Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε συ ο ποιο φτηνος που μου προτείνεις είναι ακριβότερος από τον άλλον με τις 2 κεραίες. Τελικά τι πρέπει να πάρω? Είναι καλό να έχει 1, 2 ή 3 κεραίες? Απ ότι βλέπω οι n είναι ακριβοί.. μήπως να περιμένω λίγο καιρό να πέσουν? Δε θέλω να δώσω 100 ευρώ για ρούτερ, μου φαίνονται πολλά γμτ..

Κάποιοι ρούτερ λένε ότι είναι n και άλλοι είναι b/g/n να υποθέσω ότι και αυτοί που λένε n, εννοούν και το b/g ,ε?

Τέτοιους ρούτερ τους δίνουν με καινούργιες συνδέσεις?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ρε συ ο ποιο φτηνος που μου προτείνεις είναι ακριβότερος από τον άλλον με τις 2 κεραίες. Τελικά τι πρέπει να πάρω? Είναι καλό να έχει 1, 2 ή 3 κεραίες? Απ ότι βλέπω οι n είναι ακριβοί.. μήπως να περιμένω λίγο καιρό να πέσουν? Δε θέλω να δώσω 100 ευρώ για ρούτερ, μου φαίνονται πολλά γμτ..

Κάποιοι ρούτερ λένε ότι είναι n και άλλοι είναι b/g/n να υποθέσω ότι και αυτοί που λένε n, εννοούν και το b/g ,ε?

Τέτοιους ρούτερ τους δίνουν με καινούργιες συνδέσεις?

ναι φτηνο vigor δεν βρισκεις.σχετικο ειναιο παντα το μια δυο η 3 κεραιες.επειδη ολα ειναι 100mw συνηθως οι παραπανω κεραιες παιζουν καλυτερα.υπαρχουν βεβαια και ρουτερ πιο πολυ οχι adsl router που ειναι 300 mw και με μια κεραια εχουν καλυτερο range απο τις 2 κεραιες λογω των mw αλλα αυτα τα βγαζουμε εξω γιατι ειναι access point συνηθως.οτι ειναι N ειναι και b/g μαζι.back ward compatible.ta vigor δεν θα πεσουν.οπως και το n ειναι new οποτε μην περιμενεις πολλα.100 ευρω ειναι φυσιολογικη τιμη για draytek.

απο εκει και περα ειναι θεμα γουστου κτλ. τα Netgear ειναι καλα για τα λεφτα τους εννοειται αν δεν θες να πας σε vigor μαλλον ειναι η επομενη επιλογη.οι Providers δινουν χαλια ρουτερ συνηθως και καποια εχουν n αλλα μην περιμενεις γενικοτερα πολλα.

Δημοσ.

χμ.. πολύ ενδιαφέρον αυτά που λες. να ρωτήσω όμως κάτι ακόμη, οι TP-Link δεν είναι καλοί? Εγώ για καλούς τους είχα. Εντελώς τυχαία είδα αυτό, δλδ αυτός δεν είναι καλός?

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10106507

Υπάρχει 802,11 n και 802,11 n (draft 2.0) το οποίο δεν είναι καλό? δεν είναι το ίδιο? τι ακριβώς? Βασικά διάβασα σε ένα θέμα ότι υπάρχουν n και n.. δεν είναι όλα ίδια? Αν δω πρωτόκολλο n σε έναν router δε θα είμαι σίγουρος και θα πρέπει να το ψάξω περισσότερο?

Το αν θα στέλνει με 300 mw ή 150 mw έχει να κάνει με την κεραία ή με το τι n είναι?

Δημοσ.

χμ.. πολύ ενδιαφέρον αυτά που λες. να ρωτήσω όμως κάτι ακόμη, οι TP-Link δεν είναι καλοί? Εγώ για καλούς τους είχα. Εντελώς τυχαία είδα αυτό, δλδ αυτός δεν είναι καλός?

http://www.kotsovolo...?catid=10106507

Υπάρχει 802,11 n και 802,11 n (draft 2.0) το οποίο δεν είναι καλό? δεν είναι το ίδιο? τι ακριβώς? Βασικά διάβασα σε ένα θέμα ότι υπάρχουν n και n.. δεν είναι όλα ίδια? Αν δω πρωτόκολλο n σε έναν router δε θα είμαι σίγουρος και θα πρέπει να το ψάξω περισσότερο?

Το αν θα στέλνει με 300 mw ή 150 mw έχει να κάνει με την κεραία ή με το τι n είναι?

δεν ειπα οτι ειναι ασχημα τα tp link.για τα λεφτα τους ειναι πολυ μια χαρα.

απο εκει και περα θα δεις N στα 65 Mbps Πχ thomson 585v8 μετα και πιο συνηθης θα δεις n στα 150 mbps n στα 300mbps.υπαρχει και n στα 600mbps αλλα δεν εχω δει τετοιο ρουτερ .απο εκαι και περα θα δεις και ρουτερ που ειναι N και γραφουν dual band.σε ταχυτητες μπορει να ειναι τα ιδια απλα η διαφορα ειναι οτι παιζουν και 2.4 ghz αλλα και στα 5 ghz για καποιον που θελει να στησει link και να μην εχει παρεμβολες πχ απο γειτονικα δικτυα.τα Mw εχουν να κανουν με τον κατασκευαστη.κανονκα στην ευρωπη οτιδηποτε παραπανω απο 100 σε indoor υποτιθεται οτι ειναι μη επιτρεπτο για αυτο και θα δεις οτι σχεδον ολα παιζουν 100mw (Νομιζω 20dbm) ειναι η αντιστοιχιση.η κεραια θα βοηθησει πχ να βαλεις μια κατευθυντικη οταν θες να σημαδεψεις καπου.πχ μια grid ειναι τελειως κατευθυντικη ενω η ομνι δινει παντου.ενα Panel ειναι κατευθυντικο αλλα οχι τελειως κατευθυντικο.μεσα βεβαια παιζουν και σε διαφορετικα db πχ Panel 20db panel 18db απολαβη κτλ.για σενα καλο θα ειναι να πας σε n300 που ειναι τα περισσοτερα.αυτο το tplink ειναι router σκετο οχι adsl router Οποτε δες τι θες να παρεις.βεβαια εννοειται οτι αμα το ρουτερ ειναι n300 θα πρεπει και οι καρτες σου να παιζουν n300

Δημοσ.

Με κατατόπισες αρκετά!

Σε ευχαριστώ! Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι να πάρω αλλά μάλλον θα πάω για καλό router, εκεί στα 100+ ευρώ.

Σε ευχαριστώ πάντως! Θα ξεκινήσει η αναζήτηση αγοράς τώρα ώστε την άλλη βδομάδα να τον έχω κιόλας

Δημοσ.

στα 100 ευρω το netgear 2200 θα ελεγα εκτος αν θες να δεις για ebay για κανα μεταχειρισμενο vigor 2710 μπας και τοβρεις πιο φτηνα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

λοιπόν επειδή τελικά το badget μου απαγόρευε να πάω πάνω από 50 ευρώ πήρα ένα TP-Link στα 50 ευρώ με 2 κεραίες και λέει 300 Mbps, εννοείται πρωτόκολλο n.

Στην αρχή δοκίμασα τον ίδιο με μια κεραία στα 150 Mbps και είδα ότι μεν είχε αισθητή διαφορά από τον Thomson που είχα αλλά όχι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά πήρα τον άλλον και είναι ακόμη ποιο βελτιωμένο το εσωτερικό ασύρματο δίκτυο μου χωρίς τα κολλήματα που είχα!!! Σίγουρα θα μπορούσε να βελτιωθεί περισσότερο (ίσως με τους router που μου προτείνατε) αλλά δυστυχώς δε μπορώ να δώσω 100+ ευρώ για έναν router αυτή την στιγμή, το καλό είναι ότι αυτός που πήρα μου κάνει την δουλειά μου.

Συν το ότι ο Thomson τα είχε παίξει και έκανε reboot κάθε τόσο. Τέρμα ποια να κόβεται το internet κάθε φορά που κατέβαζα κάτι, έκανα αντιγραφή από το mac σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (κουφό και όμως κάθε φορά που το έκανα κοβόταν το internet!! :D :D %( ) και άλλους τόσο παράξενους λόγους!

n και πάλι n!!!

Δημοσ.

το N 300 εννοειται οτι θα παιξει πολυ καλυτερα αν και οι συσκευες εχουν N300 .αν εχουν n150 τοτε δεν θα δεις διαφορα στην ταχυτητα αλλα μπορει με το N300 ρουτερ να δεις μεγαλυτερη καλυψη και πιο δυνατο σημα οποτε καλα εκανες και πηρες το 300.

αλλωστε το 300 ειναι και μελλοντικη επενδυση κατα καποιο τροπο και η διαφορα στην τιμη μικρη για να μην το προτιμησεις.

οποτε τωρα θα παιζει με καλυτερες ταχυτητες ειδικα σε οσες συσκευες ειναι wireless οποτε ολο το δικτυο θα ειναι πιο χαλαρο και επισης θα μπορεις να εκμεταλευτεις τις συσκευες που εχουν n.

τωρα για το Thomson δυστυχως τα παλια ηταν g στα 54mbps οπως αλλα τοσα ρουτερ και το 585v8 ειναι N στα 65 οποτε Nothing serious.τωρα για τα reboot σιγουρα κατι δεν πηγαινε καλα.γενικα τα thomson οπως σου ειπα οταν τα ζοριζεις ειδικα με ασυρματο εχουν την ταση να τραβανε κατι Reboot αλλα με καποιο αλλο firmware στρωνουν συνηθως.εκτος αν το δικο σου τα ειχε παιξει.οταν εκανες αντιγραφη απο το mac στον εξωτερικο δισκο επειδη ολη η κινηση περνουσε απο το switch η το wireless του thomson φρικαρε και εκανε reboot.η μπορει ακομα να σηκωνε μεγαλο cpu usage με αποτελεσμα να σου ριχνει το ιντερνετ.δεν ειναι παραλογο.το εχω δει με zyxel.99τις 100 cpu usage και δεν ανοιγαν ουτε σελιδες.

ειδικα για σενα που εχεις και πολλες συσκευες το N αξιζει εκτος αν μπορουσες να τις ειχες ολες με καλωδιο ethernet Οποτε εκει τις εριχνες σε ενα gigabit switch και ησουν αρχοντας.ουτε ταλαιπωρουσες το ρουτερ αφου ολη η κινηση θα ηταν πανω στο switch και θα ηταν και καλυτερα απο το n του wireless.1000mbps το gigabit.για αυτο σου ειπα οτι μπορεις να το εχεις με ethernet βαλτο ethernet.

Δημοσ.

δυστυχώς δε μπορεί να μπει ενσύρματο τίποτα εκεί μέσα, ο ρούτερ είναι σε κεντρικό σημείο μέσα στο σπίτι και οι υπόλοιπες συσκευές είναι διαμοιρασμένες σε διάφορα σημεία στους δύο ορόφους, οπότε ένα καλό N θα μου έκανε. στην περίπτωση αυτή και αυτό που πήρα κάνει δουλειά, αισθητή διαφορά στην ταχύτητα και το σημαντικότερο μέχρι τώρα μόνο που άλλαξε ο ρούτερ και σταμάτησαν οι επανεκκινήσεις του είναι διαφορά στο ίντερνετ!!! :D

ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την βοήθεια παιδιά!

αυτό με την CPU είναι σωστό. το σκέφτηκα και εγώ. η αντιγραφή γίνεται σε dock station. δλδ ο ένας σκληρός στέλνει με usb σύνδεση τα δεδεμένα στο mac και από το ίδιο καλώδιο, από την ίδια σύνδεση, τα ξαναστέλνει το mac στο ίδιο dock station που είναι ο άλλος σκληρός.. αυτό γονατίζει τα παντα αλλά με φρίκερνε όταν έριχνε και το ίντερνετ (9 στις 10 φορές). τώρα με τον νέο ρούτερ, γονατίζουν τα πάντα πάλι, αλλά μπορώ να έχω ίντερνετ :D χεχε

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να δω ποτε τα σπιτια θα βγαινουν με ετοιμη Utp καλωδιωση.ποτε δεν ειναι αργα να το ξανασκεφτεις να την φτιαξεις με καναλια:P

ναι απο το g Το N ειναι αρκετη διαφορα αν και αν ειναι 2 οροφοι σιγουρα δεν θα το τερματισεις το N.

ta powerlines ειναι παλι μια λυση αλλα και αυτο αν ειναι μεγαλο το σπιτι με πολλες πριζες ισως να μην παιξει σωστα και καλα.τουλαχιστον αν κατι ειναι κοντα ριξτο με καλωδιο.

αυτο με τα usb Με μπερδεψες .αν δεν περναει η κινηση απο το ρουτερ και απλα παιζεις με Usb τοτε δεν θα πρεπε να εχεις θεμα.εκτος αν καπου γινεται ασυρματο και δεν το καταλαβα εγω.anyway.

Δημοσ.

χεχε..

στο παλιό σπίτι που νοίκιαζα (4ετίας σπίτι), γκαρσονιέρα μόλις 40 τετραγωνικών είχε τέτοιες πρίζες. Όλες ήταν με UTP καλώδιο και είχαμε κάνει όλη η πολυκατοικία μια σύνδεση και την μοιραζόμασταν έτσι!! καλή φάση... :)

στο καινούργιο σπίτι που νοικιάζω (3ετίας σπίτι) δυστυχώς έχει μόλις 2 πρίζες τηλεφώνου μια στον κάτω όροφο και μία στον πάνω. αυτό είναι και σε όποιον αρέσει. εννοείται όχι με UTP σύνδεση. Ή... παίζει να είναι UTP αλλά σίγουρα έχει λάθος συνδεδεμένα τα χρώματα.. χρησιμοποιεί δύο καλώδιο για το τηλ και αυτό ήταν.. εδώ να φανταστείς πόσο τρομερή είναι η εγκατάσταση κάθε όροφος έχει τον δικό του ηλεκτρολογικό πίνακα και υπάρχει πχ. μια ασφάλεια η οποία κλείνει το ρεύμα από ένα δωμάτιο στον πάνω όροφο αλλά κλείνει και το ρεύμα μιας συγκεκριμένης πρίζας σε άλλο δωμάτιο στον κάτω όροφο.

τι να λέμε τώρα.. έτσι τον βόλεψε τον μάστορα έτσι το έκανα, λογαριασμό θα μας δώσει?? :D

το νοικιάζω το τονίζω, δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξω λεφτά σε πάγια εγκατάσταση..

με το N (αν και φτηνός ρούτερ) είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, κάνει την δουλειά που ήθελα να κάνει και όλα καλά :)

αυτό με το USB είναι περίέργη φάση. Έχω ένα dock station καρφωμένο στο Mac με σύνδεση usb 2. το dock station σηκώνει 2 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους που με την usb σύνδεση τους κάνω εξωτερικούς στην ουσία. Το θέμα είναι ότι και οι δύο περνάνε από το 1 usb καλώδιο που είναι συνδεδεμένο στο mac, δλδ δεν έχει ο κάθε ένας την δική του σύνδεση. Αυτό θα πει ότι όταν μεταφέρω έναν τάδε όγκο δεδομένων από τον έναν σκληρό πρώτα τα δεδομένα πάνε στο mac και από εκεί επιστρέφουν στον άλλον σκληρό. Όλα αυτά με ένα καλώδιο. Αυτό εννοώ ότι δεν γίνεται η αντιγραφή στο dock station, πρέπει να περάσουν από το mac τα δεδομένα. Αυτό όπως είναι φυσικό καθυστερεί αρκετά και ρίχνει και την απόδοση του mac.. αυτό που δε περίμενα ήταν να ρίχνει και το ίντερνετ και να μου αναγκάζει τον router να κάνει επανεκκινήσεις. κάτι που το πάθαινε ούτως ή άλλως ο παλιός ο ρούτερ στα καλά του καθουμένου αλλά το πάθαινε πάντα και στην αντιγραφή από σκληρό σε σκληρό. USB σύνδεση, όχι wireless σκληροί, ούτε ethernet σκληροί πάνω στον router κτλ.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός :)

Όπως και να 'χει ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ.

μια χαρα στο παλιο.

τωρα για το νεο.αν ειναι Utp απο πανω μεχρι κατω οπως λες μπορεις αν φτιαξεις τα χρωματα κτλ και αν γινεται να δωσεις και τηλεφωνο και 100αρι ethernet .αν καταργησεις το τηλεφωνο δινεις και 1000αρι.απλα πρεπει να δεις που ξεκινανε που καταληγουν και να τα φτιαξεις σε διπλα πριζακια.ευκολο ειναι γενικα.για τα ρευματα καλα ναι οτι νανε τα γνωστα οι μαστορες.εχω δει απο τον κατω οροφο να αναβεις το φως στον πανω.αυτο θελει ηλεκτρολογο για να τα φτιαξει στον καθε πινακα.αλλα δεν εχει νοημα.τωρα αν το νοικιαζεις ναι δεν λεει ουτε να ανοιξεις τα πριζακια καν.

καλα καταλαβα με το dock.δεν επρεπε να πεφτει η συνδεση.οτι ζοριζεται το Mac δεν εχει σχεση με το νετ.δεν περναει καν η κινηση απο το Utp για να πω οτι σου το ζοριζει.εγινες κατανοητος.αλλα πολυ μυστηριο πραγματι

δεν στεκει λογικα απλα

Δημοσ.

δε ξερω τι ηταν.. αυτα ηταν με τον παλιο router, τον thomson. τωρα δεν εχω τετοια θεματα με το δίκτυο, ούτε απότομα reboot του router, ούτε να χάνεται το internet, ούτε γενικά όλα τα ευτράπελα που είχα μέχρι πριν.

σταθερο τηλέφωνο δεν εχω σπιτι και θα μπορουσα να το κανω 1000άρι το δίκτυο αλλά δε βολεύει. Όπως είπα και στο προηγούμενο post, έχει δύο πρίζες όλο και όλο το σπίτι, μία στον κάτω όροφο και μία στο πάνω. στον κάτω όροφο (σαλοκουζίνα) είναι κάπου στη μέση του δωματίου, στον πάνω όροφο (που στην ουσία είναι δύο δωμάτια και το μπάνιο) αντί να είναι στο δωμάτιο η πρίζα είναι στο υπνοδωμάτιο.. και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται κουλούρα UTP και άπλωμα.. :D δε μπορώ άλλα καλώδια

n forever.. (μέχρι νεοτέρας τεχνολογίας) :D

Δημοσ.

παντως παραξενο και με το Thomson να γινεται αυτο.το Thomson σε μεγαλα loads μπορει να κανει reboot με πιο παλια firmware.εσυ δνε περναγες καν απο το δικτυο.ναι αν δεν βολευουν τα καλωδια η δεν γινεται να μπουν καλωδια το αφηνεις ετσι.

μελλοντικα εχουν πει για N στα 600 μετα ποιος ξερει.

Δημοσ.

o thomson αποτελεί παρελθόν, ούτε στα scrapping δεν έκανε!! :D

καλά από νέα διαβάζω για τρελές ασύρματες ταχύτητες που ανακάλυψε η τάδε εταιρία στο εργαστήριο της, την επόμενη μέρα η μια άλλη εταιρία κάνει το προηγούμενο νέο να φαίνεται σαν dial-up σε σύγκριση με ADSL και πάει λέγοντας.

Το θέμα είναι πρακτικά τι θα έχουμε εμείς και όχι τι έχουν αυτοί μέσα στο εργαστήριο τους :D

Όπως και να 'χει, τώρα είμαι ΟΚ! Το συστήνω ανεπιφύλακτα για οποιονδήποτε θέλει να αλλάξει τον μανήσιο ρούτερ του και ο TP-Link στα 30 ευρώ με 150mbps είναι πολύ δυνατός, αλλά θα έχετε ίσως πρόβλημα στο streaming με μεγάλα HD αρχεία. Λέω ίσως γιατί εγώ είμαι "διώροφος" και γι αυτό ίσως να ήθελε δυνατότερο ρούτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...