kostaras4 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα σε όλους, Είχα αγοράσει πριν κάποια χρόνια ένα laptop Hp Dv9393ea (της σειράς Hp Dv9000). Η σειρά απο ότι έχω διαβάσει έβγαλε συγκεκεριμένα προβλήματα. Πριν από ένα χρόνο περίπου, ανέβαζε συνεχώς θερμοκρασία και κάθε φορά που άνοιγα να δώ ένα βίντεο έκλεινε... ώσπου τελικά κάηκε η κάρτα γραφικών. Έψαξα να το διορθώσω και μου είπαν εξωφρενικές τιμές. Εν τέλει βρήκα κάποιον ο οποίος μου άλλαξε μόνο την κάρτα γραφικών και "πείραξε" τα ανεμιστηρίκια για κλύτερη ψύξη όπως μου είπε... Το laptop δούλεψε ακριβώς ένα χρόνο (με πολύύύ βουητό απο τα ανεμιστηράκια) και ξανακάηκε..... Αρχικά σκέφτηκα να πάρω μια καινούργια motherboard... αλλά δεν βρήκα πουθενά καινουργια!! Μόνο μεταχειρισμένες και ανακατασκευασμένες, που στο κάτω κάτω δεν ξέρεις και τι θα πάρεις. Έπειτα σκέφτηκα να πάρω ένα καινούργιο chip κάρτας γραφικών και να πάω κάπου να μου το περάσουν... βέβαια και πάλι θα γίνει κάτι σαν μπάλωμα πάνω στην μητρική μου... Θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε με την σχετική σας εμπειρία πάνω στο θέμα, ή ακόμα και να μου προτείνετε κάποιο μέρος που γνωρίζεται όπου μπορώ να βρώ τη συγκεκριμένη καινούργια motherboard. Με το θέμα της ψύξης - ανεμιστηράκια τι μπορώ να κάνω; (έχω ήδη βάση για laptop με 2 ανεμιστηράκια) Στοιχεία Υπολογιστή Hp Dv9393ea motherboard p/n: GF718EA#B1A motherboard hp spare (ετικέτα πάνω στη motherboard): 434660 - 001 Επεξεργαστής Τ7200 Κάρτα Γραφικών: NVIDIA® GeForce™ Go 7600 (512MB Νομίζω) Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
rounsmith Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Συγγνώμη που δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά αν έφτασες στο σημείο να αλλάξεις Motherboard καλύτερα άλλαξε λάπτοπ. Θα πληρώσεις πολλά λεφτά και δεν ξέρεις απο τι reflow κ.λ.π έχει περάσει η μητρική και πότε θα σκάσει. Καλύτερα δώσε λεφτά για καινούριο λάπτοπ παρά να δώσεις τα μισά και να περιμένεις πότε θα πεθάνει η μητρική. Και μακριά απο τα hp. Όλες οι σειρές εκτός από τα probook είναι ανακυκλώσιμα.Γνωστού μου μετά από 5 μέρες που τελείωσε η εγγύηση του έσκασε η μητρική... (Όλα η dv και g σειρά έχει βγάλει άπειρα προβλήματα). Πήγαινε σε καλό λάπτοπ , προς dell ή lenovo μεριά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
agent_smith Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Και αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο προτίμησε κάτι με Intel HD Graphics ενσωματωμένη στον επεξεργαστή.
kostaras4 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το θέμα μου είναι ότι τον υπολογιστή τον είχα πάρει γύρω στα 1500€ όταν είχε βγεί και το βλέπω λίγο αμαρτία να το πετάξω... Αυτό το λέω γιατί όταν τον είχα διορθώσει (αλλαγή της υπάρχουσας κάρτας γραφικών με καινούργια) είχα πληρώσει γύρω στα 100€ και από ότι έχω ψάξει λίγο μπορώ να βρω μιά ανακατασκευασμένη motherboard γύρω στα 120€... Πιστεύετε ότι δεν αξίζει να το διορθώσω έτσι;; Μπορώ να βρω κάπου καινούργια mobo; Έχω δει και πολλα βιντεακια με το συγκεκριμένο πρόβλημα και το δείχνουν πλέον σαν υπόθεση ρουτίνας γι αυτή την σειρά υπολογιστών...!!!! Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας
Rush13 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δέν αξίζει γιατι τώρα με 450ευρώ παίρνεις λάπτοπ πολύ καλύτερο απο το δικό σου... 120 ευρώ μαζί με την δουλειά του τεχνικού θα σου πάει κοντά στο διακοσάρι πιστευω και πάλι δέν εισαι σίγουρος το πόσο θα κρατήσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα