Προς το περιεχόμενο

Retina Macbook Pro Review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οχι τόσο η θύρα ethernet' date=' οσο το καλώδιο όταν δουλευεις με δικτυο, νομιζω οτι απο αυτο ηθελε να απαλλαξει τους φορητους της.[/quote']

Ενώ αν χρησιμοποιήσουμε ανταπτορα και καλώδιο το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο :)

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις...το erhernet είναι ακόμη απαραίτητο σε επαγγελματικούς χώρους όπου η ασφάλεια των δεδομένων είναι σημαντική και το wifi απαγορεύεται δια ροπάλου.

Μικρό το κακό βέβαια εφόσον υπάρχει αντάπτορας, αλλά δεν επικροτώ την αφαίρεση του.

Μα δεν αντιλέγω στο ότι υπάρχουν άτομα που το χρειάζονται .. Καταλαβαίνω το ότι το ethernet port είναι ακόμα σημαντικό σε επαγγελματικούς χώρους, αλλά νομίζω ότι για τους περισσότερους είναι πλέον αχρείαστο και θα γίνει ακόμα λιγότερο απαραίτητο σε 1-2 χρόνια από σήμερα .. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό είναι το design το οποίο θα είναι το standard για την επόμενη τριετία-τετραετία, το θεωρώ λογικό να αφαιρέσουν το ethernet ..

Όσο για το αν θα μπορούσε να το χωρέσει η Apple, νομίζω ότι σίγουρα θα μπορούσαν να βρούν τρόπο αν το ήθελαν πραγματικά .. Θα έπρεπε να αλλάξουν αρκετά όμως σε σχέση με το τωρινό design, μιας και θα ήταν μακράν το πιο μεγάλο port ... Αν προσέξεις την πιο κάτω εικόνα, το κάτω μέρος του Retina έχει καμπυλωτό σχήμα και τα ports δεν φτάνουν μέχρι τέλος κάτω, μιας και εκεί υπάρχουν τα vents του laptop .. Το ethernet port δεν χωράει έτσι όπως είναι το design ( το δοκίμασα τώρα ) .. Γι'αυτό, ίσως να έπρεπε να αλλάξουν το cooling system, ή στην τελική να το κάνουν λίγο πιο μεγάλο απλά για να χωρέσουν και το ethernet ..

Θα ήταν κρίμα νομίζω :)

technology_2x.jpg

Δημοσ.

Περα απ το design νομιζω οτι σημαντικο ρολο στην καταργηση του ethernet επαιξε και το αλλουμινιο που χρισιμοποιει η apple. Αν βαζαν τη θυρα, τα τοιχοματα στοποανω και το κατω μερος της θα ηταν τοσο λεπτα που θα στραβωνε με το παραμικρο. Τα υπολοιπα λαπτοπς αναλογου παχους που παρουσιαστηκαν και στο thread, ειναι πλαστικα, η κραμα μεταλου πλαστικου. Και για μενα στα συν ειναι το οτι καταργηθηκε επιτελους οπως και το αθλιο dvd που χρησιμοποιουσαν εδω και χρονια.

• Like 1
Δημοσ.
Περα απ το design νομιζω οτι σημαντικο ρολο στην καταργηση του ethernet επαιξε και το αλλουμινιο που χρισιμοποιει η apple. Αν βαζαν τη θυρα' date=' τα τοιχοματα στοποανω και το κατω μερος της θα ηταν τοσο λεπτα που θα στραβωνε με το παραμικρο. Τα υπολοιπα λαπτοπς αναλογου παχους που παρουσιαστηκαν και στο thread, ειναι πλαστικα, η κραμα μεταλου πλαστικου. [/quote']

Αυτο που λες έχει μια λογική... Τα περισσότερα Mac στραβωναν στο συγκεκριμενο σημείο μετα απο πέσιμο.

Και για μενα στα συν ειναι το οτι καταργηθηκε επιτελους οπως και το

Ας δεχτώ ότι καλώς καταργήθηκε το Ethernet για αισθητικους και πρακτικούς λόγους. Δεν είναι όμως grand "γυφτια" να πληρώνεις 2.500 ευρω για ένα φορητό και να μην σου παρέχει η εταιρεία δωρεάν στην συσκευασία έναν Ethernet adaptor? Αμφιβάλλω αν το κόστος παραγωγής του ξεπερνάει τα 5 ευρω...

• Like 1
Δημοσ.

...Δεν είναι όμως grand "γυφτια" να πληρώνεις 2.500 ευρω για ένα φορητό και να μην σου παρέχει η εταιρεία δωρεάν στην συσκευασία έναν Ethernet adaptor? Αμφιβάλλω αν το κόστος παραγωγής του ξεπερνάει τα 5 ευρω...

Πολυ σωστο αυτό totally γυφτιά θα μπορούσε , εαν και θα μεναμε με ανοιχο το στομα εαν συνεβαινε αυτό...

that's apple crap

Δημοσ.

Πολυ σωστο αυτό totally γυφτιά θα μπορούσε , εαν και θα μεναμε με ανοιχο το στομα εαν συνεβαινε αυτό...

that's apple crap

Δεν θέλω να κάνω τον PR της Apple, αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ρε παιδιά .. Με την ίδια λογική γιατί να μην συμπεριλαμβάνουν και thunderbolt to firewire ή και ακόμα external superdrive ??

Καλώς ή κακώς you get what you pay for .. Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του ..

Δημοσ.

Δεν θέλω να κάνω τον PR της Apple, αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ρε παιδιά .. Με την ίδια λογική γιατί να μην συμπεριλαμβάνουν και thunderbolt to firewire ή και ακόμα external superdrive ??

Θα διαφωνήσω και πάλι. Το Ethernet συνεχίζει να αποτελεί standard εξοπλισμό των υπολογιστών και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση για την χρησιμότητα του στο ευρύ κοινό έναντι του firewire ή του superdrive.

Όταν στο "κόβει" για design ή για οποιοδήποτε λόγο, καλά θα κάνει να σου προσφέρει μια εναλλακτική λύση...και όχι φυσικά να σου πουλάει την λύση αυτή για 30-40 ευρώ.

Εξακολουθώ λοιπόν να το θεωρώ ως μικρότητα της Apple...προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι.

Δημοσ.

Δεν αμφισβητείται από κανέναν (ούτε από την Apple) η χρησιμότητα του Ethernet. Αυτό που αμφισβητείται είναι το κατά πόσο είναι χρήσιμο στο 80% των ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Αυτή είναι η λογική της εταιρείας για τα mainstream προϊόντα της και ακολουθείται εδώ και χρόνια. Βάζεις 20 πράγματα που ικανοποιούν το 80% των πιθανών πελατών σου— όχι 100 πράγματα για να ικανοποιήσεις το 100%. Στη δεύτερη περίπτωση το κόστος σε R&D, κατασκευή, wow effect και «θυσίες» σε πράγματα που αφορούν μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών, είναι αρκετά μεγάλο ώστε να ακολουθηθεί αυτή η λογική.

Φυσικά, ακόμα και η Apple έχει σειρές και προϊόντα υπερ-πλήρη χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων— για όποιον φυσικά τα χρειάζεται (και είναι διατεθειμένος να το αποδείξει στον εαυτό του με ζεστό cash).

Εάν προσπαθήσω να το σκεφτώ όσο πιο ψυχρά γίνεται, η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα Ethernet σε οποιονδήποτε υπολογιστή μου ήταν... πριν 4-5 μήνες. Optical drive; Έβαλα να δω ένα DVDάκι με την κοπελιά μου στον iMac πριν 5-6 ημέρες. Α, μέσα στην εβδομάδα σκοπεύω να περάσω και το OS X 10,8. Πέρα από αυτές τις περιπτώσεις, το optical drive πρέπει να είχε να χρησιμοποιηθεί κι αυτό γύρω στους 4-5 μήνες. Θα δεχόμουν να τα «θυσιάσω» στον φορητό μου (μαζί με άλλα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιώ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, όπως π.χ. η θύρα eSATA, η θύρα για εξωτερικό μικρόφωνο, ή και το anti-theft lock για να έχω το μισό πάχος και τα ⅔ του βάρους (ή αντί γι αυτά, πιο πολλή μπαταρία) και πολύ πιο όμορφο design; Ασυζητιτί— δε θα στεναχωρηθώ και πολύ εάν χρειάζεται 3-4 φορές το χρόνο να συνδέω εξωτερικό optical drive.

Σε αυτό ακριβώς πατάει και «κόβει» πράγματα που ο περισσότερος κόσμος δε χρησιμοποιεί, ή χρησιμοποιεί εξαιρετικά σπάνια. Ίδιος χαμός είχε γίνει και με την αφαίρεση του optical drive όταν παρουσιάστηκαν τα MBA, ίσα για να ξεχαστεί το θέμα μερικούς μήνες αργότερα, μιας και τελικά... δεν ήταν και τόσο χρήσιμο. Ή αν το πάμε πιο παλιά, τα ίδια ακριβώς με τώρα λέγονταν τη χρονιά που είχε πάρει πόδι... η δισκέτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια θα ακολουθήσουν και άλλου κατασκευαστές αυτό το δρόμο. Adios σε πολλά πράγματα δηλαδή.

:)

Σχετικά με την πιθανότητα να έβαζε την αντάπτορα στη συσκευασία, δωρεάν, οκ, καλοδεχούμενος και καλό θα ήταν να το κάνει. Αλλά μετά σκέφτομαι ότι το κουτί από τον Dell μου δεν είχε μέσα ούτε... πανάκι καθαρισμού, οπότε δε την κατηγορώ και πολύ. Έχω δει και (πολύ) πιο μεγάλα γυφτιλίκια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αμφισβητείται από κανέναν (ούτε από την Apple) η χρησιμότητα του Ethernet.

Ας μας το παρέχει δωρεάν τότε...και δεν ειναι τα 30-40 ευρώ που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 2.500 που δινεις για το μηχάνημα, αλλά το γαμώτο.

Αυτό που αμφισβητείται είναι το κατά πόσο είναι χρήσιμο στο 80% των ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Αυτή είναι η λογική της εταιρείας για τα mainstream προϊόντα της και ακολουθείται εδώ και χρόνια. Βάζεις 20 πράγματα που ικανοποιούν το 80% των πιθανών πελατών σου— όχι 100 πράγματα για να ικανοποιήσεις το 100%.

Πράγματι...η Apple πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία και προκειμένου να ικανοποιήσει το 80% των πελατών της πέρασε για πρώτη φορά ήχο+εικόνα μέσω HDMI adaptor κάπου στο 2010, για πρώτη φορά εριξε τα μούτρα της και τοποθέτησε κανονικό HDMI σε μηχανημά το 2012 και το ίδιο ισχύει για την USB 3.0 όπου εξαναγκάστηκε να υιοθετήσει λόγω ivy bridge επεξεργαστών.

Είμαι σίγουρος ότι τόσα χρόνια οι αγοραστές της αδιαφορούσαν για HDMΙ και USB 3.0 και γι'αυτό άλλωστε δεν τα είχε ήδη τοποθετήσει μέχρι σήμερα. :-)

Σχετικά με την πιθανότητα να έβαζε την αντάπτορα στη συσκευασία, δωρεάν, οκ, καλοδεχούμενος και καλό θα ήταν να το κάνει. Αλλά μετά σκέφτομαι ότι το κουτί από τον Dell μου δεν είχε μέσα ούτε... πανάκι καθαρισμού, οπότε δε την κατηγορώ και πολύ. Έχω δει και (πολύ) πιο μεγάλα γυφτιλίκια.

Φαντάζομαι όμως ότι το DELL σου είχε GIGABIT και επιπλέον δεν κόστισε 2.499 ευρώ. Αδυνατώ να καταλάβω αυτό τον "ιό" υπεράσπιστης της κάθε μα**κίας που κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία. Δηλαδή θα πρέπει να αποδεχτώ την "γυφτιά" της Apple, επειδή μπορεί να υπάρχουν και άλλοι "γύφτοι". Τί λογική είναι αυτή...? Δεν κοιτάμε ποτέ τα καλύτερα...π.χ. έχω αγοράσει laptops HP, DELL, Lenovo που περιείχαν εξωτερικά DVD στην συσκευασία, βελούδινα sleeve case, τσάντες μεταφοράς, 2η μπαταρία κτλ κτλ

Τέλος επειδή αναφέρθηκες στην DELL να τονίσω ότι πριν μια διετία αγοράζοντας ένα τούμπανο DELL XPS 1647 Full HD αντί 850 ευρώ, μου παρείχε 3ετή εγγύηση κατ' οικον (next bussiness day) με αμεση αντικατασταση μηχανηματος σε περιπτωση που δεν επισκευάζονταν. Η Αpple σου προσφέρει την ίδια χρονικά εγγύηση, με πολύ λιγότερες παροχές και εξυπηρέτηση, αντί 360 ευρώ.

Νομιζω ότι είναι κοινή αποδοχή ότι πρόκειται για την πλέον skroutz εταιρεία, ever !!! Σώζεται από την καταπληκτική ποιότητα των προϊόντων της και το αμετανόητο fan club που την ακολουθεί.

Επεξ/σία από panos2000gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά πολύ χρήσιμα και το review αλλά και τα επόμενα σχόλια.Μια ερωτησούλα μόνο θα ήθελα να κάνω μιας και είμαι developer και κάτοχος 17inch macbook pro mid 2010.Μπορείς να γράψεις κώδικα σε ανάλυση 1920x1080 ή 1920x1200 στο retina, ή είναι αδύνατον;Προσωπικά απογοητεύτηκα από την κατάργηση του 17inch μοντέλου.

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
Παιδιά πολύ χρήσιμα και το review αλλά και τα επόμενα σχόλια.Μια ερωτησούλα μόνο θα ήθελα να κάνω μιας και είμαι developer και κάτοχος 17inch macbook pro mid 2010.Μπορείς να γράψεις κώδικα σε ανάλυση 1920x1080 ή 1920x1200 ή είναι αδύνατον;Προσωπικά απογοητεύτηκα από την κατάργηση του 17inch μοντέλου.

Καλα...τι ανάλυση έχει το 17inch macbook pro mid 2010 και ρωτάς εμάς να σου πούμε? Γιατι δεν δοκιμάζεις να μας πεις εσυ?

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Για το retina ρωτάω που είναι και το thread topic.Δε νομίζω να υπήρχε ούτε μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να είμαι developer και να ρωτάω σε forum ποια είνα η ανάλυση του laptop μου.

Απορώ πως το σκέφτηκες. :-D

Δημοσ.
Για το retina ρωτάω που είναι και το thread topic.Δε νομίζω να υπήρχε ούτε μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να είμαι developer και να ρωτάω σε forum ποια είνα η ανάλυση του laptop μου.

Απορώ πως το σκέφτηκες. :-D

Lol... Sorry αλλα όταν τα εγραψες " 1920x1080 ή 1920x1200" μάλλον εννοουσες πάνω απο αυτές τις αναλύσεις. Διατύπωσε την σωστοτερα και οι mods να με διαγράψουν....

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Δεν το έχω δει ακόμα από κοντά το retina για αυτό ρωτάω.Την καλύτερη άποψη την διαμορφώνεις όταν το κοιτάξεις με τα δικά σου μάτια και μόνο.Απλά μιας και το πήραν κάποιοι στα χέρια τους , θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσω τις απόψεις τους, γιατί στο development παίζει ρόλο η μεγάλη ανάλυση επειδή έχεις περισσότερο χώρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...