tr3quart1sta Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Επειδη αμα το γυρισεις σε 1920 x 1200 στο retina, δεν θα ειναι στην native αναλυση του και ετσι το αποτελεσμα μπορει να μην ειναι και τοσο καλο και να κουραζει στην αναγνωση. Αυτο δεν εννοεις?
NiCk_ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Παιδιά πολύ χρήσιμα και το review αλλά και τα επόμενα σχόλια.Μια ερωτησούλα μόνο θα ήθελα να κάνω μιας και είμαι developer και κάτοχος 17inch macbook pro mid 2010.Μπορείς να γράψεις κώδικα σε ανάλυση 1920x1080 ή 1920x1200 στο retina, ή είναι αδύνατον;Προσωπικά απογοητεύτηκα από την κατάργηση του 17inch μοντέλου. Οι εικόνες είναι heavily compressed αλλά σου δίνουν μία ιδέα νομίζω .. Προσωπικά έχω βολευτεί με την 1680x1050, αλλά νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και στην 1920x1200 .. 1440x900 (Best for retina AKA 2880x1800) Uploaded with ImageShack.us 1680x1050 Uploaded with ImageShack.us 1920x1200 Uploaded with ImageShack.us Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2012 από NiCk_
S2Katana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Tο display έχεις; LG ή Samsung; Είχες κάποιο προβλημα με ghosting ή image retention; Και εγω το έχω αποκτήσει εδω και δύο εβδομάδες (έκδοση 2.6 GHz, 512GB, 8GB Ram) και είναι φανταστικό...ακριβό αλλα αξίζει και το τελευταίο ευρω.
NiCk_ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Tο display έχεις; LG ή Samsung; Είχες κάποιο προβλημα με ghosting ή image retention; Και εγω το έχω αποκτήσει εδω και δύο εβδομάδες (έκδοση 2.6 GHz, 512GB, 8GB Ram) και είναι φανταστικό...ακριβό αλλα αξίζει και το τελευταίο ευρω. Με γεια φίλε ! Και μάλιστα με 2.6 processor και 512SSD φαντάζομαι ότι θα είσαι καλυμμένος για πολλά χρόνια ακόμη ! Η οθόνη μου είναι η Samsung .. Ευτυχώς κανένα πρόβλημα με ghosting ή image retention ! Το φοβόμουν πάρα πολύ από κάτι περιπτώσεις που διάβαζα σε ξένα forums αλλά ευτυχώς όλα είναι τέλεια .. Φανταστικό μηχάνημα όπως το είπες !
S2Katana Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Επιτέλους και καποιος τυχερός με οθόνη Samsung. Μπράβο φίλε, σε ευχαριστω πολυ. Αγορασες apple care?
NiCk_ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Επιτέλους και καποιος τυχερός με οθόνη Samsung. Μπράβο φίλε, σε ευχαριστω πολυ. Αγορασες apple care? Εσύ έχεις LG ?? Πως είναι ?? Επειδή το αγόρασα με student discount, είχα δωρεάν 3ετές Apple Care και έτσι δεν χρειάστηκε να αγοράσω ..
S2Katana Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Ναι είμαι με lg. Ευτυχώς ολα καλα μέχρι στιγμης, λογικά αφου δεν έχει εμφανιστει ακόμη, δεν θα εμφανιστει ποτε.
NiCk_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Απλά επισυνάπτω κάτι καινούριο το οποίο είχα δεί στα forums του Macrumors ... Lag/scrolling issues simply mean bad optimization of Safari (and other browsers) that handle most load on a single CPU thread. This is a shame when we have computers with 4 cores and 8 threads, but there was previously no pressure to optimize browser CPU usage since performance at non-Retina resolutions have always been pretty good. Apple saw the need to improve Safari's performance for Retina displays, and that's why they though about using CoreAnimation for GPU-accelerated scrolling in Safari 6. They may have though that it would have been enough to avoid lag, but it was not. A single CPU thread still gets most of the load and that's where the bottleneck seems to be. Apple is currently working on a new version of Safari with much better optimization. You can already get an early taste of it by downloading WebKit's nightly build. It's an in-progress, open-source version of Safari's next version. WebKit fixed the lag perfectly for me, and it's just a matter of time before it gets a stable release which will probably be Safari 6.1. It's unclear whether Apple has improved CPU threading or GPU acceleration with it (or both), but it works Πράγματι, μετά που κατέβασα το τελευταίο build του Webkit, πολύ φορτωμένα sites όπως το theverge.com, λειτουργούν σχεδόν τέλεια .. Όσοι έχουν Retina μοντέλα ας το κατεβάσουν για να το δοκιμάσουν, ή ας περιμένουν το επόμενο release του Safari που θα είναι βασισμένο στα τελευταία αυτά builds του Webkit .. Χαίρομαι πάντως που βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός, βελτιώνεται το software και το μηχάνημα μαζί ..
andreaseto Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Να ρωτήσω από απορία περισσότερο. Πως είναι η οθόνη όταν την λειτουργείς σε 1680x1050? Είναι σαν τη δικιά μου (mid 2010) αν ξέρεις; Θέλω να πω έχει κάποιο πλεονέκτημα επιπλέον από τη δικιά μου που είναι native 1680x1050? Τα κείμενα είναι λιγότερο ξεκούραστα σε σχέση με την retina ανάλυση;
ektor7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Να ρωτήσω από απορία περισσότερο. Πως είναι η οθόνη όταν την λειτουργείς σε 1680x1050? Είναι σαν τη δικιά μου (mid 2010) αν ξέρεις; Θέλω να πω έχει κάποιο πλεονέκτημα επιπλέον από τη δικιά μου που είναι native 1680x1050? Τα κείμενα είναι λιγότερο ξεκούραστα σε σχέση με την retina ανάλυση; Το δικό σου έτσι κι αλλιώς με ότι ανάλυση και να έχει,θα είναι πολύ πιο κουραστικό,από το retina(με native ή όχι,ανάλυση)! Πάσχει από έλλειψη ips panel,που είναι το panel του retina!
NiCk_ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Να ρωτήσω από απορία περισσότερο. Πως είναι η οθόνη όταν την λειτουργείς σε 1680x1050? Είναι σαν τη δικιά μου (mid 2010) αν ξέρεις; Θέλω να πω έχει κάποιο πλεονέκτημα επιπλέον από τη δικιά μου που είναι native 1680x1050? Τα κείμενα είναι λιγότερο ξεκούραστα σε σχέση με την retina ανάλυση; Από το review του Anandtech: Apple offers five scaled settings including the default pixel doubled option: 1024 x 640, 1280 x 800, 1440 x 900, 1680 x 1050 and 1920 x 1200. Selecting any of these options gives you the effective desktop resolution of the setting, but Apple actually renders the screen at a higher resolution and scales it to fit the 2880 x 1800 panel Άρα ναι, υπάρχει διαφορά .. Επίσης βοηθά αρκετά και το IPS panel που ανάφερε ο φίλος ektor7 ..
haHa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Να ρωτήσω από απορία περισσότερο. Πως είναι η οθόνη όταν την λειτουργείς σε 1680x1050? Είναι σαν τη δικιά μου (mid 2010) αν ξέρεις; Θέλω να πω έχει κάποιο πλεονέκτημα επιπλέον από τη δικιά μου που είναι native 1680x1050? Τα κείμενα είναι λιγότερο ξεκούραστα σε σχέση με την retina ανάλυση; Oταν ρυθμισεις το retina σε "αναλυση" 1680x1050, τοτε σου δινει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ιδιο χωρο/επιφανεια εργασιας με το δικο σου απλο macbook pro hi-res. Το θεμα ειναι οτι λογω της υψηλοτερης native αναλυσης του retina ειναι πολυ πιο crisp, αλλα ακομα σημαντικοτερο ειναι οτι εχει ips panel, οποτε εχει πολυ καλυτερο contrast(κατι που πχ κανει το μαυρο κειμενο σε ασπρο φοντο να φαινεται οτι ειναι σχεδον αναγλυφο και να φαινονται τα γραμματα να ξεπετιουνται εκτος οθονης), βαθυτερο μαυρο, καλυτερα χρωματα, μακραν καλυτερες γωνιες θεασης. Σκεψου οτι στο δικο σου ακομα και ευθεια οταν το κοιτας λογω tn panel υστερει στις γωνιες θεασης και αλλοιωνει τα χρωματα. Δες πχ αυτο το τεστ: http://www.lagom.nl/...e.php#angleGrey Σε μια οθονη με ips panel ολες οι λεξεις "lagom" φαινονται σε κοκκινο χρωμα, ενω σε μια με tn panel εχει ολων των ειδων τις αποχρωσεις.
andreaseto Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστώ παιδιά, ήσασταν κατατοπιστικότατοι!
MostDef Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 http://www.anandtech.com/show/6495/latest-webkit-build-doubles-scrolling-performance-on-macbook-pro-with-retina-display finally.
NiCk_ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 http://www.anandtech...-retina-display finally. Το είχα κάνει πόστ 4-5 πόστς πιο πάνω σχετικά με το νέο Webkit, αλλά χαίρομαι που τα αποτελέσματα "επισημοποιούνται" μέσω anandtech ! Εν αναμονή του Safari 6.1 λοιπόν !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα