Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω 2 pc, στον ένα έχω κατεβάσει το filezilla server και στον άλλον τον client.

Έχω κάνει τις ρυθμίσεις και όλα ok.

Έχω συνδέσει και τα δύο pc στο ίδιο router.

H απορία μου είναι η εξής:

Τώρα που έχω τα pc στο ίδιο router στον filezilla μόλις έβαλα στο κουτάκι του hostname το όνομα του υπολογιστή μου, βρήκε αμέσως τον κοινόχρηστο φάκελο.

Όταν όμως θέλω να συνδέθώ μέσω ftp με έναν υπολογιστή από άλλο χώρο στο hostname τί πρέπει να βάλω;Την ip που έχει ο υπολογιστής με τον filezilla server;Γιατί τώρα που είχα και τους 2 υπολογιστές στο ίδιο router όταν πήγα να βάλω την ip μου απαγόρευε την πρόσβαση ενώ μόλις έβαλα το όνομα ήταν ok.

Δεν θέλω να εμπλακώ με static ip, (π.χ. από την ip.com) απλά θέλω μόλις χρειαστώ ένα αρχείο να τον παίρνω τηλέφωνο και να μου λέει π.χ. την ip του.

ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Πρέπει να κάνει μια προ-εργασία ο εκάστοτε πελάτης-φίλος. π.χ. να ανοίξει μια θύρα (21) στον υπολογιστή του για να έχεις πρόσβαση εσύ με το filezilla client σε αυτόν..., αν αυτό εννοείς.....

Δημοσ.

ίσως δεν εκφράστηκα καλά :(

ναι, την πόρτα την έχει ανοίξει κανονικά,

έγραψα ότι όταν συνδέσαμε και τους δύο υπολογιστές σε ένα κοινό router η σύνδεση έγινε κανονικά και εγώ έβλεπα κανονικά τα αρχεία του μέσω ftp.(σε αυτήν την περίπτωση στο hostname έβαλα απλώς το όνομα του υπολογιστή του, πιθανώς το βρήκε επειδή συνδεθήκαμε στο ίδιο δίκτυο)

Όταν όμως θα φύγω από το σπίτι του και θα βρίσκομαι κάπου αλλού εκεί στο hostname τί πρέπει να βάλω για να μπορώ να έχω πρόσβαση πάλι μέσω ftp;

Δημοσ.

Εχω να σου προτείνω το GoogleDrive βάζεις εκει οτι αρχεία θελεις και τα βρίσκεις απο παντου pc τηλέφωνα τα παντα, ετσι μπερδευόμουνα και εγω μεχρι που βρήκα αυτην την λυση και ησύχασα.

Σορρυ αν είμαι εκτος θεματος

Δημοσ.

ίσως δεν εκφράστηκα καλά :(

ναι, την πόρτα την έχει ανοίξει κανονικά,

έγραψα ότι όταν συνδέσαμε και τους δύο υπολογιστές σε ένα κοινό router η σύνδεση έγινε κανονικά και εγώ έβλεπα κανονικά τα αρχεία του μέσω ftp.(σε αυτήν την περίπτωση στο hostname έβαλα απλώς το όνομα του υπολογιστή του, πιθανώς το βρήκε επειδή συνδεθήκαμε στο ίδιο δίκτυο)

Όταν όμως θα φύγω από το σπίτι του και θα βρίσκομαι κάπου αλλού εκεί στο hostname τί πρέπει να βάλω για να μπορώ να έχω πρόσβαση πάλι μέσω ftp;

Συγγνώμη, εγώ νόμιζα για τον καθένα υπολογιστή.... οποιονδήποτε.

Στο hostname θα πρέπει να μπει η public-ip του..., εφόσον είναι δυναμική θα πρέπει να μπει μία υπηρεσία DDNS για να γνωρίζεις ανέκαθεν την IP του.

Σίγουρα άνοιξες την πόρτα όμως ? μέσα στο ίδιο δίκτυο δεν μπορείς να το γνωρίζεις αυτό γιατί το NAT δεν λειτουργεί.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Link.png Site: αυτό το εργαλείο για να δεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι με ένα τέτοιο εργαλείο την έλενξα!

Και με αυτό που μου πρότεινες μου λέει

Port 21 is open on xx.xx.xxx.xxx.

H public ip είναι αυτό το xx.xx.xxx.xxx ε;

Ok,ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.

Εχω να σου προτείνω το GoogleDrive βάζεις εκει οτι αρχεία θελεις και τα βρίσκεις απο παντου pc τηλέφωνα τα παντα, ετσι μπερδευόμουνα και εγω μεχρι που βρήκα αυτην την λυση και ησύχασα.

To googledrive δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά από ότι διάβασα κατάλαβα ότι είναι

κάτι σαν το box.net(κυρίως χρησιμοποιώ αυτό) ή το dropbox, δηλαδή online storage.

Να σου πω την αλήθεια πιο πολύ το έκανα έτσι για να μάθω λίγα παραπάνω για την ftp σύνδεση

ακολουθώντας και τον οδηγόαπό το wiki του insomnia.

Ευχαριστώ πάντως.

Επεξ/σία από maniac89
Δημοσ.

η public ip Θα αλλαζει ομως οποτε ο αλλος καθε φορα θα πρεπει ειτε να μπαινει στο site www.whatismyip.com για να την βλεπει η να μπει στον ρουτερ.εκτος αν εχεις static η αν σεταρεις εναν dyndns στο ρουτερ σου οποτε δεν χρειαζεται καν να τον παιρνεις τηλεφωνο.οταν ειναι για μικρα αρχεια πχ εγω τα αποθηκευω στο email μου για να τα παιρνω απο αλλο pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...