Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από 8-10 ανθρώπους στην ηλικία των 40-60 που ξέρω, δεν έχω δει μέχρι σήμερα πρόβλημα στη χρήση Android, iPhone ή Windows Phone (μάλιστα, όσοι χρησιμοποίησαν τα τελευταία λένε τι γρήγορο που είναι). Οι ίδιοι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και με iPad και με Kindle Fire, με τα μόνα σημεία γκρίνιας, το σχετικά μεγάλο βάρος του iPad για ανάγνωση και την έλλειψη μπροστινής κάμερας στο Fire (για να κάνουν chat με τα εγγονάκια/ανιψάκια). Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν PC και στηρίζονται σε νεώτερους για αναβαθμίσεις/επίλυση προβλημάτων κλπ. Δεν πολυνοιάζονται για το debate Apple vs rest of the world.

Από το σαφέστατα μεγαλύτερο δείγμα νεωτέρων που ξέρω, υπάρχουν τέσσερα είδη: οι Apple lovers (ό,τι κάνει η Apple είναι καλό), οι Apple haters (ό,τι κάνει η Apple είναι κακό), οι Apple indifferent (ποσώς με ενδιαφέρει, αρκεί να κάνει τη δουλειά του, άμα δεν την κάνει, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές) και οι Apple annoyed (που τους ενοχλoύν οι εταιρικές τακτικές της Apple, όπως τους ενοχλούσαν της Microsoft κλπ). Ιδεολογικά είμαι πιο κοντά στην τελευταία, με το συν ότι δε μου αρέσει κανένα από τα λειτουργικά της. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν Apple laptops και παραπονιούνται πόσο συχνά χαλάει σε σχέση με το παλαιότερο IBM τους. Επίσης είναι πολύ ενεργοί στις συζητήσεις Apple/Samsung, Apple/HTC, Apple/Google κλπ

Από το μικρό μου δείγμα, η παλαιότερη γενιά δεν πολυνοιάζεται για οικοσύστηματα, εκτός και αν πρόκειται για την Αφρική ή τον Αμαζόνιο. Θέλουν να διαβάσουν το βιβλίο τους στο Kindle τους και να δουν την ταινία τους στην 40''+ LCD.

Οι νεώτεροι είναι που την ψάχνουν για integration και λοιπά. Οι περισσότεροι σταματούν στο να κάνουν sync contacts και e-mails (και προτιμούν google). Οι υπόλοιποι προσπαθούν να συγχρονίσουν iPad, iPhone και Apple laptop/Windows laptop - και έπρεπε μερικές φορές να βοηθήσω σε αυτό.

Τα συμπεράσματα που βγάζω από την άκρως προσωπική εμπειρία μου είναι:

1) Είναι πιο εύκολο να πουλήσεις το cloud στις νέες γενιές. Οι παλιοί έμαθαν αλλιώς.

2) Σαφέστατα είναι πιο εύκολο να κάνεις sync iPhone/iPad/Apple laptop, αλλά δεν είναι γελοία εύκολο. Και σίγουρα δεν είναι ηλεκτροσυσκευές. Την έλλειψη εγγενούς sync σε Android λύνεται με συνδυασμό dropbox, google contacts και gmail - workaround, αλλά δουλεύει. Την παλαιότερη γενιά δεν την νοιάζει το integration.

3) Όταν ακούει κάποιος βιβλίο σκέφτεται Amazon και Kindle, όχι iTunes, όχι Google Play.

4) Όταν ακούει κάποιος ταινία σκέφτεται netflix, redbox, hulu και όχι την νοικιάζω από Amazon, iTunes, Google Play.

5) Ακόμα αγοράζουν CD μουσικής. Αν όχι, τότε το iTunes είναι η πρώτη λύση.

Από τα συμπεράσματα παραπάνω, η γενική τάση που βλέπω είναι πίεσε όσο μπορείς το cloud στους νέους: sync, βιβλία, ταινίες, εφαρμογές, όλα στο cloud. Άπαξ και μπλέχτηκαν σε αυτό, είναι δύσκολο να μεταφέρουν τα δεδομένα τους κάπου αλλού. Vendor lock-in κανείς;

Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός. Δεν υπάρχει μια εταιρία να τα ελέγχει όλα. Ο πόλεμος δεν είναι για ορθογώνια με στρογγυλεμένες άκρες, πράσινα εικονίδια και πορτοκαλί γράμματα. Είναι για το ποιος θα κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στο cloud, ώστε να κανονίζει τις τιμές. Όχι για τις εύκολες συσκευές. Άμα ήθελαν να κάνουν εύκολες συσκευές, δε θα χρειαζόταν να βοηθάω τους όχι και τόσο computer literate φίλους/φίλες μου και σήμερα και η γιαγιά μου (70+) θα είχε smartphone.

Η Samsung δεν έχει cloud - αλλά πουλάει πολλές συσκευές που δίνουν πρόσβαση σε αυτό της Google. Δε μπορείς να κάνεις μήνυση για να σταματήσεις την προέλαση της Google σε web services (που καλώς ή κακώς πρωτοπορεί), οπότε ποιο είναι το επόμενο λογικό βήμα για να την καθυστερήσεις;

• Like 5
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι αν στο χώρο του gaming αν η Nintendo είχε την ίδια "φιλοσοφία" με την Apple για να "προστατεύει" της ιδέες της, το gaming θα είχε μείνει πολύ πίσω.

• Like 1
Δημοσ.

Ισως στην εποχη της υποτιθεμενης "ελευθερης αγορας" η λεξη "πρωτοπορεια" ναχει χασει το πραγματικο της νοημα και αντικειμενικη της εννοια.....

Καταληγουμε στο "τα παντα ρει".

Από 8-10 ανθρώπους στην ηλικία των 40-60 που ξέρω, δεν έχω δει μέχρι σήμερα πρόβλημα στη χρήση Android, iPhone ή Windows Phone (μάλιστα, όσοι χρησιμοποίησαν τα τελευταία λένε τι γρήγορο που είναι). Οι ίδιοι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και με iPad και με Kindle Fire, με τα μόνα σημεία γκρίνιας, το σχετικά μεγάλο βάρος του iPad για ανάγνωση και την έλλειψη μπροστινής κάμερας στο Fire (για να κάνουν chat με τα εγγονάκια/ανιψάκια). Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν PC και στηρίζονται σε νεώτερους για αναβαθμίσεις/επίλυση προβλημάτων κλπ. Δεν πολυνοιάζονται για το debate Apple vs rest of the world.

Από το σαφέστατα μεγαλύτερο δείγμα νεωτέρων που ξέρω, υπάρχουν τέσσερα είδη: οι Apple lovers (ό,τι κάνει η Apple είναι καλό), οι Apple haters (ό,τι κάνει η Apple είναι κακό), οι Apple indifferent (ποσώς με ενδιαφέρει, αρκεί να κάνει τη δουλειά του, άμα δεν την κάνει, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές) και οι Apple annoyed (που τους ενοχλoύν οι εταιρικές τακτικές της Apple, όπως τους ενοχλούσαν της Microsoft κλπ). Ιδεολογικά είμαι πιο κοντά στην τελευταία, με το συν ότι δε μου αρέσει κανένα από τα λειτουργικά της. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν Apple laptops και παραπονιούνται πόσο συχνά χαλάει σε σχέση με το παλαιότερο IBM τους. Επίσης είναι πολύ ενεργοί στις συζητήσεις Apple/Samsung, Apple/HTC, Apple/Google κλπ

Από το μικρό μου δείγμα, η παλαιότερη γενιά δεν πολυνοιάζεται για οικοσύστηματα, εκτός και αν πρόκειται για την Αφρική ή τον Αμαζόνιο. Θέλουν να διαβάσουν το βιβλίο τους στο Kindle τους και να δουν την ταινία τους στην 40''+ LCD.

Οι νεώτεροι είναι που την ψάχνουν για integration και λοιπά. Οι περισσότεροι σταματούν στο να κάνουν sync contacts και e-mails (και προτιμούν google). Οι υπόλοιποι προσπαθούν να συγχρονίσουν iPad, iPhone και Apple laptop/Windows laptop - και έπρεπε μερικές φορές να βοηθήσω σε αυτό.

Τα συμπεράσματα που βγάζω από την άκρως προσωπική εμπειρία μου είναι:

1) Είναι πιο εύκολο να πουλήσεις το cloud στις νέες γενιές. Οι παλιοί έμαθαν αλλιώς.

2) Σαφέστατα είναι πιο εύκολο να κάνεις sync iPhone/iPad/Apple laptop, αλλά δεν είναι γελοία εύκολο. Και σίγουρα δεν είναι ηλεκτροσυσκευές. Την έλλειψη εγγενούς sync σε Android λύνεται με συνδυασμό dropbox, google contacts και gmail - workaround, αλλά δουλεύει. Την παλαιότερη γενιά δεν την νοιάζει το integration.

3) Όταν ακούει κάποιος βιβλίο σκέφτεται Amazon και Kindle, όχι iTunes, όχι Google Play.

4) Όταν ακούει κάποιος ταινία σκέφτεται netflix, redbox, hulu και όχι την νοικιάζω από Amazon, iTunes, Google Play.

5) Ακόμα αγοράζουν CD μουσικής. Αν όχι, τότε το iTunes είναι η πρώτη λύση.

Από τα συμπεράσματα παραπάνω, η γενική τάση που βλέπω είναι πίεσε όσο μπορείς το cloud στους νέους: sync, βιβλία, ταινίες, εφαρμογές, όλα στο cloud. Άπαξ και μπλέχτηκαν σε αυτό, είναι δύσκολο να μεταφέρουν τα δεδομένα τους κάπου αλλού. Vendor lock-in κανείς;

Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός. Δεν υπάρχει μια εταιρία να τα ελέγχει όλα. Ο πόλεμος δεν είναι για ορθογώνια με στρογγυλεμένες άκρες, πράσινα εικονίδια και πορτοκαλί γράμματα. Είναι για το ποιος θα κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στο cloud, ώστε να κανονίζει τις τιμές. Όχι για τις εύκολες συσκευές. Άμα ήθελαν να κάνουν εύκολες συσκευές, δε θα χρειαζόταν να βοηθάω τους όχι και τόσο computer literate φίλους/φίλες μου και σήμερα και η γιαγιά μου (70+) θα είχε smartphone.

Η Samsung δεν έχει cloud - αλλά πουλάει πολλές συσκευές που δίνουν πρόσβαση σε αυτό της Google. Δε μπορείς να κάνεις μήνυση για να σταματήσεις την προέλαση της Google σε web services (που καλώς ή κακώς πρωτοπορεί), οπότε ποιο είναι το επόμενο λογικό βήμα για να την καθυστερήσεις;

Κοντολογις κοντευουν τα ορια της μουρλας αγωνιοντας να αυξησουν το πελατολογιο τους.

Μονο που με αυτες τις τακτικες το μονο τμημα που θα ενδυναμωθει σ αυτες τις "εταιρειες" θαναι το δικαστικο....

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι αν στο χώρο του gaming αν η Nintendo είχε την ίδια "φιλοσοφία" με την Apple για να "προστατεύει" της ιδέες της, το gaming θα είχε μείνει πολύ πίσω.

Έχεις δίκαιο .. Ευτυχώς που η Nintendo και η Sega δεν κινήθηκαν νομικά ενάντια στους ανταγωνιστές τους για τις δικές τους καινοτομίες στο gaming .. Όλα πήγαν καλά εξάλλου και για τις δύο .. Η μία βυθίστηκε στο χρήμα με το DS και το Wii και η άλλη ..........

.... :cry:

Δημοσ.

Εχμ, δεν ξέρω τι κάνει η Nintendo τώρα, πάντως τα... παλιά τα χρόνια (μέσα δεκαετίας του '80 και μετά) οι μηνύσεις έπεφταν σύννεφο... Πολλές από τις κατακριτέες πρακτικές της Microsoft ωχριούν μπροστά σε αυτά που προσπάθησε να επιβάλλει η Nintendo. Περισσότερα στο Ultimate History of Video Games και το Game Over.

Δημοσ.

Δηλαδή πειράζει να υπάρχει και μια εταιρία με άλλο προφίλ; Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να "μάθουν" τη τεχνολογία. Θέλουν απλά να χρησιμοποιήσουν τον Η/Υ τους, όπως χρησιμοποιούν το πλυντήριο και το ψυγείο τους.

Για μένα η Apple αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό. Αν αλλάξει και γίνει σαν τους υπόλοιπους, δε θα πληρώσω ποτέ ξανά το επιπλέον κόστος για το hardware που προσφέρει. Τώρα, παίζει χωρίς ανταγωνισμό σε αυτό που κάνει.

Αυτη η απαντηση τα καλυπτει ολα και κολλαει σε ολα τα τοπικ apple διαμαχης. Δυστυχως ειναι τοσο δυσκολη να την κατανοησουν σαν απαντηση οι apple haters/annoyed κλπ που ο φαυλος κυκλος αυτων των συζητησεων συνεχιζεται, δινοντας βεβαια υλικο και στο φορουμ...

Και εγω προσωπικα αν η apple σταματησει να προσφερει αυτο που προσφερει και κοιταξει να ανταγωνιστει τους αλλους (πραγμα που φαινεται να γινεται τα τελευταια χρονια) οχι μονο θα παψω να αγοραζω apple αλλα και γενικα gadgets αφου η apple ειναι ο τελευταιος των Μοϊκανων...

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πρεπει να τοχει η κουτρα σου να κατεβαζει ψειρες.......

Τωρα μηνυει πολωνο μαναβη.... :-D

Μετά την Samsung η Apple στρέφεται δικαστικά εναντίον ενός διαδικτυακού μανάβικου!

Πηγή: Μετά την Samsung η Apple στρέφεται δικαστικά εναντίον ενός διαδικτυακού μανάβικου! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/67316#ixzz26HTIe75A

Οπως προειπα το καλυτερο τμημα της συγκεκριμενης εταιρειας απο δω και στο εξης θαναι το δικαστικο.... :-D

Δημοσ.

Πρεπει να τοχει η κουτρα σου να κατεβαζει ψειρες.......

Τωρα μηνυει πολωνο μαναβη.... :-D

Μετά την Samsung η Apple στρέφεται δικαστικά εναντίον ενός διαδικτυακού μανάβικου!

Πηγή: Μετά την Samsung η Apple στρέφεται δικαστικά εναντίον ενός διαδικτυακού μανάβικου! | iefimerida.gr http://www.iefimerid...6#ixzz26HTIe75A

Οπως προειπα το καλυτερο τμημα της συγκεκριμενης εταιρειας απο δω και στο εξης θαναι το δικαστικο.... :-D

Φαντάζομαι ότι αυτά τα κάνουν όλες οι εταιρίες, απλά επειδή το όνομα της Apple πουλάει και η είδηση έχει πιασάρικο όνομα, το κάνουμε θέμα.

Δηλαδή οι υπόλοιποι τι κάνουν; Αφήνουν να κυκλοφορούν εταιρίες με ονομασία sansumg;

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι αυτά τα κάνουν όλες οι εταιρίες, απλά επειδή το όνομα της Apple πουλάει και η είδηση έχει πιασάρικο όνομα, το κάνουμε θέμα.

Δηλαδή οι υπόλοιποι τι κάνουν; Αφήνουν να κυκλοφορούν εταιρίες με ονομασία sansumg;

Αν το καταλαβες,το μαναβικο δε λεγεται apple,απλα ακουγεται σαν apple!

A.pl,οπου το pl=poland,σαν να λεμε .gr για Ελλαδα!

Δημοσ.

Και η φορντ μηνυσε την φερραρι για κλοπη κωδικου μοντελου..... :-D :-D :-D

FERRARI F250

Ferrari_F250_concept.jpg

FORD F250

Ford-F250-Super-Duty1.jpg

ΙΧΟΥΝ ξφγη μαλλον....

• Like 2
Δημοσ.

Τάδε έφη Steve Woz.

‘Hate’ Patent Dispute

Samsung, which uses Google’s Android mobile operating system and offers several different models, has emerged as Apple’s biggest competitor in smartphones. Samsung, also one of Apple’s biggest suppliers of components, accounted for 19.1 percent of global smartphone shipments last year, compared with Apple’s 18.8 percent, according to Bloomberg Industries data. Samsung said this month it has sold 20 million Galaxy S IIIs.

The two companies also are battling in court, with Apple being awarded more than $1 billion last month by a California jury that said Samsung copied the iPhone’s design. Samsung said it will appeal.

“I hate it,” Wozniak said when asked about the patent fights between Apple and Samsung. “I don’t think the decision of California will hold. And I don’t agree with it -- very small things I don’t really call that innovative.

“I wish everybody would just agree to exchange all the patents and everybody can build the best forms they want to use everybody’s technologies.”

http://www.bloomberg...g-galaxy-s.html

• Like 1
Δημοσ.

Απλά η Apple δεν θέλει ανταγωνισμό.

Ο Woz έχει δίκιο.Το θέμα με τις πατέντες έχει παραγίνει και κάπου πρέπει να μπεί φραγμός γιατί στο τέλος θα σκοτώσουν κάθε σταγόνα καινοτομίας.Ο κάθε πικραμένος πάει και πατεντάρει ότι θέλει και περιμένει μετά απο πχ 5-10 χρόνια ποιά εταιρεία θα σκεφτεί το ίδιο και δεν θα το έχει περάσει από τον έλεγχο των δις(υπερβολή :P) παντεντών που υπάρχουν.

Δημοσ.

Αν το καταλαβες,το μαναβικο δε λεγεται apple,απλα ακουγεται σαν apple!

A.pl,οπου το pl=poland,σαν να λεμε .gr για Ελλαδα!

Εννοείται ότι το κατάλαβα. Δε βλέπω σε τι επηρεάζει τη συζήτηση.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η apple εχει γίνει τρόπος ζωής. Οπου και να κοιτάξεις υπάρχει και ένα iphone. Επίσης δεν νομίζω ότι η σύγκριση iOS VS Android είναι δίκαιη..

Γιατί με android τρέχουν 10 εταιρίες, ενώ το iOS είναι μονοπώλιο σε μια συσκευή (είτε συγκρίνουμε tablet είτε κινητά). Επίσης δεν είναι ίσο και όμοιο ένα κινητό με android των 50 ευρώ με το iPhone.. Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό αυτό που θέλω να πω.

Sent from my iPhone using Insomnia

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...