deesnider Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Φιλαράκια, γεια χαρά! Ένας πολύ καλός φίλος στην Ελλάδα, προσανατολίζεται στην αγορά οθόνης 24". Με gaming δεν ασχολείται ιδιαίτερα, αλλά έχει μεράκι με τη φωτογραφία και - σε όχι επαγγελματικό, αλλά αρκετά μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το μέσο χρήστη - δουλεύει με το photosop. Επίσης θέλει να βλέπει αρκετές ταινίες. Δεν ξέρω τα λεπτομερή χαρακτηριστικά του υπολογιστή του και κατά πόσο έχουν σημασία για την επιλογή της οθόνης (σχετικά πρόσφατη σύνθεση είναι, με i5 2400 επεξεργαστή, 4GB μνήμη και - υποθέτω... - κάποια «μέση» κάρτα γραφικών). Χωρίς να έχω εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα «οθόνη», ορμώμενος κυρίως από τα θετικά σχόλια που βλέπω στο insomnia, του πρότεινα να δει τις επιλογές της Dell. Πού χρειάζομαι τη βοήθειά σας; Βλέπω τις παρακάτω οθόνες: http://www.msystems....3&product=12706 http://www.msystems....23&product=9507 και έχω μπερδευτεί αρκετά. Θα μπορούσε να μου πει κάποιος, με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο, ποιες είναι οι ουσιαστικότερες διαφορές μεταξύ τους, ώστε να δικαιολογείται η διαφορά σχεδόν €200,00 στην τιμή; Προφανώς κάποια σοβαρή αιτία υπάρχει, αλλά διαβάζοντας το «κατεβατό» των χαρακτηριστικών της καθεμιάς, κάπου ...ζαλίστηκα! Έχουμε να κάνουμε μόνο με διαφορές σε δυνατότητες σύνδεσης και χρόνο απόκρισης, ή μιλάμε και για διαφορετική «ποιότητα» στο panel; Αν ισχύει (πράγμα που θεωρώ λογικό) το δεύτερο, δεν έχει πρόβλημα να αγγίξει την «ακριβή». Τα 2ms διαφορά στο χρόνο απόκρισης και τα συνδεσμολογικά «μπλιμπλίκια», από τον ενδιαφερόμενο αξιολογούνται ως μη σημαντικά. Με DVI θα συνδεθεί στο P.C. και αυτό είναι όλο. Ποιο είναι το μυστικό;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 χοντρικά η U2410 έχει H-IPS Panel 8bit+A-FRC (και καλά 10bit), ενώ η U2412 έχει E-IPS Panel με 6bit+A-FRC (και καλά 8bit), η πρώτη επίσης έχει wide gamut...
deesnider Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω ακόμα κάτι, όσο πιο απλοϊκά γίνεται, μια και με τους τεχνικούς όρους δεν έχω και τόσο μεγάλη οικειότητα : Αν επρόκειτο να αγοράσεις εσύ οθόνη και υποθέταμε ότι υπήρχαν μόνο αυτές οι δύο επιλογές της Dell στην αγορά, με δεδομένη τη χρήση που περιέγραψα στην αρχή (και με έμφαση περισσότερο στο θέμα φωτογραφία, οπότε και στην - στο βαθμό του εφικτού φυσικά, βάσει κατηγορίας τιμής - όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη απόδοση χρωμάτων), θα θεωρούσες σκόπιμο να επιλέξεις την ακριβότερη (πιστεύεις ότι θα κέρδιζες κάτι «ορατό»), ή η επιλογή της οικονομικότερης δε θα ήταν και τόσο σημαντική «θυσία»;
haris013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 η 2410 ειναι παλαιωτερο μοντελο αλλα ποιο επαγγελματικο στο θεμα φωτογραφια,πιστοτιτα χρωματων κλπ αν δεν κανω λαθως
smpt Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 αν είναι επαγγελματίας ή έχει μεράκι και δεν έχει πρόβλημα με τα +200 θα πάρει την 2410. Αλλιώς 2412
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω ακόμα κάτι, όσο πιο απλοϊκά γίνεται, μια και με τους τεχνικούς όρους δεν έχω και τόσο μεγάλη οικειότητα : Αν επρόκειτο να αγοράσεις εσύ οθόνη και υποθέταμε ότι υπήρχαν μόνο αυτές οι δύο επιλογές της Dell στην αγορά, με δεδομένη τη χρήση που περιέγραψα στην αρχή (και με έμφαση περισσότερο στο θέμα φωτογραφία, οπότε και στην - στο βαθμό του εφικτού φυσικά, βάσει κατηγορίας τιμής - όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη απόδοση χρωμάτων), θα θεωρούσες σκόπιμο να επιλέξεις την ακριβότερη (πιστεύεις ότι θα κέρδιζες κάτι «ορατό»), ή η επιλογή της οικονομικότερης δε θα ήταν και τόσο σημαντική «θυσία»; for the record έχω εδώ και 2-3 χρόνια περίπου την U2410, αν όμως ήταν να επιλέξω τώρα οθόνη από τις 2 που ανέφερες λογικά θα πήγαινα σε 2Χ U2412 μιας και δεν πρόκειται να χρειαζόμουν το extra που προσφέρει η U2410 το οποίο ίσως σου φανεί χρήσιμο μιας και ασχολείσαι με φωτογραφία έστω και ερασιτεχνικά. το κακό είναι ότι υπάρχει περίπτωση να βγει μοντέλο που θα αντικαταστήσει την U2410 όπως ανακοινώθηκε για την U2711... τώρα για την περίπτωσή σου ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έπαιρνα μιας και θα με έβλεπα να περίμενα μπας και ανακοινωθεί νέο μοντέλο, πάντως το σίγουρο είναι ότι θα άξιζε να βρω κάπου κάποιο calibrator ώστε να ρυθμίσω σωστά την U2410 ώστε να "δικαιολογήσω" τα extra χρήματα που θα έδινα για αυτή...
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 αν είναι επαγγελματίας ή έχει μεράκι και δεν έχει πρόβλημα με τα +200 θα πάρει την 2410. Αλλιώς 2412 Το ζουμί της ερώτησής μου, βρίσκεται ακριβώς στα δύο υπογραμμισμένα σημεία. Δεν ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, υπό την έννοια ότι η ενασχόλησή του με αυτή, δεν του αποφέρει κάποιο εισόδημα. Μεράκι σαφώς και έχει όμως. Έχει μια αρκετά καλή dslr μηχανή με διάφορους εναλλακτικούς φακούς, βγαίνει συχνά στη γύρα προς αναζήτηση θεμάτων φωτογράφισης και αρκετές φωτογραφίες τις μεγεθύνει, είτε για δικό του λογαριασμό, είτε για φίλους που του το ζητούν, προκειμένου να διακοσμήσουν κάποιο δωμάτιο (το σπίτι και το γραφείο του, είναι «στολισμένα», αποκλειστικά με δικές του λήψεις). Το αν έχει ή όχι «πρόβλημα» με τα +200, είναι σχετικό. «Φραγκάτος» ιδιαίτερα δεν είναι αλλά, από την ώρα που έκανα το «λάθος» να του στείλω τα links με τα δύο μοντέλα, μ' έχει «γονατίσει» με ερωτήσεις, τις οποίες - λόγω περιορισμένων γνώσεων πάνω στο αντικείμενο - δε μπορώ να απαντήσω, οπότε γίνομαι φόρτωμα σ' εσάς!... Αυτό που μου λέει, είναι ότι θα δώσει τα +200, εφόσον οι γνώμες που θα πάρει συγκλίνουν στο ότι αφορούν διαφορές «ουσίας». το σίγουρο είναι ότι θα άξιζε να βρω κάπου κάποιο calibrator ώστε να ρυθμίσω σωστά την U2410 ώστε να "δικαιολογήσω" τα extra χρήματα που θα έδινα για αυτή... Χμμμ! Να υποθέσω τρία πράγματα; 1) Αυτό το ...μαραφέτι (μη βαράς, δεν έχω ιδέα απ' αυτά!...) δεν είναι κάτι φθηνό ( ; ) 2) Είναι κάτι που το αγοράζεις, διότι μπορεί κατά καιρούς να χρειαστεί ξανά και όχι κάτι που μπορείς απλώς να το «δανειστείς» και να κάνεις μια για πάντα τις σωστές ρυθμίσεις ( ; ) 3) Χωρίς τη ρύθμιση μέσω αυτού, οι επιδόσεις των δύο μοντέλων είναι παραπλήσιες ( ; ) Υ.Γ. : Δε μπορεί να περιμένει την κυκλοφορία νέων μοντέλων. Έχει μείνει από οθόνη και καίγεται...
haris013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 1) ειναι πανακριβα τα καλα και ακριβα ολα τα υπολοιπα 2) αμα βρεις καποιον που εχει calibrator ειναι η καλυτερη λυση,δεν χρειαζεται ρυθμιση καθε 3 και λιγο μια και εξω ειναι 3) με το ματι δεν ξερω αν και ποση διαφορα θα εχουν(βασικα πιστευω οτι δεν εχουν ορατες διαφορες) αλλα με τα λεγομενα σου τοτε η 2412 ειναι η καλυτερη επιλογη του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 1) Αυτό το ...μαραφέτι (μη βαράς, δεν έχω ιδέα απ' αυτά!...) δεν είναι κάτι φθηνό ( ; ) 2) Είναι κάτι που το αγοράζεις, διότι μπορεί κατά καιρούς να χρειαστεί ξανά και όχι κάτι που μπορείς απλώς να το «δανειστείς» και να κάνεις μια για πάντα τις σωστές ρυθμίσεις ( ; ) 3) Χωρίς τη ρύθμιση μέσω αυτού, οι επιδόσεις των δύο μοντέλων είναι παραπλήσιες ( ; ) Υ.Γ. : Δε μπορεί να περιμένει την κυκλοφορία νέων μοντέλων. Έχει μείνει από οθόνη και καίγεται... υπάρχουν και "φτηνά", υπάρχουν και ακριβά, αν έχεις γνωστό που το έχει το καβατζώνεις για 10 λεπτά, ρυθμίζεις την οθόνη και καθαρίζεις... για το 3ο, η συντριπτική πλειοψηφία των οθονών δεν είναι σωστά ρυθμισμένη, για την ακριβεία ψιλοχάλια, αν και πχ η U2410 υποτίθεται ότι έρχεται factory calibrated χρειάζεται και πάλι ρύθμιση με calibrator για να αξιοποιηθεί στο έπακρο... πάντως από την στιγμή που δεν σου έχει θέσει κάποια minimum τότε κατά 99.99% και με την U2412m θα είναι μια χαρά...
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 πάντως από την στιγμή που δεν σου έχει θέσει κάποια minimum τότε κατά 99.99% και με την U2412m θα είναι μια χαρά... Όντως, δε μου έχει θέσει κάποια minimum, οπότε η απόφαση ελήφθη! Του λέω να πάει στην 2412. Το μόνο - υποθέτω - βέβαιο, είναι ότι δε θα με σιχτιρίζει, ότι του πρότεινα ...χάλια οθόνη. Το αντίθετο φαντάζομαι. Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων σας!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να τον απογοητεύσει από την στιγμή που δεν ασχολείται επαγγελματικά και η προηγούμενή του δεν ήταν ακριβό μοντέλο, να φανταστώ ότι είχε TN Panel πριν?
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να τον απογοητεύσει από την στιγμή που δεν ασχολείται επαγγελματικά και η προηγούμενή του δεν ήταν ακριβό μοντέλο, να φανταστώ ότι είχε TN Panel πριν? Σωστά φαντάζεσαι και μάλιστα επιεικώς άθλιο. Το είχε πάρει με τον προηγούμενο υπολογιστή του, τον οποίο είχε αγοράσει ετοιματζίδικο και η οθόνη ήταν στάνταρ μέσα στην τιμή. Μιλάμε για έναν 19άρη «τετράγωνο» εφιάλτη της Philips, που αλλοίωνε τα χρώματα ακόμα και με κίνηση του κεφαλιού 10 πόντους δεξιά - αριστερά. Ούτε καν συζητάμε για το τι συνέβαινε στο πάνω - κάτω, όπου κατά κανόνα είναι εντονότερο το πρόβλημα αυτό στα TN. Εκεί μιλάμε ότι έβλεπες ...άλλη ταινία! Μέχρι και η ...υπόθεση άλλαζε(!), όχι απλώς τα χρώματα... Αυχενικό είχε αποκτήσει ο άνθρωπος, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Σε σύγκριση μ' εκείνο, θεωρώ ότι θα πιστεύει πως αγόρασε την καλύτερη οθόνη του κόσμου...
viper2005 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Το ζουμί της ερώτησής μου, βρίσκεται ακριβώς στα δύο υπογραμμισμένα σημεία. Δεν ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, υπό την έννοια ότι η ενασχόλησή του με αυτή, δεν του αποφέρει κάποιο εισόδημα. Μεράκι σαφώς και έχει όμως. Έχει μια αρκετά καλή dslr μηχανή με διάφορους εναλλακτικούς φακούς, βγαίνει συχνά στη γύρα προς αναζήτηση θεμάτων φωτογράφισης και αρκετές φωτογραφίες τις μεγεθύνει, είτε για δικό του λογαριασμό, είτε για φίλους που του το ζητούν, προκειμένου να διακοσμήσουν κάποιο δωμάτιο (το σπίτι και το γραφείο του, είναι «στολισμένα», αποκλειστικά με δικές του λήψεις). Το αν έχει ή όχι «πρόβλημα» με τα +200, είναι σχετικό. «Φραγκάτος» ιδιαίτερα δεν είναι αλλά, από την ώρα που έκανα το «λάθος» να του στείλω τα links με τα δύο μοντέλα, μ' έχει «γονατίσει» με ερωτήσεις, τις οποίες - λόγω περιορισμένων γνώσεων πάνω στο αντικείμενο - δε μπορώ να απαντήσω, οπότε γίνομαι φόρτωμα σ' εσάς!... Αυτό που μου λέει, είναι ότι θα δώσει τα +200, εφόσον οι γνώμες που θα πάρει συγκλίνουν στο ότι αφορούν διαφορές «ουσίας». Χμμμ! Να υποθέσω τρία πράγματα; 1) Αυτό το ...μαραφέτι (μη βαράς, δεν έχω ιδέα απ' αυτά!...) δεν είναι κάτι φθηνό ( ; ) 2) Είναι κάτι που το αγοράζεις, διότι μπορεί κατά καιρούς να χρειαστεί ξανά και όχι κάτι που μπορείς απλώς να το «δανειστείς» και να κάνεις μια για πάντα τις σωστές ρυθμίσεις ( ; ) 3) Χωρίς τη ρύθμιση μέσω αυτού, οι επιδόσεις των δύο μοντέλων είναι παραπλήσιες ( ; ) Υ.Γ. : Δε μπορεί να περιμένει την κυκλοφορία νέων μοντέλων. Έχει μείνει από οθόνη και καίγεται... βαση αυτου θα σου ελεγα να του προτεινεις την 2410 αλλα οταν πηγαινω σε διαφορα φωτογραφεια παρατηρω οτι λειτουργουν με TNT οθονες ακομα... οποτε μαλλον προτεινε του την 2412
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Κατα την γνωμη μου αφου θελει να ασχολειται με την φωτογραφια να συμβιβαστει με την 23αρα αυτην που ειναι ειδικη για τετοιες πειπτωσεις. Βγαινει και σε 24" αλλα δεν την βρηκα στο vision studio Ακυρο βρηκα και την 24αρα αλλα δεν ξερω για το οικονομικο τι λεει ο φιλος σου http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=24859&catid=293&ref=bestprice.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα