Προς το περιεχόμενο

Είναι ασφαλής η σύνδεση ηλ. κιθάρας σε PC Speakers;

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Pretty much it.

Κάποτε το έκανα στα Z-2300 μου, για ένα χρόνο (τον τελευταίο). Μετά από 3-4 χρόνια χρήσης το αριστερό Satellite κάηκε εντελώς. Δεν ξέρω αν ευθυνόταν η ηλεκτρική, αλλά σίγουρα ήμουν πιτσιρίκα και το έβαζα κάπως δυνατά (έως πολύ δυνατά μερικές φορές).

Ξέρετε, απλή σύνδεση, από 1/4 σε 1/8 jack, κατευθείαν σε Mic Jack. Επεξεργασία ήχου από μια Asus Xonar DS και από Drivers/Software κάνω AMP ή βάζω Distortion και άλλα εφέ.

Είναι όμως 100% legit και safe; Αν καούν τα Z-5500 μου θα φουντάρω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα - διακινδύνευα καλύτερα να αγοράσεις έναν ενισχυτή (εάν δεν έχεις ήδη) οι οποίοι είναι για αυτό το σκοπό και να την συνδέσεις εκεί.

Δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα, μάλλον τυχαίο ήταν το κάψιμο του προηγούμενου ηχείου.

Απλά θα σου πρότεινα να μην συνδέεις το mini-jack στο mic-in αλλά στο line-in για να μην έχεις το αρχικό +20dB gain και να το ρυθμίζεις όσο θέλεις μέσω software.

Παίζω πολλά χρόνια έτσι, μέχρι που πούλησα τον Peavey 65W επειδή τον είχα σε αχρηστία λόγω Guitar Rig, Amplitube και λοιπών VSTs, και στα Ζ-5500 το τσιτώνω αρκετά χωρίς προβλήματα. Ακόμα και στα X-540 που το τσίτωνα δεν είχα ποτέ πρόβλημα, αν εξαιρέσουμε το λογικό μπούκωμα και clipping λόγω αδυναμίας των ηχείων.

Δεν με νοιάζει η ποιότητα του ήχου. Αν δεν μου κάνει, τότε θα προβώ σε αγορά ενισχυτή.

Μου ακούγεσαι απόλυτα σίγουρος. Να σε εμπιστευτώ; Αν προκύψει ζημιά, κοστίζουν τα άτιμα.. Μόνο σπασμένα δεν γουστάρω να πληρώνω.

Τα ηχεια δεν κινδυνευουν οτι και να συνδέσεις επανω. Αυτονοητο ειναι απλα να μην μπουκωνουν η να παραμορφώνουν. Βεβαια με την κιθαρα να παιζει ετσι και αλλιως distorsion ειναι λιγο δυσκολο να το ξεχωρισεις ευκολα. Βασικο να μην τα υπεροδηγεις. Αυτο μπορει να γινει απο υπερβολικη προενισχυση. Η εισοδος μικροφώνου δεν ειναι κατάλληλη για αυτην την χρηση καθως εχει πολυ περισσοτερο gain απο οτι πρεπει. Αρα πιθανοτατα να τα υπεροδηγεις σε καποιο peak με ασχημα επακολουθα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...