rafinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Γεια σας!!! Αυτή τη στιγμή κάνω τη θητεία μου στον ελληνικό στρατο.... και είμαι σχετικά στην αρχη της... Οπότε η ερώτηση μου είναι μελλοντική απλά μιας που βρήκα τώρα την ευκαιρία είπα να την κάνω... Ίσως χρειαστεί να φτιάξω μια εφαρμογή πελατολογίου για κάποιο κοντινό μου πρόσωπο... Εγώ έχω γνώσεις προγραμματισμού γενικότερα αλλα ξέρω κυρίως php σε συνδιασμό με mysql... Για να φτιάξω το πελατολόγιο ποιος συνδιασμός θα είναι πιο γρήγορος στην εκμάθηση.... java + mysql ή visual basic + access (έχω διδαχτεί και visual basic... και java απλά δεν είχαμε εμβαθύνει τόσο πολύ και δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω μόνος αν και το ήθελα...) Δεν ρωτάω ποιος συνδιασμός είναι καλύτερος.... για μένα είναι η java σίγουρα....
MitsakosGR Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Γιατί δεν το κάνεις απλά με php και mysql αφού αυτή ξέρεις;;;
rafinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δεν θέλουν η εφαρμογή να είναι σε web based περιβάλλον... δεν ξέρω βέβαια γιατί... Βασικά δεν το έχω συζητήσει περαιτέρω... απλώς καλά θα ήταν να μάθω και ποιος συνδιασμός είναι πιο γρήγορος στην εκμάθηση αν και δεν θα ήθελα να ξοδέψω χρόνο για visual basic εφόσον υπάρχει η java...... Και γενικότερα πιστεύω ότι αν η εφαρμογή τρέχει χωρίς να πρέπει να τρέχουν αρκετές διαδικάσίες από πίσω ώστε να μπορεί να τρέχει η php κτλ.... θα ήταν πιο γρήγορη η απόκρυση και γενικότερα το σύστημα...
MitsakosGR Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δεδομένου ότι θα τρέχει η MySQL ή οποιαδήποτε βάση δεν καθυστερεί και τόσο να βάλεις και εναν apache... Αφού δεν θέλουν web based είναι άλλο (ξεκαθάρισε τους τη διαφορά μεταξύ web based και internet γιατί πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι ότι βλέπουν στον explorer είναι Internet) Java ξέρεις ή θα την μάθεις από την αρχή;;; Για εμένα το πιο εύκολο θα ήταν η C# με οποιαδήποτε βάση γιατί είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις γραφικό περιβάλλον...
rafinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 java είχα μάθει να φτιάχνω formes αλλά μέχρι εκεί.... δεν είδαμε τίποτα με βάσεις δεδομένων και java.... αν και πλέον τόσο καιρό που έχω να ασχοληθώ θα πρέπει να τα ξαναδώ αλλά σίγουρα ένα φρεσκάρισμα, όχι απο την αρχή!!! Για C# που μου είπες, εγώ έχω ασχοληθεί μόνο με c++ και εκείνο στα πλαίσια τον μαθημάτων κατα κύριο λόγω και δεν έχω δουλέψει ποτέ γραφικό περιβάλλον σε C αλλά αν δεν είναι τόσο δύσκολο το όλο σκηνικό θα το κοιτάξω γιατί τελευταία από όσο έχω καταλάβει η C# είναι πολύ διαδεδομένη... Πάντως από όσο ξέρω στο netbeans υπάρχει έκδοση που μπορείς να δημιουργήσεις φόρμες εύκολα και στην java... δηλαδή γίνεται κάτι σαν visual studio αν και από όσο ξέρω στην java είναι καλό να τα δημιουργείς όλα με κώδικα...
moukoublen Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Ωραία. Να τα βάλω σε μια άλλη (κατ εμε) τάξη τα πράγματα. Μέρος 1 - Πρόγραμμα .ΝΕΤ (με Visual Basic ή C# - κατά προτίμηση C# | Για "framework" γραφικού περιβάλλοντος Windows Forms ή WPF) Java (swing κατά πάσα πιθανότητα) Μέρος 2 - Βάση Δεδομένων (2 υποκατηγορίες) Server: Microsoft Sql Server (Η express έκδοση είναι δωρεάν) Mysql (είναι δωρεάν) Embedded: Sqlite sql server compact Φυσικά για το κάθε τι υπάρχουν κι άλλες επιλογές απλά σου παρουσιάζω αυτά μεταξύ των οποίων θα ήμουν εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση. Το ποια επιλογή θα κάνεις για το πρόγραμμα και ποια για την ΒΔ είναι (σχεδόν) εντελώς ανεξάρτητο. Αν και στηρίζω τα open source γενικά, παρόλα αυτά με τα όσα γράφεις θα σου πρότεινα: .ΝΕΤ 4 με C# και Windows Forms + Microsoft Sql Server express. Θαρρώ θα είναι λιγάκι πιο εύκολο αυτό το πακέτο.
rafinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Οπως ειπα ειμαι φανταρος αυτη την περιοδο και για αρκετο καιρο... Οποτε δυσκολα να καταφερω κατι τωρα και αυτο λογο του οτι ειναι δυσκολο να κανω πρακτικη ασκηση πανω στο θεμα... Παντως θα σκεφτω σοβαρα οτι μου ειπατε και σας ευχαριστω πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα