sarakinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Προσπαθώ να κάνω μια "ζωγραφική" σε java , το πρόγραμμα αποτελείται από ένα JFrame και ένα JPanel. Με έναν mouse listener παίρνω το position του ποντικιού όταν κάνω κλικ μέσα στο JPanel . Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να ζωγραφίσω πάνω στο panel ακολουθώντας την πορεία του ποντικιού όταν είναι clicked , προσπαθώ εδώ και ώρα να το κάνω χωρίς αποτέλεσμα. Το σκεπτικό μου είναι να μπορέσω να κάνω update συνέχει την paintComponent του panel με κάθε move του ποντικιού όσο είναι clicked και στην ουσία να κάνω "append" πριν από κάθε oldX,oldY ώστε να κάνω γραμμές... Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?Δεν θέλω να μου κάνει απλώς paste έτοιμο κώδικα , συμβουλές θέλω...
sarakinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Παιδιά κατάφερα να το κάνω αν και δεν ξέρω αν έχω κάποιο λογικό λάθος στον τρόπο σκέψης μου . Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι σωστό , αν κουνήσω το ποντίκι γρήγορα τα pixels έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους... Παραθέτω τον κώδικα στο pastebin http://pastebin.com/CRsJhseM
georgemarios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Στην drawPanel class, paintComponent method, στο for: > for (int i = 0; i < drawGui.pointsX.size()-1; i++) { int j = i+1; g.drawLine(drawGui.pointsX.get(i), drawGui.pointsY.get(i), drawGui.pointsX.get(j), drawGui.pointsY.get(j)); } αλλαγες: for (int i = 0; i < drawGui.pointsX.size()-1; i++) και int j = i+1; Έτσι θα τραβας γραμμουλες μεταξυ σημειων, ενω εσυ ζωγραφιζες γραμμες ενος πιξελ (απο το ενα σημειο στον εαυτο του)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα