Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσο   παει   καλυτερευει.....

Απο   τροπος   ζωης   εγινε   ιδεολογια....

Ημαρτον   παιδες!

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δική μου άποψη: όλος και κάποιος άλλος θα είχε καταλάβει τη θέση της Apple, δηλ. να φτιάχνει πράγματα που απευθύνονται σε λίγους. Που βασικά τα περισσότερα δεν τα έφτιαξε καν αυτή, άλλοι τα επινόησαν. Απλώς ο Jobs έγινε ο πρώτος που κατάφερε να βγάλει λεφτά από αυτό, πουλώντας παράλληλα ιδεολογία.

Αν ήταν αλήθεια αυτό, θα είχαμε μέχρι τώρα 2-3 εταιρίες που να ανταγωνίζονται την Apple για αυτό που είναι. Οχι να διαφημίζουν ότι έχουν 20% πιο γρήγορα μηχανήματα.

Αλλά η τιμή του iPhone έχει φτάσει στα 700+ και οι άλλοι ακόμη τα ίδια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν το -ίδιο- iPhone κόστιζε 1500, πάλι θα πήγαιναν πολλοί να το αγοράσουν.

Ε, και γιατί δεν κάνουν και οι άλλες εταιρίες αυτό που κάνει η Apple, να αποκτήσουμε κι εμείς επιλογές;

Δημοσ.

Αν ήταν αλήθεια αυτό, θα είχαμε μέχρι τώρα 2-3 εταιρίες που να ανταγωνίζονται την Apple για αυτό που είναι. Οχι να διαφημίζουν ότι έχουν 20% πιο γρήγορα μηχανήματα.

Αλλά η τιμή του iPhone έχει φτάσει στα 700+ και οι άλλοι ακόμη τα ίδια.

Τα ίδια, ποια ίδια; Και «οι άλλοι» ακολουθούν την Apple κατα πόδας. Κάποτε βρίσκαμε από άλλες εταιρείες high-end smartphones στη μισή σχεδόν τιμή, τώρα Apple/ Samsung/ HTC/ Nokia κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα λανσάρει την πιο ακριβή συσκευή!

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα ίδια, ποια ίδια; Και «οι άλλοι» ακολουθούν την Apple κατα πόδας. Κάποτε βρίσκαμε από άλλες εταιρείες high-end smartphones στη μισή σχεδόν τιμή, τώρα Apple/ Samsung/ HTC/ Nokia κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα λανσάρει την πιο ακριβή συσκευή!

Ναι, γιατί ως γνωστόν έτσι λειτουργεί η αγορά. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός, ανεβάζουν όλοι τις τιμές και αυτός που έχει την ακριβότερη νικάει.

Μ' αρέσει που σου κάνουν και likes.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι ο ανταγωνισμός στα high end προϊόντα δουλεύει ακριβώς όπως στα ευρείας κατανάλωσης. Αν ήταν έτσι, μετά από τόσες δεκαετίες η τιμή της Ferrari θα είχε πέσει.

Η αλήθεια είναι πάντως πως Samsung και -κυρίως- HTC έχουν αρχίσει να γλυκοκοιτάζουν το μοντέλο της Apple (φτιάχνε καλά πράγματα, πούλα τα πανάκριβα, πούλα μάρκα, δημιούργησε trend και βγάζε μεγάλο κέρδος). Απλώς η Apple έχει κάνει επιστήμη το συγκεκριμένο μοντέλο ενώ οι άλλοι ακόμα μαθαίνουν. Τουλάχιστον η Samsung βγάζει και αρκετές συσκευές χαμηλού κόστους.

Τελοσπάντων, δεν είμαι σίγουρος αν όλα αυτά εξηγούν γιατί "η Apple μηνύει τόσο πολύ τη Samsung". Εγώ πιο πολύ το φιλοσοφώ για τα ίδια τα προϊόντα της Apple, τα οποία ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί ελκύουν τόσο πολύ κόσμο (έχω σκαλίσει λίγο τα iphone/ipad και δεν έχω καταλάβει γιατί κάνουν όλοι έτσι γι' αυτά, έχω δουλέψει περιστασιακά σε Mac Pro, iMac, MacBook αλλά και πάλι δεν κατανόησα γιατί κοστίζουν τόσο πολύ, τα ίδια κουσούρια με τα PC είχαν, το ίδιο αργούσαν κατά την εκκίνηση, την ίδια συχνότητα κρασαρίσματος εφαρμογών είδα κλπ).

• Like 1
Δημοσ.

Ατυχης   η   συγκριση   φιλε  μου.

Η  φερραρι   εχει   πολυ   μεγαλο   κοστος   λογω   μικρης  η   κλειστης   παραγωγης  (500,100,1500  αυτοκινητα).

Μια   συσκευη   που   φτιαχνεται   σε   εκατονταδες  χιλιαδες  η  και  μυρια   αντιτυπα   στην  ασια   το   κοστος   ειναι  ζητημα   να   ξεπερναει   τα   100   δολαρια.

Το   αηφονι   4   ειχε   φτασει   να    πεσει   κατω   απο  τα   50!!!!!

Ολα  τ   αλλα    ειναι  αερας   κοπανιστος   οχι   φυσικα   μονον  για   την  απλ   αλλα   και   για   τους   υπολοιπους.

Δημοσ.

Ναι, γιατί ως γνωστόν έτσι λειτουργεί η αγορά. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός, ανεβάζουν όλοι τις τιμές και αυτός που έχει την ακριβότερη νικάει.

Καλή η θεωρία, όντως έτσι γίνεται (θεωρητικά). Στην πράξη που είναι τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού;

Περίμενε τιμές στη launch date του GS3 και ξαναπές το μου αυτό... ;)

Δημοσ.

Manuel,δες πως λειτουργεί γενικα η αγορά, εδω και πολλα πολλα χρόνια, οχι μονο στη τεχνολογία,αλλά και σ'ολα τα προιοντα λειτουργει ενα τρίπτυχο:

Μούρη(γνωστή φιρμα,άρα "αξιοπιστη" εταιρεία)

Ψηλή τιμή (αρα ειναι "ποιοτικό" και "ανθεκτικό")

Μάρκετινγκ (πάντα στο προσκήνιο και δημιουργία πιστών οπαδών-πελατων που θα τρέχουν πάντα να τους στηριζουν και να τους υπερασπιζονται)

Το πρόβλημα για τις εταιρείες, είναι ότι πρέπει να πετύχεις το τρίτο και μετά να μπορείς να εφαρμόσεις και τα άλλα δύο!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλή η θεωρία, όντως έτσι γίνεται (θεωρητικά). Στην πράξη που είναι τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού;

Περίμενε τιμές στη launch date του GS3 και ξαναπές το μου αυτό... ;)

Στην πράξη δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτό ακριβώς εξηγώ. Θεωρία είναι οι παράλογες εξηγήσεις που δίνετε, ότι αυτοί που αγοράζουν Apple το κάνουν για να πουλήσουν μούρη και διάφορα άλλα τέτοια. Όχι ότι δεν υπάρχει και αυτό το ποσοστό, αλλά είναι γελοίο να συζητάμε λες και αυτοί αποτελούν τον λόγο που υπάρχει η Apple.

Δημοσ.

+1 κι από μένα, πολύ ωραίο το άρθρο. Αν ξεκινήσεις να το διαβάζεις, πραγματικά κολλάς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...