Προς το περιεχόμενο

Excel formula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω ενα ιδιαίτερα περίπλοκο μοντέλο reporting και εχω...χρησιμοποιήσει τις μισές συναρτήσεις του excel!

οπότε, τώρα, έχω μία απορία,και προβλέπω να ερθουν και αλλες στο αμεσο μελλον!

εστω 5 αριθμοί, σε 5 συνεχόμενα κελιά.

οι αριθμοί είναι οι:

0, 0, 5, 10, 1000

ψαχνω μια φορμουλα, που να αγνοήσει τα μηδενικά, και να μου φέρει το ελάχιστο νούμερο από τα υπόλοιπα.

Αρνητικά νούμερα δε θα υπάρξουν, αλλά παίζει το μηδέν να εμφανιστεί και μία φορά, ή και τεσσερις ακομα...

Δημοσ.

Μπακάλικος τρόπος. Έστω οι τιμές είναι στα κελιά A2-E2

=MIN(IF(A2=0;99999999;A2);IF(B2=0;99999999;B2);IF(C2=0;99999999;C2);IF(D2=0;99999999;D2);IF(E2=0;99999999;E2))

Αν η τιμή είναι 0, επέστρεψε 99999999 (αντικατέστησε με μια τιμή που θα μεγαλύτερη απ οποιαδήποτε άλλη θα υπάρχει).

Δημοσ.

Επίσης θα μπορούσες με small συνάρτηση:

=SMALL(C6:K6,(COUNTIF(C6:K6,">=0")-COUNTIF(C6:K6,">0")+1))

αν θεωρήσεις πως τα δεδομένα σου ειναι απο C6 μέχρι K6

Δημοσ.

2ο ερώτημα.

=SUMIF(CC2:CW2;">0";CC2:CW2)+SUMIF(CC2:CW2;"<0";CC2:CW2)

χρησιμοποιώ τη συνάρτηση αυτή, γιατί στο range cc:cw, υπάρχουν διάφορα κελιά με n/a.

Με αυτό τον μπακαλίστικο τρόπο, εχω βρει το πως θα μου σουμάρει όλα τα νούμερα που θα βρίσκει.

οπότε, η ερώτηση είναι, αν υπάρχει κάποια...καλύτερη συνάρτηση,

και επίσης, αν υπάρχει δυνατότητα μεσα στο κομμάτι το IF, να ορίσεις σε μια συνάρτηση, ότι θέλω να μου φέρεις οτιδήποτε είναι είτε μικρότερο, είτε μεγαλύτερο του μηδενός (δηλαδή διάφορο του μηδενός)!

Δημοσ.

Βασικά, το 1ο σου δούλεψε κομπλέ?

Για το 2ο ερώτημα, αντι για την φόρμουλα που χρησιμοποιείς γράψε:

=SUMIFS(CC2:CW2,CC2:CW2,"<>0",CC2:CW2,"<>#N/A")

Δημοσ.

το 1ο μου δούλεψε με τον "μπακάλικο" τρόπο, και έτσι, δε δούλεψα το δικό σου. (Αλλά θα οτ κάνω, από περιεργεια)!

η φόρμουλα σου, μου αρέσει, μου δείχνει ότι θα δουλέψει!

thanks!

θα ποστάρω αποτελεσμα :)

ΥΓ: και στη συναρτηση if, δουλεύει το <>0?

Δημοσ.

Πάντα όταν έχεις το κριτήριο IF και θέλεις να αποκλείσεις ενδεχόμενα, γράφεις IF(RANGE,"<>0") ή IF(RANGE,">0") ή κάποια άλλη τιμή

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εστω οτι έχουμε ενα τέτοιο excel.

http://www.sendspace.com/file/p9vry1

(δε μπορούσα να το κανω upload μεσα στο ινσόμνια, σορρυ)!

στην τελευταία στήλη, θέλω να μου μετράει, πόσα είναι τα results εκείνα, μετά το τελευταίο Y που εμφανιστηκε στην καθε σειρά.

Δηλαδή, για την 1η γραμμή, να εμφανισει 5, για τη 2η, μηδέν, και για την τρίτη, 3.

και μόλις μπει ενα νέο Υ σε καποια απο τις 3, το counter στο τελος, να ξαναμηδενιζει.

Γινεται? :)

*(μου θυμίζει μια παλιά διαφήμιση της wind αυτό το γίνεται) :)

Δημοσ.

Το αρχείο περιέχει συνδέσεις με άλλα αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή σου και δεν μπορεί να εμφανιστεί κανονικά!

Δημοσ.

Το αρχείο περιέχει συνδέσεις με άλλα αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή σου και δεν μπορεί να εμφανιστεί κανονικά!

μα πως γινεται αυτο? σε ενα νέο αρχείο, εχω κανει copy paste , values, τα data που ηθελα, δεν υπάρχει ουτε ενα λινκ!!!

εντωμεταξύ, συνεχίζει το ινσομνια, να μη με αφηνει να ανεβασω excel file (Σφαλμα 407).

το ανεβασα σε φωτό, και το βαζω και σε ενα αλλό σάιτ απο το sendspace, σε excel μορφη:

Στο Deposit File

post-74386-0-35433200-1350373986_thumb.jpg

Δημοσ.

συνεχίζει το ινσομνια, να μη με αφηνει να ανεβασω excel file (Σφαλμα 407).

Μόνο φωτογραφίες και αρχεία .zip επισυνάπτονται στο Insomnia οπότε πρέπει να το συμπιέσεις πριν να το επισυνάψεις.

Από Deposit File κατέβηκε κανονικά.

Δημοσ.

Μόνο φωτογραφίες και αρχεία .zip επισυνάπτονται στο Insomnia οπότε πρέπει να το συμπιέσεις πριν να το επισυνάψεις.

Από Deposit File κατέβηκε κανονικά.

ωραία. thanks.

αν εχει κανεις χρόνο να ενδιαφερθεί να το λύσει, ας το τσεκάρει απο deposit!

Δημοσ.

κανεις, για την τελευταία απορία?

υπάρχει καμία συνάρτηση, στυλ last, ¨η κάτι τετοιο, που να μπορεί να το κάνει? (δεν βρήκα κάποια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...