warriorgr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 θα ηθελα να ρωτησω τι κανει η ssd για παραδιγμα Σκληρός Δίσκος Τύπος HDD Χωρητικότητα 750 GB Ταχύτητα Περιστροφής 5400 RPM Δευτερεύων Σκληρός Δίσκος Τύπος SSD Χωρητικότητα 64 GB Ταχύτητα Περιστροφής -
marios32 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δεν είναι σαφής η ερώτηση σου, η τουλάχιστον εγώ δεν καταλαβαίνω. Επαναδιατύπωσε για να σου απαντήσουμε. Ο ssd χρησιμοποιείται σαν πρωτεύων δίσκος, όχι σαν δευτερεύων.
washcloud Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 θα ηθελα να ρωτησω τι κανει η ssd σαν δευτερος σκληρος δισκος; Fixed (...επίσης, ούτε εγώ κατάλαβα τί ακριβώς ρωτάς...)
TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Fixed (...επίσης, ούτε εγώ κατάλαβα τί ακριβώς ρωτάς...) Γιατί ρε συ; Αφού η ονομασία hard disk πρέρχεται λόγο της αντίθεσης με τα floppy disk,οπότε ακόμα και οι ssd είναι hard disk, απλά με άλλη τεχνολογία...
άδικος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Ξεφεύγοντας από την έτσι & αλλιώς ασαφή ερώτηση, οι hdd's ονομάστηκαν έτσι από τα σκληρά μαγνητικά platters σε αντίθεση με τις δισκέτες της εποχής όπως είπες. Γι'αυτό & οι ssd δε θεωρούνται πλέον σκληροί δίσκοι. Μπορεί να είναι άκαμπτοι ως συσκευές αλλά ο όρος αναφέρεται στο εσωτερικό όπως είπα, γι'αυτό πλέον θεωρούνται άλλη κατηγορία.
warriorgr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Τελικα αν εχει ssd ο υπολογιστης εχει διαφορα με καποιον που δεν εχει;
TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Ελάχιστη και μόνο από τον χρόνο φόρτωσης των προγραμμάτων που είναι σε αυτόν, για αυτό και έχει μόνο ουσία όταν στον SSD είναι το λειτουργικό όπου εκεί έχει τεράστια διαφορά.
άδικος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Είναι πιο γρήγοροι από τους συμβατικούς μηχανικούς δίσκους & δεν κινδυνεύουν από τα τυπικά μηχανικά προβλήματα τους οπότε κάνε την πρόσθεση... Ο ssd χρησιμοποιείται σαν πρωτεύων δίσκος, όχι σαν δευτερεύων. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που το λέει... (μπορεί να μπερδέψεις τον warriorgr γι'αυτό) Απλά η πρακτική του χρήση είναι όντως να τρέχει λειτουργικό για να αξιοποιηθούν περισσότερο τα πλεονεκτήματα του.
marios32 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Ε πες το ντε ότι αυτό ήθελες να ρωτήσεις και μας βγάζεις την ψυχή. Οι τεράστιες διαφορές είναι ότι όλα τα προγράμματα φορτώνουν γρήγορα λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ssd, επίσης ανοίγει πιο γρήγορα το λειτουργικό, είναι αθόρυβοι και είναι λιγότερο ενεργοβόροι στις περισσότερες περιπτώσεις. @αδικος Δεν νομίζω να τον μπέρδεψα. Δεν υπάρχει λόγος απ' όσο μπορώ να φανταστώ να έχεις hdd και ssd και να βάλεις το λειτουργικό στον hdd. Δεν έχει λογική για μένα. Εδιτ2: Οκ νομίζω το υπερ-πλέκουμε το θέμα.
άδικος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Κανείς δε διαφωνεί σ'αύτο. Αλλά όταν λες "Ο ssd χρησιμοποιείται σαν πρωτεύων δίσκος, όχι σαν δευτερεύων." ο άλλος που δε ξέρει (γι'αυτό & ρωτά άλλωστε) μπορεί να νομίσει πως υπάρχει λάθος στο pc του. Διότι τι πάει να πει δευτερεύων; Πως δεν μπορεί να έχει λειτουργικό; Και βέβαια μπορεί να έχει...
warriorgr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Πως θα καταλάβω σε ένα λάπτοπ που θέλω να πάρω ότι τα windows τρέχουν στην ssd; Sent from my iPod touch using Insomnia
marios32 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Τα μόνα λάπτοπ που έχουν ssd από τον κατασκευαστή είναι τα λεγόμενα ultrabooks. Αν έχει θα το λέει στα χαρακτηριστικά.
warriorgr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Σε αυτο το λάπτοπ είναι στην ssd τα windows; http://www.skroutz.gr/s/2231547/Lenovo-IdeaPad-Y580-i7-3610QM-8GB-750GB-64GB-SSD.html Sent from my iPod touch using Insomnia
marios32 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Στο είπα και πάνω ότι το λέει στα χαρακτηριστικά.. Μάλλον δεν διαβάζεις αυτά που σου λέω... Το λέει ότι έχει HDD, όχι SSD. * Αυτό είναι Ultrabook με SSD. @wash Για το λάπτοπ δεν αξίζει γιατί οι τιμές δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά αν δεν ήταν παράγοντας, τότε μικρότερο βάρος + θερμοκρασία + μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις μου ακούγεται πολύ καλό
washcloud Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Γιατί ρε συ; Διότι HDD = Hard Disk Drive και SSD = Solid State Disk. Έτσι απλά, και γι' αυτό και μόνο... Πως θα καταλάβω σε ένα λάπτοπ που θέλω να πάρω ότι τα windows τρέχουν στην ssd; ...γιατί σου 'χει κολλήσει πώς o SSD είναι αδερφή...; ...κατά τ' άλλα : (όπως ήδη ειπώθηκε) οι SSD είναι πιο ταχείς (κατα κύριο λόγο - κατά δεύτερο, είναι απείρως ανθεκτικότεροι, όσον αφορά πτώσεις και υγρασίες. Μέχρι και θερμοκρασίες). Για λάπτοπ, θα έλεγα δεν αξίζει. Όσο για το πώς θα ξεχωρίσεις τί ακριβώς κουβαλάει μέσα του το λάπτοπ που θες, απλούστατο : (όπως επίσης ειπώθηκε) κοιτάς στα χαρακτηριστικά του, γκουγκλάροντας το μεντέλο του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα