχιά ειναι το πιο ευκολο.

ΥΓ: εκτροφεας με 5-6 σκυλια , για μενα ειναι ιδιωτης που το "παιζει" εκτροφεας.Θελω να πιστευω οτι ενα "σωστο" εκτροφειο εχει περισσοτερα.

ΥΓ2: @gigisoni εισαι ενα πραγματικο διαμαντι για αυτο το φορουμ , μην το συζητας καν.Γραφω αυτες τις γραμμες και εχω ανατριχιασει απο το δεος για σενα !

ΥΓ3: απορω αν κανουμε τετοιους ελεγχους για οταν γενναμε εμεις οι ανθρωποι...για τα σκυλια μας ομως θελουμε φουλ background , ιατρικο history και της παναγιας τα ματια πριν ερθουν στην ζωη.

Δημοσ.
ΥΓ2: @gigisoni εισαι ενα πραγματικο διαμαντι για αυτο το φορουμ , μην το συζητας καν.Γραφω αυτες τις γραμμες και εχω ανατριχιασει απο το δεος για σενα !

Αν είχες κάτι σοβαρό να πεις θα αντέκρουες αυτά που έγραψα για δημιουργία νέας ράτσας με επιχειρήματα.

Αντίθετα επειδή δεν έχεις κάτι το εποικοδομητικό να πεις το γύρισες στις ειρωνίες και στους χλευασμούς.

Όχι ότι βέβαια είπες και κάτι το εποικοδομητικό πριν αρχίσεις τις ειρωνίες σου, αλλά λέμε τώρα...

Δημοσ.

κάνουμε και οι άνθρωποι εξετάσεις.. πριν το γάμο πχ, κάνεις εξετάσεις για στίγμα μεσογειακής αναιμίας. Αν έχεις, δεν παντρεύεσαι. Γιατί ξέρεις ότι το παιδί σου θα γεννηθεί με μεσογειακή αναιμία. Επίσης, αν έχεις ηπατίτιδα, δεν κάνεις παιδιά γιατί ξέρεις ότι θα έχουν κι αυτά... κτλ κλτ...

τέσπα.. νομίζω πως τσάμπα μιλάμε εδώ μέσα.. θεωρείς ότι εκτροφέας είναι όποιος έχει από 6 ράτσες και πάνω... αυτό μου λέει πολλά! άντε γεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παρακαλώ, επειδή έχω ηπατίτιδα/HIV/μεσογειακή αναιμία/σύφιλη/άνω των 50, γιατί να μην αναπαραχθώ; Αφού η φύση με έκανε με δυνατότητα αναπαραγωγής άρα αμα γουστάρω εγώ θα κάνω παιδιά, δεν με νοιάζει αν θα τα καταστρέψω στην υγεία. Εφόσον μπορώ θα το κάνω.

~Μπήχτης. Εδάφιο 3, Γένεσις

Υ.Γ. Δεν θα κάτσω να σου δώσω και ημερομηνία και ώρα που είχα την πρώτη μου ονείρωξη γιατί θες εσύ. Εγώ δεν λέω πράγματα από το κεφάλι μου, αυτά που λένε οι κτηνίατροι λέω. Εσύ που λες άλλα ντάλων πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις βάση σε αυτά που λες που είναι αντίθετα με αυτά που λένε οι ειδικοί.

Επεξ/σία από zeniath
Δημοσ.

κάνουμε και οι άνθρωποι εξετάσεις.. πριν το γάμο πχ, κάνεις εξετάσεις για στίγμα μεσογειακής αναιμίας. Αν έχεις, δεν παντρεύεσαι. Γιατί ξέρεις ότι το παιδί σου θα γεννηθεί με μεσογειακή αναιμία. Επίσης, αν έχεις ηπατίτιδα, δεν κάνεις παιδιά γιατί ξέρεις ότι θα έχουν κι αυτά... κτλ κλτ...

τέσπα.. νομίζω πως τσάμπα μιλάμε εδώ μέσα.. θεωρείς ότι εκτροφέας είναι όποιος έχει από 6 ράτσες και πάνω... αυτό μου λέει πολλά! άντε γεια!

Ε όχι ακριβώς παντρεύεσαι, αλλά κάνεις εξετάσεις όταν μείνεις έγκυος. Φυσικά πχ αν έχεις AIDS δεν θα το διακινδυνεύσεις να μείνεις έγκυος ή ν'αφήσεις γυναίκα έγκυο, εκτός κι αν είσαι τελείως ανεύθυνος, ανισόρροπος και μαλάκας.

Προφανώς ο Μπήχτης δεν έχει ακούσει ποτέ του έγκυο γυναίκα να πρέπει να πάει στον γυναικολόγο της για εξετάσεις αίματος, υπέρηχο, ειδικές εξετάσεις για να δούνε την υγεία του μωρού, υποχρεωτική έκτρωση κτλ κτλ

Κανέναν έλεγχο δεν κάνουν οι άνθρωποι πριν τεκνοποιήσουν απολύτως.

Δημοσ.

Αν είχες κάτι σοβαρό να πεις θα αντέκρουες αυτά που έγραψα για δημιουργία νέας ράτσας με επιχειρήματα.

Αντίθετα επειδή δεν έχεις κάτι το εποικοδομητικό να πεις το γύρισες στις ειρωνίες και στους χλευασμούς.

Όχι ότι βέβαια είπες και κάτι το εποικοδομητικό πριν αρχίσεις τις ειρωνίες σου, αλλά λέμε τώρα...

περα απο τη ολοσωστη μεν αλλα περιττη δε αναλυση πως γινονται οι ρατσες ας παμε σε ενα υπαρκτο παραδειγμα.

Ας παρουμε ολως τυχαιως μια ρατσα...ας πουμε ΠΙΝΤΣΕΡ.Εχει χρονο υπαρξης 200 χρονια περιπου.Εγω στην "πιανω" απο το 1929 που πρωτογραφτηκε στους επισημους κυνολογικους καταλογους.83 χρονια πριν.

Δες πιντσερ της εποχης , πιντσερ τωρινο. ιδια φατσα!Σαφως "ιατρικως" τα σημερινα ειναι πιο προσεγμενα..αλλα φατσικως...ιδια.

Δεν το λεω εξελιξη εγω.Το λεω ραφιναρισμα.Εξελιξη θα ηταν να ειχαν παρει το πιντσερ και να του ειχαν δωσει αλλους χρωματισμους π.χ. μαυρους / ασπρους ! ή να του εβαζαν λιγο τριχα ξερωγω.Και παραλληλα να το βελτιωναν και ιατρικως προφανως.

Εγω το λεω διατηρηση , εσυ πες το οπως θες.

@pintsie οταν ειπα παραπανω απο 5-6 , εννοουσα σκυλια..οχι ρατσες! ημαρτον κοπελια !

@zeniath + gigisoni ναι γινονται ολα οσα λετε για αυτο εχουμε πηξει στις αρρωστειες (και κληρονομικες προφανως πολλες φορες).Αν νομιζετε οτι ολοι οι μελλοντες γονεις κανουν εξετασεις ΠΡΙΝ τεκνοποιησουν ή γνωριζουν αν εχουν καποια αρρωστεια σας γελασανε.

Οι εξετασεις που κανει η εγκυος gigisoni τις κανει αφου καταστει εγκυος και τσεκαρει για την πορεια της υγειας του εμβρυου γιατι οι πιθανοτητες αποβολων ειναι τραγικα μεγαλες ακομα και σε ηλικιες 28-30.Δεν κανουν εξετασεις μονο για αρρωστειες.

Και εδω μιλαμε για εξετασεις ΜΕΤΑ την τεκνοποιηση.Εδω στα σκυλια θελουμε πληρες τσεκαπ ΠΡΙΝ .....για να μας βγει το σκυλι ΚΟΜΠΛΕ.

Ενω δεν τα κανουμε ουτε καν σαν ανθρωποι (ενω φυσικα και θα επρεπε)

Οσο για την στειρωση και οτι το λενε ειδικοι ..ναι οκ..ειδικοι ειναι ολοι τους μεχρι να διαψευστουν στο μελλον.

300-400 για μια στειρωση και εγω αν ημουν κτηνιατρος θα την προτεινα.δεν ειμαι τοσο βλακας!

Δημοσ.

Επισης να εξηγησεις σε μας τους ασχετους το ποσο καλη ειναι η στειρωση που ειναι ακινδυνη , καθολου αφυσικη και ποσο καλυτερη γινεται η ζωη μας που δεν θα μας ενοχλουν οι σεξουαλικες ορεξεις (που τολμησε να εχει το κακομοιρο το ζωο!!) .

Ναι αν καποιος δεν μπορει να ελεγξει τον σκυλο του ας τον στειρωσει.Συμφωνω απολυτα.

Η στειρωση γινεται για 2 λογους:

Ανεπιθυμητη εγγυμοσυνη,

Και μεγαλες πιθανοτητες εμφανισης πυομητρας,σε σκυλια μεγαλης ηλικιας, που δεν εχουν κανει καμια γεννα!

Δημοσ.

Η στειρωση γινεται για 2 λογους:

Ανεπιθυμητη εγγυμοσυνη,

Και μεγαλες πιθανοτητες εμφανισης πυομητρας,σε σκυλια μεγαλης ηλικιας, που δεν εχουν κανει καμια γεννα!

μιλας προφανως για θηλυκα.Για το πρωτο το δεχομαι...αν δεν μπορεις να ελεγξεις που παει το σκυλι σου ...στειρωσε το να χεις το κεφαλι σου ησυχο.

Για το δευτερο δεν ξερω , δεν ειμαι ειδικος , ουτε γιατρος.

Οπως ειπα 12 χρονια κανις , θηλυκο , χωρις στειρωση , χωρις να γεννησει ποτε , πηγε παρθενο που λεει ο λογος , και δεν εμφανισε καποια αρρωστεια σχετικα με την μητρα της.Εκτος και αν ειναι κατι που δεν εχει συμπτωματα , δεν ξερω ειλικρινα.Μπορει να ετυχε , μπορει η στατιστικη να λεει οτι θα εμφανισουν πυομητρα , ο,τι και αν ειναι αυτο , παω πασο.

Σε οτι σαιτ μπηκα να δω "λογους" στειρωσης οι περισσοτεροι λογοι ηταν "να μην βρωμιζει το σπιτι" "να μην ενοχλει εσας και τους καλεσμενους" "να ηρεμισει ο σκυλος" και αλλα τετοια που προσβλεπουν να "μην ενοχλειτε ο ιδιοκτητης".

Προφανως καποιοι λογοι , οπως ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες και καποιες αρρωστειες που ισως παρουσιαστουν δικαιολογουνται αλλα δεν ηταν η πλειοψηφια των λογων που διαβαζα...

ΥΓ :

Παλαιότερα πίστευαν ότι προσβάλλονται σκυλιά σε μεγάλη ηλικία μόνο, που δεν έχουν γεννήσει ποτέ και ότι ο τοκετός προστατεύει το ζώο από το ενδεχόμενο να παρουσιάσει πυομήτρα. Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα όμως, η πυομήτρα μπορεί να παρουσιαστεί και σε ζώα μικρότερης ηλικίας (ακόμα και ύστερα από τον πρώτο οίστρο) και σε ζώα που έχουν γεννήσει μία ή περισσότερες φορές.

καταρριφθηκε ο μυθος....

Δημοσ.

μιλας προφανως για θηλυκα.Για το πρωτο το δεχομαι...αν δεν μπορεις να ελεγξεις που παει το σκυλι σου ...στειρωσε το να χεις το κεφαλι σου ησυχο.

Για το δευτερο δεν ξερω , δεν ειμαι ειδικος , ουτε γιατρος.

Οπως ειπα 12 χρονια κανις , θηλυκο , χωρις στειρωση , χωρις να γεννησει ποτε , πηγε παρθενο που λεει ο λογος , και δεν εμφανισε καποια αρρωστεια σχετικα με την μητρα της.Εκτος και αν ειναι κατι που δεν εχει συμπτωματα , δεν ξερω ειλικρινα.Μπορει να ετυχε , μπορει η στατιστικη να λεει οτι θα εμφανισουν πυομητρα , ο,τι και αν ειναι αυτο , παω πασο.

Σε οτι σαιτ μπηκα να δω "λογους" στειρωσης οι περισσοτεροι λογοι ηταν "να μην βρωμιζει το σπιτι" "να μην ενοχλει εσας και τους καλεσμενους" "να ηρεμισει ο σκυλος" και αλλα τετοια που προσβλεπουν να "μην ενοχλειτε ο ιδιοκτητης".

Προφανως καποιοι λογοι , οπως ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες και καποιες αρρωστειες που ισως παρουσιαστουν δικαιολογουνται αλλα δεν ηταν η πλειοψηφια των λογων που διαβαζα...

Αυτοι ειναι οι δυο λογοι που θα σου πει ενας κτηνιατρος!

Για τα αρσενικα,ο κυριος λογος,ειναι η πτωση της επιθετικης συμπεριφορας του ζωου(αν σου βγει πολυ επιθετικο και αγριο και δε μπορεις να τον ελεγξεις)!

Υ.Γ.Στο θεμα πυομητρας,απλα παιζουν και αλλοι παραγοντες!Δε συμαινει οτι θα το παθουν ολα,απλα ειναι αυξημενες οι πιθανοτητες να συμβει!

Δημοσ.

Παλαιότερα πίστευαν ότι προσβάλλονται σκυλιά σε μεγάλη ηλικία μόνο, που δεν έχουν γεννήσει ποτέ και ότι ο τοκετός προστατεύει το ζώο από το ενδεχόμενο να παρουσιάσει πυομήτρα. Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα όμως, η πυομήτρα μπορεί να παρουσιαστεί και σε ζώα μικρότερης ηλικίας (ακόμα και ύστερα από τον πρώτο οίστρο) και σε ζώα που έχουν γεννήσει μία ή περισσότερες φορές.

Για ξαναδιάβασε τι έγραψες.... Bold για να σε βολέψει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...