Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!!

Θα πιάσω ένα πολυσυζητημένο θέμα που έχει σχολιαστεί και αρκετές φορές απλά επειδη με έχει αγχωσει αρκετα σκάφτηκα να ζητήσω και τη συμβουλή και απο κάποιον απο εσας.... Βέβαια 14 Αυγούστου σήμερα και 11 το βράδυ που είναι φαντάζομαι πως όταν και αμα λάβω καποιες αποαντήσεις αυτες θα έρθουν κάποια στιγμή που μάλλον θα έχω και περισσότερες πληροφορίες απο αυτές που θα παραθέσω παρακάτω!!

Ξεκινάω!

Εδώ και 4 μήνες είμαι κάτοχος ενός xperia mini το καινουργιο και σήμερα σε μια προφανή ένδειξη της βλακείας μου το έριξα μέσα σε ένα βάζο που περιείχε νερό και ρίζες απο κάποια λουλουδάκια σαν απο αυτα που έχουν οι μαναδες μας στο σπίτι. Ο τρόπος που μου έπεσε είναι εξίσου χαζός αλλα ας μη τον ανφέρω ακομα. Το λοιπόν αμέσως το έβγαλα έξω και άχριζε να στάζει νερά! στα ελαχιστα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν και πριν προλάβω να στροφάρω και πίασω δουλεία ενω η οθόνη φαινόταν ξεκάθαρα να μην έχει νέρο μέχρι να αφαιρέσω καπάκι και μπαταρία την είδα να τρεμοπαίζει και να σβήνει. Αφου χέστηκα πάνω μου αφαίρεσα μπαταρια, καπάκι, SIM, SD κια άνοιψα και το USB πορτάκι να αναπνέυσει. Το καθάρισα βιαστικά και αρχικά δοκίμασα για μερικα δευτερόλεπτα με πιστολάκι απο μακρινή απόσταση αλλα σύντομα διέκοψα καθώς κατι μου θύμισε πως δεν είναι καλή ιδέα. Στη συνέχεια καθώς το επεξεργαζόμουν και καταλάβαινα πως δεν μπορούσα να το λύσω παραπάνω το παρκαρα στη βεράντα σε ένα σημείο να το βλέπει λίγο ο ήλιος και περίμενα... Αφου έκανα αναζήτηση στα φορουμ κατέληξα να το βάλω σε ενα σακουλάκι με ρύζι με σκοπο να περιμένω καμια μέρα αφου ξέπλυνα τις μεταλλικες του επαφές με οινόπνευμα.

Οι απορίες μου είναι οι εξής: Το κινητό το είδα να σβήνει σε μερικα δευτερόλεπτα πριν αντιδράσω αυτο σημαίνει καταστροφή η όχι; Γενικά δεν φάνηκε πολύ μούσκεμα αλλα όταν το καθάρισα και τίναζα επεγταν μερικές σταγόνες απο την θύρα των ακουστικών υπαρχει περίπτωση να είναι καπως συμπαγης κατασκευη και να μη πηρε πολυ νερό ή να το ξεχάσω: Το νερό απο την άλλη φαινόταν αρκετα βρόμικο όχι λάσπη αλλα καπως κιτρινισμένο αφου είχε ρίζες μέσα, τα άλατα θα είναι περισσότερα η λιγότερα; Επίσης η μπαταρία θέλει αντίστοιχη φροντίδα γιατι μου φαίνεται καπως νωπή η μπορει να είναι απλα η ιδεα μου απο τον πανικό.Πόσο καιρο να το αφησω στο ρύζι γιατι πραγματικα δεν αντέχω την υπομονη και θελω να το δοκιμασω απο αύριο! Επίσης με ποιο τρόπο μπορω να συννενοηθώ με το Service Γιατι πραγματικα ξέρω είναι δικια μου ευθ'υνη αλλα είναι ολοκαίνουργιο και πραγματικα δυσκολε'υτηκα παρα πολυ να το αγοράσω και πόνεσα μεχρι να τα καταφέρω. Με όλη αυτη τη οικονομικη κατάσταση και μιας και εχω μια δουλεια της πλάκας, περίμενα καιρο μέχρι να το πιάσω στα χέρια μου και πόνεσα παρα πολυ σήμερα!!!

Αυτα! Χίλια συγνώμη για το τεράστιο κείμενο απλα είμαι σε ένα γενικο πανικό σήμερα και κάπου ήθελα να ξεσπάσω!! Αν έχετε τη παραμικρή ιδέα πρόταση ή απάντηση στα παραπάνω παρακαλώ πείτε μου θα ήταν αρκετα ανακουφιστικό!

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Αν σε βοηθάει ξέρω πως δε πρέπει σε καμία περίπτωση να το ανοίξεις επίσης βγάζεις τα κομμάτια όλα και το βάζεις για δέκα λεπτά σε απιονισμενο νερό αυτο θα τραβήξει όλα τα αλατα και τα υπόλοιπα.στην ουσία το κινητο δε χαλάει απο το νερό αλλα τα συστατικά και τα μέταλλα που περιέχει. Αυτο ξέρω εγω το βάζεις σε νερό εκτός της μπαταρίας και μετα απο κανένα τέταρτο το βγάζεις και το αφήνεις σε ζέστη και ήλιο τουλάχιστον μια βδομάδα ή παραπάνω

Αλλα σε καμία περίπτωση ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ αν το κανείς το κινητο κατα 95% πέθανε . Δες και άλλες απόψεις ελπίζω να βοήθησαν ότι θέλεις με ρωτάς :)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω, είναι: Την επόμενη φορά μαζί με το τηλέφωνο πάρε και μια θήκη στεγανοποίησης...

Μη σου πω να πάρεις καλύτερα και δεύτερο κινητό(των 10ευρώ πχ), που θα είναι για στιγμές όπως η εξόρμηση σε παραλία.

Δημοσ.

Αστο σε ρυζι φιλε μ για 1-2 μερες και ας ελπισουμε για το καλυτερο.το σχετικο κολπο με το ρυζι πιανει σιγουρα στα παλια τεχνολογιας κινητα.τωρα για τα αφης δεν ξερω κατα ποσο μπορει να βοηθησει..σε συμβουλευω να κανεις υπομονη και να ελπιζεις για το καλυτερο.καλη τυχη και ενημερωσε μας.

Αποστολή από το LG-P970 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, και συγνώμη ου καθυστέρησα να απαντήσω. Έχω διαβάσεις όλες τις προτάσεις σας και τις περισσότερες τις προσπαθησα πέρα απο αυτη να το βάλω σε απιονισμένο νερό καθώς δεν το άντεχε η καρδιά μου. Το κινητάκι αναπαύεται ακομα σε μια σακούλα με ρύζι και λέω απο αύριο να το βγάλω αρχικα στον ήλιο λιες ώρεσ και μετα να δοκιμά;σω. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον τ νεώτερα αυριο! Fingers crossed!

Δημοσ.

Λογικό είναι ζορικο αν δε πιάσει όμως και δε δουλεύει δοκιμασε το δεν έχεις να χάσεις κάτι. Ειδοποίησε μας να μάθουμε αν δουλεύει το κόλπο

Καλη τύχη :)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Λοιπόν, μετα απο μεγαλή αναμονή ήρθαν τα αποτελέσματα!!!

Το κινητο εδω και 3 ώρες λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασα τηλεφωνία, κάμερα, flash, wifi, gps και η αφή. Επίσης το ηχείο και το μικρόφωνο και η μπαταρία δουλεύουν κανονικά μέχρι στιγμής. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να το φορτίσω και τα hands free και να σας πω την αλήθεια φοβάμια λιγο θα το δω απο αύριο αυτο. Δν ξέρω αν ήταν τελικα το ρύζι( να σημειώσω πως οταν το έβγαλα απο τη σακούλα η υφή τς συσκευής ήταν αρκετα "ξερή" ή έτσι μου φαινόταν!), το ότι περίμενα αρκετές μέρες το καθάρσια που έκανα στην αρχή ή απλα η κωλοφαρδεία μου και για το κινητό δεν ήταν ακόμα η ώρα του. Δν ξέρω επίσης αν αυτο που βλέπω τώρα θα είναι μόνιμο ή προσωρινό. Ξέρω πως η συσκευή αυτη τη στιγμή δεν φαίνεται να συμπεριφέρεται σε τπτ διαφορετικα απο πριν πέσει στο βάζο! Επομένως αν σας τύχει ποτε αυτο που συνέβη σε μένα δοκίμαστε τις παραπάνω ενέργειες δεν έχετε να χάσετε τπτ παρα την υπομονή σας. Μέχρι τότε να ελέγχετε τις τσέπες σας πριν μπείτε θάλασσα και να μη βαριέστε να κάνετε 5 βήματα παραπάνω προκειμένου να προστατέψετε τη συσκευή σας και αντα αυτού καταλήξετε να τοποθετείτε το κινητο σας στη κορυφή ενός βάζου για το οποιο πιστεύετε πως είναι κλειστο :-D

Θα επανέλθω για το φορτιστή ή σε περίπτωση που με προδώσει στο άμεσο μέλλον!!! Ευχαριστώ!

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Παλι καλα που σωθηκε λοιπον :D

Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα (που θα το εχεις κανει λογικα), θα ηταν να παρω backup απο ο,τι με ενδιεφερε. Ετσι just in case.

• Like 2
Δημοσ.

Πάλι καλά να λες που δουλεύει. Μπράβο που το πάλεψες πάντως.

Άλλος στην θέση σου μπορεί να το είχε πετάξει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...