jim_p Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δεν χρειαζεται drivers η καρτα ηχου σου για να παιξει, απλα ο χρηστης σου να ειναι στο audio group. Ισως να μην θες drivers και για την καρτα γραφικων, αν πχ ειναι intel ή ati απο 4xxx και κατω ή nvidia απο 5xxx και κατω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corrupted Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 To gnome εχει πεσει σε παρακμη και δεν θα το προτεινα. Καλυτερα xfce ή kde. Κατα τα αλλα... ετσι οπως τα εγραψες ειναι, μονο η φραση "βαζω drivers" ειναι λιγο... ακυρη, αλλα καταλαβαινουμε τι εννοεις (να τα κανεις να παιξουν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VidShark7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 1) Ναι αλλά για να τα κάνω να δουλέψουν δεν πρέπει να βάλω "drivers" π.χ. xf86-video-intel?? (Πώς ονομάζεται;; ) 2) Επειδή θέλω να κάνω την εγκατάσταση μέσω wi-fi και την πρώτη φορά που έκανα την εγκατάσταση δεν μου δούλεψε, μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς να κάνω;; Στις οδηγίες που άφησε ο corrupted νομίζω, έχει να επεξεργαστούμε ένα αρχείο απ' ότι κατάλαβα. Εγώ όμως δεν μπορούσα, δεν ξέρω γιατί... Γίνεται να το επεξεργαστώ με nano?? Ή πρέπει να εγκαταστήσω πρώτα το πακέτο;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Να μπεις ενσυρματα και να κανεις την βασικη (xorg + alsa + σαβουρα) εγκατασταση να τελειωνεις. Και στο τελος πετας πανω ενα wicd ή nm για το ασυρματο σου. Αν κατσεις να βρεις πως θα δηλωσεις ssid, κλειδια κλπ στο αρχειο των ρυθμισεων δικτυου, τζαμπα θα χασεις το χρονο σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corrupted Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 jim... θα διαφωνησω, το να μαθει να χειριζεται το ασυρματο κονσολατα, μονο χασιμο χρονου δεν ειναι. Το wpa_supplicant το συναντας παντου, εχει γινει το στανταρ, οποτε το να ξερεις να φτιαχνεις το conf σου εκτος του οτι δεν ειναι τιποτα δυσκολο, ειναι και χρησιμο. Αν γινει καποια στιγμη deprecated και αντικατασταθει απο κατι αλλο οπως το wicd-curses, τοτε το συζηταμε. Παντως κονσολατος τροπος για να φτιαχνεις το δικτυο παντα θα υπαρχει. Και καλο ειναι να τον γνωριζουμε. Φυσικα τα applets του wicd και του network manager ειναι μεγαλη εξυπηρετηση και πολυ πιο ευκολα να τα διαχειριστεις. Αλλα οπως σου εγραψα και σε προηγουμενο post VidShark7, με την εντολη wifi-menu στην διαρκεια της εγκαταστασης ολα γινονται χωρις να χρειαστει να πειραξεις κανενα αρχειο. Τι ακριβως προβλημα ειχες, θυμασαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VidShark7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Λοιπόν. Μετά από αρκετούτσικες δοκιμές και λίγο wiki τελικά κατάφερα να κάνω την εγκατάσταση μέσω wifi και καθόλου ethernet! Χωρίς το wifi-menu. Τελικά ήταν απλό... Αφού όμως έβαλα τα πακέτα (xorg, xf86-video-intel,gnome κ.τ.λ) δεν μπορώ να μπω στο γραφικό περιβάλλον. Προσπάθησα να αλάξω το exec στο xinitrc σε ck-launch-session gnome-session, φόρτωσε αλλά μου έβγαλε something has gone wrong. Logout and try again... Κάτι τέτοιο.. Καμιά ιδέα;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Βαλε εναν login manager της προκοπης, πχ gdm μιας και φορτωθηκες αρκετη gnomoσαβουρα με το gnome. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 ο dbus μπήκε στους δαίμονες ? δεύτερος κιόλας όχι στο τέλος εάν δεν θες να το βάλεις exec ck-launch-session dbus-launch gnome-blabla Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VidShark7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Λοιπόν. Κοιτώντας ένα λινκ έτρεξα rc.d start dbus και ύστερα έβαλα στο /etc/rc.conf το dbus στο daemons. Έκανα reboot και ξεκινάει κανονικά. Το θέμα μου τώρα είναι: Δοκίμασα να μπω και σαν root και σαν vidshark7 έκανα κάποιες ρυθμίσεις π.χ. ελληνικό πληκτρολόγιο και κάτι άλλα από το gnome-tweak-tool αλλά κάνοντας είτε logout είτε reboot δεν τις αποθήκευσε. Και δεύτερον αυτές τις ρυθμίσεις για να δουλέψουν έπρεπε να μπω από root. Γίνεται να κάνω το χρήστη vidshark7 root?? Επίσης τι παίζει με το sudo. Δεν το πολυκατάλαβα. Και τελευταίο σε ασύρματο μπαίνω μέχρι τώρα από κονσόλα. Πώς θα γίνει να εμφανίζει πάνω εικονιδιάκι και να επιλέγω δίκτυο κτλ κτλ.???? Ευχαριστώ και πάλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 https://wiki.archlinux.org/index.php/Sudo root είναι μόνο ένας, δεν μπορείς να κάνεις τον vidshark root, άσε που είναι πολύ κακή ιδέα για εικονίδιο νομίζω wicd-gtk ή networkmanager, αλλά εγώ δεν ασχολιέμαι με wifi gui πολύ (έχω wicd-curses) οπότε περίμενε να σου πει και κανένας άλλος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 python-notify νομίζω θέλει μπορείς να το βρεις με ένα pacman -Si wicd-gtk είναι στα optional depend Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VidShark7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι. Με τα πολλά έφυγα από το gnome και πέρασα xfce. Το πρόβλημά μου τώρα είναι πως όταν κάνω login με τον slim (δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει) στον κανονικό χρήστη (vidshark7) μου λέει login command failure... Όταν δοκίμασα να μπω με root μπήκε κανονικά.. Καμιά ιδέα;;; -------Edit------- Άκυρο παιδιά... Τελικά έβαλα lxdm και με λίγο wiki και editing όλα οκ... Τώρα το "τροποποιώ" και μετά ίσως ανεβάσω screenshot... Thanks και πάλι σε όλους όσους με βοήθησαν! (tritonas00, martinoff, mandos, jim_p, corrupted) Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2012 από VidShark7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 να μην βάλεις lxdm, δεν αναπτύσετε όπως θα έπρεπε (μπορεί και να τον έχουν παρατήσει) να προτιμήσεις τον slim για εμένα, μήπως είχες κάποιο πρόβλημα στο .xinitrc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VidShark7 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα... Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα γράφω εδώ. Είμαι με Archlinux και Gnome. Έχω το πολυμηχάνημα HP Deskjet F4280 και θέλω να τον κάνω να δουλέψει... Έβαλα το hplip και το cups μέσω pacman αλλά όταν πάω να κάνω setup τον printer μου βγάζει σφάλμα ότι ο χρήστης δεν είναι στο group sys ενώ είναι κανονικά ο χρήστης μου. Μήπως χρειάζομαι κάτι άλλο;; Καμιά ιδέα;;; Ευχαριστώ πολύ! --------Edit--------- Με λίγο παραπάνω searching είδα ότι έπρεπε να τρέξω το cupsd και έτσι τον έβαλα και στο rc.conf... Συγγνώμη για την αναστάτωση.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 O cups έχει και web-interface για την εγκατάσταση, καλό απλό και πρακτικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα