Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα νέα γραμμή στον ΟΤΕ και από την αρχή είπα να μην δημοσιεύεται το νούμερο σε καταλόγους να είναι απόρρητο, ένα μεσημέρι με κάλεσαν για να μου πούνε για ένα πάροχο και αυτή ήταν η αφορμή, λέω για τα επόμενα χρόνια να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα.

Από όσο γνωρίζω ως τώρα οι πάροχοι που δίνουν τη δυνατότητα ένταξης στον ειδικό κατάλογο εξαίρεσης από διαφημιστικές κλήσεις είναι μόνο ο ΟΤΕ και η COSMOTE.

ΟΤΕ: δυνατότητα ένταξης στον ειδικό κατάλογο εξαίρεσης από διαφημιστικές κλήσεις

Μη Ζητηθείσες κλήσεις

Cosmote: δυνατότητα εγγραφής των πελατών της στο μητρώο εξαίρεσης διαφημιστικών κλήσεων

Μια πάρα πολύ καλή υπηρεσία είναι η δυνατότητα να απορρίπτονται αυτόματα οι εισερχόμενες κλήσεις με απόκρυψη αριθμού, οι πάροχοι που το δίνουν είναι οι εξής :

FORTHnet

Το βρίσκουμε στο Πακέτο Ψηφιακών Ευκολιών , η υπηρεσία ενεργοποιείται με *90# και απενεργοποιείται με #90# .

Η χρέωση της υπηρεσίας αναφέρει στο site ότι είναι δωρεάν μέχρι και τον Ιούλιο. Πιστεύω πως θα συνεχίσουν να τη δίνουν δωρεάν.

ΟΤΕ

Απόρριψη Ανωνύμων Κλήσεων

• Για την ενεργοποίηση: *80*ΡΙΝ#

• Για επιβεβαίωση: *#80#

• Για την απενεργοποίηση: #80*ΡΙΝ #

Για PSTN συνδέσεις

0,615 € με ΦΠΑ 23%, ανά σύνδεση και μήνα

WIND ΚΙΝΗΤΗ

Απόρριψη Ανωνύμων Κλήσεων

Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ο συνδρομητής πληκτρολογεί από το κινητό του: *254# και πλήκτρο κλήσης.

Για απενεργοποίηση την υπηρεσίας ο συνδρομητής πληκτρολογεί από το κινητό του: #254# και πλήκτρο κλήσης.

Ο καλών με απόκρυψη αριθμού σε συνδρομητή Wind που έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία θα ακούει σχετικό ηχογραφημένο μήνυμα που θα τον ενημερώνει για την απόρριψη της κλήσης.

Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές Wind.

Τρόποι για φιλτράρισμα των εισερχόμενων κλήσεων:

Μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα απλό ασύρματο τηλέφωνο Panasonic KX-TG6611

Διάβασα το εγχειρίδιο και λέει :

Αν ο τηλεφωνικός αριθμός συμφωνεί με

μια καταχώριση του καταλόγου φραγής

εισερχόμενων κλήσεων, η μονάδα στέλνει στον

καλούντα τον τόνο κατειλημμένης γραμμής και μετά

διακόπτει την κλήση.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 30

τηλεφωνικούς αριθμούς στον κατάλογο φραγής

εισερχόμενων κλήσεων.

Ένας άλλος τρόπος είναι μέσω router πχ της AVM FRITZ!box προσωπικά έχω επιλέξει αυτό τον τρόπο.

Υπάρχει ένα blog Δανειολήπτες ενημερωμένοι και όχι απελπισμένοι όπου έχουν γράψει έναν ωραιότατο οδηγό για Fritz 7140

Αντιμετώπιση ενοχλητικών τηλεφωνημάτων στο σπίτι.

Άλλος τρόπος είναι να στήσει κάποιος τηλεφωνικό κέντρο με Asterisk.

Στη δικιά μου Μαύρη Λίστα έχω βάλει ως τώρα τα:

2112117355

2104197100

2111095000

2112004545

2117300000

2119894500

2119969300

2121010584

2119894501

2144161600

2117050800

2310280585

2119894500

2103005900

2130167700

2105737060

2105737030

2105786188

2155506680

2109707603

2130070301

2130070302

2130070303

2130070304

2130070305

2130070306

2130070307

2130070308

2130070309

2130070310

2130070311

2111888101

2112004690

Εδώ θα βρει κάποιος νούμερα από εισπρακτικές εάν έχει πρόβλημα και θέλει να τα μπλοκάρει.

Πως να αμυνθείτε εναντίον των ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών ( Τα τηλέφωνα των μισθωμένων τρομοκρατών)

Υπάρχουν αυτά τα site που μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες για νούμερα

http://whocallsme.com/

http://callerr.com/

http://phoneowner.info/

http://sparks.gr/

http://med7.gr/

Όποιος έχει κάποιο νούμερο που ενοχλεί ας το ποστάρει για να το προσθέτουμε στη Μαύρη Λίστα .

Επεξ/σία από lagman
  • Like 13
Δημοσ.

πριν μερικά χρόνια το κάναμε και εμείς απόρρητο και προς μεγάλη μας έκπληξη είχαμε δεχθεί τηλεφωνήματα απο πολιτικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρίες , ξέρει κανείς τι παίζει με αυτό ? (το τηλέφωνο δεν το είχαμε δώσει πουθενά τότε , παρα μόνο σε άτομα του στενού φιλικού/συγγενικού κύκλου που δεν θα το έδιναν κάπου).

Δημοσ.

Ιδιωτικές εταιρείες: Στα @α@αρια τους αν είσαι σε λίστες εξαίρεσης. H δουλειά γίνεται outsourcing και ρίχνουν αλλού την ευθύνη. ΑΝ πέφτανε κάποια γερά πρόστιμα και γίνονταν η είσπραξη εντος 60 ημερών θα είχαν κοπεί οι μαλαγανιές όπως και οι ατάκες του τύπου «Η εταιρεία μας αγόρασε τα δικαιώματα στην περιοχή σας και ο λογαριασμός θα εχει αλλο λογοτυπο»

Όσο για τα τηλέφωνα χωρίς νούμερο, υπάρχουν αρκετές συνδέσεις που δεν εμφανίζουν νούμερο. Επίσης σε πολλές κλήσεις απο εξωτερικό/skype/voip πάλι δεν εμφανίζεται νούμερο οπότε η αλόγιστη αυτόματη απορριψη ανώνυμων κλήσεων δεν είναι κάτι σοφό. Όταν επιμένουν απο κάποιο ανώνυμο νούμερο απαντω κι αν δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα τους λέω στα μούτρα και με αγένεια (επίτηδες) «Αν θες να μιλήσεις μαζί μου, να πάρεις απο νούμερο που να εμφανίζεται, αλλιώς μην με ενοχλήσεις ξανα» και το κλείνω στη μούρη.

Δημοσ.
Ιδιωτικές εταιρείες: Στα @α@αρια τους αν είσαι σε λίστες εξαίρεσης. H δουλειά γίνεται outsourcing και ρίχνουν αλλού την ευθύνη. ΑΝ πέφτανε κάποια γερά πρόστιμα και γίνονταν η είσπραξη εντος 60 ημερών θα είχαν κοπεί οι μαλαγανιές όπως και οι ατάκες του τύπου «Η εταιρεία μας αγόρασε τα δικαιώματα στην περιοχή σας και ο λογαριασμός θα εχει αλλο λογοτυπο»

Όσο για τα τηλέφωνα χωρίς νούμερο' date=' υπάρχουν αρκετές συνδέσεις που δεν εμφανίζουν νούμερο. Επίσης σε πολλές κλήσεις απο εξωτερικό/skype/voip πάλι δεν εμφανίζεται νούμερο οπότε η αλόγιστη αυτόματη απορριψη ανώνυμων κλήσεων δεν είναι κάτι σοφό. Όταν επιμένουν απο κάποιο ανώνυμο νούμερο απαντω κι αν δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα τους λέω στα μούτρα και με αγένεια (επίτηδες) «Αν θες να μιλήσεις μαζί μου, να πάρεις απο νούμερο που να εμφανίζεται, αλλιώς μην με ενοχλήσεις ξανα» και το κλείνω στη μούρη.[/quote']

Οι ιδιωτικές εταιρείες δεν υπολογίζουν τίποτα έτσι ακριβώς όπως τα λες, τα πράγματα όμως φαίνεται ότι παίρνουν άλλη τροπή και οι πάροχοι ενδιαφέρονται για αυτές τις υπηρεσίες. Θεωρώ ότι αν όλοι μας ασχοληθούμε απο λίγο με το θέμα κάτι θα γίνει . Παράδειγμα μπορεί κάποιος να πάρει να ρωτήσει τον πάροχο του πως προστατεύεται απο κακόβουλες κλήσεις η απο διαφημιστικές κλήσεις κλπ

Το φόρουμ έχει αναγνώστες είτε απο την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων είτε απο τους παρόχους Hellas On Line, On Telecoms, Cyta , ΟΤΕ , FORTHnet , ακόμη και βουλευτές διαβάζουν το φόρουμ.

Η απόρριψη κλήσεων με απόκρυψη δεν είναι πρόβλημα , στο FRITZbox έχω βάλει να προωθούνται άμεσα σε τηλεφωνητή που τους ενημερώνει ότι δεν δεχόμαστε κλήσεις με απόκρυψη αλλα ταυτόχρονα μπορούν να αφήσουν μήνυμα.

Μπορείς να ανοίξεις το email απο το smartphone και να ακούσεις το μήνυμα η να καλεσεις στο σταθερό σου και να ακούσεις τα μηνύματα του τηλεφωνητή.

Sent from my iPhone using Insomnia

πριν μερικά χρόνια το κάναμε και εμείς απόρρητο και προς μεγάλη μας έκπληξη είχαμε δεχθεί τηλεφωνήματα απο πολιτικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρίες ' date=' ξέρει κανείς τι παίζει με αυτό ? (το τηλέφωνο δεν το είχαμε δώσει πουθενά τότε , παρα μόνο σε άτομα του στενού φιλικού/συγγενικού κύκλου που δεν θα το έδιναν κάπου).[/quote']

Του πατέρα μου πχ το δώσανε συγγενείς ... Και απο τότε λαμβάνει sms και κλήσεις πολιτικού περιεχομένου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Απο περιέργεια' date=' μήπως θυμάσαι ποιά είναι;[/quote']

Δε θυμάμαι ,μίλησα πολυ ευγενικά και ζήτησα να βγάλουν το νούμερο απο τη λίστα τους και σήμερα είδα οτο προσπάθησαν να καλέσουν... Βέβαια τους είχα μπλοκάρει.

Δημοσ.

Μπράβο, πολύ καλό θέμα.

Δυο ερωτήσεις από μένα:

1.Για κινητά υπάρχει τίποτα που να κόβει τις αποκρύψεις σε software γιατί από πάροχο οπως αναφέρεται μόνο η wind το κάνει (vodafone-Nokia έχω)?

2.H παραπάνω συσκευή που χρήσιμη είναι φθηνή όμως όχι (117 ευρώ δεν είναι λίγα), μπλοκάρει μόνο τα τηλέφωνα που συνδέονται πάνω της η και τα υπόλοιπα (του ίδιου αριθμού) που είναι σε άλλα δωμάτια - πρίζες?

Δημοσ.
Μπράβο' date=' πολύ καλό θέμα.

Δυο ερωτήσεις από μένα:

1.Για κινητά υπάρχει τίποτα που να κόβει τις αποκρύψεις σε software γιατί από πάροχο οπως αναφέρεται μόνο η wind το κάνει (vodafone-Nokia έχω)?

2.H παραπάνω συσκευή που χρήσιμη είναι φθηνή όμως όχι (117 ευρώ δεν είναι λίγα), μπλοκάρει μόνο τα τηλέφωνα που συνδέονται πάνω της η και τα υπόλοιπα (του ίδιου αριθμού) που είναι σε άλλα δωμάτια - πρίζες?[/quote']

2.Για ποια συσκευή μιλάς ;;

Αν λες για το router Avm fritz 7140 είναι όντως πολλα τα χρήματα και παλιό μοντέλο... Μεταχειρισμένο ίσως το βρείς απο 20€ μέχρι 40€ .

Αν έχεις Avm FRITZbox router θα πρέπει οι τηλεφωνικές συσκευές να είναι συνδεδεμένες πάνω σε αυτό... Εκτός και αν έχεις δομημένη καλωδίωση και απο το patch panel συνδέσεις οποία πρίζα τηλεφώνου θέλεις πάνω στο router.

Καλή η ερώτηση σου , δεν έχω δοκιμάσει τη συνδεσμολογία που ανέφερες και δε ξέρω πως θα συμπεριφέρεται.

• Moderators
Δημοσ.

Μπράβο, πολύ καλό θέμα.

Δυο ερωτήσεις από μένα:

2.H παραπάνω συσκευή που χρήσιμη είναι φθηνή όμως όχι (117 ευρώ δεν είναι λίγα), μπλοκάρει μόνο τα τηλέφωνα που συνδέονται πάνω της η και τα υπόλοιπα (του ίδιου αριθμού) που είναι σε άλλα δωμάτια - πρίζες?

1. Οχι. Ειναι θεμα δικτυου και οχι software.

Δημοσ.

Για software κινητών αναφέρομαι στο 1 .

Όπως πχ στην αντιστοίχιση ήχου μπορεί σε κάθε αριθμό να έχεις τον ήχο που θέλεις, έτσι όταν η εισερχόμενη κλήση έρχεται χωρις αριθμό να μη κουδουνίζει η να απορρίπτεται με μήνυμα "ο συνδρομητης δεν δεχεται κλησεις με απόκρυψη".

Δεν φαντάζει δύσκολο φαίνεται να είναι πάνω στη ίδια λογική της αντιστοίχισης ήχου.

Αν κάποιος εχει γνώσεις προγραμματισμού μας δώσει τα φώτα του

Δοκίμασα να αποθηκεύσω επαφή χωρις αριθμό, που την ονόμασα "Απόκρυψη Αριθμού" και την αντιστοίχισα σε σιωπηλό ήχο , ...αλλά δεν λειτουργεί τουλάχιστον στο δικό μου τηλέφωνο

• Moderators
Δημοσ.

Για software κινητών αναφέρομαι στο 1 .

Όπως πχ στην αντιστοίχιση ήχου μπορεί σε κάθε αριθμό να έχεις τον ήχο που θέλεις, έτσι όταν η εισερχόμενη κλήση έρχεται χωρις αριθμό να μη κουδουνίζει η να απορρίπτεται με μήνυμα "ο συνδρομητης δεν δεχεται κλησεις με απόκρυψη".

Δεν φαντάζει δύσκολο φαίνεται να είναι πάνω στη ίδια λογική της αντιστοίχισης ήχου.

Αν κάποιος εχει γνώσεις προγραμματισμού μας δώσει τα φώτα του

Δοκίμασα να αποθηκεύσω επαφή χωρις αριθμό, που την ονόμασα "Απόκρυψη Αριθμού" και την αντιστοίχισα σε σιωπηλό ήχο , ...αλλά δεν λειτουργεί τουλάχιστον στο δικό μου τηλέφωνο

Α, λαθος καταλαβα. Νομισα πως ηθελες προγραμμα που να αποκαλυπτει την ταυτοτητα του καλουντος (ο,τι να ναι δηλαδη τωρα που ξαναδιαβασα το ποστ σου) :)

Υπαρχει αυτο που ζητας, σιγουρα σε android, τωρα για Νοκια δε γνωριζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...