Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω ένα Vaio, το οποίο υπέστη... ανήκεστο βλάβη (!) :P μετά από πολύωρο και άκρως βασανιστικό... ξυλοδαρμό! Τέλος πάντων, αποφάσισα να το ξαναφτιάξω και γι' αυτό αγόρασα όλα τα parts από το ebay, τα τοποθέτησα στη θέση τους, κομπλέ όλα, και το άνοιξα... Το πρόβλημα είναι ότι κάτι γίνεται με το bios (μάλλον...), γιατί εμφανίζει τον κέρσορα αναμονής χωρίς να προχωρά στο post... Δοκίμασα να κάνω reset με τον γνωστό τρόπο (αφαίρεση της μπαταρίας από τη μητρική), αλλά με έκπληξη και λύπη ανακάλυψα ότι η μπαταρία (των laptop ίσως?) είναι κολλημένη επάνω στη μητρική και δεν ξεκουνάει για κανένα λόγο... Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα στο διαδίκτυο (google ftw! :P) διάβασα και άλλους ωραίους τρόπους για reset (blind flash ή βραχυκύκλωμα), επειδή όμως δεν έχω ξαναδοκιμάσει κάτι από τα προηγούμενα, θα ήθελα ακόμα μία ή δύο γνώμες για το τι τελικά πρέπει να κάνω...

Ίσως εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι και η μητρική είναι εντελώς καινούργια μαζί με το σκληρό δίσκο και τις μνήμες....

Παρακαλώ να αναφέρετε και τους τρόπους υλοποίησης της όποιας λύσης μου προτείνετε, γιατί με τα laptop πρώτη φορά ασχολούμαι και... δεν το κατέχω δεν το κατέχω! :P

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

γιατί εμφανίζει τον κέρσορα αναμονής χωρίς να προχωρά στο post...

Αυτόν τον κέρσορα πότε ακριβός τον βγάζει;;;;

Γιατί αν τον βγάζει μετά από τα μηνύματα του bios τότε σημαίνει ότι απλά δεν βρίσκει από που να ξεκινήσει οπότε απλά πρέπει να ρυθμίσεις στο bios να ξεκινάει από τον δίσκο και εννοείται ο δίσκος πρέπει να είναι φορμαρισμένος και προετοιμασμένος για λειτουργικό κοινός να έχει mbr.

• Like 1
Δημοσ.

Η μια περίπτωση είναι κάποια τάση να μην είναι σωστή η να μην φτάνει καθόλου σε κάποιον προορισμό ώστε με αυτό τον τρόπο να μην δίνει το οκ στο bios να πασταρει..

Η δεύτερη κ απίθανη είναι μα μην έχεις καθόλου bios. και όλα αυτά σε Vaio κ Αύγουστο.. καλό κουράγιο.

• Like 1
Δημοσ.

Κατ αρχιν το νεο πλεον μοντελο (στη μητρικη αναφερομαι παντα) ειναι το NS190G. Το προηγουμενο ηταν το NS190D αλλα διατιθεται μονο στον Καναδα και ηταν αδυνατον να το βρω στην Ελλαδα η εστω να μου το στειλουν απο το ebay. Κατα δευτερον βγαζει το σημα του vaio και αμεσως μετα τον κερσορα γι αυτο αλλωστε υπεθεσα οτι ειναι προβλημα του bios...

Δημοσ.

Όταν βγάζει το σήμα της vaio πατώντας κάποιο πλήκτρο μπαίνει στο bios, τώρα το del F12 F10 F2 αν είχε κάποιο εγχειρίδιο η μητρική διάβασε το να δεις ποιο είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν βγάζει το σήμα της vaio πατώντας κάποιο πλήκτρο μπαίνει στο bios, τώρα το del F12 F10 F2 αν είχε κάποιο εγχειρίδιο η μητρική διάβασε το να δεις ποιο είναι.

Εμ χρυσούλι τι σχέση έχει αυτό? Εννοώ ότι με το που ανοίγεις το οποιοδήποτε pc, το bios, αν λειτουργεί, τρέχει έτσι κι αλλιώς σωστά?

Δημοσ.

Ότι τρέχει τρέχει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δείχνει και πληροφορίες πάρα πολλά νέα μοντέλα έχουν σαν default να δείχνουν μόνο το σήμα του κατασκευαστή,κάτι που αλλάζει μέσα από το bios.

π.χ. εδώ το full screen logo αν το κάνεις disαble θα σου βγάλει πληροφορίες (αυτό είναι απλά παράδειγμα δεν ξέρω πως είναι στα vaio)

sabertooth_x58_bios_17.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ότι τρέχει τρέχει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δείχνει και πληροφορίες πάρα πολλά νέα μοντέλα έχουν σαν default να δείχνουν μόνο το σήμα του κατασκευαστή,κάτι που αλλάζει μέσα από το bios.

π.χ. εδώ το full screen logo αν το κάνεις disαble θα σου βγάλει πληροφορίες (αυτό είναι απλά παράδειγμα δεν ξέρω πως είναι στα vaio)

sabertooth_x58_bios_17.jpg

.... μ εστειλες αδιάβαστη! το δοκιμάζω αμέσως και σου λέω... ευχαριστώ :)

Δημοσ.

.... μ εστειλες αδιάβαστη! το δοκιμάζω αμέσως και σου λέω... ευχαριστώ :)

Ειχες απόλυτο δίκιο!!! Σ' ευχαριστώ πολύ :) Και μετά από αυτό, πάω να γίνω τεχνικός! :P

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω ένα Vaio, το οποίο υπέστη... ανήκεστο βλάβη (!) :P μετά από πολύωρο και άκρως βασανιστικό... ξυλοδαρμό! Τέλος πάντων, αποφάσισα να το ξαναφτιάξω και γι' αυτό αγόρασα όλα τα parts από το ebay, τα τοποθέτησα στη θέση τους, κομπλέ όλα, και το άνοιξα... Το πρόβλημα είναι ότι κάτι γίνεται με το bios (μάλλον...), γιατί εμφανίζει τον κέρσορα αναμονής χωρίς να προχωρά στο post... Δοκίμασα να κάνω reset με τον γνωστό τρόπο (αφαίρεση της μπαταρίας από τη μητρική), αλλά με έκπληξη και λύπη ανακάλυψα ότι η μπαταρία (των laptop ίσως?) είναι κολλημένη επάνω στη μητρική και δεν ξεκουνάει για κανένα λόγο... Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα στο διαδίκτυο (google ftw! :P) διάβασα και άλλους ωραίους τρόπους για reset (blind flash ή βραχυκύκλωμα), επειδή όμως δεν έχω ξαναδοκιμάσει κάτι από τα προηγούμενα, θα ήθελα ακόμα μία ή δύο γνώμες για το τι τελικά πρέπει να κάνω...

Ίσως εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι και η μητρική είναι εντελώς καινούργια μαζί με το σκληρό δίσκο και τις μνήμες....

Παρακαλώ να αναφέρετε και τους τρόπους υλοποίησης της όποιας λύσης μου προτείνετε, γιατί με τα laptop πρώτη φορά ασχολούμαι και... δεν το κατέχω δεν το κατέχω! :P

Ευχαριστώ :)

γιατι εσεις οι γυναικες πρεπει να σπατε οτι συσκευη εχετε στα χερια σας??το λεω γιατι το εχω δει πολλες φορες πριν 1 μινα η αδερφη μ πεταξε ενα βιβλιο πανω στο νετμπουκ μου και πειρε παραμαζομα ολα τα κουμπια και πριν 1 εβδομαδα το xperia x10 min μου το ξεχασε κατω απ τ λαμπα και μαντεψε πως το πειρα πισω...το τηλ αυτο βγηκε για ολες τις γυναικες...(μεταξυς μεχρι και αυτο σηκωνει τα χερια ψηλα) :-D http://www.google.gr...,r:2,s:25,i:156 :-(

• Like 1
Δημοσ.

γιατι εσεις οι γυναικες πρεπει να σπατε οτι συσκευη εχετε στα χερια σας??το λεω γιατι το εχω δει πολλες φορες πριν 1 μινα η αδερφη μ πεταξε ενα βιβλιο πανω στο νετμπουκ μου και πειρε παραμαζομα ολα τα κουμπια και πριν 1 εβδομαδα το xperia x10 min μου το ξεχασε κατω απ τ λαμπα και μαντεψε πως το πειρα πισω...το τηλ αυτο βγηκε για ολες τις γυναικες...(μεταξυς μεχρι και αυτο σηκωνει τα χερια ψηλα) :-D http://www.google.gr...,r:2,s:25,i:156 :-(

Χρυσούλι... ως γυναίκα και ως άνθρωπος, σέβομαι τον κόπο όλων αυτών τον Κινέζων που σκοτώνονται στη δουλεία για να έχω 3 laptop και 3 towers στο σπίτι! :P Δεν θα έσπαγα ποτέ κάτι τόσο περίπλοκο και φτιαγμένο με τόσο κόπο! Άντρας το κατέστρεψε! (είδες τι κάνουν οι κακές παρέες? :P )

Δημοσ.

Η πλάκα είναι οτι εγώ σε είχα για μεγάλο "Μάστορα" και το έβλεπα εντελώς απλό αυτό που σου υποδείκνυε ο φίλος TheELF τελικά όμως ήταν απλά "θράσος" να ανοίξεις κ να παραγγείλεις όλα αυτά και είχε δίκιο ... μπράβο σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...