Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η συνεργασία ρε παιδιά, είναι και οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Από σκυλιά έχω μεσάνυχτα, μπορώ να μιλήσω για γατιά και για παπαγαλάκια.

Είναι συνθήκες διαβίωσης αυτές που ζούνε τα πουλιά στα pet shops για παράδειγμα; Έχει πάει κανείς σας ποτέ σε pet shop και να δει πουλιά να τρώνε φρούτα και λαχανικά; Το μόνο που τα ταίζουν είναι σπόρια. Έτσι και αγοράσεις παπαγαλάκι από pet shop θα κάνεις κανά εξάμηνο μέχρι ν'αρχίσει να τρώει υγιεινά και όπως πρέπει και όπως τρώει στην φύση, φρούτα, λαχανικά και διάφορα σποράκια, όχι το μονότονο των πετσοπάδων στυλ καναβούρι.

Τα ίδια ισχύουν και στα μεγαλύτερα ζώα. Μετά ο εκτροφέας το αγαπάει το ζώο που θα σου δώσει, είτε πρόκειται για σκυλί, είτε για γατί, είτε για πουλί. Πριν στο δώσει θα σε γνωρίσει, θα σε περάσει από συνεντεύξεις και αν καταλάβει ότι κάτι πάει στραβά δεν πρόκειται να σου πουλήσει το σκυλί/γατί/πουλί του.

Σε αντίθεση, η συντριπτική πλειοψηφία των πετσοπάδων θα πουλήσουν οποιοδήποτε ζώο στον οποιοδήποτε. Αυτό τα λέει όλα.

Η μοναδική φορά που είδα πετσοπά να νοιάζεται, ήταν όταν αυτός είχε δύο παπαγαλάκια και τα ζευγάρωσε και μεγάλωσε τα μικρά στο χέρι του με την κρέμα. Τα υπόλοιπα πουλιά του έτσι τα έδινε, τα μικρά που μεγάλωσε αυτός σου έβγαζε την ψυχή πριν στα πουλήσει.

• Like 1
  • Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μετά ο εκτροφέας το αγαπάει το ζώο που θα σου δώσει, είτε πρόκειται για σκυλί, είτε για γατί, είτε για πουλί. Πριν στο δώσει θα σε γνωρίσει, θα σε περάσει από συνεντεύξεις και αν καταλάβει ότι κάτι πάει στραβά δεν πρόκειται να σου πουλήσει το σκυλί/γατί/πουλί του.
Αυτό λέει πολλά! :)

Και κάτι ακόμα! ΚΑΝΕΝΑΣ εκτροφέας κανονικός νόμιμος και φυσιολογικότατος στα μυαλά του δεν θα έδινε σκύλο/γάτα σε πετ σοπ.

Δημοσ.

εγω παλια ηθελα να παρω ενα σκυλακι ρατσας.το ειχα ερωτευτει το ατιμο.αλλα σοβαρος εκτραφεας στην ελλαδα ειναι μονο ενας και ζητουσε τα μαλλια της κεφαλης του αφηστε που ειχε και λιστα προτεραιότητας.ετσι αρχισα να σκεφτομαι την επιλογη του πετσοπ αλλα οποτε και να εφερνα τη συζητηση σε γνωστους με κατοικιδια ή online κατευθειαν μου φωναζαν λες και θα εκανα το χειροτερο εγκλημα και μετα το γυρναγανε στην γνωστη εμετικη ατακα αμα δεν εχεις λεφτα για εκτροφεα παρε ενα αδεσποτο...δηλαδη παμε απο τα 1000+ ευρω στο τσαμπε δεν εχει λογικη αυτο..τεσπα ακομα δεν εχω κανει τη κινηση αλλα απο τοτε εχω γνωρισει αρκετα ατομα που κανανε τη κινηση απο πετσοπ της γειτονιας τους και δεν το εχουν μετανιωσει.εγω δεν την εχω κανει ακομα αλλα αμα τι κανω απο πετσοπ θα τη κανω ή απο ιδιωτικη γενα και οτι βγει...απλα θα ηταν καλο να μην υπαρχει τοση επιθεση αλλα κατανοηση στο θεμα και τι στο καλο δεν μπορει ολα τα πετσοπ να συνεργαζονται με απατεωνες!

Αν θελησεις πιντσερ πες μου να σου προτεινω το πετσοπ μου :)

Κοιτα να δεις μην αρχισουμε παλι flame περι αδεσποτων και ρατσων .Ολα ψυχες ειναι .Αλλα δεν γουσταρω καποιος να με χαρακτηριζει φιλοζωο μονο αν παρω αδεσποτο απο το καταφυγιο , αλλιως αν παρω ρατσα δεν ειμαι.

Μπορει καποιος να παρει αδεσποτο και να το κακομεταχειριζεται και μπορει καποιος να παρει ρατσα και να το εχει στα ωπα ωπα!τι να λεει.

Επισης μην ξεχναμε οτι πολλοι στρεφονται σε ρατσες γιατι ξερουν τι να περιμενουν απο θεμα μορφολογιας και απο θεμα προσωπικοτητας.Παιρνεις πιντσερ ξερεις οτι πηρες τον διαολο μεταμορφωμενο .Πηρες pug ξερεις οτι πηρες ενα ηρεμο σκυλι.

Μην ακουσω την κλασικη καραμελα οτι και τα αδεσποτα/ημιαιμα μπορει να αποδειχτουν πανεξυπνα.Δεν μιλαμε για εξυπναδα εδω , μιλαμε για κλασικα προτυπα συμπεριφορας ρατσας.

Επισης πολλοι θελουν συγκεκριμενο τυπο σκυλου λογω ιδιομορφιας κατοικιας.Μπορει καποιος να ζει σε πολυκατοικια , θελει να ξερει οτι δεν θα γαυγιζει ΠΟΛΥ το σκυλι.Αλλος μπορει να θελει μικροσωμο.Αλλος κοντοτριχο επειδη εχει αλλεργιες κλπ κλπ.

Με τα ημιαιμα δεν ξερεις τι θα σου βγει.

Πηρε πριν 1 χρονο περιπου φιλος μου ημιαιμο απο καταφυγιο (μαζι πηγαμε να το παρει).Φαινοταν οτι θα γινει μεγαλοσωμο σκυλι.Δεν ξεραμε ποσο ομως.

Εχει φτασει τωρα που μιλαμε να ειναι 27 κιλα σκυλος και να θελει τα κερατα του απο φαι :) Πραγμα που δεν μπορουσαμε να υπολογισουμε απο πριν.

Οσο για τα λινκς σου pintsie κανεις δεν τα αμφισβητει.Το πιντσερ που πηρα ειχε χαρτια που ελεγε οτι ηταν 2 μηνων , ενω ηταν το πολυ 20 ημερων.Γραφανε μουφες στο διαβατηριο απλα και μονο για να το "ταξιδεψουν".

Το θεμα ειναι οπως εγραψα πολλακις οτι δεν μπορουμε να τα τσουβαλιαζουμε ΟΛΑ τα πετσοπς.Που ξερεις αν ο χ εκτροφεας δεν ανοιξε δικο του πετσοπ για να πουλαει τα σκυλια του?

Ξερεις τι κανει ο καθε εκτροφεας και ο καθε πετσοπας?

• Like 1
Δημοσ.

Απάντησα πιο πάνω: ΚΑΝΕΝΑΣ φυσιολογικός, νόμιμος, που νοιάζεται για τα σκυλιά του εκτροφέας δεν θα έδινε σκυλί έτσι στον οποιονδήποτε! αν εσύ δεν θες να καταλάβεις 5 πράγματα δεν με πειράζει. Αλλά όχι και να λέμε σε κάποιον "ζευγάρωσέ το ακόμα και με αδέσποτο"...

τι να πω. κρίμα. δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο. Όταν εθελοτυφλεί κάποιος μόνο και μόνο από εγωισμό καταντάει αηδία.

Δημοσ.

Απάντησα πιο πάνω: ΚΑΝΕΝΑΣ φυσιολογικός, νόμιμος, που νοιάζεται για τα σκυλιά του εκτροφέας δεν θα έδινε σκυλί έτσι στον οποιονδήποτε! αν εσύ δεν θες να καταλάβεις 5 πράγματα δεν με πειράζει. Αλλά όχι και να λέμε σε κάποιον "ζευγάρωσέ το ακόμα και με αδέσποτο"...

τι να πω. κρίμα. δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο. Όταν εθελοτυφλεί κάποιος μόνο και μόνο από εγωισμό καταντάει αηδία.

μπα?πρεπει δηλ τα boxer να ζευγαρωνουν μονο με boxer? ελληνες με ελληνες , αφρικανοι με αφρικανοι και παει λεγοντας?ή αυτο ισχυει μονο στα σκυλια?

εγω ειπα "ζευγαρωσε το με ο,τι θες απλα μην επιβαρυνεις την κοινωνια με αλλα αδεσποτα"

δεν του ειπα ζευγαρωσε το παρε τα κουταβια μετα και αμολα τα στους δρομους.

Αν καποιος νοιαζεται για τα σκυλια , δεν τα πουλαει , τα χαριζει και ας καθαριζει σκαλια για να βγαλει τα εξοδα του.Τα καταφυγια γιατι δεν τα πουλανε?Δεν εχουν εξοδα συντηρησης αυτα ?

Οταν ομως ο εκτροφεας στα πουλαει διπλασια τιμη..τοτε δεν τον ενδιαφερει μονο ο σκυλος αλλα και το κερδος.Μην μου πεις οτι κανει 200χιλιαδες ελεγχους για αιματα και κουραφεξαλα και θελει τοσα λεφτα.

Σκεψου και το εξης υποθετικο σεναριο.Εκτροφεας φυσιολογικος και νομιμος που λες και εσυ..βλεπει οτι δεν πουλαει πολλα σκυλια.Πες οτι ειναι λογω κρισης.

Ανοιγει πετσοπ στο ονομα της γυναικας του και την προμηθευει κουταβια..Ετσι πουλαει και απο κει καποια περαν οσων πουλαει απευθειας απο το εκτροφειο.το θεωρεις δυσκολο να γινει κατι τετοιο?Εγω καθολου.

Οταν καποιος γινεται απολυτος μονο και μονο απο εγωισμο κατανταει οντως αηδια.

Δημοσ.

θα σου πω το πολύ απλό... εκτροφέας είναι κάποιος που έχει ΤΟ ΠΟΛΥ 2 φυλές.

όταν αρχίζει και σου λέει "εχω κι αυτό και το άλλο" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ! απλά τα πράγματα.

και ναι, ένα μπόξερ πρέπει να ζευγαρώσει με μπόξερ. αλλιώς τα κουτάβια του είναι ημίαιμα!

δεν θα ασχοληθώ άλλο. κρίμα λέω μόνο. τίποτα άλλο. ββ

Δημοσ.

εκει ειναι το οριο του εκτροφεα?στις ΔΥΟ φυλες? ακουγεται αστειο.

Ο εκτροφεας ασχολειται με ρατσες..μια δυο κλπ..δεν εχει σημασια...ασχολειται με καθαροαιμα και για αυτο τα πουλαει πανακριβα.

Δεν νομιζω να εβγαζε τα ιδια λεφτα , να μπορουσε δηλ να πουλησει τοσο ακριβα ημιαιμα αλλα ΠΛΗΡΩΣ ΥΓΙΗ σκυλια.Το χρημα ειναι στα καθαροαιμα.

Και στην τελικη εσυ ειπες οτι ο εκτροφεας ειναι φιλοζωος , σωστος , νομιμος , αγαπαει τα σκυλια του και δεν τα δινει ετσι σε οποιον ναναι κλπ.

Αρα γιατι να μην εκτρεφει και μη-ρατσες ?Δεν εχει λεφτα τοτε.και απο την στιγμη που σκεφτεται ΚΑΙ τα χρηματα , μην μου τους παρουσιαζεις σαν τους αγιους αγαθους φιλοζωους.

Φιλοζωος ειναι τα καταφυγια για μενα και οσοι ιδιωτες μαζευουν απο τους δρομους αδεσποτα , ρατσας ή μη.

Ολοι οι αλλοι δεν δικαιουνται (μαζι και εγω) να μιλαμε τοσο πολυ για φιλοζωια.Ειμαστε ολοι ομως εν μερει και μεχρι καποιο βαθμο φιλοζωοι.

Μην τα ισοπεδωνουμε ολα ομως.ΓΑΜΑΤΟΙ οι εκτροφεις , ΤΖΙΖ τα πετσοπς , ΚΑΚΟΙ οσοι θελουν μονο ρατσες!!

Δεν ειναι ολα ασπρα και μαυρα , ωριμασε και καταλαβε το.

Δημοσ.

κάτσε... μισό.... περίμενε.... έλα, ωρίμασα. Τώρα μπορείς να μου μιλάς γιατί σε καταλαβαίνω. ΤΟΣΟ ώριμος που είσαι εσύ!

για ποιο λόγο να εκτρέφει ΜΗ-ράτσας;

Με ποια λογική;;;;;;;;

Ποια φυλή θέλει να εξελίξει για να εκτρέφει;;;;

Ρε, την παλεύουμε απογευματιάτικα;

Ότι να 'ναι! έλα bye. Κάτι ήξερε ο Άινσταιν..

Δημοσ.

Βρε παιδια δε υπαρχει λογος κοντρας ο καθενας εχει μυαλο και σκεφτεται. Διαβαζει, διασταυρωνει και κρινει αναλογως ! Παντως στην απορια μου μιας και εγω ανοιξα το θεμα η pintsie με καληψε πληρως :-) thanks

@mphxths : μηπως μιλας για καταφυγεια ? δε ειμαι τοσο πληροφορημενος με το θεμα αλλα οντως ειναι ανουσιο ενας που ασχολειται με σκυλια και ρατσες να εκτρεφει μη-ρατσες και ημιαιμα!εγω συνηθως ακουω εκτροφεις και ασχολουντε με μια αντε το πολυ δυο ρατσες.

Δημοσ.

Στο μαμήσαμε το θεματάκι ^_^

(να γιατί δεν ζευγαρώνουμε ανεξέλεγκτα)

-αποτυχημένο αστείο-

τελειως σε βαθμο που το κοβω για προσβλητικο...προσεχε σε παρακαλω.

πως εξελλισσεται μια ρατσα απο εναν εκτροφεα?επειδη βαζει σκυλια ιδιας ρατσας να ζευγαρωνουν αυτο λεγεται και εξελιξη?πως ακριβως?τα π.χ. πιντσερ εδω και δεκαετιες ειναι ακριβως πανομοιοτυπα.οπως και αλλες ρατσες!δεν βλεπω καποια εξελιξη !!ξερουμε τι σημαινει η λεξη εξελιξη η οχι ?

φυσικα φιλε netjammer ειναι ανουσιο να ζευγαρωνεις , εκτρεφεις , "εξελλισσεις" ημιαιμα..γιατι τα ημιαιμα..ειναι χαοτικη "ρατσα".Δεν ξερεις τι θα βγαλεις , δεν ξερεις με τι να το ζευγαρωσεις .Σε καθε γεννα θα σου βγαινει αλλανταλλων.

Οι καθαροαιμες ρατσες ειναι ελεγχομενη κατασταση , ξερεις τι εχεις , ξερεις με τι θα ζευγαρωσεις και ξερεις τι θα σου βγει.

Και αυτο το πληρωνεις ακριβα , οταν πας να αγορασεις ρατσα.

Εγω σχολιαζω την απολυτοτητα της πιντσιε.Φυσικα προτιμω τους εκτροφεις , φυσικα πιστευω οτι ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ πετσοπς δεν κανουν σωστη δουλεια . Αν παρεις ρατσα δεν εισαι φιλοζωος , αν παρεις αδεσποτο εισαι...και ενα καρο απολυτα ακυρα...και ο,τι ναναι.

Σε καταφυγιο εχω δει και ρατσες και ημιαιμα...ο φιλοζωος φαινεται απο οτι σκυλο και να εχει.

Δημοσ.

να προσέχω;;;; θα με κάνεις ντα αλλιώς;;;

ό,τι να 'ναι!!!

@netjammer: sorry που σου το συνουσιάσαμε το θέμα. χαχα! :P δες και κάποιο πιο μικρόσωμο όπως τζακ ράσελ. (αν και δεν σταματάει ποτέ το σκασμένο να τρέχει και να παίζει). Μπορείς να μπεις και στον όμιλο των πιτ μπουλ να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη ράτσα. (εκείνοι ξέρουν πολλά περισσότερα εννοείται) και θα σου λύσουν πολλές απορίες!

Δημοσ.

Τα πιτμπουλ ειναι παρα πολυ απαιτητικα και στην εξασκηση που θελουν αλλα και στην κοινωνικοποιηση τους, ωστε να μην ειναι επιθετικα προς αλλα ζωα.

Εγω θα ελεγα να παρετε ενα ενηλικο, ημιαιμο σκυλι που θα εχει τον χαρακτηρα που σας ταιριαζει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...