martinoff Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή. Αντί να υποστίριζω windows θα υποστηρίζω arch, το ίδιο εύκολο μου είναι πλέον. Το να μπλέξω με ξένο σύστημα σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο. Όσο λοιπόν μένουμε στο arch (βλέπε το άλλο θέμα, περί systemd) νομίζω είναι οκ. Από εφαρμογές, μιας και επί της ουσίας αυτό είναι πάντα το ζουμί λέω: XFCE. Με ψήνει και το kde, αλλά μήπως το βαρύνω το pc χωρίς λόγο?. Αλλιώς lxpanel/lxde, θα τα καταφέρω νομίζω με το automount κτλ. Opera Flash (και για αυτό το λόγο θα βάλω και 32bit arch) VLC Audacious που είπε ο twiner Skype messenger θα δούμε... ενδεχομενώς να βάλω και κάποιο pacman gui, το σκέφτομαι εγώ θα έβαζα lmde λόγο software center αλλά αν επιμένεις για arch οπωσδήποτε sshd ενεργό για να μπορείς να μπεις αν χρειαστεί cinnamon/gnome3 firefox flash υπάρχει x64 vlc και xbmc audacious η clementine (πολύ μου αρέσει τώρα τελευταία) skype αφού το θέλει pidgin cairo-ubuntu,freetype2-infinality,fontconfig-infinality,ttf-win7-fonts,ttf-google-webfonts και ένα απλό conky pacman-gui ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Στο ίδιο σπίτι μένουμε, στη συγκεκριμένη περίπτωση το sshd δεν είναι απαραίτητο (αλλά θα το βάλω φυσικά, ποτέ δεν ξέρεις). Δεν επιμένω για arch, το lmde που το χάζεψα προχθες μου αρέσει πολύ σαν επιλογή. Απλά δεν έχω ιδέα από debian. Δεν πέρασα ποτέ από αυτό (redhat -> slack -> vector -> gentoo -> arch και τέλος). Θα μου φανεί πολύ ξένο το σκηνικό. Το αν πρέπει γενικά να αφήσω το arch για το debian είναι μια άλλη ιστορία, αλλά με το arch την έχω πετύχει πάααρα πολύ Με έπισες για το pacman GUI. Noted... Όσο για το flash-64, το έχω στο δικό μου pc αλλά δεν μου αρέσει η υλοποιήση. Σημειώνω τους media players, δεν τους ξέρω αλλά θα τους δοκιμάσω. Τώρα παίρνω backup Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 pacman-gui ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ To αυτο. Υπερθεματιζω. Mande, απο περιεργεια, την καρτα γραφικων εχει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 GeForce Go 7400 (δεν θυμαμαι ram καρτας) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 ζωαρα. ετσι, για το τυπικο, να υπενθυμισω το κλεισιμο KMS στον kernel σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 και αν σου πω οτι δεν εχω διαβασει τι ειναι το KMS ποτε μου? οταν ξεκινησα δεν υπηρχε τετοιο πραμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 The proprietary NVIDIA and ATI Catalyst drivers do not use the open driver stack. Κοινως τσαμπα ποροι. https://wiki.archlin...el_Mode_Setting ενα nomodeset στον kernel σου, απο τον boot loader σου και καθαρισες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 ειδες για να μην ξερω απο closed drivers, thnx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Ubuntu...Κάνε το να μοιάζει και με OSX lion και είσαι κύριος...Χωρίς autologin.H login οθόνη του ubuntu, αν έχεις και ένα καλό wallpaper, είναι ψαρωτική!Ή αλλιώς mint...Αν χρειαστεί να κάνει και κάτι μόνη της να μπορέσει....Γνώμη μου πάντα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Έβαλα ήδη το Arch, μια χαρά (και πετάει και το laptop). Σίγουρα το mint αποτελεί καλή επιλογή, και ίσως να πρέπει να το ψάξω αν πρόκειται να βάζω linux σε κόσμο αντί για windows. Αλλά επι του παρόντος είμαι άσχετος και θα χρειαζόμουν χρόνο να το μάθω (και βαριέμαι). Το lmde πάντως πρέπει να το χαζέψω κάποια στιγμή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Καλά αποτελέσματα!!! *Το mint μόνο χρόνο δεν θέλει για να το μάθεις...Τις περισσότερες φορές δουλεύουν όλα μόνα τους. Άντε με κανά δυο κλικ παραπάνω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Έβαλα ήδη το Arch, μια χαρά (και πετάει και το laptop). Και οι εντυπώσεις της κοπελιάς; Έτσι για την ιστορία... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Θα σας τις πω σε 4-5 μέρες, να προλάβει λίγο να εγκλιματιστεί. Μου φωνάζει ότι όλα μια χαρά. Αφού μπήκε και τα κατάφερε όλα μόνη της όλα οκ. Σήμερα το πρωί το άναψε, άνοιξε opera, μπήκε facebook είδε mail κτλ. Εγώ κοιμόμουν φυσικά Προβλήματα λοιπόν στην πρώτη επαφή δεν υπήρξαν. Της έχω φτιάξει ένα script γιατί μερικές φορές το systemd δεν σηκώνει το wifi, άφησα ένα postit (lxterminal -> ./net.sh) και τα κατάφερε μια χαρά. Αυτό το θέμα θα πρέπει να το λύσω ή να βάλω networkmanager. Για την ένταση έβαλα volumeicon και για τα media VLC που το ήξερε (και μουσικές με αυτό για την ώρα). File Roller και Geeqie ολοκληρώνουν το σετ των εφαρμογών. Το σημαντικό είναι ότι το σύστημα δεν τρώει κάτι σκαλώματα που έτρωγε (πάγωνε για 1 λεπτό), τώρα είναι μια χαρά. Κάποια θέματα που δεν έχω λύσει είναι η πολύ αργή εγγραφή στα usb sticks (γενικά το έχω αυτό στο linux) και ότι μερικές φορές δεν κάνει shutdown (systemd?). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 οχι networkmanager, μακρια. wicd-gtk για το shutdown--> https://wiki.archlin...ers_to_Shutdown και φτιαξε ενα launcher για ενα script που να εκτελει sudo poweroff. Αν σκαλωνει το poweroff ή το halt τοτε ειναι πιο βαθυ το προβλημα, ισως και το systemd. lxde της εβαλες τελικα ? Να δω αμα σου ζητησει κανα MS office τι θα κανεις , εγω για αυτο δεν μπορω να της βαλω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δεν είχε ποτέ MS Office, την έχω μάθει σε open εδώ και κανά χρόνο οπότε τώρα έβαλα libre. Όσο για το poweroff, ξεκινάει και κάπου σταματάει, δεν συνεχίζει να σταματάει services. Ίσως να είναι το systemd. Δικαιώματα κτλ είναι όλα οκ. Για το δίκτυο έβγαλα εικονίδιο για το script μου, να μην γράφει στο terminal. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα