philos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Διαθέτω μια μητρική s775 (Gigabyte 8i945PE) και της έχω εγκαταστήσει ένα σετάκι 2x2GB RAM (Transcend JM800QLU-2G). Το θέμα είναι ότι από το BIOS κιόλας, βλέπει μόνο 3327-3328MB. Μπορείτε να βρείτε εδώ το manual της mobo. Τι μπορεί να φταίει; Στο σύστημα έχω εγκατεστημένα Windows 7 Pro 64bit. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2012 από philos
corrupted Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Πρεπει να ειναι αρκετα παλιο το συστημα αφου εχει 945 πανω. Εκεινη την εποχη κυκλοφορουσαν πολυ οι καρτες γραφικων με TurboCache (nVidia) ή HyperMemory (ΑΤΙ). Δηλαδη ειχαν δικη τους μνημη, αλλα τραβουσαν και απο τη μνημη του συστηματος. Θελω να πιστευω πως εισαι σε αυτη την περιπτωση και σου ρουφαει τη μνημη η καρτα γραφικων. Αλλα επειδη δεν ειμαι ειδικος στο θεμα, να δουμε και τι λενε οι υπολοιποι... Ποια ειναι αληθεια η καρτα γραφικων για να βρουμε τα specs της και να δουμε αν εχει TurboCache/HyperMemory?
philos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Το σύστημα έχει πάνω μια Sapphire HD5450 1GB DDR3 και επεξεργαστή Pentium D950. Έψαξα στο BIOS αλλά δε βρήκα κάποια επιλογή για τη RAM ή/και την κάρτα γραφικών σχετικά με την απελευθέρωση μνήμης. Στο manual που παρέθεσα πάνω πάνω μπορείτε να δείτε όλα τα menu και τα options που έχει το BIOS. ΥΓ: Η mobo δεν διαθέτει ενσωματωμένη (onboard) κάρτα γραφικών.
corrupted Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μπίνγκο! H σελιδα της καρτας ειναι αυτη στο επισημο site. Κανε scroll προς τα κατω και θα δεις ενα ωραιοτατο... Hyper Memory Support Up to 2.8 GB Memory Support with Hyper Memory Enjoy the big memory frame buffer with Hyper Memory Technology. Hyper Memory Support Matrix Under Windows Vista and Windows 7.
philos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Και είναι καλό αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι για να αποδεσμευτεί η RAM ή καλύτερα έτσι;
corrupted Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 "Καλυτερα ετσι" δεν ειναι. Αλλα μαλλον θα πρεπει να περιμενεις απαντηση γι'αυτο απο καποιον αλλον καθως εγω εχω παρατησει τις ATI εδω και χρονια. Στο Catalyst Control Center δεν πρεπει να υπαρχει επιλογη. Μολις βρηκα αυτο, αλλα δεν ξερω αν παιζει... 1. Μεσω regedit. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATITechnologies\CDS\0000\0\Memory There will be an “hypermemory” string modify it to No (0x00000000) instead of Yes (0x00000001) 2. Μεσω ATI Tray Tools. Αν δεν δουλευουν και εχω βρει κατι αλλο, θα στο αφησω εδω. Btw, ωραιο site το e-student...
philos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Τα δοκίμασα αλλά δεν αλλάζει κάτι! Όπως είπα τα ίδια τα BIOS δεν αναγνωρίζουν όλη τη RAM, οπότε ρυθμίσεις σε περιβάλλον Windows δε νομίζω να έχουν αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι η GPU έχει υπερ αρκετή μνήμη και ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστή που θα παίζει βαριά παιχνίδια, οπότε άδικο να δεσμεύει τμήμα της RAM η οποία είναι πιο σημαντική!! Τέλος, ο υπολογιστής έχει DDR2 μνήμες στα 667MHz ενώ η GPU είναι DDR3, δεν υπολειτουργεί (η GPU) λόγω αυτού του γεγονότος; Σε ευχαριστώ για το σχόλιο για το e-Student
corrupted Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δε πιστευω οτι πρεπει να ανησυχεις για τις επιδοσεις αφου ειναι εντελως απιθανο να εξαντληθει το 1GB που εχει η ιδια η καρτα ωστε να χρησιμοποιησει τη μνημη του συστηματος. Γενικα αυτη η τεχνολογια δεν μου ειναι συμπαθης, θα επρεπε να υπαρχει η δυνατοτητα της χρησης της μνημης συστηματος, χωρις ομως να δεσμευεται απο πριν η μνημη. Υποψιαζομαι πως δεν μπορει να απενεργοποιηθει η Hyper Memory. Ειδικα αν δεν εχει το BIOS καποια ρυθμιση. Παρ'ολ'αυτα συνεχιζω να το ψαχνω και αν βρω τιποτα... εδω ειμαστε. Στο μεταξυ μπορει να βρεθει καποιος αλλος "γνωστης" της συγκεκριμενης τεχνολογιας ωστε να μας βοηθησει. 1
Stavmitsos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Το memory remmaping είναι ενεργοποιημένο; Ψάξτο λίγο. Σε μένα η ρύθμιση αυτή βρίσκεται στο μενού του chipset. Παίζει να χρειαστείς και ένα bios update!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 αν δεν κανω λαθοσ δεν ειναι παραλογο να ειναι ετσι η ραμ και στο δικο μου συστημα το ιδιο ειναι ειναι το γνωστο τη μνημη που δεσμευει το συστημα απο μονο του δεν μπορεισ να αλλαξεισ κατι εγω που ρωτησα και δοκιμασα δεν αλλαξε τιποτα
christopanos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ PC ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΗ ΤΗ RAM EXΩ 6 GB (2*2GB KAI 2*1GB) ΕΧΩ WINDOWS 7 HOME PREMIOUM 64BIT ΜΟΥ ΒΛΕΠΕΙ 3.25 USABLE ΕΠΙΣΙΣ ΣΤΟ ΒΙΟS ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ 6.144 MB ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑ ΤΟ CPU-Z ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ 6.144 MB. ΣΤΟ BIOS ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ MEMORY REMAPING ΕΠΙΣΙΣ ΑΝΑΒΑ8ΜΙΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΤ ΣΤΗ ΔΙΣΚΕΤΑ ΧΩΡΑΝΕ 1.44 MB ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ 2.02 MB ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΔΕ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ UPDATE ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα