Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα πάλι :)

Σήμερα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Φορτώνω τα Windows 7 στο σκληρό του LapTop, και δεν τα αναγνωρίζει για να προχωρήσει σε εγκατάσταση. Δοκίμασα τον σκληρό από το 2ο LapTop που έχω, και έπαιξε μια χαρά. Επιπλέον, όταν συνδέω τον προβληματικό σκληρό σε οποιοδήποτε υπολογιστή μου (είτε στο tower είτε στο laptop), ενώ δεν μπορεί να κάνει εκκίνηση με αυτόν (δηλαδή να διαβάσει τα windows από εκεί και να προχωρήσει σε εγκατάσταση), τον διαβάζει μια χαρά ως δευτερεύον σκληρό... Ο προβληματικός σκληρός εκτός από ολοκαίνουριος είναι και Toshiba! :P

Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί δεόντως... Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Από USB ε ? δοκίμασε DvD..

Όχι από USB... Βασικά άκου όλη την ιστορία:

Το Blue Ray που το LapTop έχει επάνω, έχει καταστραφεί. Επομένως έπρεπε να βρω ένα τρόπο να εγκαταστήσω τα windows απευθείας στο σκληρό του. Για αρχή δοκίμασα να φτιάξω εξωτερικό σκληρό εγκατάστασης, κάτι που δεν γίνεται με το CD των Windows, γιατί απλά τα Windows δεν γίνεται να τα εγκαταστήσεις σε εξωτερική συσκευή. Μετά, συνέδεσα το σκληρό του LapTop σε μια θύρα sata του tower και εγκατέστησα τα windows εκεί. Ε, και μετά τον δοκίμασα στο LapTop, όπου απλά δεν δούλεψε. Μετά δοκίμασα το σκληρό από το 2ο LapTop το οποίο και δούλεψε, ε και το επόμενο βήμα ήταν να δοκιμάσω τον προβληματικό σκληρό στο 2ο LapTop. Σε αυτή τη φάση, ενώ αναγνωρίζει τον προβληματικό σκληρό ως δευτερεύων, όταν τον ορίζω ως πρωτεύων δεν τρέχει τα Windows και επομένως δεν προχωρά σε εγκατάσταση. Το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ ήταν μήπως κάτι πρέπει να του κάνω (κάτι αντίστοιχο με τα jubberakia που κάναμε παλιά στους Pata) αλλά και πάλι δεν μπόρεσα να βρω κάτι αντίστοιχο στο google οπότε... να' μαι πάλι! :P

Δημοσ.

γιατί απλά τα Windows δεν γίνεται να τα εγκαταστήσεις σε εξωτερική συσκευή.

Γινεται, αλλα αν δεν εχεις USB 3.0, οι ταχυτητες ειναι τραγικες.

Δες εδω...

http://www.rmprepusb.com/tutorials/win7onusb

Το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ ήταν μήπως κάτι πρέπει να του κάνω (κάτι αντίστοιχο με τα jubberakia που κάναμε παλιά στους Pata)...

Α, εισαι και "παλιά" βλεπω... Μαλιστα.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι έλεγα εγώ χτες αλλά ποιος(ποια) με ακούει......

Αυτόν τον κέρσορα πότε ακριβός τον βγάζει;;;;

Γιατί αν τον βγάζει μετά από τα μηνύματα του bios τότε σημαίνει ότι απλά δεν βρίσκει από που να ξεκινήσει οπότε απλά πρέπει να ρυθμίσεις στο bios να ξεκινάει από τον δίσκο και εννοείται ο δίσκος πρέπει να είναι φορμαρισμένος και προετοιμασμένος για λειτουργικό κοινός να έχει mbr.

αν θες κάνε τον κόπο και σκρόλλαρε τέρμα πάνω στην σελίδα και πάτα το WIKI εκεί στην κατηγορία windows θα βρεις άρθρο για το πως να κάνεις εγκατάσταση από usb,πρέπει να κάνεις εγκατάσταση στο προβληματικό laptop με το προβληματικό δίσκο σαν κεντρικό(μοναδικό)δίσκο για να του περαστεί σωστό mbr,μην μιλήσουμε για την σωστή εγκατάσταση δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι έλεγα εγώ χτες αλλά ποιος(ποια) με ακούει......

αν θες κάνε τον κόπο και σκρόλλαρε τέρμα πάνω στην σελίδα και πάτα το WIKI εκεί στην κατηγορία windows θα βρεις άρθρο για το πως να κάνεις εγκατάσταση από usb,πρέπει να κάνεις εγκατάσταση στο προβληματικό laptop με το προβληματικό δίσκο σαν κεντρικό(μοναδικό)δίσκο για να του περαστεί σωστό mbr,μην μιλήσουμε για την σωστή εγκατάσταση δηλαδή.

Χρυσούλι έχει μέσα πλέον windows ο προβληματικός σκληρός.... Το θέμα είναι ότι δεν τα τρέχει όταν τον συνδέω ως πρωτεύων δίσκο (ενώ τον αναγνωρίζει ως μέσο αποθήκευσης...)

Δημοσ.

Άιντε πάλι, αθώο μου κοριτσάκι, πέρασες τα windows έχοντας τον δίσκο συνδεδεμένο σαν δεύτερο με αποτέλεσμα να μην περαστεί σε αυτόν ο mbr αλλά σε αυτό που ήταν πρώτος,κάνε αυτό που λέω ή έστω κάνε ένα repair την εκκίνηση (πάντα από usb).

• Like 1
Δημοσ.

Άιντε πάλι, αθώο μου κοριτσάκι, πέρασες τα windows έχοντας τον δίσκο συνδεδεμένο σαν δεύτερο με αποτέλεσμα να μην περαστεί σε αυτόν ο mbr αλλά σε αυτό που ήταν πρώτος,κάνε αυτό που λέω ή έστω κάνε ένα repair την εκκίνηση (πάντα από usb).

Πωωωω δάσκαλε... δίδαξες πάλι... ευχαριστώ το δοκιμάζω αμέσως <3

Δημοσ.

1) Γιατι δεν κανεις εγκατασταση κατευθειαν απο ενα τιμημενο usb?

2) ή fixmbr να τελειωνεις?

3) γιατι το laptop το γραφετε LapTop ή lap top?

edited: δεν ειχα κανει refresh ποση ωρα, και ειδα οτι με προλαβατε. Αλλα τις ερωτησεις τις αφηνω, κυριως γιατι με καιει η 3.

• Like 1
Δημοσ.

1) Γιατι δεν κανεις εγκατασταση κατευθειαν απο ενα τιμημενο usb?

2) ή fixmbr να τελειωνεις?

3) γιατι το laptop το γραφετε LapTop ή lap top?

edited: δεν ειχα κανει refresh ποση ωρα, και ειδα οτι με προλαβατε. Αλλα τις ερωτησεις τις αφηνω, κυριως γιατι με καιει η 3.

1) Γιατί το μυαλό μου είναι περίπλοκο και οι απλές λύσεις απλά δεν υπάρχουν στον εγκέφαλό μου! :P

2) Φαντάσου τώρα, ξαναέλυσα το LapTop που δουλεύει, του αφαίρεσα τον σκληρό, του έβαλα επάνω τον "προβληματικό" σκληρό και κάνω την εγκατάσταση των windows από εκεί! :P

3) Και πώς θες να το γράφουμε δηλαδή? Και τώρα που το γράφουμε έτσι, εσύ καταλαβαίνεις κάτι άλλο? :P

Δημοσ.

2) Φαντάσου τώρα, ξαναέλυσα το LapTop που δουλεύει, του αφαίρεσα τον σκληρό, του έβαλα επάνω τον "προβληματικό" σκληρό και κάνω την εγκατάσταση των windows από εκεί! :P

Ενδέχεται να αναγκαστείς να τα ξαναπεράσεις μόλις τον βάλεις στο τελικο lap top, γενικά η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται πάντα στον Η/Υ όπου θέλουμε να δουλεύει ο σκληρός.

Δημοσ.

εγω καταλαβα οτι στο LAPTOP τον εχει βαλει, και την κανει κανονικα την εγκατασταση. παντως next time, να ξερεις οτι υπαρχουν προγραμματακια που κανουν τα windows bootable απο usb/external HDD. και πιο γρηγορα, και πιο ευκολα!

• Like 1
Δημοσ.

Ενδέχεται να αναγκαστείς να τα ξαναπεράσεις μόλις τον βάλεις στο τελικο lap top, γενικά η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται πάντα στον Η/Υ όπου θέλουμε να δουλεύει ο σκληρός.

Μμμμ θα δείξει γιατί, όταν δοκίμασα τον σκληρό του άλλου LapTop στο κατεστραμμένο LapTop, δούλεψε κατευθείαν :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...